Vištienos krūtinėlė su avinžirniaisSkanus ir maistingas patiekalas, rekomenduoju.
![user posted image](http://i87.photobucket.com/albums/k144/jlingyte/IMG_9639_zps79ffd490.jpg)
vieną kart dariau su avinžirniais iš skardinės.
Reikės:1 didelės vištienos krūtinėlės ar 2 mažesnių
Skardinės koncervuotų avinžirnių (400 g.)
6-8 vyšninių pomidorų
Kapotų petražolių ir baziliko (šviežio)
2 skiltelės česnako
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. rukytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos (jei nenorima aštrumo, nebūtina, žinoma)
1/2 a.š. kmynų
Druskos, pipirų
Žiupsnelis kumino
1/2 a.š. raudonėlio
*prieskonius naudokit pagal norus, ar ką mėgstat. Kaip bebūtų, sakyčiau česnakas ir rūkyta paprika čia labai tinka!Dubenėlyje susimaišome prieskonius - papriką, druską, pipirus, kuminą, raudonėlį bei spaustą česnaką, pilam alyvuogių aliejų ir viską išmaišom.
Krūtinėlę dėti į indą su prieskoniais, ir gerai paspaudžiant apvartyti, kad pasidengtų visa. Palikti šiek tiek pastovėti.
Į indą, kuriame kepsime, berti nusunktus avinžirnius, dėti pusiau perpjautus pomidorus, vieną aš dar tiesiog sutraiškiau, kad išsiskirtų sultys. Dėti krūtinėlę ant viršaus, ir supilti visus prieskonius su aliejumi ant krūtinėlės ir avinžirnių. Sukapoti šiek tiek petražolių ir bazilikų ir užbarstyti ant viršaus. Kad labai neišsausėtų, dar pyliau kelis v.š. vandens.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Dėti kepti ~20 min. Praėjus šiam laikui įpjauti keliose vietose krūtinėlę, jei ji didelė, kad perkeptų gerai, pemaišyti avinžirnius ir dar pakepti ~10 min. (visas kepimo laikas 30-35 min. ar gali būti trumpiau, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio, stebėti, ir neperkepti, kitaip bus sausa).
o šiandien dariau su džiovintais avinžirniais juos iš vakaro pamerkiau dideliame inde su šaltu vandeniu. Ryte pakeičiau dar vandenį ir iki pietų išbuvo.
Vandenį nupyliau, tada į puodą šviežio vandens, druskos, skiltelę česnako ir viriau +- 45 minutes. Kai jau beveik suminkštėjo, dalį nupyliau (kitą dalį naudosiu sekančiam receptui, hummus, todėl reikėjo pilnai išvirtų).
Į kepimo indą bėriau avinžirnius, taip pat pjaustytus pomidoriukus, įtrintas 2 nedideles vištienos krūtinėlės, ir nemažai vandens. Jis kepdamas išgaruoja, dar reikia papildyti, kad būtų šiek tiek padažiuko.
taip pat gausiai apibarsčiau kapotais bazilikais ir petražolėm.
Orkaitėje kepiau iš pradžių 200 laipsnių 15 min. ir paskiau 180 laipsnių dar 15 minučių.
Krūtinėlė minkšta, avinžirniai minkšti ir sultingi, su skaniu padažiuku.
Skoniu galbūt skaniau su džiovintais, atrodo natūralesni
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
greičiau - iš skardinės.
http://belgija.blogs...irniais-ii.html