Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(kotri_ @ 2014 01 14, 17:35)
Gal galite parašyti proporcijas?Kiek grikių ir t.t
Ačiū 4u.gif

2 stiklines grikiu( virtų), vidutinio dydžio morka, svogūnas, dvi saujos smulkintų špinatų.3 šaukštai krakmolo( sriubiniai), jei matote formuojant, kad byra masė, galite dar šaukštą krakmolo įdėti, bet man 3 užteko, na ir prieskoniai pagal skonį rolleyes.gif sėkmės!
Atsakyti
Kalakutiena su kinietišku padažu ir ananasais

user posted image

Reikės (5-6 porcijoms):
~0,5-0,6 kg kalakutienos (tinka bet kokia liesesnė mėsa)
8 v.š. kukurūzų miltų
2 kiaušiniai
0,5 citrinos sulčių
žolelių prieskonių (čiobrelis, pankolis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas)
1 v.š. sezamų aliejaus
šiek tiek druskos
5 skiltelės česnako
5 v.š. sojos padažo
3 v.š. čili padažo
6 v.š. pomidorų padažo
3 a.š. rudojo cukraus
1 sultinio kubelis
150 ml vandens
2-3 v.š alyvyogių aliejaus kiekvienam kepimui
puselė mažojo ananaso (arba 5 ritinėliai konservuoto)
sezamų sėklų papuošimui

Mėsą iš vakaro supjaustome mėsą kubeliais ir pagardiname žolelių prieskoniais, druska su sezamų aliejumi. Kukurūzų miltus sumaišome su kiaušiniais ir citrinos sultimis, sudedame į mėsą ir viską gerai gerai išmaišome, kad tešla apsiveltų kiekvienas mėsos gabaliukas. Paliekame per naktį marinuotis šaldytuve.

Mėsą apkepame keptuvėje ant aliejaus dideliame karštyje, kad kiekvienas gabaliukas apskrustų ir atidedame. Atskirai sumaišome sojos padažą, pomidorų padažą, čili padažą, cukrų. Keptuvėje ant didelės ugnies apkepiname česnaką, sudedame sumaišytus ingridientus, supilame vandenį ir sutrupiname sultinio kubelio, viską kelias minutes pakaitiname. Sudedame apkepintą mėsą ir kubeliais supjaustytą ananasą. Jei jis šviežias patroškinkite viską ~ 7-10 minutes, jei konservuotas užteks ir 5-7 minučių.

Patiekiame su mėgstamu garnyrui, kuriam tinka tiek ryžiai, tiek bet kokia košė arba makaronai. Pabarstome sezamais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 15 sausio 2014 - 19:47
QUOTE(dowwe @ 2014 01 15, 20:41)

Kalakutiena tai gerai, bet kad nuotraukos neįmanoma žiūrėt - akys bijo. doh.gif
Kitą kart - atsargiau su photoshopu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže

user posted image

Reikės (3-4 porcijoms):
~500-600 gr kalakutienos file
druskos, pipirų
žolelių prieskonių
1 v.š. sezamų aliejaus
8 v.š. kukurūzų miltų
2 kiaušiniai
0,5 citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus kepimui
4 v.š. skysto medaus
4 v.š. citrinos sulčių
4 v.š. sojos padažo
2 v.š. garstyčių
3 v.š. sezamų sėklų

Mėsą iš vakaro supjaustome mėsą kubeliais ir pagardiname žolelių prieskoniais, druska su sezamų aliejumi. Kukurūzų miltus sumaišome su kiaušiniais ir citrinos sultimis, sudedame į mėsą ir viską gerai gerai išmaišome, kad tešla apsiveltų kiekvienas mėsos gabaliukas. Paliekame per naktį marinuotis šaldytuve.

Mėsą apkepame keptuvėje ant aliejaus dideliame karštyje, kad kiekvienas gabaliukas apskrustų.

Padažui sumaišykite medų, citrinos sultis, sojos padažą, garstyčias. Jeigu neturite skysto medaus, ~ 20 sekundžių pašildykite kietą medų mikrobangų krosnelėje. Užpilkite paruoštą padažą ant mėsos ir kaitinkite 5-7 min. ant didesnės kaitros, kol padažas ims tirštėti, tuomet suberkite sezamų sėklas, išmaišykite ir patiekalas paruoštas.

Skanaukite su virtais ryžiais, bulvių koše arba bet kokių mėgstamų kruopų koše. Mėsą marinuoti būtent taip tikrai nebūtina, naudokit tai ką turit, visa esmė padažuose, kuriuos bandau jau kelintas vakaras iš eilės. Kadangi dažnai mėsa apvolioju miltuose, krakmole ir apkepu, tai irgi priduoda padažui poto tokio tirštumo, jei jo pritrūktų, tiesiog pridėkit šiek tiek miltų ar krakmolo.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2014 01 16, 18:55)

8 v.š. kukurūzų miltų


Sveiki.
Kuo galečiau pakeist kukurūzų miltus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vego* @ 2014 01 17, 17:15)
Sveiki.
Kuo galečiau pakeist kukurūzų miltus? blush2.gif

Manau, kad krakmolu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2014 01 17, 18:42)
Manau, kad krakmolu smile.gif

drinks_cheers.gif tik gal krakmolo tuomet kiek mažiau reikės. Arba krakmolą pamaišyti su paprastais miltais. 5 v.š. kramolo ir 3 v.š. miltų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 18 sausio 2014 - 12:38
Naminė pica

user posted image

tešlai
30g mielių
400g miltų
2-3v.š alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos,ir tiek pat cukraus

Į 180ml šilto vandens sudėti mieles ir 0,5 a.š cukraus,gerai išmaišyti.Į dubenį persijoti miltus,supilti aliejų,mieles,druską ir užminkyti tešlą.Uždengti ir padėti šiltai,kad pakiltų.
Tuo tarpu pasiruošiam ką dėsim ant picos.
Aš dėjau tai,ką radau šaldytuve...
pieniška dešra,pomidorai,paprika,marinuoti svogūnėliai,mėlynasis svogūnas...ir aišku sūris..
Pakilusią tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo,dėti ją į kepimo popierium patiestą skardą.Tešlą patepame pomidorų pasta,išdėliojame dešrą,daržoves,užbarstome sūriu ir kepam 200c apie 20 min...puikūs pietūs.SKANAUS..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLKA999: 18 sausio 2014 - 13:57
Traski kiauliena kiniskai

Reikes:

400 g kiaulienos
2 v.s. sojos padazo
3 v.s. miltu
kiausinio baltymo
aliejaus kepimui

Padazui:

3 skilteliu cesnako
svoguno
paprikos
4 v.s. vandens
4 v.s. vyno / ryziu acto
4 v.s. cukraus (naudojau rudaji)
4 v.s. sojos padazo

Mesa susipjaustom gabaliukais. Apslakstom sojos padazu, uzpilam gerai isplakta baltyma, apibarstom miltais, druska. Issikepam, mesa dedam pavieniais gabaliukais i keptuve, kad nesuliptu.
Ruosiam padaza. Aliejuje apkepinam smulkinta svoguna, cesnaka ir paprika. Supilam visus likusius ingridientus ir kaitinam, kol padazas ima tirsteti. Jei norisi daugiau tirstumo, iberiam dar kiek miltu, maisytu su vandeniu. Galiausiai sudedam jau iskeptus mesos gabaliukus ir dar kiek pakaitinam.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 18 sausio 2014 - 14:27
gaily, kaip pavyko ?
Atsakyti
QUOTE(Cuddle @ 2014 01 18, 14:39)
gaily, kaip pavyko ?


Neskaniu ir nepavykusiu bandymu cia nekeliu tongue.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vego* @ 2014 01 17, 18:15)
Sveiki.
Kuo galečiau pakeist kukurūzų miltus? blush2.gif


Merginos, jau atsake - kukurūzų miltai ir krakmolas yra tas pats 4u.gif
Atsakyti