Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

šiomis dienomis mano virtuvėje cukinija tapo tikra karalienė smile.gif ir saldus cukinijų keksas, ir kotletai, įvairūs blyneliai su cukinija smile.gif Šiandien išbandžiau cukinijų blynelius su varške ir lašiša, super! Receptas : http://sokiaivirtuve...rske-ir-lasisa/
Reikės:

400 g išvalytos cukinijos;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
~5 v.š. miltų;
saujelės krapų;
100 g rūkytos arba sūdytos lašišos;
prieskonių

Eiga:

Burokine tarka sutarkuojame cukinijas, nusunkiame skystį. Sudedame varškę, įmušame kiaušinius,dedame krapus, miltus, gerai išmaišome. Lašiša supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į cukinijos masę, beriame prieskonius ir viską išmaišome. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Beje, nuo druskos , gaminimo eigoje cukinija gali pradėti leisti skysti, tad žiūrėkite, jei tešla pradės skystėti įberkite dar šiek tiek miltų. user posted image
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 08 13, 21:29)
Reikės:

400 g išvalytos cukinijos;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
~5 v.š. miltų;
saujelės krapų;
100 g rūkytos arba sūdytos lašišos;
prieskonių

Eiga:

Burokine tarka sutarkuojame cukinijas, nusunkiame skystį. Sudedame varškę, įmušame kiaušinius,dedame krapus, miltus, gerai išmaišome. Lašiša supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į cukinijos masę, beriame prieskonius ir viską išmaišome. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Beje, nuo druskos , gaminimo eigoje cukinija gali pradėti leisti skysti, tad žiūrėkite, jei tešla pradės skystėti įberkite dar šiek tiek miltų. user posted image


Oj kaip užsimaniau B-) jau žinau, kas bus ryt pietums :-D
Atsakyti
idomus tie deriniai su cukinija smile.gif gerai kad yra kas dalinasi tokiomis naujienomis
Atsakyti
O aš esu šį receptą radus pas Beatą ir kepus, tai man tie blyneliai tokie rieboki išėjo, nors šiaip cukinijų blynelius įvairius labai mėgstu rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
KOLDŪNŲ APKEPAS! Šiandien apturėjau riebią vakarienę biggrin.gif Bet taaaip skanu.smile.gif) Receptas : http://sokiaivirtuve...oldunu-apkepas/user posted image
Atsakyti
šiandien gaminau vieną iš tokių patiekalų, kuris primena vaikystę. ŠVILPIKAI SU PIEVAGRYBIŲ PADAŽU. receptas : http://sokiaivirtuve...agrybiu-padazu/
user posted image
Atsakyti
Dėkit receptus čia, o ne nuorodas (kad nereiktų landžiot ir jums blogo reklamuot tongue.gif ) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sokoladass @ 2015 08 23, 18:55)
šiandien gaminau vieną iš tokių patiekalų, kuris primena vaikystę. ŠVILPIKAI SU PIEVAGRYBIŲ PADAŽU. receptas : http://sokiaivirtuve...agrybiu-padazu/
user posted image

Kaip norėčiau bigsmile.gif !
Atsakyti
Šiandien pietums Šepardo-Piemenų pyragas, apsvalgėm smile.gif) Receptas: http://sokiaivirtuve...iemenu-pyragas/
Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.
Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė. Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais,dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį,suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių. i skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių,skanaus!user posted image
Atsakyti
Vistiena su keptais pomidorais

Reikes:
500 g vistienos (naudojau mazaja file, tad nereikejo ir pjaustyt)
Keliu skilteliu cesnako
4-5 pomidoru
1 svoguno
Alyvuogiu aliejaus
Megiamu prieskoniu, druskos, pipiru

Vistiena pagardinti trintu cesnaku, prieskoniais, druska, pipirais, alyvuogiu aliejum ir leisti pasimarinuoti.
Pomidorus supjaustyti stambiai (i 3-4 dalis), svogunus pusmenuliais, viska sudeti i skarda, padruskinti, paslakstyti aliejum ir deti 20-ciai minuciu i 210 laipsniu ikaitinta orkaite.
Kol kepa pomidorai, gerai ikaitintoje keptuveje trumpai apkepti (apskrudinti) vistienos gabaliukus.
Apkeptus gabaliukus sudeti ant pomidoru ir deti i orkaite dar 10 minuciu.

Skanaus 4u.gif

user posted image

Ideja is cia:
http://www.duokdrusk...ais-pomidorais/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 29 rugpjūčio 2015 - 09:47
Sunui padariau varsketukus ( be kiausinio- turim alergija siam produktui). Viskas paprasta- 9% varskes pokelis, sauktas miltu, druskos ir cukraus pagal skoni. Paivairinimui panaudojau sausainiu formele ir gavosi varsketukai-gelytes smile.gif valge su grietine ir vysniu uogiene.
user posted image
Atsakyti
Spintelių pakampėse radau užsilikusių avinžirnių. Avinžirnių kotletukai smile.gif) Receptas : http://sokiaivirtuve...irniu-kotletai/
Reikės:

250 g avinžirnių;
2 kiaušinių;
3 morkų;
2 svogūnų ( mėlyno ir paprasto) ;
prieskoninių žolelių.
Eiga:

Avinžirnius brinkiname 12-24 valandas , kelis kart pakeisdami vandenį. Daug kur skaičiau, kad avinžirnius reikia virti apie 2 valandas, man tiek neprireikė, užteko valandos, verdame ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas, viską sumaišome ir troškiname. Išvirtus avinžirnius susmulkiname maisto smulkintuvu ( blenderiu) , jei neturite sutrinkite su bulvių košei skirtu trintuvu. Į gautą masę sudedame troškintas daržoves, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kotletus formuojame rankų pagalba. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei norite sveikiau ir be riebalų, galima kepti ir orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Skanaus!user posted image
Atsakyti