![user posted image](https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10350411_10203830644752283_1265310654413182590_n.jpg)
Kepenėlių blyneliai
1 kg kepenų
2 svogūnai
šaukštas sviesto
100 g manų kruopų
kiaušinis
druskos
maltų pipirų
česnako
aliejaus kepti
Kepenis ir susmulkintus bei svieste pakepintus svogūnus kelis kartus sumalkite mėsmale. Muškite kiaušinį, berkite manų kruopas, skaninkite druska, pipirais, pagal skonį įpjaustykite česnako. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Kai manų kruopos išbrinks, kepkite blynelius.
"Darbštuolė" 2008/ 05 gegužė
![user posted image](https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/1538830_10203830644792284_5750529870240358765_n.jpg)
Makaronų, varškės ir razinų apkepas
250 g makaronų
300 g varškės
250 g razinų
120 g sviesto
2 kiaušiniai
šaukštas cukraus
šaukštas aliejaus
cinamono
druskos
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Apkepo indą ištepkite aliejumi. Sutrintą varškę sumaišykite su kiaušiniais ir išsukite. Suberkite išmirkytas razinas, cukrų ir gerai išmaišykite. Į paruoštą apkepo indą sukrėskite makaronus, o ant jų- varškę, apšlakstykite lydytu sviestu ir kepkite uždengę orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdami kepti indą atidenkite.
Apibarstykite apkepą cinamonu ir tiekite karštą.
"Darbštuolė. Sūrio valgiai" 2014 specialus numeris.
P. S. Aš cukraus įbėriau daugiau, bet be reikalo- razinos labai saldžios. Ir nedariau sluoksnių- viską sumaišiau.