sveikos. keletas ''nemesisku'' patiekalu. foto darytos telefonu, tai nera baisiai kokybiskos. atleiskit. paskutiniu metu esu labai aptyngus traukti fotoaparata
upetakiaireikes:
upetakiu (ar bet kokios kitokios zuvies)
prieskoniu marinavimui (butinai daug cesnako, citrinos sulciu, druska, pipirai...toliau pagal pageidavima)
darzoviu: cukinijos, paprikos, cesnakas, svogunas, pomidoras. galima bet kokiu kitokiu darzoviu.
viskas labai paprastai. supjaustom norimas darzoves, cesnakus, svoguna. apibarstom prieskoniais ir siek tiek aliejumi. geriausiai aisku alyvuogiu. tada ant darzoviu guldome pamarinuota zuvi. viska uzdengiam folija. kepam apie 180 laipsniu orkaitej, kokia 20min. tada atveriame folija ir dar siek tiek pakepam, kad zuvis apskrustu. neperkepkit!
blyneliaiziauriai paprastai, bet ziauriai neprastai! Tikrai labai skanus lietiniai su skumbres idaru.
Reikes:
pirmiausia reikia issikepti lietiniu. sunku pasakyti, kiek ko sunaudoju, nes darau is akies. manau dauguma esat kepusios lietinius. gal mazdaug proporcijas zinot
as visada naudoju 2 kiausinius, gal apie pora stikliniu miltu, kelis saukstus aliejaus, ziupsnelis druskos. ir piena siek tiek skiedziu su vandeniu. pilu is akies, kol tesla tampa pakankamai skysta, bet ne per skysta, nes tada lietiniai labai ploni buna.
Idarui:
karstai rukyta skumbre
tarkuoto fermentinio surio
keletas virtu, sutarkuotu kiausiniu
keli saukstai majonezo
keletas skilteliu cesnako
Skumbre rankomis isdarinejam ir susmulkinam, dedam tarkuota suri ir tarkuotus virtus kiausinius. ispaudziam cesnaka. viska ismaisome su majonezu. Keleta saukstu idaro dedam i lietini ir uzlankstom krastus. Siek tiek apkepam. Skanaus!
Lasisos kepsniukainezinau ar visai tiksliai pagal recepta, bet tai Oliverio receptas. Matytas pries gerus 7 metus per tv, todel atkartotas tik is prisiminimu....
Reikes:
lasisos file gabaliuku
keleto pomidoru
surio (naudojau fermentini, bet tiktu ir kitoks. puikiausiai tiktu mozarela, ar kietas suris)
foto nepamatysit, bet manau labai tiktu melynas svogunas
prieskoniai
Kepsniuko esme: sulijuoti tarpusavyje ingredientus. Pirmiausia pasigaminau is folijos norimo dydzio ''laivelius''. Tada lengviau i ji formuoti kepsniuka. Dedam prieskoniais apibarstyta lasisos gabaliuka, ji siek tiek paversdami sonu, tada ant jo, salia klojam pomidora, svoguno ir suri. taip sluoksniuojam toliau. iki norimo dydzio kepsniuku. Dar karteli viska pabarstom prieskoniais, zolelem. Kepam 180 laipsniu orkaiteje. Apie 15-20 min. Zvilgtelkit pagal situacija. Skanaus!
Astrios salotos su rukyta arba sudyta lasisaReikes:
pasirinktu salotu lapu, tiks bet kokie, net keliu rusiu.
pomidoras
agurkas
marinuoti jalapeno pipiriukai
rukyta arba sudyta lasisa
pakepti virtu su lupyna bulviu ketvirtukai
padazas:
mano naudotas parduotuvinis kario-mango padazas.
galvoju koki butu galima pasigaminti kitoki
gal: alyvuogiu aliejus, prieskoniai, nesugalvoju ar tiktu cesnakas... citrinos sultys.
Isverdame bulves su lupyna. Supjaustome ketvirciais ir apkepame (galima ir orkaitej). tada gaminam salotas. Pjaustom/plesom salotu lapus, agurkus, pomidorus, galima melyno svoguno. jalapenus metam cielus arba tik per puse, bulves ir lasisa. Apslakstom padazu. Skanaus!