Reikia:
300g lydekos filė;
Pilno grūdo ruginių miltų;
1,5 puodelio ryžių;
300g įvairių pjaustytų daržovių;
100g fermentinio sūrio;
Citrinos sulčių;
Druskos;
Pipirų.
Eiga:
Lydekos filė supjaustyti gabalėliais, apvolioti ruginiuose pilno grūdo miltuose ir iš abiejų pusių apkepti kelias minutes. Ryžius išvirti santykiu su vandeniu 1:1,5 (ryžiai:vanduo), nemaišyti ryžių verdant, tuomet jie bus birūs. Išvirusius ryžius sudėti į kepimo skardą, ant viršaus išdėlioti apkeptus žuvies gabaliukus ir apšlakstyti citrinos sultimis. Pjaustytas įvairias daržoves apkepti keptuvėje ir sudėti į kepimo formą ant žuvies. Viską apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę pusvalandžiui. Skanaus!