QUOTE(deimapov @ 2016 01 02, 23:13)
Stai ir mano nuostabusis atradimas, traskus, sultingi vistienos sparneliai su astriomis bulvytemis. Marinatas nerealus, tikrai dar ne karta gaminsiu.
Receptas
STAI CIA
Taisausi (rasau recepta, o ne nuoroda, kaip kad buvau pries tai imetusi)
Sparneliai (vienai porcijai)
Vištienos sparneliai, 2,5-3 vnt.
Kukurūzų krakmolas, 1 v.š
Sezamo sėklos, 1 v.š
Aliejus virimui
Marinatas:
Sojos padažas, 0,5 stiklinės
Virintas vanduo, 0,5 stiklinės
Imbiero sultys, 1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Šviežias čili, kalendra
Aštrios bulvytės (vienai porcijai)
Bulvė, 1-1,5 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Čili padažas, 0,5 v.š
Paprikos milteliai, kurkuma, druska, kalendra
Iš vieno sparnelio gauname du vienetus traškių sparnelių. Imame vieną dalį nuo krūtinėlės pusės, kita dalis sparnelio viduriukas. Pats sparnelio galiukas nereikalingas. Supjaustome, išverčiame. Išverstus sparnelius marinuojame iš vakaro.
Sojos padažą atskiedžiame virintu vandeniu iki tol, kol taps ne per sūrūs. Sudedame smulkintą česnaką, čilio ankštį, įspaudžiame imbiero sulčių, įberiame smulkintos kalendros. Sudedame vištienos sparnelius, uždengiame ir paliekame šaldytuve nakčiai marinuotis.
Po nakties sparnelius išimame iš marinato, apvoliojame krakmolo ir sezamo sėklų mišinyje, ir verdame aliejuje, 160 C karštyje, kol gražiai apskrus, maždaug 5 minutes. Išvirtus išdedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Gerai nuplauname bulves, supjaustome skiltelėmis, pašlakstome aliejumi, čilio padažu, apibarstome paprikos milteliais, kurkuma, pasūdome. Išdėliojame kepimo skardoje, kepame orkaitėje prie 180 C karščio. Iškepusias bulvytes apibarstome smulkinta šviežia kalendra ir permaišome.