Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

Kepenėlės sūrio-jogurto padaže

user posted image

600 gr. kepenėlių
2 svogūnai
1 stiklinė vandens
150 g. lydyto sūrio
200 gr. natūralaus jogurto be priedų
3 skiltelės česnako
1 v.š. smulkintų krapų
Provanso žolelių arba čiobrelių
druskos
pipirų

Kepenėles supjaustome, pabarstome Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišome ir paliekame pastovėti, kol kepsime svogūnus. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Išimame iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepiname kepenėles, kol gražiai apskrunda. Dedame atgal svogūnus, įpilame stiklinę vandens ir uždengę patroškiname apie 10 min. Tuomet sudedame sūrį ir maišome, kol jis išsilydo. Jogurtą sumaišome su krapais, susmulkintais česnakais ir sudedame į keptuvę su kepenėlėmis, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 min. Skanaus!

P.S. Labai skanus padažas. Jogurtą galima pakeisti grietine arba grietinėle.

http://aj-receptai.b...rto-padaze.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 28 sausio 2014 - 09:31
QUOTE(Nova @ 2014 01 28, 09:30)
Kepenėlės sūrio-jogurto padaže


Sakykit, o kokį lydytą surelį naudojate?
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2014 01 28, 12:24)
Sakykit, o kokį lydytą surelį naudojate?


Nepasakysiu tikslaus pavadinimo, bet buna prie tepamu sureliu persvieciamose plastikinese dezutese sufasuota po kelis simtus gramu. Tai naudojau paprasta be priedu. Bet cia visoks tiktu.
Atsakyti
[quote=Nova,2014 01 28, 10:30]
Kepenėlės sūrio-jogurto padaže

Šiandien gaminau vakarienei. Skanumėlis wub.gif
Naudojau "Mildos" lydytą sūrį.
Atsakyti
Vištienos blynukai su špinatais

user posted image

reikės:

3 vištienos krūtinėlės
3-4 pievagrybiai
sauja špinatų
skiltelė česnako
druska, pipirai
kiaušinis ( bet nebūtinai)
keletas šaukštų krakmolo


vištienos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais (kūbeliais)ir sumaišyti su susmulkintais pievagrybiais, supjaustytais špinatais, įspausti česnaką, suberti prieskonius, įdėti krakmolą, viską išmaišyti, formuoti blynukus ir kepti...kepti galima ir riebaluose ir orkaitėje...

skanaus rolleyes.gif
Atsakyti

Kepenėlės sūrio-jogurto padaže

Išbandyta thumbup.gif labai skanu wub.gif


Atsakyti
Varškės apkepas su razinomis

user posted image

1 kg. varškės
4 kiaušiniai (jei L dydžio - užteks 3)
180 gr. cukraus
150 gr. manų kruopų
100 ml. pieno
100 gr. minkšto sviesto
2-3 saujos razinų
žiupsnelis druskos

Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti su šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti mikseriu. Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti mikseriu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (tikrinti vidurį mediniu pagaliuku). Skanaus!

P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai smile.gif Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.

http://www.aj-recept...-razinomis.html
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2014 01 28, 09:30)
Kepenėlės sūrio-jogurto padaže


Pirmas mano bandymas gaminti kepeneles - pavykes thumbup.gif dariau is kiaulienos kepeneliu, o padazui naudojau 12 proc. grietine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 02 vasario 2014 - 17:36
Vištiena su citrusais ir mėtomis

Reikės:
6 vištienos šlaunelės
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių
1 apelsino žievelės
1/2 apelsino sulčių
1/2 griežinėliais pjaustytos citrinos
1/2 griežinėliais pjaustyto apelsino
saujos šviežių mėtų
200 ml vištienos sultinio
aliejaus kepimui
druskos
šviežio čiobrelio

Šlauneles nuplauti, nusausinti. Į elektrinį smulkintuvą supilti alyvuogių aliejų, apelsinų sultis, bei citrinos sultis. Įtarkuoti citrusinių vaisių žieveles, įberti šiek tiek druskos, įdėti mėtų ir viską susmulkinti iki vienalytės masės. Šiuo mišiniu gerai įtrinti ir įmasažuoti vištieną. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir apkepti šlauneles iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos ir sudėti į kepimo indą. Ten pat išdėlioti griežinėliais pjaustytą apelsiną, citriną, kelias čiobrelių šakeles, viską užpilti pasiruoštu sultiniu, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 - 25 minutes.
Skanaus!
Atsakyti
Grikių suktinukai su vištiena ir smidrais

user posted image

Reikės:

virtų grikių
virtos vištienos kulšelės
smidrų
prieskoniai
dumblių lapai, skirti sushi

smidrus išvirti 3 min, grikius sumaišyti su prieskoniais ir supjaustyta vištiena...
padarytą masę tepti ant dumlių lapų, kaip, kad darytumėt sushi, tada uždėti du smidrus, suvynioti ir supjaustyti norimais gabaliukais....
jei nepatinka smidrai, galite naudoti paprika, marinuotus agurkus...

skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Pica su bemieliu padu

user posted image

Tešlos kiekio užtenka picai per visą orkaitės skardą

Padas:

apie 320 gr. miltų
70 ml. vandens
125 ml. grietinės arba natūralaus jogurto
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml. alyvuogių aliejaus
1 a.š. provanso žolelių

Įdarui rinkitės, kas Jums patika

Mano įdaras:

vištienos kumpis
Mocarela
fermentinis sūris
marinuoti agurkai
pomidorai
naminio pomidorų padažo, majonezo, česnakų padažas padui

Truputį pašildytame vandenyje išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Suberiame provanso žoleles, supilame grietinę/jogurtą, pusę aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir gerai išminkome. Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla. Dedame tešlą į polietileno maišelį, ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 min.

Tešlą iškočiojame į 0,5 cm. lakštą, sudedame norimus produktus ir kepame kaip bet kurią kitą picą - iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus!

P.S. Labai greitai ir paprastai padaromas padas - nereikia laukti, kol pakils tešla smile.gif

http://www.aj-recept...eslos-pica.html
Atsakyti
[quote=Nova,2014 02 18, 17:25]
Pica su bemieliu padu


Norejau paklausti ar picos padas nebuvo kietas?Aciu.
Atsakyti