Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(grange @ 2016 01 02, 11:10)
Maltos mėsos ruliadas su špinatų įdaru


Atrodo skaniai!
Atsakyti
user posted image

Stai ir mano nuostabusis atradimas, traskus, sultingi vistienos sparneliai su astriomis bulvytemis. Marinatas nerealus, tikrai dar ne karta gaminsiu.

Receptas STAI CIA
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2016 01 03, 01:13)
[img]http:

Stai ir mano nuostabusis atradimas, traskus, sultingi vistienos sparneliai su astriomis bulvytemis. Marinatas nerealus, tikrai dar ne karta gaminsiu.

Receptas STAI CIA

Šioje temoje, kaip matyti iš pavadinimo, dedami receptai su nuotraukomis, o ne nuorodos mirksiukas.gif Todėl laukiam recepto čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 03 sausio 2016 - 09:32
QUOTE(deimapov @ 2016 01 02, 23:13)

Stai ir mano nuostabusis atradimas, traskus, sultingi vistienos sparneliai su astriomis bulvytemis. Marinatas nerealus, tikrai dar ne karta gaminsiu.

Receptas STAI CIA

Taisausi (rasau recepta, o ne nuoroda, kaip kad buvau pries tai imetusi)
Sparneliai (vienai porcijai)
Vištienos sparneliai, 2,5-3 vnt.
Kukurūzų krakmolas, 1 v.š
Sezamo sėklos, 1 v.š
Aliejus virimui
Marinatas:
Sojos padažas, 0,5 stiklinės
Virintas vanduo, 0,5 stiklinės
Imbiero sultys, 1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Šviežias čili, kalendra

Aštrios bulvytės (vienai porcijai)
Bulvė, 1-1,5 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Čili padažas, 0,5 v.š
Paprikos milteliai, kurkuma, druska, kalendra

Iš vieno sparnelio gauname du vienetus traškių sparnelių. Imame vieną dalį nuo krūtinėlės pusės, kita dalis – sparnelio viduriukas. Pats sparnelio galiukas nereikalingas. Supjaustome, išverčiame. Išverstus sparnelius marinuojame iš vakaro.

Sojos padažą atskiedžiame virintu vandeniu iki tol, kol taps ne per sūrūs. Sudedame smulkintą česnaką, čilio ankštį, įspaudžiame imbiero sulčių, įberiame smulkintos kalendros. Sudedame vištienos sparnelius, uždengiame ir paliekame šaldytuve nakčiai marinuotis.

Po nakties sparnelius išimame iš marinato, apvoliojame krakmolo ir sezamo sėklų mišinyje, ir verdame aliejuje, 160 C karštyje, kol gražiai apskrus, maždaug 5 minutes. Išvirtus išdedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Gerai nuplauname bulves, supjaustome skiltelėmis, pašlakstome aliejumi, čilio padažu, apibarstome paprikos milteliais, kurkuma, pasūdome. Išdėliojame kepimo skardoje, kepame orkaitėje prie 180 C karščio. Iškepusias bulvytes apibarstome smulkinta šviežia kalendra ir permaišome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 04 sausio 2016 - 19:22
Šiandien mėgaujuosi vegetariška vakariene

Perlinių kruopų, sūrio bei daržovių kepsniukai


user posted image

100g tarkuoto sūrio
3 skiltelės tarkuoto česnako
2 tarkuoti svogūnai
6 tarkuotos vidutinio dydžio morkos
6 tarkuoti pievagrybiai
80 g pjaustytų špinatų lapų
200g perlinių (virtų) kruopų
4 šaukšti majonezo
6 V.Š krakmolo
druska, pipirai, karkuma, vegeta

viską sumaičiau ir kepiau keptuvėje. Viskas tarkuota burokine tarka, apart česnako kuristarkuotas smulkesne. Skanu ir mažiau kaloringa būtų kepti orkaitėje manau
Atsakyti
Šiandien pietums garavo makaronai su vištiena! Jau kaip apsivalgėm! Receptas: http://sokiaivirtuve...ai-su-vistiena/

Reikės:

~500 g vištienos krūtinėlės;
~250 g makaronų;
450 ml grietinėlės (naudojau 12% riebumo);
kelios saujelės krapų;
pagal skonį česnako (dėjau 10 nedidelių skiltelių);
prieskonių;
1 v.š. sviesto.
Eiga. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame mėgstamus prieskonius, išmaišome ir vienai kitai valandėlei paliekame. Po to,vištienos kubelius iškepame keptuvėje ir atidedame į šalį. Pradedame virrti makaronus. Tuo tarpu, į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, įspaudžiame česnakus, kelias minutes pakepiname. Sudedame vištienos krūtinėlę, supilame grietinėlę bei suberiame krapus. Dedame prieskonius (dėjau persiladą, pipirus, druską). Kelias minutes pakaitiname, paragaujame ar nieko netrūksta, man kaip visada knietėjo įdėti dar česnako ir žinoma, progos nepraleidau,haha! Galų gale sudedame virtus makaronus, gerai išmaišome ir skanaujame!

user posted image
Atsakyti
Patiko labai, gaminsim vėl ir vėl kol atsivalgysim biggrin.gif

Pyragas su malta mėsa:

Papločiui:

180 g. sviesto

280 g. kvietinių miltų

Žiupsnelis druskos

3 valgomieji šaukštai šalto pieno
Įdarui:

1 raudonasis svogūnas

1 nedidelė raudonoji paprika

1 nedidelė geltonoji paprika

500 g. maltos kiaulienos

2 skiltelės česnako

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis džiovintų čiobrelių

Aliejaus kepimui
Paviršiui:

100 ml. grietinėlės 15 proc. riebumo

100 g. sūrio

5-8 mažų pomidoriukų

Ruošiame tešlą: Kambario temperatūros sviestą, miltus, druską sukapojame, įpilame šalto pieno ir išminkome tešlą. Tešlos paplotį prispaudžiame prie 26 cm. skersmens pyrago formos dugno, kraštų ir padedame į šaldytuvą 30 minučių.
Ruošiame įdarą: Į įkaitintą keptuvę įpilame žiupsnelį aliejaus. Dedame smulkintą svogūną, česnako skilteles, smulkintas paprikas. Pakepiname 5 minutes. Dedame maltą mėsą, pabarstome druska, prieskoniais. Troškiname 15-20 minučių.
Kol įdaras vėsta, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Dedame pyrago pagrindą į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių. Ant pagrindo sudedame maltos mėsos įdarą. Ant viršaus užpilame grietinėlę maišytą su tarkuotu sūriu. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę, supjaustome į keturias dalis. Įspaudžiame į sūrio mišinį. Pyragą kepame 25 minutes.

Patiekiant papuošiame žalumynais. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2016 01 04, 21:19)
Šiandien mėgaujuosi vegetariška vakariene

Perlinių kruopų, sūrio bei daržovių kepsniukai


Oo, reiks bandyti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2016 01 04, 19:19)
Šiandien mėgaujuosi vegetariška vakariene

Perlinių kruopų, sūrio bei daržovių kepsniukai


user posted image

100g tarkuoto sūrio
3 skiltelės tarkuoto česnako
2 tarkuoti svogūnai
6 tarkuotos vidutinio dydžio morkos
6 tarkuoti pievagrybiai
80 g pjaustytų špinatų lapų
200g perlinių (virtų) kruopų
4 šaukšti majonezo
6 V.Š krakmolo
druska, pipirai, karkuma, vegeta

viską sumaičiau ir kepiau keptuvėje. Viskas tarkuota burokine tarka, apart česnako kuristarkuotas smulkesne. Skanu ir mažiau kaloringa būtų kepti orkaitėje manau

Išbandžiau, skanu! Tiesa, dėjau mažiau morkų, svogūnų ir sūrio ir įmušiau kiaušinį, nes niekaip nesilaikė blynelių forma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 31 kovo 2016 - 13:53
QUOTE(gaily @ 2016 03 31, 15:52)
Išbandžiau, skanu! Tiesa, dėjau mažiau morkų, svogūnų ir sūrio ir įmušiau kiaušinį, nes niekaip nesilaikė blynelių forma.

Pasistengiau ir forma "laikėsi" be kiaušinio biggrin.gif, o paskui sūris kepimo metu išsilydė ir galutinai "suklijavo" blynelius. Labai skanūs - man žymiai skanesni nei mėsos kepsneliai. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 10 balandžio 2016 - 18:48
Makaronai su vištiena, pesto padažu ir špinatais
user posted image

Dažniausiai darau šiuos makaronus, kai labai tingisi ilgai stovėt prie puodų, bet vis tiek norisi skaniai pavalgyt bigsmile.gif

Vištienos filė
Svogūnas
Pesto padažas (pirktinis)
Makaronai
Lydytas sūrelis
Špinatai

Paprasčiau nei paprasta, bet tikrai labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltosSnaigės @ 2015 10 31, 22:02)
Kokia aprimusi tema  unsure30x30.png
Šiandien pietums gaminta:

Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais

Vištienai:
Vištienos filė
Aliejus kepimui
3 šaukšai bulvių krakmolo
4-5 šaukštai vandens
Vištienos prieskoniai
Druska

Padažui:
3 šauktai pomidorų padažo
1 arbat. šaukštelis cukraus
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas bulvių krakmolo
2 šaukštai vandens

Garnyrui:
Ryžiai

Paruošimas:
1. Vištienos filė supjaustyta kubeliais, apibarstyta prieskoniais, druska.
2. Dubenėlyje sumaišytas krakmolas ir vanduo. Visa masė sumaišoma su vištienos gabalėliais.
3. Apkepami vištienos gabalėliai gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškepta vištiena suberta į atskirą indą. Keptuvėje ruošiamas padažas.
4. Į keptuvę ipilamas šaukštas aliejaus.
5. Į įkaitusį aliejų ipilamas pomidorų padažas.
6. Į keptuvę beriamas cukrus.
7. Į keptuvę pilamas sumaišytas krakmolas su vandeniu.
8. Į keptuvę pilamas ryžių actas
9. Į paruoštą padažą keptuvėje atgal suberti apkepti vištienos gabalėliai, maišoma, kol visa vištiena pasidengia padažu.
10. Kol viskas gaminama verda ryžiai:)
Taip pat įbėriau šiek tiek konservuotų žirnelių, bet tai žinoma ne būtina.
Kadangi gaminau pirmą kartą, manau ryžių acto sekantį kartą pilčiau daugiau, kad būtų dar labiau saldžiarūgštis padažas.
user posted image


tik ką valgiau.
Norėjau geriau, tai dėjau pomidorų pasta. Turbūt tai buvo klaida, nežinau, ta pasta labai jautėsi, numušė vištienos skonį. Šiaip skanu, bet tradicinė vištiena saldžiarūgščiai skaniau
Atsakyti