QUOTE(Erszebeth @ 2013 12 11, 00:06)
Visgi galvoju, kad pagrindas pas mane true spring, bet galbūt su tam tikru nuokrypiu artyn šaltumo, link bright.
Taigi ne. Pavasaris turi to tokio, nu ne šaltumo, o skaidrumo gal greičiau, spalvos švarumo, kas kartais kaip šaltumas susitraktuoja. Būtum tu dar šiltesnė - būtum ruduo
QUOTE(inc @ 2013 12 11, 00:15)
O gal tau kaip ir man?! Juk aš irgi ant šviesiųjų ribos, bet man soft autumn visai negerai. Tai aš save traktuoju kaip šviesiausią dark autumn ir geriau apsiriboju iš tos paletės kiek šviesesnėm ir čiut ramesnėm spalvom. Pastebėjau, kad taip visai gerai. Tarkim mano paletėje man 2/3 tinka spalvų, o soft autumn turbūt būtų tik 1/3 tinkamų
O vat čia ir yra minusas, kai pats nusistatinėji. Kad vat jeigu man negražu, tai pradedu galvot - ai nu, neee, aš su ta spalva gražiai neatrodau, tai gal čia išvis ne mano tipas, aš sau nepatinku su tokiom spalvom, davai pažiūrim, kas pas kitus...
Bet tipo gi ne tame esmė. Esmė ne su kokiom spalvom tu sau patinki, o su kokiom tu atrodai geriausiai. Tai visai nereiškia, kad su kitom spalvom tu atrodai baisiai. Irgi gali gerai atrodyt, tik gal biskutuką prasčiau. Gi kas ten rašė, kaip atrodys light summer su light spring spalvom. Sako, gerai atrodys! Bet kam atrodyti gerai, jei galima atrodyti puikiai
Paletė yra ramentai. Paletė yra bendram žmogaus supratimui, ką reiškia, kai spalva tinka, ir ką reiškia, kai ji netinka. Paletė gali nurodyt, kad spalva su ta pačia "arbata", kaip ir tu, reiškia, iš tos pačios nuotraukos, reiškia, tavo, bet tai visai nebūtinai reikš, kad ta spalva tau patinka ir kad tu į ją gali žiūrėti. Aš ir savo paletės kokias 6 spalvas toleruoju - jomis ir apsiriboju, kitos man bjaurios
Man jos negražios, aš pati su jomis negraži ir niekas su tokiom ružavom spalvom man negražus. Tai ką? Iš bright winter paletės tikrai daugiau spalvų toleruočiau, bet tai anaiptol nereiškia, kad aš bright winter
Spalva spalvai nelygu, skonis skoniui nelygu, grožio supratimas irgi grožio supratimui nelygus
Kitaip tariant, spalva ne iš paletės nėra savaime tragedija, siaubas ir blogis, reikia žiūrėti, kokia ta spalva. Spalvų yra daugiau, negu paletėj, su viena atrodai geriau, su kita blogiau. Geram atrodymui gi užtenka ne vien spalvos. Dar yra bendras žmogaus vaizdas, kitą renk kuo nori, o kaip baisus, taip baisus (tarp kitko, mano supratimu, Graužinienė kažkodėl dabar atrodo geriausiai, kaip kada nors yra atrodžius)
Yra drabužio pasiuvimas, figūra - gal aš verčiau apsivilksiu juodai, bet atrodysiu plona, negu mano akys bus labai gražios, o subinė kaip daržinės durys?
Yra dar asmeninis skonis, galų gale. Kas man gražiau - plona subinė ar puikios akys? Akys kaip akys, jas pasidažysiu, bus geros, kokios yra, o subinė reikalinga maskavimo - maunuosi juodą, ir man gerai
Arba va, Erszebeth yra šventai įsitikinus, kad jai nuostabiai tinka raštai ant juodo fono. Aš, tarkim, nesu tuo nuostabumu įsitikinus. Va kad jai tai labai gražu - tai taip, o nuostabumą galima ir ginčyti. Tiksliau, manau, kad tai iš esmės ne iš jos paletės, neatrodo ji su jom 100 proc. Bet priklausomai nuo raštų kiekio ir spalvos, gali atrodyti kokiu 80 proc. Jei, tarkim, ta raštų spalva labai jos spalvų, arba tie raštai gana smulkūs ir iš toliau susilieja į jos spalvą, tai ką... Į paletę jau kaip ir netraukčiau, bet baisu tikrai nėr. Bet jos išvaizdos ir sezono tai nekeičia
Netgi ir tikslus savo tipo žinojimas dar nėr absoliutinis būdas atrodyti 100 proc. Aš tikrai galiu tik su savo paletės spalvom apsirengti taip, kad žmonės bėgs į šalis pamatę, iki kol kas nors pilietiškas iškvies greitąją
Man atrodo, tap būtų, jei apsirengčiau nuo galvos iki kojų kokia rūžava, ir paderinčiau su fluorescensine žalia
Nors abi tos spalvos mano
Bet reikia žiūrėti ir kiekius. Jei spalva mano, tai nebūtinai reikia ja rengtis visiškai - gal ji mano tik ant nagų lako arba skarelės?
Žo, baigiam čia filosofuot, nes viskas yra reliatyvu ir filosofiška. Kas abejoja - lai eina pas konsultantą ir nusistato už pinigus, bus aišku ir nekils klausimų
Tada jau tos spalvos ar patiks, ar nepatiks, nenebus kur lįst
O šiaip tai kaip man patinka, taip rengiuosi
Šiuo metu sėdžiu su juodu megztuku, juodom kelnėm ir juodai nusilakavus nagus. Ir už tai man nieko nebus. Nai nai nai
Galima tai traktuoti kaip faktą, kad mano juodos noras galbūt stipresnis už mano vidinę tuštybę atrodyti kitiems kuo gražiau iš veido
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2013 12 11, 10:35)
Nu kažkaip taip... gaunas į senatvę visi šaltėjam...
Bet taip ir yra. pasižiūrėk, su senu žmogum lyginant visi maži vaikai persikiniai atrodo. Ir pražyla gi, tai žilimas irgi šaltėjimas...