Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(BaltosSnaigės @ 2015 10 31, 21:02)

Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais



Labai skaniai atrodo ir lyg nėra sudėtinga pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2015 11 01, 21:29)
Labai skaniai atrodo ir lyg nėra sudėtinga pasigaminti.

Tikrai nesudėtinga ir labai skanu, pamėginkite ax.gif
Tik kaip jau minėjau, gal kiek daugiau pilčiau ryžių acto, norisi labiau saldžiarūgščio padažo, net nežinau kaip dar labiau tą saldžiarūgštumą išgauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltosSnaigės @ 2015 11 02, 22:50)
Tikrai nesudėtinga ir labai skanu, pamėginkite  ax.gif
Tik kaip jau minėjau, gal kiek daugiau pilčiau ryžių acto, norisi labiau saldžiarūgščio padažo, net nežinau kaip dar labiau tą saldžiarūgštumą išgauti  smile.gif

ko gero tiktų ir mokryčių+šaldytų žirnelių į visą šitą gėrį įdėti...kiap sakoma sviestu košės nepagadinsi...
Atsakyti
Šiandien pietums buvo pūkučiai:) Receptas: http://sokiaivirtuve...fo.lt/pukuciai/
Reikės:

700g faršo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų grietinės;
prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai….pagal skonį smile.gif;
~7 riekės batono*
* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.
Eiga:

Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome. Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio. Skanaus!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 12 02, 00:20)
Šiandien pietums buvo pūkučiai:) Receptas:

pasaka koks grozis!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 12 01, 23:20)
Šiandien pietums buvo pūkučiai:)

O! Darželyje buvo pats mėgstamiausias patiekalas! 😀
Atsakyti
Tobuli šiandienos pietūs. Faršo kukuliai vyno padaže.Išties labai skanu, o vyno galite ir nenaudoti, nes skanu ir be jo. Na, o aš ir pavalgiau ir išgėriau, haha:D Receptas: http://sokiaivirtuve...ai-vyno-padaze/
Padažui reikės:

300 g pievagrybių;
680 g pomidorų savose sultyse;
120 ml raudonojo vyno;
120 ml grietinės’
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
4 skiltelės česnako;
4 v.š. pomidorų padažo;
2 v.š. rudojo cukraus;
prieskonių (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas…).
120 g mocarelos.
Kukuliams:

500 g vištienos faršo;
250 g maltos karšto rūkymo dešros;
120 ml džiūvėsėlių;
1 svogūno;
120 ml tarkuoto kietojo sūrio;
didelio kiaušinio;
pagal skonį prieskonių.
Eiga. Padažas. Gilioje keptuvėje, svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 3-4 minutes. Sudedame traiškytus česnakus ir dar minutę pakepame. Sudedame šakute sutrintus pomidorus, beriame cukrų bei grietinę išmaišome, jei reikia dar dedame prieskonių. Ugnį sumažiname iki minimumo ir paliekame troškintis. Kukulaičiai. Į dubenį sudedame visus produktus, skirtus kukuliams, gerai viską išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame apvalius kukulius ir apkepame keptuvėje. Apskrudusius sudedame į padažą, supilame vyną ir išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname 5 minutes. Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūra. Kukulius ir padažą sudedame į kepimo skardą ispaudžiame spjaustytą mocarelos sūrį ir 15 minučių dedame į orkaitę. Pabaigai galima apibarstyti sūriu. Skanaususer posted image
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 12 09, 19:45)
Tobuli šiandienos pietūs. Faršo kukuliai vyno padaže.Išties labai skanu, o vyno galite ir nenaudoti, nes skanu ir be jo. Na, o aš ir pavalgiau ir išgėriau, haha:D Receptas: http://sokiaivirtuve...ai-vyno-padaze/


net per foto matosi, kad l.skanu. O daug trepsėjimo buvo? Daug pastangų pasiriuošimui?
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2015 12 09, 20:39)
net per foto matosi, kad l.skanu. O daug trepsėjimo buvo? Daug pastangų pasiriuošimui?



Na taip vidurišniškai. Kol padažas troškinosi greit surutuliojau kukuliukus. Šiek tiek yra darbo, bet tikrai verta wink.gif
Atsakyti
Oorkaitėje užkepti karbonadai
http://sokiaivirtuve...pti-karbonadai/
Reikės:

kiaulienos nugarinės;
morkų;
svogūno;
fermentinio sūrio;
pomidorų padažo;
majonezo;
prieskonių.
Eiga. Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers. Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių. Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes. Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar keliom minutėm dedam į orkaitę.

user posted image
Atsakyti
ĮDARYTI FARŠO KUKULIAI. Galbut kažkas nustos sukti galvą ir jau žinos tiksliai, kas ryt garuos ant pietų stalo. Receptas:
http://sokiaivirtuve...farso-kukuliai/

Reikės:

1 kg kiaulienos faršo;
9 nedidelių kiaušinių;
1 mažos virtos morkos;
gabalėlio fermentinio sūrio;
keletos šaukštų majonezo;
kelių saujelių krapų;
pusės stiklinės manų kruopų;
2 v.š. grietinės;
prieskonių;
3 mažų skiltelių česnako.

Eiga. Į faršą suberiame manų kruopas, įmušame 1 kiaušinį, suberiame prieskonius, grietinę ir gerai išmaišome, išminkome, 10 kartų metame į stalviršį ir atidedame į šalį. Išverdame 8 kiaušinius, perpjauname išilgai pusiau. Išimame trynius, sumaišome su tarkuota morka bei sūriu, sudedame krapus, smulkintus česnakus, majonezą ir išmaišome. Gautą įdarą sudedame į kiaušinių puseles ir sulipiname. Imame faršo gabalėlį, suformuojame blyną, dedame kiaušinį ir aplipiname, suformuojame pailgą kukuliuką. Kepame 180-200 laipsnių temeratūroje, apie 25- 30 minučių. Kepimo laikui artėjant į pabaigą įjungiame grilio funkciją. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Maltos mėsos ruliadas su špinatų įdaru

http://belgija.blogs...natu-idaru.html

receptas nesunkus, bet rezultatas patiko

user posted image

Reikės:

~500 g maltos mėsos (aš naudojau jautienos ir šiek tiek kiaulienos faršo)
1 kiaušinio
Prieskonių maltai mėsai
Druskos
Pipirų
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
2 v.š. džiuvesėlių
Indelio rikotos sūrio (200 g)
~400 g špinatų, šaldytų arba šviežių
Rūytos šoninės juostelių (aš sunaudojau 4 pakučius)
Ryžių ar kito mėgiamo garnyro patiekimui

Pirmiausiai pasiruošti mėsą: faršą suminkyti su prieskoniais, mušti kiaušinį, berti tarkuotą sūrį ir džiūvėsius. Viską gerai išminkyti.

Rikotą sudėti į dubenį, paskaninti druska bei šv. maltais pipirais. Jei špinatai šaldyti, juos šiek tiek atitirpinti, sudėti į švarų rankšluostį ir kiek įmanoma išsunkti vandenį.Gausis toks vienas didelis "gumbas", ji kiek įmanoma smulkiau susipjaustyti peiliu.
Jei špinatai šviežūs, susikapoti juos ir berti į rikotos sūrį.
viską gerai išmaišyti, galima permaišyti ir blenderiu, kad gautųsi vientisa masė.

Pasiruošti kepimo skardą, ją iškloti aliumino folija. Ant jos idėlioti viena šalia kitos šoninės juosteles ir paskirstyti faršą maždaug stačiakampio formos paliekant neuždengtą šoninę iš visų šonų. Ant viršaus sudėti pasiruoštą špinatų masę ir atsargiai prilaikant viską susukti į ruliadą. Jei trūksta, dar apdėlioti šoninės juostelėmis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje (180-190 laipsnių) pirmas 30 minučių, tada ruliadą galima apsukti, kad gražiai apkeptų kitas šonas ir dar kepti apie 20-25 minutes priklausomai nuo viso susukto ruliado dydžio. Būtinai stebėkite pagal savo orkaitę.

Patiekti į lėkštę su pasirinktu garnyru.
Atsakyti