Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(Nepasimetusi @ 2015 01 10, 22:20)
Tiesa, nezinojau, kad kepimo rankoves stipriai uzristi nereikia, turi iseiti oras, kitaip pasidaro kaip balionas orkaiteje  biggrin.gif


As padarau mazu skyluciu dantu krapstuku, kad nesipustu kaip balionas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2015 01 10, 22:20)

Kepiau 1 val. 20 min, 200 laipsniu orkaiteje. Tiesa, nezinojau, kad kepimo rankoves stipriai uzristi nereikia, turi iseiti oras, kitaip pasidaro kaip balionas orkaiteje  biggrin.gif



adata praduriu 3 skylutes ir gerai.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 01 11, 12:52)

Aciu uz recepta, butinai pasinaudosiu jusu ideja! 4u.gif O gal i ta maisa galima kokio dar sultinio ar padaziuko ipilti?



Aš panašų kepdavau tik be pievagrybių, o pilti nieko nereikia, nes atsiranda sultinio nuo mėsos ir daržovių.
Atsakyti
Grikių miltų blyneliai

http://belgija.blogs...158342806373391

user posted image



Mano šių metų atradimas, labai skanūs, purūs, darbo nedaug, skanu šilti ir šalti, pabandykit, gal kam patiks 4u.gif

Puodelis 220 ml

Reikės:

1 puodelio grikių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. cukraus (naudoju rudą ir šiek tiek mažiau)
1 kiaušinio
1 puodelio pieno
2 v.š. tirpinto sviesto

Kepimui - šiek tiek aliejaus. Kepiau ant kokosų aliejaus, suteikė puikų kvapą!

Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Kiaušinį lengvai išplakti, sumaišyti su sviestu bei pienu.
Sausus produktus sumaišyti kartu ir lengvai plakant šakute įmaišyti į kiaušinio ir pieno plakinį.
Keptuvę labai gerai įkaitinti, ištepti riebalais, ir šaukštu pilti pasiruoštą blynelių masę. Blyneliai plečiasi ir šiek tiek pučiasi, tad reikia palikti tarpelius. Kuo mažesni blyneliai, tuo skaniau.
Apkepti iš vienos pusės, kai pradės matytis akutės apversti ir dar minutę kitą ant kitos pusės. Kepa greitai, nesudeginti!
Tiekti į stalą su mėgiama uogiene, grietine, medum ar tiesiog valgyti vienus su arbata!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 27 sausio 2015 - 20:47
Čiabatta duonelė

user posted image

Vienam kepaliukui reikės,
450 g kvietinių miltų
2v.š grikių miltų
300 ml šilto vandens
1v.š cukraus
šaukštelis druskos
žiupsnelis pipirų/naudojau citrinpipirius/
5 v.š alyvuogių aliejaus
7 gramai sausų arba 25gr gyvų mielių

Į didelį dubenį įpilti 300 ml šilto vandens,sudėti mieles,druską,cukrų,aliejų ir pipirus.Viską gerai išmaišyti.Įberti grikių miltus, išmaišyti.Palaipsniui sudėti kvietinius miltus ir užmaišyti tešlą.Tešlą uždengti rankšluostuku ir palikti pakilti apie 1 h.
Pakilusią tešlą išversti ant gausiai miltuoto stalo ir lengvai ištampyti į blyną,uždėti įdarą/džiovinti pomidorai,alyvuogės,arba ivairios žolelės su česnakais/,aš kelis šaukštus aliejaus sumaišiau su prieskoninėm žolelėm ir įspaudžiau česnako,gautu mišiniu aptepiau tešlą ir susukau i volelį,galus užspausti,o tą volelį susukti dar,tarsi gręžtume skalbinius.Į orkaitę įdėti indą su vandeniu,įkaitinti orkaitę iki220 c ir kepti apie 15-20 min.

Minkšta,labai skani ir labai kvepianti..
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2015 02 03, 18:58)
Čiabatta duonelė
----------




Kaip dailiai atrodo smile.gif Bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 birželio 2015 - 15:01
QUOTE(Baranka @ 2015 02 03, 22:07)
Kaip dailiai atrodo  smile.gif  Bandysiu  biggrin.gif

Kam cituot visą foto?

Maltos mėsos vyniotinis su grybais
Tik aš pievagrybių turėjau apie 70 g, užtat įdėjau didelį svogūną.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grucė: 04 vasario 2015 - 09:17
Moliūgų daugiaryžis (risotto) su žuvimi
Reikės:
2 nedidelių žuvų
250 g. moliūgo
200 g. apvalių ryžių (pvz. Arborio)
1 nemažo raudono svogūno
100 ml. sauso balto vyno
500 ml. grybų sultinio
70 g. kietojo sūrio ( naudojau Parnidžio 18 mėn.)
50 g. sviesto
alyvuoių aliejaus, pipirų ir druskos pagal skonį, šviežio ar džiovinto čiobrelio.
Žuvies filė (oda į apačia) dedame į skardą ištiesta kepimo popieriumi. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, pašlaktome alyvuogių aliejumi ir 160 laipsnių orkaitėj kepame apie 30-40 minučių.
Į gilią keptuvę ar puodą pilame aliejų, kai jis įkaista dedame smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai apekpiname, tada sudedame ryžius ir užpilame vynu. Kai dalis vyno išgaruoja pilame dalį sultinio ir leidžiame 10 minučių pavirti. Retkarčiais pamaišome. Po 10 minučių dedame kubelias pjaustytus moliūgus ir pilame likusį sultinį. Retkarčiais pamaišydami leidžiam viskam pavirti apie 10 minučių. Vėliau sudedame tarkuotą sūrį, sviestą. Kai jie ištirpsta, nukeliam nuo ugnies, uždengiam dangtį ir kelias minutes tegul viskas pastovi puode. Po kelių minučių į lėkštę dedame daugiaryžį ir šalia žuvies filė gabaliuką. Ant rizoto užbarstome kietojo sūrio.
Originalus receptas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 07 vasario 2015 - 18:03
QUOTE(Grucė @ 2015 02 04, 09:16)
Kam cituot visą foto?



Todėl, kad pusės nuotraukos cituot nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baranka @ 2015 02 11, 14:19)
Todėl, kad pusės nuotraukos cituot nemoku  smile.gif

Cituokit iš vis be foto, daug kur taisyklės tokios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 06 13, 10:07)
Nežinau, ką žinutės autorė turėjo omeny, bet mano "greiti cepelynai" - vienodais kiekiais virtų+žalių bulvių+krakmolo. Žodžiu, jei 8virtos, 8 žalios bulvės, tai ir 8 v.š. krakmolo. Virtas bulves tarkuoju per tą smulkią "burokinę" tarkutę, o žalias tarkuotas tik lengvai nuspaudau į atskirą dubenį ir kelias min palaukiu. Nusistoja krakmolas. Jį grąžinu į bulves. Na ir dar sauso krakmolo. Viską + druskos perminkau. Ir toliau - kaip įprastiems cepams.
Beje, yra nebloga temukė apie netradicinius cepelynus. Žvilgtelkit  mirksiukas.gif
Gaila, kad foto dabar nerandu - gal nepašalins dėl to žinutės  blush2.gif
Nu cepelynai - kaip cepelynai. Koks lietuvis jų dar nematė? Pasitelkit vaizduotę, pagaliau  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Šitieji cepelinai yra labai skanūs thumbup.gif . tik krakmolo pagal mūsų receptą nereikia,užtenka tiek,kiek lieka nuo sunkos.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2015 02 11, 21:14)
Šitieji cepelinai yra labai skanūs thumbup.gif . tik krakmolo pagal mūsų receptą nereikia,užtenka tiek,kiek lieka nuo sunkos.

Bet tada reikia tinkamai, kaip reikiant nusunkti.
Atsakyti