Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

man labai nepatiko tas misinys- gryna 'sintetika'', o dar skrandis sustojo, tai isvis doh.gif Jei neturite laiko gaminti cepelinus- visai negaminkit tuomet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 06 03, 21:28)
Nuuuu... Jei visvien reikia tarkuoti  g.gif  Tai kam dar pirkt kažką neaiškaus - rasiu ir namie ką patarkuoti  mirksiukas.gif


drinks_cheers.gif puikiausius cepus galima issivirti is keliu burokine tarka tarkuotu zaliu bulviu + sutrintu virtu bulviu + krakmolo. Nereikia jokiu miltuku is pakelio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2014 06 05, 17:02)
drinks_cheers.gif  puikiausius cepus galima issivirti is keliu burokine tarka tarkuotu zaliu bulviu + sutrintu virtu bulviu + krakmolo. Nereikia jokiu miltuku is pakelio  biggrin.gif

pasidalimkite receptu, tiksliau proporcijom:)
Atsakyti
QUOTE(kribum27 @ 2014 06 12, 17:21)
pasidalimkite receptu, tiksliau proporcijom:)

Nežinau, ką žinutės autorė turėjo omeny, bet mano "greiti cepelynai" - vienodais kiekiais virtų+žalių bulvių+krakmolo. Žodžiu, jei 8virtos, 8 žalios bulvės, tai ir 8 v.š. krakmolo. Virtas bulves tarkuoju per tą smulkią "burokinę" tarkutę, o žalias tarkuotas tik lengvai nuspaudau į atskirą dubenį ir kelias min palaukiu. Nusistoja krakmolas. Jį grąžinu į bulves. Na ir dar sauso krakmolo. Viską + druskos perminkau. Ir toliau - kaip įprastiems cepams.
Beje, yra nebloga temukė apie netradicinius cepelynus. Žvilgtelkit mirksiukas.gif
Gaila, kad foto dabar nerandu - gal nepašalins dėl to žinutės blush2.gif
Nu cepelynai - kaip cepelynai. Koks lietuvis jų dar nematė? Pasitelkit vaizduotę, pagaliau mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kribum27 @ 2014 06 12, 17:21)
pasidalimkite receptu, tiksliau proporcijom:)

yra keletas receptų, įsivesk tinginių cepelinai , vienas iš jų čia http://neringosuzras...-cepelinai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 13 birželio 2014 - 21:33


user posted image
Kepenėlių blyneliai

1 kg kepenų
2 svogūnai
šaukštas sviesto
100 g manų kruopų
kiaušinis
druskos
maltų pipirų
česnako
aliejaus kepti

Kepenis ir susmulkintus bei svieste pakepintus svogūnus kelis kartus sumalkite mėsmale. Muškite kiaušinį, berkite manų kruopas, skaninkite druska, pipirais, pagal skonį įpjaustykite česnako. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Kai manų kruopos išbrinks, kepkite blynelius.

"Darbštuolė" 2008/ 05 gegužė

user posted image
Makaronų, varškės ir razinų apkepas

250 g makaronų
300 g varškės
250 g razinų
120 g sviesto
2 kiaušiniai
šaukštas cukraus
šaukštas aliejaus
cinamono
druskos

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Apkepo indą ištepkite aliejumi. Sutrintą varškę sumaišykite su kiaušiniais ir išsukite. Suberkite išmirkytas razinas, cukrų ir gerai išmaišykite. Į paruoštą apkepo indą sukrėskite makaronus, o ant jų- varškę, apšlakstykite lydytu sviestu ir kepkite uždengę orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdami kepti indą atidenkite.
Apibarstykite apkepą cinamonu ir tiekite karštą.

"Darbštuolė. Sūrio valgiai" 2014 specialus numeris.

P. S. Aš cukraus įbėriau daugiau, bet be reikalo- razinos labai saldžios. Ir nedariau sluoksnių- viską sumaišiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 birželio 2014 - 12:23
Aš gal ir noriu tikėt, kas tas makaronų apkepas buvo visai skanus, bet, nežinant skonio jums pačiai jūsų nuotrauka keltų apetitą? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 14 birželio 2014 - 21:23
Keksas su alyvuogėmis ir "Džiugo" sūriu

250 gr. miltų
360 gr. natūralaus jogurto
2 kiaušinių
150 gr. tarkuoto sūrio "Džiugas"
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
150 gr. žaliųjų alyvuogių be kauliukų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Pirmiausia, dideliame dubenyje suplakiau kiaušinius ir natūralų jogurtą. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus, subėriau tarkuotą sūrį. Tada skystąją masę palengva supyliau į dubenį su sausais produktais. Maišiau, kol tešloje neliko gumuliukų. Įmaišiau alyvuoges (nepjaustytas).
Tešlą supyliau į kepimo popieriumi ištiestą kekso formą. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 minučių, kol viršus gražiai apskrudo. Leidau atvėsti ir tik tada pjausčiau. Skanaus.
user posted image

Receptas iš žurnalo "Virtuvė. Nuo...Iki...", 2014 m. 5 nr.
Nuoroda į blogą: http://senatarka.blo...iugo-suriu.html
Atsakyti
Kepta menkė

Labai paprastas receptas, tinkantis ir kitoms žuvims.
2 vnt. šviežių menkių
pusantros citrinos
gero pundelio šviežių petražolių
2 arbatinių šaukštelių sviesto
druskos ir juodųjų pipirų
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Iš pradžių nupjoviau menkėms galvas. Žuvį nuploviau, nusausinau su popieriniu rankšluosčiu ir pabarsčiau druska ir pipirais.
Iš pusės citrinos išspaudžiau sultis. Abiejų žuvų vidų gerai įtryniau sultimis. Tuomet į žuvų vidų pridėjau kapotų petražolių, po šaukštelį sviesto ir po pusę pjaustytos citrinos.
Žuvis suguldžiau į skardą, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir kepiau 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Skanaus.
user posted image
Šaltinis: http://www.neringa-b...epta-menke.html
Nuoroda į blogą: http://senatarka.blo...epta-menke.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dyte27: 15 birželio 2014 - 09:06

 i 
Komentarai, neatitinkantys temos, pašalinti.

Primenu, kad tai receptų su nuotraukomis tema.

Nesutarimus, ginčus, nuomonių nesutapimus ir kt. aiškinkitės per až.
Atsakyti
Mėsainiai
Naudojau:
Jautienos/kiaulienos farsą apie 400g.
druską ,pipirus, maltą saldžią papriką
žiupsnį jelapeno pipirų
šaukštelį balzamiko acto
Faršą sumaišiau su prieskoniais, balzamiku ir druska, palikau valandai, paskui suformavau keturis paplotėlius, ir padėjau į šaldytuvą. Paskui iškepiau mėsos paplotėlius, bandeles orkaitėje paskrudinau lengvai, kai iškepė paplotėliai trumpam juos įdėjau į orkaite, ant viršaus uždėjau tokio sūrio gabaliukus http://www.sanitex.e.../U432H11_p1.JPG
Sluoksniavau taip: salotos lapas ant bandelės, tada mėsos paplotėlis su sūriu, ant jo pomidoras, marinuoto agurko ir svogūno griežinėliai ir uždėjau kitą bandelės pusę. Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2014 06 18, 18:24)
Mėsainiai




o bandelės čia kokios? ax.gif turbūt ne tos gigantiškos biggrin.gif
Atsakyti