Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(Daisy79 @ 2014 07 01, 22:22)
Sakykit prašau o bulvių nereikia apvirt?Iškeps jos gerai? blush-anim-cl.gif


nors as ne gaily, bet atsakysiu- bulviu apvirti nereikia, iskepa ir taip
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2014 07 01, 13:34)
Faršo krepšeliai su bulvėmis

Labai skaniai atrodo. Štai rytoj ir gaminsiu šiuos krepšelius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(patiko @ 2014 07 02, 10:54)
nors as ne gaily, bet atsakysiu- bulviu apvirti nereikia, iskepa ir taip


drinks_cheers.gif ne kartą gaminau ir niekad neapviriau
Atsakyti
Aš bulves ne su aliejum sumaišydavau o su majonezu.
Atsakyti
O aš jau supjaustytus kubelius beriu į verdantį vandenį, palaukiu kol vėl užverda, tada nupilu ir nugarinu vandenį. Ant bulvių pilu alyvuogių aliejaus, beriu prieskonių mėgstamų, galima traiškyto česnako. Išmaišau ir pamarinuoju iki kol suformuoju mėsą. Apvirtos bulvės greičiau iškepa (apskrunda irgi gražiau kai aliejuotos smile.gif ), tad ir faršas neperkepa ir neišdžiūsta.
Atsakyti
Bandelės su lašinukais

Tešlai reikės:
500 g miltų
7 g sausų mielių
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelis druskos

Įdarui reikės:
250 g šalto rūkymo šoninės (aš naudojau močiutės rūkytus lašinukus)
3 v.š. džiūvėsėlių
1 svogūnas
druskos, pipirų

Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti alyvuogių aliejuje, suberti susmulkintą šoninę ir vos apkepti, suberti džiūvėsėlius ir pagardinti prieskoniais. Bandelių įdaras paruoštas.
Pašildyti pieną (kad būtų šiltas, o ne karštas, nes mielės karštame piene žus ir tešla nebeiškils), suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, minkštą, smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti 10 - 15 minučių. Pastatyti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils tešla.
Iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus ir dėti po šaukštelį įdaro, užspausti kraštelius ir tarp delnų išsukti apskritimą.
Dėti bandeles siūle į apačią ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir pastatyti šiltai dar 30 minučių (aš darau taip, orkaitę įkaitinu iki 40-50 laipsnių ir dedu bandeles, taip jos geriau iškyla).
Aptepti bandeles kiaušinio trynio i aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis (aš neturėjau, todėl nebarsčiau).
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

user posted image

Receptas paimtas iš čia: http://evelinosvirtu...lasinukais.html
Atsakyti
Tagliatelle su špinatais ir kedrų riešutais
user posted image

Makaronus dėjau virti į verdantį pasūdytą vandenį. Sausoje keptuvėje paskrudinau riešutus. Ant sviesto apkepinau šviežius špinatus, beriau druskos ir į pylusi šlakelį grietinėlės patroškinau. Galiausiai viską sumaišiau su makaronais iružbarsčiau džiugo sūrio.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 07 02, 13:12)
Labai skaniai atrodo. Štai rytoj ir gaminsiu šiuos krepšelius  thumbup.gif

Super ideja,labai skanu ir nesunku thumbup.gif
Atsakyti
Vistiena su pomidorais pagal Oliveri

Reikes:

vistienos kumpeliu arba slauneliu (as dazniausiai gaminu su blauzdelemis)
ivairiu pomidoru (geltonu, raudonu, vysniniu, slyviniu; turejau naminius raudonus ir geltonus, tad si karta uzteko ir ju)
1 cesnako galvutes (padalintos nenuluptomis skiltelemis)
1 cili pipiro
rysulelio baziliku
400 g konservuotu pupeliu
alyvuogiu aliejaus, druskos, pipiru

I inda dedame druska ir pipirais itrinta vistiena, pasmulkintus pomidorus (mazus pjauname, didelius - i 4 dalis), bazilika, cesnako skilteles, smulkinta cili, ant pomidoru pilame pupeles be skyscio, viska apslakstome alyvuogiu aliejumi, jei reikia dar pabarstom druskos ir pipiru, sauname i orkaite, kepame apie 1,5 val. Kepimo metu kartais pamaisom.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2014 08 13, 18:18)
Vistiena su pomidorais pagal Oliveri

Reikes:

vistienos kumpeliu arba slauneliu (as dazniausiai gaminu su blauzdelemis)
ivairiu pomidoru (geltonu, raudonu, vysniniu, slyviniu; turejau naminius raudonus ir geltonus, tad si karta uzteko ir ju)
1 cesnako galvutes (padalintos nenuluptomis skiltelemis)
1 cili pipiro
rysulelio baziliku
400 g konservuotu pupeliu
alyvuogiu aliejaus, druskos, pipiru

I inda dedame druska ir pipirais itrinta vistiena, pasmulkintus pomidorus (mazus pjauname, didelius - i 4 dalis), bazilika, cesnako skilteles, smulkinta cili, ant pomidoru pilame pupeles be skyscio, viska apslakstome alyvuogiu aliejumi, jei reikia dar pabarstom druskos ir pipiru, sauname i orkaite, kepame apie 1,5 val. Kepimo metu kartais pamaisom.


o kur rezultato nuotrauka? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2014 08 14, 07:14)
o kur rezultato nuotrauka? biggrin.gif

Tai kad yra umn.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2014 08 13, 18:18)
Vistiena su pomidorais pagal Oliveri

Reikes:

vistienos kumpeliu arba slauneliu (as dazniausiai gaminu su blauzdelemis)
ivairiu pomidoru (geltonu, raudonu, vysniniu, slyviniu; turejau naminius raudonus ir geltonus, tad si karta uzteko ir ju)
1 cesnako galvutes (padalintos nenuluptomis skiltelemis)
1 cili pipiro
rysulelio baziliku
400 g konservuotu pupeliu
alyvuogiu aliejaus, druskos, pipiru

I inda dedame druska ir pipirais itrinta vistiena, pasmulkintus pomidorus (mazus pjauname, didelius - i 4 dalis), bazilika, cesnako skilteles, smulkinta cili, ant pomidoru pilame pupeles be skyscio, viska apslakstome alyvuogiu aliejumi, jei reikia dar pabarstom druskos ir pipiru, sauname i orkaite, kepame apie 1,5 val. Kepimo metu kartais pamaisom.

user posted image



QUOTE(gaily @ 2014 08 14, 07:25)
Tai kad yra umn.gif

g.gif tai kodėl man nesimato.. unsure.gif matau tik vieną foto - nekeptos vištos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 14 rugpjūčio 2014 - 08:37