Ratatouille ir makaronų apkepas pagal Beatą
4 asmenims reikės:
2 svogūnų
60 ml. alyvuogių aliejaus
2 didelių skiltelių česnako
1 didelio bakalžano
1 vidutinio dydžio cukinijos
400 g. smulkintų konservuotų savo sultyse pomidorų
200 g. pomidorų pastos (galima keisti tirštomis pomidorų sultimis)
1 šaukštelio džiovintų ar kelių šviežių čiobrelių šakelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
geros saujos šviežių bazilikų arba šaukšto džiovintų
2 šaukštų balzaminio acto
druskos
pipirų
Apkepui reikės
250-300g. penne formos arba kitokių makaronų
druskos
100-120 g. mocarelos (nebūtinai)
50 g. kietojo sūrio
Į puodą ar keptuvę pilame maždaug 30 ml. aliejaus. Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti arba apkepinę keptuvėje turinį supilkite į puodą. Galite kepti viską kartu, jei turite didelę keptuvę, jei ne- daržoves kepinkite paeiliui. Svogūną supjaustome riekelėmis ir apkepiname. Beriame ten smukintas česnako skilteles. Kai pasklinda česnako aromatas pilame likusį aliejų. Baklažaną supjaustome maždaug centimetro pločio riekelėmis ir jas dar padaliname į tris dalis. Baklažano gabalėlius apkepiname keptuvėje. Suberkite kubeliais pjaustytą cukiniją. Pakepkite porą minučių, viską pamaišykite. Suberkite prieskonius: žoleles, druską, pipirus. Verskite pomidorus ir pastą bei pilkite balzaminį actą. Ant mažos ugnies troškinkite viską apie 45 minutes ar šiek tiek ilgiau. Vis pamaišykite.
Ruošiame apkepą:
Išvirkite makaronus dideliame kiekyje gerai pasūdyto vandens. Neprvirkite, kad makaronai neištižtų. Nupilkite vandenį, sumaišykite su ratatoille. Galite pridėti mocarelos gabaliukų. Pabarstykite kietuoju sūriu, šaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol apkepas sutvirtės ir gražiai apskrus.
Šaltinis: Beatos Nicholson knyga "Daugiau daržovių"
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui
Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.
Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.
Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/
Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui
Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.
Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.
Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/
QUOTE(Dyte27 @ 2015 02 21, 20:54)
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui
Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.
Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.
Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/
Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui
Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.
Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.
Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/
labaaai skaniai atrodo bandysiu gaminti, jeigu pavyks ikelsiu nuotrauka.
QUOTE(laumessluota88 @ 2015 02 24, 16:46)
labaaai skaniai atrodo bandysiu gaminti, jeigu pavyks ikelsiu nuotrauka.
Kita karta necituokit su nuotraukomis
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?
QUOTE(Agrefa @ 2015 07 10, 00:22)
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?
QUOTE(Agrefa @ 2015 07 10, 00:22)
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?
Paskutiniu metu čia galėdavo pasirodyti tik įvairių blog'ų savininkės ir meniškomis nuotraukomis. Paprasta foto įdėsi - gausi kritikos kaip reikalas. Užtai ir nutilo.
Ne vieta paprastiems žmonėms.
Tai reikia gaivint
QUOTE(Limcamca @ 2015 07 10, 16:05)
Paskutiniu metu čia galėdavo pasirodyti tik įvairių blog'ų savininkės ir meniškomis nuotraukomis. Paprasta foto įdėsi - gausi kritikos kaip reikalas. Užtai ir nutilo.
Ne vieta paprastiems žmonėms.
Ne vieta paprastiems žmonėms.
forume pilna tokių, reik nekreipti dėmesio į tokius
mamytes, greit marš namo ir dėkite savo receptukus su nuotraukomis kuo greičiau, reik idėjų, o tai jau galva plyšta vien nuo galvojimo
QUOTE(gaily @ 2015 07 10, 16:12)
Tai reikia gaivint
Šeimininkės, laukiame receptų ir foto. Gal nesugrįš čia piktosios tetulės
QUOTE(sambuka** @ 2015 07 14, 10:49)
Dek ta kalakuta su filadelfija
Nepadariau nuotraukos
Perlinių kruopų blyneliai su lašiša
Beatos virtuvės (dar tiksliau - jaunojo Martyno) idėja
Reikės:
100 g perlinių kruopų
100 g rūkytos lašišos
100 g pilno grūdo miltų
Kiaušinio
1-2 šaukštų majonezo (kartais dedu grietinę ar graikišką jogurtą)
Ryšulėlio krapų
Druskos (aš kruopas vedu sultiny, tad papildonai druskos nebereikia, tik kubelio sultinio)
Aliejaus kepimui
Perlines kruopas iš vakaro užmerkiu.
Išverdu, sumaišau visus ingridientus (išskyrus lašišą). Formuoju blynelius, viduryje darau įdubimą ir dedu lašišos. Apkepu (pirmiausia tą pusę, kurioje yra lašiša).
Patiekiu su grietine/ graikišku jogurtu.
Skanaus
p.s. šį kartą verdant kruopas įbėriau ir šiek tiek burnočio sėklų, bet čia šiaip tokia maža improvizacija