Bandelės su lašinukaisTešlai reikės:
500 g miltų
7 g sausų mielių
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelis druskos
Įdarui reikės:
250 g šalto rūkymo šoninės (aš naudojau močiutės rūkytus lašinukus)
3 v.š. džiūvėsėlių
1 svogūnas
druskos, pipirų
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti alyvuogių aliejuje, suberti susmulkintą šoninę ir vos apkepti, suberti džiūvėsėlius ir pagardinti prieskoniais. Bandelių įdaras paruoštas.
Pašildyti pieną (kad būtų šiltas, o ne karštas, nes mielės karštame piene žus ir tešla nebeiškils), suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, minkštą, smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti 10 - 15 minučių. Pastatyti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils tešla.
Iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus ir dėti po šaukštelį įdaro, užspausti kraštelius ir tarp delnų išsukti apskritimą.
Dėti bandeles siūle į apačią ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir pastatyti šiltai dar 30 minučių (aš darau taip, orkaitę įkaitinu iki 40-50 laipsnių ir dedu bandeles, taip jos geriau iškyla).
Aptepti bandeles kiaušinio trynio i aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis (aš neturėjau, todėl nebarsčiau).
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
![user posted image](http://www.part.lt/img/1b1d653b7116c68a6a8b0d81af5f8b0553.JPG)
Receptas paimtas iš čia:
http://evelinosvirtu...lasinukais.html