Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

Kiaušinienė su skrebučiais, pomidorais ir sūriu

user posted image

2-3 porcijoms

4 kiaušiniai
50 ml. pieno
2 baltos duonos arba batono riekės
1 didelis svogūnas
1-2 pomidorai
50-70 gr. fermentinio sūrio
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių pagal skonį
sviesto kepimui

Duoną paskrudiname skrudintuvėje arba sausoje keptuvėje ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepame svieste, kol gražiai pagelsta. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir kelias minutes kepame kartu su svogūnais. Sudedame duonos kubelius, supilame lengvai su pienu, druska, pipirais ir žolelėmis išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Ant viršaus pabarstome tarkuoto sūrio, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame, kol išsilydo sūris. Vartyti kiaušinienės nereikia, viskas puikiai iškepa. Skanaus!

http://www.aj-recept...pomidorais.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 24 kovo 2014 - 09:39
QUOTE(*Voque* @ 2014 03 23, 18:50)
Kaip man malonu 4u.gif Labai ačiū blush2.gif  4u.gif

Virti varškėtukai su špinatais

Reikės:
1 pakelis (180 g ) riebesnės varškės
1 kiaušinio
geros saujos šviežių špinatų lapelių
1 v.š.cukraus
1 1/2 stiklinės miltų
druskos

Išbandyta, be proto skanu smile.gif
Tikrai kartosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2014 03 23, 16:50)
Virti varškėtukai su špinatais

Ir mes siandien labai skaniai vakarieniavom! bigsmile.gif Aciu uz recepta! 4u.gif
Jau simta metu virtu varsketuku nevalgiau, tai is karto is 500 gr varskes dariau. Kas liko, bus rytoj pasildyti keptuveje su sviestuku. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 29 kovo 2014 - 20:26
MĖSIŠKI VARŠKĖČIAI
500 g faršo
150 g tepamo sūrelio
300 g varškės
100 g tarkuoto kieto sūrio
1 kiaušinis
česnakas
1 dodelis svogūnas
druska, pipirai, žalumynai

Faršą sumaišyti su kietu sūriu, druska, pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais) ir kiaušiniu. Varškę sumaišyti su tepamu sūreliu, česnaku ir žalumynais (pagal skonį. Galima jų ir visai nedėti. Galima džiovintų pomidorų įpjaustyt ir pan.). Iš faršo formuoti "lizdelius", dėti į skardą ir užpildyti varškės įdaru. Viršų galima pridengti svogūnu/pomidoru (iškart, jei mėgstate minkstą svogūną, arba baigiant kepti - jei mėgstate traškų). Skanu dar uždėti šaukštą majonezo ir pabarstyti pvz raudonėliais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 30 kovo 2014 - 12:20
QUOTE(*Voque* @ 2014 03 23, 16:50)
Virti varškėtukai su špinatais

Mano interpretacija smile.gif
user posted image

Keletą išviriau pabandymui, o likusius apvoliojau džiuvesėliuose ir iškepiau - labai skanu! Tik kitą kartą idėčiau česnako gal, o gal kokių prieskonių, pvz.: Vegetos g.gif Valgėm su grietinės ir sviesto padažiuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twiggy: 01 balandžio 2014 - 18:22
QUOTE(Renata123 @ 2014 03 29, 19:24)
Ir mes siandien labai skaniai vakarieniavom! bigsmile.gif Aciu uz recepta! 4u.gif
Jau simta metu virtu varsketuku nevalgiau, tai is karto is 500 gr varskes dariau. Kas liko, bus rytoj pasildyti keptuveje su sviestuku. bigsmile.gif

drinks_cheers.gif aš ir šiandien gaminau, vėliau kepinau, labai skanu, vis kažkas kitokio.

user posted image


pasidaliniu vienu receptuku, gal kam primirštu mirksiukas.gif

Makaronų lizdeliai su faršu

http://belgija.blogs...i-su-farsu.html

user posted image

Reikės:

Makaronų lizdelių
Maltos mėsos (kiekis priklausys kiek norėsit lizdelių) mėsą naudoti kokią norit
1 kiaušinio
2 raudonųjų svogūnų
1 skiltelės česnako
Prieskonių mėsai
Keli v.š. grietinės
Sultinio kubelis
1/2 a.š. garstyčių
Keli valgomi šaukštai grietinės
Tarkuoto sūrio


Faršą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, paprieskoniuoti, išspausti česnako.(Aš naudojau tik jautienos faršą, tai dar dėjau žiūpsnelį džiūvesėlių ). Pridėti mėsos į kiekvieną lizdelį ir sudėti į indą kur troškinsis. Lizdelių apvirti nereikia!
Keptuvėje truputį pasikepinti svogūną, dėti pomidorų pastos, sultinio kubelį ir nemažai vandens, sudėti garstyčias ir galiausiai kelis v.š. grietinės, žiupsnelį druskos, pipirų, viską permaišyti ir pilti ant makaronų lizdelių. Jei dar reiks, vandens pripilti troškinimosi eigoje,skysčio turi būti maždaug iki lizdelių viršaus.
Troškinti apie 20-25 minutes, prieš pabaiga užberti sūrio at kiekvieno lizdelio ir leisti sūriui išsilyditi.
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2014 03 23, 16:50)

Virti varškėtukai su špinatais


Sakykite, jie saldūs išeina, jei šaukštą cukraus reik dėt? blink.gif Man kažkaip špinatai ir cukrus.... g.gif Bet labai knieti išbandyti (gal tik be cukraus) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2014 04 05, 15:50)
Sakykite, jie saldūs išeina, jei šaukštą cukraus reik dėt?  blink.gif  Man kažkaip špinatai ir cukrus.... g.gif  Bet labai knieti išbandyti (gal tik be cukraus)  bigsmile.gif

Man jie nesaldus gavosi, as proporcijas dvigubinau, bet cukraus dejau is akies. Bet zinokit, tu, kaip paciu spinatu skonio nesijaucia, jie labiau spalva grazia priduoda. Man asmeniskai, krapu ar petrazoliu skonis labiau juntamas, nei spinatu. 4u.gif

QUOTE(*Black kitty* @ 2014 04 05, 16:19)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
... ir sugalvok tu man taip. Jusu pirma, nepakeista posta as irgi spejau perskaityti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2014 04 05, 16:50)
Sakykite, jie saldūs išeina, jei šaukštą cukraus reik dėt?  blink.gif  Man kažkaip špinatai ir cukrus.... g.gif  Bet labai knieti išbandyti (gal tik be cukraus)  bigsmile.gif

Mano vaikai juos valgo su grietine ir cukrumi.
Tas šaukštas saldumo nepriduoda smile.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos už atsakymus, bandysim gaminti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 06 balandžio 2014 - 10:33
Gal kuri žino receptą kaip skaniai pagaminti kalmaru file? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 04 04, 17:13)
Bet kaip *Voque* uzkrete tais virtinukais. bigsmile.gif

Vaje kaip puiku, kad priminiau seną ir galbūt šiek tiek užmirštą receptą bigsmile.gif ax.gif

QUOTE(Nome @ 2014 04 05, 16:50)
Sakykite, jie saldūs išeina, jei šaukštą cukraus reik dėt?  blink.gif  Man kažkaip špinatai ir cukrus.... g.gif  Bet labai knieti išbandyti (gal tik be cukraus)  bigsmile.gif

Pavėluotai, bet jie tikrai nėra saldūs, o cukraus kiekį visada galite mažinti ar dėti pagal savo skonį mirksiukas.gif
Atsakyti