Kokia aprimusi tema
Šiandien pietums gaminta:
Saldžiarūgštė vištiena su ryžiaisVištienai:Vištienos filė
Aliejus kepimui
3 šaukšai bulvių krakmolo
4-5 šaukštai vandens
Vištienos prieskoniai
Druska
Padažui:3 šauktai pomidorų padažo
1 arbat. šaukštelis cukraus
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas bulvių krakmolo
2 šaukštai vandens
Garnyrui:Ryžiai
Paruošimas:1. Vištienos filė supjaustyta kubeliais, apibarstyta prieskoniais, druska.
2. Dubenėlyje sumaišytas krakmolas ir vanduo. Visa masė sumaišoma su vištienos gabalėliais.
3. Apkepami vištienos gabalėliai gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškepta vištiena suberta į atskirą indą. Keptuvėje ruošiamas padažas.
4. Į keptuvę ipilamas šaukštas aliejaus.
5. Į įkaitusį aliejų ipilamas pomidorų padažas.
6. Į keptuvę beriamas cukrus.
7. Į keptuvę pilamas sumaišytas krakmolas su vandeniu.
8. Į keptuvę pilamas ryžių actas
9. Į paruoštą padažą keptuvėje atgal suberti apkepti vištienos gabalėliai, maišoma, kol visa vištiena pasidengia padažu.
10. Kol viskas gaminama verda ryžiai:)
Taip pat įbėriau šiek tiek konservuotų žirnelių, bet tai žinoma ne būtina.
Kadangi gaminau pirmą kartą, manau ryžių acto sekantį kartą pilčiau daugiau, kad būtų dar labiau saldžiarūgštis padažas.