Įdarytos paprikos
5 didelės paprikos
500 g faršo( aš naudojau kalakutienos)
didelis svogūnas
druska, pipirai
keletas skiltelių česnako
2 morkos
stiklinė sultinio
sutarkuotas morkas pakepinti su supjaustytu svogūnu ir faršu.Pakepintą masę sudėti į išvirtus ryžius, įberti druskos, pipirų, įspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti....Gautą masę sudėti į prieš tai nuplautas ir išskobtas paprikas.Paruoštas paprika sudėti į skardą( ant folios arba sviestinio popieriaus), įpilti stiklinę sultinio ir kepti orkaitėje apie 25 minutes...
skanaus
QUOTE(*Voque* @ 2014 01 10, 08:50)
Ar jau stintu yra? Laukiu nesuaukiu kol ju atsiras
QUOTE(*Spyglė* @ 2014 01 10, 21:41)
Ar jau stintu yra? Laukiu nesuaukiu kol ju atsiras
Taip,pajūrys pagaliau gali jomis lepintis
QUOTE(*Voque* @ 2014 01 11, 13:15)
Taip,pajūrys pagaliau gali jomis lepintis
Vilniuje ukmerges g ukininku turgelyje irgi yra
Prancūziški rageliai su kriaušėmis ir ožkos sūriu
Reikės (2 porcijos):
4 prancūziški rageliai
1 sultinga kriaušė
60 gr minkšto ožkos sūrio
4 a.š. mėgstamo džemo (tinka figų/apelsinų/abrikosų)
sauja graikinių riešutų
šiek tiek apelsinų skonio balzamiko acto kremo (originale naudojamas klevų sirupas)
150 gr rukolos (gražgarsčių)
pusė citrinos (naudojau laimo)
šiek tiek graikinių riešutų aliejaus
Prancūziškų ragelių galite nusipirkti jau iškeptus arba išsikepti iš parduotuvėje parduodamų šaldytų. Aš naudojau šaldytus, jie gal buvo mažesni, nei būna pirkti kepyklose, bet užkandžiams mažesni būtų pats tas 2-3 skanūs kasniai, o jei kepsite sau pusryčiams tuomet galite rinktis ir didesnius.
Prancūziškus ragelius perpjaukite pusiau. Sudėkite supjaustytą kriaušę, užtrupinkite ožkos sūrio ir apšlakstykite abrikosų pagardu (arba bet kokiu kitu džemu tiktų figų, apelsinų, mandarinų).
Ragelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepurėles padėkite šalia. Kepkite 190 karštumo orkaitėje 7-10 min.
Rukolą (gražgarsčių) salotas pašlaktykite graikinių riešutų aliejumi ir citrinos sultimis, pirštais pamaišykite lengvai.
Iškeptus ragelius pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir keliais lašais balzamiko acto kremo (arba originale siūlomu klevų sirupu). Patiekite su rukolos (gražgarsčių) salotomis ir mėgaukite dar šiltais.
Reikės (2 porcijos):
4 prancūziški rageliai
1 sultinga kriaušė
60 gr minkšto ožkos sūrio
4 a.š. mėgstamo džemo (tinka figų/apelsinų/abrikosų)
sauja graikinių riešutų
šiek tiek apelsinų skonio balzamiko acto kremo (originale naudojamas klevų sirupas)
150 gr rukolos (gražgarsčių)
pusė citrinos (naudojau laimo)
šiek tiek graikinių riešutų aliejaus
Prancūziškų ragelių galite nusipirkti jau iškeptus arba išsikepti iš parduotuvėje parduodamų šaldytų. Aš naudojau šaldytus, jie gal buvo mažesni, nei būna pirkti kepyklose, bet užkandžiams mažesni būtų pats tas 2-3 skanūs kasniai, o jei kepsite sau pusryčiams tuomet galite rinktis ir didesnius.
Prancūziškus ragelius perpjaukite pusiau. Sudėkite supjaustytą kriaušę, užtrupinkite ožkos sūrio ir apšlakstykite abrikosų pagardu (arba bet kokiu kitu džemu tiktų figų, apelsinų, mandarinų).
Ragelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepurėles padėkite šalia. Kepkite 190 karštumo orkaitėje 7-10 min.
Rukolą (gražgarsčių) salotas pašlaktykite graikinių riešutų aliejumi ir citrinos sultimis, pirštais pamaišykite lengvai.
Iškeptus ragelius pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir keliais lašais balzamiko acto kremo (arba originale siūlomu klevų sirupu). Patiekite su rukolos (gražgarsčių) salotomis ir mėgaukite dar šiltais.
Troškinta vištiena su alumi, špinatais ir pievagrybiais
Reikės:
1 kg vištienos blauzdelių
sviesto kepimui
1 svogūnas pjaustytas plonais griežinėliais
3 česnako skiltelės pjaustytos plonais griežinėliais
4 dideli pievagrybiai, padalyti ketvirčiais
50 ml šviesiojo alaus
300 ml grietinėlės
80 g špinatų lapų
petražolės, krapai
druskos, pipirų
Dideliame puode ant vidutinės ugnies pakaitinti sviestą, kol suputos. Sudėti papipirintas ir padruskintas blauzdeles ir kepinti tol, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną išimti ir atidėti į šalį. Ten pat sudėti svogūnus, česnaką ir kepinti apie 3 - 4 min. Sudėti grybus ir pakepinti, kol vos suminkštės, dar 2 -3 min. Atgal į puodą sudėti vištieną, pagal skonį įberti druskos, pipirų, supilti alų, grietinėlę, palaukti, kol užvirs ir tuomet uždengus dangčiu ir sumažinus ugnį troškinti, kol mėsa bus paruošta, t.y. apie 35 - 40 min. Sumesti špinatų lapus ir pakaitinti juos pora minučių. Pagardinti žalumynais.
Skanaus!
Reikės:
1 kg vištienos blauzdelių
sviesto kepimui
1 svogūnas pjaustytas plonais griežinėliais
3 česnako skiltelės pjaustytos plonais griežinėliais
4 dideli pievagrybiai, padalyti ketvirčiais
50 ml šviesiojo alaus
300 ml grietinėlės
80 g špinatų lapų
petražolės, krapai
druskos, pipirų
Dideliame puode ant vidutinės ugnies pakaitinti sviestą, kol suputos. Sudėti papipirintas ir padruskintas blauzdeles ir kepinti tol, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną išimti ir atidėti į šalį. Ten pat sudėti svogūnus, česnaką ir kepinti apie 3 - 4 min. Sudėti grybus ir pakepinti, kol vos suminkštės, dar 2 -3 min. Atgal į puodą sudėti vištieną, pagal skonį įberti druskos, pipirų, supilti alų, grietinėlę, palaukti, kol užvirs ir tuomet uždengus dangčiu ir sumažinus ugnį troškinti, kol mėsa bus paruošta, t.y. apie 35 - 40 min. Sumesti špinatų lapus ir pakaitinti juos pora minučių. Pagardinti žalumynais.
Skanaus!
QUOTE(*Voque* @ 2014 01 11, 21:16)
Labai gardžiai atrodo...buvau pamiršusi apie vištienos troškinimą aluje, man asmeniškai labai patinka tas aromatase.
Lazanija su špinatais
reikės:
makaronų lakštų
béchamel padažo
pomidorų padažo
kietojo sūrio pabarstymui
špinatų
pomidoro
paprikos
gabalėlis norimos mėsos
svogūnas
druska, pipirai
Makaronų lakštus apvirti apie 5 minutes pasūdytame vandenyje.Špinatus apiplikyti verdančiu vandeniu, po kelių minučiu vandenį nupilti ir juos supjaustyti, kaip ir pomidorą, paprika.Pakepinti norimą mėsą su svogūnu ir prieskoniais.Išdėlioti makaronų lakštus ant norimos skardos ir dėti pirmąjį sluoksnį...tepame béchamel padažą ir dedame špinatus, tada vėl makaronų lakštai, tepame pomidorų padažą ir ant viršaus dedame pakepintą mesa, tada vėl makaronų lakštai, tepame bechamel padažą ir dedame paprika su pomidorais, tada vėl makaronų lakštai, tepame béchamel padažą ir dedame špinatus, tada paskutinis sluoksnis makaronu su béchamel padažu...kepti orkaitej apie 30 min, tuomet užtarkuoti sūrį ir dar pakepti apie 5 minutes...
Skanaus
reikės:
makaronų lakštų
béchamel padažo
pomidorų padažo
kietojo sūrio pabarstymui
špinatų
pomidoro
paprikos
gabalėlis norimos mėsos
svogūnas
druska, pipirai
Makaronų lakštus apvirti apie 5 minutes pasūdytame vandenyje.Špinatus apiplikyti verdančiu vandeniu, po kelių minučiu vandenį nupilti ir juos supjaustyti, kaip ir pomidorą, paprika.Pakepinti norimą mėsą su svogūnu ir prieskoniais.Išdėlioti makaronų lakštus ant norimos skardos ir dėti pirmąjį sluoksnį...tepame béchamel padažą ir dedame špinatus, tada vėl makaronų lakštai, tepame pomidorų padažą ir ant viršaus dedame pakepintą mesa, tada vėl makaronų lakštai, tepame bechamel padažą ir dedame paprika su pomidorais, tada vėl makaronų lakštai, tepame béchamel padažą ir dedame špinatus, tada paskutinis sluoksnis makaronu su béchamel padažu...kepti orkaitej apie 30 min, tuomet užtarkuoti sūrį ir dar pakepti apie 5 minutes...
Skanaus
QUOTE(dowwe @ 2014 01 11, 19:24)
QUOTE(*Voque* @ 2014 01 11, 20:16)
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 13, 14:51)
Na mergaites, jus ir duodat! Jau nuotrauku grozis, tiesiog uzburiantis, auksciausia klase! Viskas bus isbandyta.
Grikių ir špinatų kotletukai
Reikės:
virtų grikių( naudojau smulkintus)
špintų
morkos
svogūno( naudojau mėlyną)
druska, pipirai
3 šaukštai krakmolo
Špinatus apipilti verdančiu vandeniu, tada nupilti ir supjaustyti, sutarkuoti morką ir susmulkinti svogūną.Viską sumaišyti su virtais grikiais, įberti prieskonius, krakmolą, viską gerai išmaišyti, formuoti kotletukus ir kepti įkaitintuose riebaluose....
Labai greita ir skanu!
Reikės:
virtų grikių( naudojau smulkintus)
špintų
morkos
svogūno( naudojau mėlyną)
druska, pipirai
3 šaukštai krakmolo
Špinatus apipilti verdančiu vandeniu, tada nupilti ir supjaustyti, sutarkuoti morką ir susmulkinti svogūną.Viską sumaišyti su virtais grikiais, įberti prieskonius, krakmolą, viską gerai išmaišyti, formuoti kotletukus ir kepti įkaitintuose riebaluose....
Labai greita ir skanu!
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 14, 15:39)
Grikių ir špinatų kotletukai
Reikės:
virtų grikių( naudojau smulkintus)
špintų
morkos
svogūno( naudojau mėlyną)
druska, pipirai
3 šaukštai krakmolo
Špinatus apipilti verdančiu vandeniu, tada nupilti ir supjaustyti, sutarkuoti morką ir susmulkinti svogūną.Viską sumaišyti su virtais grikiais, įberti prieskonius, krakmolą, viską gerai išmaišyti, formuoti kotletukus ir kepti įkaitintuose riebaluose....
Labai greita ir skanu!
Reikės:
virtų grikių( naudojau smulkintus)
špintų
morkos
svogūno( naudojau mėlyną)
druska, pipirai
3 šaukštai krakmolo
Špinatus apipilti verdančiu vandeniu, tada nupilti ir supjaustyti, sutarkuoti morką ir susmulkinti svogūną.Viską sumaišyti su virtais grikiais, įberti prieskonius, krakmolą, viską gerai išmaišyti, formuoti kotletukus ir kepti įkaitintuose riebaluose....
Labai greita ir skanu!
Gal galite parašyti proporcijas?Kiek grikių ir t.t
Ačiū
Tinginio balandėliai
1kg maltos mėsos[maišiau per puse jautieną ir kiaulieną]
3 kiaušiniai
4 skiltelės česnako,1 svogūnas
3 didelės morkos
1 nedidelis kopūstas
druskos,pipirų,mėgstamų žolelių pagal skonį
1 stiklinė ryžių
padažui
1 šaukštas miltų
400ml grietinės
1 stiklinė pieno
pagal skonį pomidorų padažo[aš dėjau 500ml naminio pomidorų p.]
miltus sumaišyti su pienu,sudėti grietinę,imaišyti pomidorų padažą.[aš dar dėjau džiovintų petražolių]
Ketvirtadalį kopūsto ir vieną morką sutarkuoti burokine tarka,smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.Daržoves sumaišyti su malta mėsa,sudėti kiaušinius,druską,prieskonius ir nevirtus ryžius,viską labai gerai išmaišyti.Padaryti kotletukus ir apkepti keptuvėje.Likusį kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į puodą,kur troškinsis tinginio balandėliai,ant kopūstų sudėti apkeptus kotletukus,sudėti supjaustytas morkas.Viską užpilti sultiniu,įdėti lauro lapelių ir troškinti apie 40 min.
Baigiantis troškintis užpilti padažu ir pakaitinti iki užvirimo....ryžiai prisitraukia sultinio,todel būna ypač skanūs...paprasta,bet tikrai skanu...
tp://radikal.ru/fp/83edad7fb94547ac815057ac5fb958f8][/URL]
1kg maltos mėsos[maišiau per puse jautieną ir kiaulieną]
3 kiaušiniai
4 skiltelės česnako,1 svogūnas
3 didelės morkos
1 nedidelis kopūstas
druskos,pipirų,mėgstamų žolelių pagal skonį
1 stiklinė ryžių
padažui
1 šaukštas miltų
400ml grietinės
1 stiklinė pieno
pagal skonį pomidorų padažo[aš dėjau 500ml naminio pomidorų p.]
miltus sumaišyti su pienu,sudėti grietinę,imaišyti pomidorų padažą.[aš dar dėjau džiovintų petražolių]
Ketvirtadalį kopūsto ir vieną morką sutarkuoti burokine tarka,smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.Daržoves sumaišyti su malta mėsa,sudėti kiaušinius,druską,prieskonius ir nevirtus ryžius,viską labai gerai išmaišyti.Padaryti kotletukus ir apkepti keptuvėje.Likusį kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į puodą,kur troškinsis tinginio balandėliai,ant kopūstų sudėti apkeptus kotletukus,sudėti supjaustytas morkas.Viską užpilti sultiniu,įdėti lauro lapelių ir troškinti apie 40 min.
Baigiantis troškintis užpilti padažu ir pakaitinti iki užvirimo....ryžiai prisitraukia sultinio,todel būna ypač skanūs...paprasta,bet tikrai skanu...
tp://radikal.ru/fp/83edad7fb94547ac815057ac5fb958f8][/URL]