Kotletai "Svajonė"Kotletams:
1 kg faršo
2 morkos
1 obuolys
1 kiaušinis
2 svogūnai
druska, pipirai, prieskoniai ir žalumynai pagal skonį
2-3 tepami sūreliai (tokie kvadratiniai, blizgioje geltonoje folijoje)
Paniravimui:
2 kiaušiniai
lygiomis dalimis džiūvėsėlių (naudojau stambesnius), kokosų drožlių ir linų sėmenų (pastarųjų arba galima visai nedėti, arba dėti mažiau)
aliejaus kepimui
Morkas sutarkuoti smulkesne tarka, obuolį burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustyti ir subėrus į faršą išminkyti. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir darkart gerai išminkyti. Imti po saują faršo, išploti ir dėti po gabalėlį tepamo sūrelio (prieš tai sūrelį galima sutarkuoti, tada lengviau ir greičiau bus galima paimti) ir užlanksčius kraštus padaryti pailgą kukulį.
Paniravimui skirtus kiaušinius suplakti šakute. Džiūvėsėlius, kokosų drožles ir sėmenis sumaišyti tarpusavyje.
Imti kotletą, nardinti į kiaušinių plakinį, apvolioti džiūvėsėlių mišinyje ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
Gaunasi iš išorės traškūs ir tvirti, o viduje purūs ir sultingi kotletai su kreminiu sūriu.
Skanaus!
P.S. faršą galima pasiruošti taip, kaip skaniausia jums
http://prijaukintavi...ai-svajone.htmlPapildyta:Ažūriniai lietiniai0,5 l kefyro
1 stiklinė pieno
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sodos
1-2 v.š. aliejaus
Kefyrą supilti į puodą ir truputį pašildyti (neužvirinti). Įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, sodą ir išmaišyti (patogiausia maišyti šluotele). Suberti miltus ir darkart gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumuliukų. Masė turi gautis kaip gera tiršta grietinė. Pieną užvirinti ir plona srovele, pastoviai maišant, supilti į tešlą. Taip gaunasi plikyta tešla. Jei tešla per skysta, galima įberti truputį miltų. Supilti aliejų ir gerai išmaišius kepti blynus įkaitintoje keptuvėje.
Skanaus!
http://prijaukintavi...-lietiniai.html