Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

Ratatouille ir makaronų apkepas pagal Beatą
4 asmenims reikės:
2 svogūnų
60 ml. alyvuogių aliejaus
2 didelių skiltelių česnako
1 didelio bakalžano
1 vidutinio dydžio cukinijos
400 g. smulkintų konservuotų savo sultyse pomidorų
200 g. pomidorų pastos (galima keisti tirštomis pomidorų sultimis)
1 šaukštelio džiovintų ar kelių šviežių čiobrelių šakelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
geros saujos šviežių bazilikų arba šaukšto džiovintų
2 šaukštų balzaminio acto
druskos
pipirų
Apkepui reikės
250-300g. penne formos arba kitokių makaronų
druskos
100-120 g. mocarelos (nebūtinai)
50 g. kietojo sūrio
Į puodą ar keptuvę pilame maždaug 30 ml. aliejaus. Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti arba apkepinę keptuvėje turinį supilkite į puodą. Galite kepti viską kartu, jei turite didelę keptuvę, jei ne- daržoves kepinkite paeiliui. Svogūną supjaustome riekelėmis ir apkepiname. Beriame ten smukintas česnako skilteles. Kai pasklinda česnako aromatas pilame likusį aliejų. Baklažaną supjaustome maždaug centimetro pločio riekelėmis ir jas dar padaliname į tris dalis. Baklažano gabalėlius apkepiname keptuvėje. Suberkite kubeliais pjaustytą cukiniją. Pakepkite porą minučių, viską pamaišykite. Suberkite prieskonius: žoleles, druską, pipirus. Verskite pomidorus ir pastą bei pilkite balzaminį actą. Ant mažos ugnies troškinkite viską apie 45 minutes ar šiek tiek ilgiau. Vis pamaišykite.
Ruošiame apkepą:
Išvirkite makaronus dideliame kiekyje gerai pasūdyto vandens. Neprvirkite, kad makaronai neištižtų. Nupilkite vandenį, sumaišykite su ratatoille. Galite pridėti mocarelos gabaliukų. Pabarstykite kietuoju sūriu, šaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol apkepas sutvirtės ir gražiai apskrus.
Šaltinis: Beatos Nicholson knyga "Daugiau daržovių"
user posted image
Atsakyti
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui

Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui

Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.

Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.

Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
user posted image
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/
Atsakyti
QUOTE(Dyte27 @ 2015 02 21, 20:54)
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui

Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų
šaukšto aliejaus kepimui

Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.

Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.

Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.
user posted image
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.b...eliu-idaru.html
Nuoroda į blog'ą: http://senatarka.blogspot.com/


labaaai skaniai atrodo wub.gif bandysiu gaminti, jeigu pavyks ikelsiu nuotrauka.
Atsakyti
QUOTE(laumessluota88 @ 2015 02 24, 16:46)
labaaai skaniai atrodo  wub.gif  bandysiu gaminti, jeigu pavyks ikelsiu nuotrauka.

Kita karta necituokit su nuotraukomis 4u.gif
Atsakyti
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2015 07 10, 00:22)
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2015 07 10, 00:22)
Negaliu patikėti,kad ši tema tokia mirusi. Kažkada čia kas kartą pasisemdavau idėjų, o dabar - nykuma. Kas išvaikė šauniąsias šeimininkes? Pyktis ir rietenos?


Paskutiniu metu čia galėdavo pasirodyti tik įvairių blog'ų savininkės ir meniškomis nuotraukomis. Paprasta foto įdėsi - gausi kritikos kaip reikalas. Užtai ir nutilo.
Ne vieta paprastiems žmonėms.
Atsakyti
Tai reikia gaivint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 07 10, 16:05)
Paskutiniu  metu čia galėdavo pasirodyti tik įvairių blog'ų savininkės ir meniškomis nuotraukomis. Paprasta foto įdėsi - gausi kritikos kaip reikalas. Užtai ir nutilo.
Ne vieta paprastiems žmonėms.

forume pilna tokių, reik nekreipti dėmesio į tokius mirksiukas.gif

mamytes, greit marš namo ir dėkite savo receptukus su nuotraukomis kuo greičiau, reik idėjų, o tai jau galva plyšta vien nuo galvojimo 4u.gif

QUOTE(gaily @ 2015 07 10, 16:12)
Tai reikia gaivint  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2015 07 10, 17:12)
Tai reikia gaivint  bigsmile.gif

Dek ta kalakuta su filadelfija mirksiukas.gif
Atsakyti
Šeimininkės, laukiame receptų ir foto. Gal nesugrįš čia piktosios tetulės
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2015 07 14, 10:49)
Dek ta kalakuta su filadelfija mirksiukas.gif


Nepadariau nuotraukos rolleyes.gif

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

Beatos virtuvės (dar tiksliau - jaunojo Martyno) idėja

Reikės:
100 g perlinių kruopų
100 g rūkytos lašišos
100 g pilno grūdo miltų
Kiaušinio
1-2 šaukštų majonezo (kartais dedu grietinę ar graikišką jogurtą)
Ryšulėlio krapų
Druskos (aš kruopas vedu sultiny, tad papildonai druskos nebereikia, tik kubelio sultinio)
Aliejaus kepimui

Perlines kruopas iš vakaro užmerkiu.
Išverdu, sumaišau visus ingridientus (išskyrus lašišą). Formuoju blynelius, viduryje darau įdubimą ir dedu lašišos. Apkepu (pirmiausia tą pusę, kurioje yra lašiša).
Patiekiu su grietine/ graikišku jogurtu.

Skanaus 4u.gif

p.s. šį kartą verdant kruopas įbėriau ir šiek tiek burnočio sėklų, bet čia šiaip tokia maža improvizacija blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 14 liepos 2015 - 12:10