Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

labai idomios, ir labai skanios netipiskos salotos.

Astrios salotos su kepenelem

as kepeneliu nemegstu. nu bet sitos salotos, kazkas nerealaus net man! blush2.gif

user posted image

reikes:
kepeneliu, as naudoju kiaulienos arba jautienos
agurku
pomidoru
pasirinktu salotu lapu
melyno svoguno

padazas:
cesnako. nemazai. kokios dideles 3-4 skilteles
1 cili pipiras. ilgas. 10cm
geriausia svieziu petrazoliu
prieskoniai (druska, pipirai)
1 citrinos sulciu
alyvuogiu aliejaus
1s medaus

Kepeneles galima palaikyti siek tiek piene, kad istrauktu kartuma. Veliau supjaustom nemazais gabaliukais, kokiu 6-7cm ilgio (galima aisku kaip norisi), apkepam is abieju sonu, nepamirstam aisku prieskoniu.

Supjaustom salotas. Ant virsaus klojam keptas kepeneles.
Gaminam padaza: as pipira pjaustau su pirstinem, nes jis labai astrus, sunkiai atsiplauna rankos ir t.t.zodziu, smulkiai pjaustytas pipiras. spaudziam cesnaka, smulkinam petrazoles, spaudziam citrinos sultis, dedam medaus, prieskonius, pilam alieju. viska gerai ismaisom ir apipilam salotas. Skanaus!
Atsakyti
Kalmaru salotos

user posted image

Salotoms:
Kalmarų žiedai 300g
Agurkas (ilgavaisis), 0,75 vieneto
Obuoliai , 0,5 vieneto
Fermentinis sūris , 50 gramu
Konservuoti zirneliai , 200 gramu
Dressing padazas (grietines ir svogunu laisku skonio)

Gaminimo instrukcija:

Kalmaru ziedus kepti 3 minutes is kiekvienos puses, papipirinti ir padruskinti. Agurkus, obuolį ir sūrį susmulkinti peiliu. Visus salotų ingredientus sumaišyti.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ?angeliux?: 17 spalio 2014 - 19:20
Kvinoja su keptom darzovem (receptas 3 zmonems):

150 g kvinojos kruopu
2 baklazanai
2 paprikos
1 mazas ziedinis kopustas
3 morkos
100 ml vandens
1 vš kokosu aliejaus
2 vš hummuso (hummus darau pati is avinzirniu ir tahini)
Druskos, kario ir pipiriuku pagal skoni

Kvinojos kruopytes isvirti. Darzoves smulkiai supjaustyti. Morkas ir ziedinius kopustus apkepti ikaitintam kokosu
aliejuje, truputeli siom darzovem apskrudus, sudeti baklazanus ir paprika. Kepti, kol kiek suminkstes, tada ipilti vandens ir patroskinti. Ideti humuso ir prieskoniu, patroskinti dar pora minuciu ir sudeti isvirtas kvinojos kruopytes. Viska sumaisyti ir skanaus!

http://www.imgbox.de.../d6nCSqRQSP.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 23 gruodžio 2014 - 13:53
QUOTE(migluzele @ 2014 10 17, 21:24)
Kvinoja su keptom darzovem (receptas 3 zmonems):


gal sumazinkit foto? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(migluzele @ 2014 10 17, 20:24)
Kvinoja su keptom darzovem (receptas 3 zmonems):


neteisingai vadinat arba verčiat, tai yra arba kynva arba bolivinė balanda ax.gif
Atsakyti
Nuotraukos sumazinti nemoku, teks ziureti i didele... blush2.gif

QUOTE(dowwe @ 2014 10 18, 21:05)
neteisingai vadinat arba verčiat, tai yra arba kynva arba bolivinė balanda  ax.gif


Aciu uz pastaba mirksiukas.gif lietuviskai kadangi neturiu su kuo sneketi, tai taip ir gaunasi, kad verciu kaip iseina... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluzele: 18 spalio 2014 - 20:07
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 07 28, 12:07)
Tagliatelle su špinatais ir kedrų riešutais

Net seile nutyso.Dievinu makaronus butinai bus isbandyta thumbup.gif
Atsakyti
Mielosios šeimyninkėlės 4u.gif

Kelti receptus ir jų nuotraukas. Tema labai apmirusi unsure.gif
Atsakyti
Gaminom sia savaite pirma karta, ir siandien kartojom, nes patiko. Dalinuosi, nes tema liudnoka smile.gif

Patiekalas ne prabangus, bet patogus, nes darbo nedaug, o valgom tris dienas (ir pasildzius vistiek skanu!).
I kepimo rankove, sudejau paprieskoniuotus: mesa, apie 1,5 kg, bulves apie 1,5 kg, 2 morkas, ir apie 400 g. pievagrybiu. Pievagrybiu desiu kita karta dar daugiau, jie kazkur dingsta kepimo metu biggrin.gif Prieskoniu (druskos) dejau tikrai nemazai, kad jau zali butu gan surus, nes kepant ta druska pasiskirsto ir nebesijaucia.
Mesa apslaksciau aliejumi, bet siaip riebalu nereikia, ir taip iskepa puikiai.
Kepiau 1 val. 20 min, 200 laipsniu orkaiteje. Tiesa, nezinojau, kad kepimo rankoves stipriai uzristi nereikia, turi iseiti oras, kitaip pasidaro kaip balionas orkaiteje biggrin.gif

user posted image
Likus 20 min, rankove praplesiau, kad apskrustu:
user posted image
Rezultatas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2015 01 10, 22:20)
Gaminom sia savaite pirma karta, ir siandien kartojom, nes patiko. Dalinuosi, nes tema liudnoka  smile.gif

Smagu, kad kazkas parase cia, nes tikrai buvo liudna. unsure.gif
Aciu uz recepta, butinai pasinaudosiu jusu ideja! 4u.gif O gal i ta maisa galima kokio dar sultinio ar padaziuko ipilti?
O pieviagrybiai "dingo", nes kepant jie labai susitraukia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vištienos plovas arba ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Naudojau:
Dvi višienos krūtinėles ( apie 350-400 g.)
Dvi morkas
Tris nedidelius svogūnus ir du šalotus.
Vieną porą
Vieną skiltelę česnako
Vieno apelsino sultis ir žievelę
10 džiovintų abrikosų perpjautų pusiau ir išmirkytų vandenyje
200 g. basmati ryžių brinkintų vandenyje apie pusvalandį
Saujelę pistacijų
2 šaukštelius kmynų, tris cinamono lazdeles, kelis lašelius tabasco padažo
Po šaukštelį maltos rūkytos paprikos, provanso žolelių, grūdėtų garstyčių
Šlakelį alyvuogių aliejaus
Žiupsnį druskos ir citrinpipirių
600 ml. višitenos sultinio
Kelis stiebelius petražolių
Dvi vištienos krūtinėles aptepiau mišiniu iš alyvuogių aliejaus, garstyčių,maltos rūkytos paprikos, žiupsnio druskos ir citrinpipirių bei provanso žolelių. Palikau parai šaldytuve marinuotis. Po paros įsukau krūtinėles į foliją ir 180 temperatūroje kepiau apie 35-40 min. Po to keptuvėje apkepinau tris nedidelius svogūnus ir du šalotus. Kepinau maždaug 7 minutes kol suminkšėjo ir pagelto. Vėliau juos atidėjau į šalį. morkas supjausčiau nestambiais žiedais, įpyliau šiek tiek vandens ir troškinau kol suminkštėjo, likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos sudėjau žiedais pjaustytą porą. Kai morkos ir poras išsitroškino sudėjau į lėkštę, kartu su svogūnais, tik trečdalį svogūnų atidėjau į šalį. Į puodą sudėjau vieną traiškytą česnako skiltelę, du šaukštelius kmynų, įlašinau kelis lašelius tabasco padažo ir įdėjau tris cinamono lazdeles, kadangi neturėjau malto cinamono. Viską pakepinau porą minučių, lazdeles išėmiau ir sudėjau 200 g. brinkintų basmati ryžių, viską išmaišiau ir supyliau 600 ml. vištienos sultinio, viską vėl išmaišiau ir laukiau kol užvirs, kai užvirė ugnį sumažinau ir uždengus dangtį troškinau 15 minučių. Po to sudėjau pjaustytas vištienos krūtinėles, morkas, porą, svogūnus, vieno apelsino sultis ir žievelę. Ir dar viską išmaišius troškinau 7 minutes. Po 7 minučių puodą nukėliau ugnies, plovą dėjau į lėkštę, apibarsčiau smukintomis pistacijomis, kepintais svogūnais ir petražolių lapeliais. Skanaus:)
user posted image
Atsakyti