Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

PUSRYČIŲ PICA

Picos tešlai
300 g miltų
125 grietinės
70 g tirpinto sviesto
50 ml vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sodos

Įdarui
4 kiaušiniai
4 riekelės šviežios šoninės
mocarelos
tarkuoto čederio sūrio
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
pomidorų pastos aptepimui
šiek tiek svogūnų laiškų


1. Gaminame picos tešlą. Ištirpinkite sviestą. Grietinę sumaišykite su soda. Į didelį dubenį dėkite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.

2. Iškočiokite apskritimo formos picos tešlą ir dėkite į picos kepimo formą. Tešlą aptepkite pomidorų pasta. Tuo tarpu apkepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais. Ant picos viršaus dėkite tarkuotą čederio sūrį, mocarelą, šoninę, smulkiai supjaustytus pomidorus. Pabaigai įmuškite 4 kiaušinius.

3. Kepkite labai karštoje 260ºC orkaitėje apie 10-12 minučių. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BakingSecrets: 09 balandžio 2014 - 22:00
Vištienos krūtinėlė su avinžirniais

Skanus ir maistingas patiekalas, rekomenduoju.

user posted image

vieną kart dariau su avinžirniais iš skardinės.

Reikės:

1 didelės vištienos krūtinėlės ar 2 mažesnių
Skardinės koncervuotų avinžirnių (400 g.)
6-8 vyšninių pomidorų
Kapotų petražolių ir baziliko (šviežio)
2 skiltelės česnako
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. rukytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos (jei nenorima aštrumo, nebūtina, žinoma)
1/2 a.š. kmynų
Druskos, pipirų
Žiupsnelis kumino
1/2 a.š. raudonėlio

*prieskonius naudokit pagal norus, ar ką mėgstat. Kaip bebūtų, sakyčiau česnakas ir rūkyta paprika čia labai tinka!


Dubenėlyje susimaišome prieskonius - papriką, druską, pipirus, kuminą, raudonėlį bei spaustą česnaką, pilam alyvuogių aliejų ir viską išmaišom.

Krūtinėlę dėti į indą su prieskoniais, ir gerai paspaudžiant apvartyti, kad pasidengtų visa. Palikti šiek tiek pastovėti.
Į indą, kuriame kepsime, berti nusunktus avinžirnius, dėti pusiau perpjautus pomidorus, vieną aš dar tiesiog sutraiškiau, kad išsiskirtų sultys. Dėti krūtinėlę ant viršaus, ir supilti visus prieskonius su aliejumi ant krūtinėlės ir avinžirnių. Sukapoti šiek tiek petražolių ir bazilikų ir užbarstyti ant viršaus. Kad labai neišsausėtų, dar pyliau kelis v.š. vandens.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Dėti kepti ~20 min. Praėjus šiam laikui įpjauti keliose vietose krūtinėlę, jei ji didelė, kad perkeptų gerai, pemaišyti avinžirnius ir dar pakepti ~10 min. (visas kepimo laikas 30-35 min. ar gali būti trumpiau, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio, stebėti, ir neperkepti, kitaip bus sausa).

o šiandien dariau su džiovintais avinžirniais
juos iš vakaro pamerkiau dideliame inde su šaltu vandeniu. Ryte pakeičiau dar vandenį ir iki pietų išbuvo.
Vandenį nupyliau, tada į puodą šviežio vandens, druskos, skiltelę česnako ir viriau +- 45 minutes. Kai jau beveik suminkštėjo, dalį nupyliau (kitą dalį naudosiu sekančiam receptui, hummus, todėl reikėjo pilnai išvirtų).
Į kepimo indą bėriau avinžirnius, taip pat pjaustytus pomidoriukus, įtrintas 2 nedideles vištienos krūtinėlės, ir nemažai vandens. Jis kepdamas išgaruoja, dar reikia papildyti, kad būtų šiek tiek padažiuko.
taip pat gausiai apibarsčiau kapotais bazilikais ir petražolėm.
Orkaitėje kepiau iš pradžių 200 laipsnių 15 min. ir paskiau 180 laipsnių dar 15 minučių.
Krūtinėlė minkšta, avinžirniai minkšti ir sultingi, su skaniu padažiuku.

Skoniu galbūt skaniau su džiovintais, atrodo natūralesni smile.gif greičiau - iš skardinės.
smile.gif

http://belgija.blogs...irniais-ii.html

Atsakyti
Lašiša su žaliaisiais šparagais

user posted image

Vienai porcijai sunaudojau:

Lašišos gabalėlį
5 šparagus
6 vyšninius pomidoriukus
Kuokštelį šviežių petražolių
Druskos, pipirų
Žiupsnelį dž. pomidoro ir baziliko mišinio
Gabaliuką sviesto šparagų apkepimui
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. majonezo
Šiek tiek tarkuoto parmezano


Šparagus nusiplauti, apiplikyti verdančiu vandeniu, nupjauti maždaug 2 cm nuo galo, nes koteliai kieti, ir nelabai skanūs.

Lašišą naudojau šaldytą, ir ji nebuvo pilnai atšilus, taip ėmiau specialiai, kad šiek tiek vandenuko sudaryto padažo pagrindą.

Į dubenėlį sudėti smulkiai kapotas petražoles, paskaninti druska, pipirais, dar dėjau džiovinto pomidoro ir baziliko mišinį, pilti alyvuogių aliejaus maždaug 2 va.gomus šaukštus.
Pasiruošti nemažą gabalą stiprios folijos, padaryti tokį kaip krepšelį pakeltais kraštais, kad neišbėgtų padažas kepant.
Dėti lašišą į foliją ir ištrinti paruoštu petražolių mišiniu, kas lieka supilti viską ant viršaus. Viršų dar ištepti šaukšteliu majonezo. Šalia sudėti vyšninius pomidoriukus. Folijos galus pakelti į viršų ir gerai užlankstyti, kad nebūtų tarpų.

Dėti į skardelę ir kepti 190-200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabaliuko didumo ). Kartu su lašiša dėjau kelis bulvių kroketus.

Praėjus maždaug 15 minučių patikrinti kaip kepa lašiša, jau turėjo susidaryti padažiukas, pomidoriukai suminkštėti. Jei lašiša jau iškepus, atidengti folijos viršų bet ne iki galo, kad neišbėgtų padažas! ir dar palikti apskrusti žuvies paviršiui apie 7-8 minutes. Tuo tarpu įsikaitinti grill ar paprastą keptuvę, dėti gabaliuką sviesto ir apkepti šparagus. Jie apkepa greitai, pradeda susitraukti ir skūrelė tarsi atšoka.

Patiekti į lėkštę, ant žuvies užpilti susidariusį padažiuką iš folijos ir užtarkuoti parmezano sūrio.

user posted image

http://belgija.blogs...-sparagais.html
Atsakyti
Grange, ar tik man vienai taip, anksciau rode, dabar neberodo jusu nuotrauku smile.gif

---------------

Baltame vyne kepta kiauliena


Reikes:

200 g kiaulienos nugarines
100 ml balto sauso vyno
1 v./s. aliejaus
1 v./s. sviesto
Miltu apvoliojimui
Kuokstelio svogunu laisku
Druskos, pipiru

Nugarine supjaustome riekelemis (as dar siek tiek pamusu), apvoliojame miltuose. Keptuveje ikaitiname alieju su sviestu ir gerai is abieju pusiu apkepame mesa. Tuomet supilame vyna ir kepame tol, kol jis beveik isgaruoja (apie 15 min.). Baigiant kepti sudedame smulkintus svogunu laiskus.
Skanaus! smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 25 balandžio 2014 - 16:38
nerodo ir man granges foto..
Atsakyti
taip, pastebėjau problemą su photobucket verysad.gif doh.gif bandau ieškot išeičių, nieko dabar negaliu pakeist...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 04 27, 00:10)
taip, pastebėjau problemą su photobucket  verysad.gif  doh.gif  bandau ieškot išeičių, nieko dabar negaliu pakeist...

As nuotraukas matau, jos nuostabios wub.gif
Atsakyti
Greitas daržovių ir jūros gėrybių troškinys
user posted image

Naudojau:
Cukinijos
Brokolio
Briuselio kopūstų
Žiedinio kopūstas
Šparaginės pupelės
Špinatai
Krevetės
Kalmarų filė
Midijos
Grietinėlė
Druska, pipirai
Ciabata
Čėsnakas

Paeiliui pakepinau daržoves (išskyrus špinatus), pasūdžiau ir sudėjau jūros gėrybes (atskirai pakepintas), užpyliau grietinėle subėriau špinatus ir patroškinau kokias 5-7 min. Valgėm su skrudinta ciabata ištrinta česnaku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 20 gegužės 2014 - 19:53
Kaip skaniai atrodo. Ir vaizdas labai gražus.
Atsakyti
kokiu cia skaniu ideju prisigaudziau ... wub.gif
Atsakyti
Malsenos cepelinai

user posted image


Parduotuvės lentynoje sudomino šita /Malsenos/ dėžutė,nutariau nusipirkti,ir pabandyti išsivirti cepelinus.Viską dariau pagal nurodymus ant dėžutės,į tešlą įtarkavau žalių bulvių,suminkiau tešlą.Įdarui naudojau suprieskoniuotą faršą...skanu,greita,neužima daug laiko...Kai reikia greitos vakarienės tai neblogas variantas,nežinodamas,net nepasakysi,kad šitie cepelinai iš dėžutės.O ir sudėtyje nera jokių e.Pabandykit,gal patiks ir jums. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 05 30, 19:27)
.Viską dariau pagal nurodymus ant dėžutės,į tešlą įtarkavau žalių bulvių,suminkiau

Nuuuu... Jei visvien reikia tarkuoti g.gif Tai kam dar pirkt kažką neaiškaus - rasiu ir namie ką patarkuoti mirksiukas.gif
Atsakyti