Troškintos vištų širdelės![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist188.jpg)
![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist187.jpg)
Reikia:
500 g vištų širdelių;
1 svogūno;
4 v.š. grietinės;
Sviesto kepimui;
1 v.š. miltų;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų;
Žiupsnelio krapų.
Eiga:
Širdeles nuplauti, apvalyti ir sudėti į verdantį vandenį. Palaukti, kol užvirs ir po 2 min. nupilti vandenį ir nuplauti širdeles. Vėl sudėti į švarų verdantį vandenį, įdėti druskos, pipirų ir pavirti apie 30 min. Keptuvėje ant sviesto pakepti susmulkintą svogūną, iš puodo sudėti virtas širdeles, grietinę, prieskonius, krapus, šaukštą miltų ir keletą minučių patroškinti. Patiekti su mėgiamu garnyru. Skanaus
Vištienos lazanija![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist169.JPG)
![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist172.JPG)
Reikia:
500 g vištienos filė;
200 g pievagrybių;
300 g šparaginių pupelių;
2 v. š. pomidorų tyrės;
2 v. š. sviesto;
3 v. š. miltų;
Druskos;
Juodųjų pipirų;
Malto muskato riešuto;
2 puodeliai pieno;
1 1/4 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio;
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų.
Eiga:
Vištienos file supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Atskirai apkepti pievagrybius ir šparagines pupeles. Vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir žiupsneliu muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
Paimti indą, kuriame viską reikės sluoksniuoti. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėti truputį vištienos, pievagrybių ir šparaginių pupelių, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl vištienos su grybais ir daržovėm ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, vištiena ir grybus su daržovėm ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti vištiena ir baltas padažas. Viską apibarstyti likusia tarkuoto fermentinio sūrio dalimi ir kepti 200ºC orkaitėje apie 40 minučių.
Orkaitėje keptas karšis![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist189.JPG)
![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist190.JPG)
Reikia:
1 vnt. karšio;
4 skiltelės česnako;
1 citrinos;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų;
Įvairių žolelių;
3 v.š. aliejaus.
Eiga:
Žuvį gerai nuplauti, nupjauti galvą, nuskusti žvynus, nusausinti. Nugaros dalį supjaustyti tinkleliu ir į tas vietas pridėti česnako skiltelių. Česnako skilteles smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su kitais prieskoniais bei žolelėm. Sumaišyti su aliejumi ir citrinos sultimis. Šiuo mišiniu gerai įtrinti žuvį. Žuvį įdėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie valandą laiko. Iškepusią žuvį apšlakstyti citrinos sultimis. Skanaus!
Gong Bao vištiena su žemės riešutais![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist181.JPG)
![user posted image](http://ritute.lt/images/maistas/maist182.JPG)
Reikia:
500 g vištienos filė;
2 v.š. miltų;
2 v.š. krakmolo;
1 kiaušinio;
1 a.š. citrinos sulčių;
Žiupsnelio druskos;
2 skiltelių česnako;
2 v.š. tarkuoto imbiero;
100 g skrudintų žemės riešutų;
5 v.š. sojos padažo;
3 v.š. čili (saldžiarūgščio) padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
3 a.š. medaus;
1 sultinio kubelio;
150 ml vandens.
Eiga:
Dubenyje sumaišyti miltus, kiaušinius, krakmolą, citrinos sultis ir druską. Sudėti kubeliais pjaustytą vištieną, gerai viską išmaišyti ir palikti pasimarinuoti porai valandų. Keptuvėje ikaitinti aliejų ir kepti ant didelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, sudėti sutraiškytus česnakus, tarkuotą imbierą, žemės riešutus ir pakepinti keletą sekundžių. Supilti sojų, pomidorų ir ąili padažus, medų, užpilti sultinį (sultinio kubelį sumaišytą su vandeniu). Viska gerai išmaišyti, sudėti vištienąir pakaitinti kelias minutes, kol padažas sutirštė ir mėsa pasitroškins.