Jau padarytos Pamirkiau vandeny neilgai,jokio kartumo nebuvo,ir labai skanu,tik gaila,kad man vienai sūnų bandžiau apgauti sakau mėsyte,o jis: man labiau į kepenėles panašu
QUOTE(Agniska @ 2014 02 21, 20:23)
O jas nemirkėte?Su vištienos moku elgtis o va nusipirkau kiaulienos,ir klausimas iškilo
Mirkiau per nakti vandenyje pienas skaitosi kartuma nuima, bet man ir vandenyje pamirkius nebuvo nei kiek karcios
Kepta lašiša su gaiviu žaliuoju padažu
2 porcijoms reikės:
Keptai lašišai:
Dviejų lašišos pjausnių/didkepsnių
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 spaustų citrinos sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis rudojo cukraus
Lašišos kepsnelius nusausinti, iš abiejų pusių apibarstyti druska, pipirais, žiupsneliu rudojo cukraus, citrinos žievelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Atsargiai įtrinti ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitinti grill keptuvę (arba paprastą su lašeliu aliejaus) ir apkepti lašišą iš abiejų pusių po 5 - 8 minutes.
Žaliajam padažui:
200 g lieso natūralaus jogurto
sauja gražgarsčių (rukolos)
sauja špinatų lapų
šakelė mėtos
fetos pagal skonį
druskos
1/3 citrinos sulčių
Visus ingredientus sudėti į specialų indą ir sutrinti elektriniu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Pridėti, jei kažko trūksta pagal savo skonį ir poreikius.
Lėkštėje išdėlioti gražgarstes, dėti lašišą ir užpilti pasiruoštu padažu.
Skanaus!
2 porcijoms reikės:
Keptai lašišai:
Dviejų lašišos pjausnių/didkepsnių
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 spaustų citrinos sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis rudojo cukraus
Lašišos kepsnelius nusausinti, iš abiejų pusių apibarstyti druska, pipirais, žiupsneliu rudojo cukraus, citrinos žievelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Atsargiai įtrinti ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitinti grill keptuvę (arba paprastą su lašeliu aliejaus) ir apkepti lašišą iš abiejų pusių po 5 - 8 minutes.
Žaliajam padažui:
200 g lieso natūralaus jogurto
sauja gražgarsčių (rukolos)
sauja špinatų lapų
šakelė mėtos
fetos pagal skonį
druskos
1/3 citrinos sulčių
Visus ingredientus sudėti į specialų indą ir sutrinti elektriniu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Pridėti, jei kažko trūksta pagal savo skonį ir poreikius.
Lėkštėje išdėlioti gražgarstes, dėti lašišą ir užpilti pasiruoštu padažu.
Skanaus!
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU
Pyrago nespėjau net ant lėkštės padėti O kad galėčiau nufotografuoti, teko intensyviai baidyti "smalsuolius"
Šis receptas skirtas multifunkciniam puodui, bet man parūpo išbandyti normalioje orkaitėje. Ir, patikėkit, nenusivyliau
Tešlai:
200 gr grietinės
6 v. š. majonezo
1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
1 stiklinė miltų (250 ml.)
druskos
4 kiaušiniai
Įdaras:
2 baklažanai
1 svogūnas
100 - 150 gr. sūrio
2 - 3 skiltelės česnako
druska, prieskoniai
švieži žalumynai (krapai, petražolės)
aliejus
Gaminimas:
Baklažanus nuplauti, perpjauti per pus, patepti aliejumi ir iškepti orkaitėje (15-20 min.). Tuo metu smulkiai supjaustyti svogūną ir lengvai jį apkepti.
Keptus baklažanus atvėsinti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti baklažanus, sutarkuotą sūrį, smulkiai kapotus žalumynus ir išspaustą česnaką. Padruskinti pagal skonį.
Tešlai sumaišyti visus išvardintus produktus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti puse tešlos. Sudėti įdarą. Supilti likusią tešlą. Paviršių išlyginti.
Kepti ... nežinau kiek, nes laikas nurodytas kepti multifunkciniame puode. Aš kepiau tiesiog kaip įprastą pyragą, kol supratau, kad iškepė
Mano pakeimai: miltų dėjau 2 šaukštais daugiau, nei originaliame recepte. Į įdarą dėjau kiaulienos prieskonių mišinį, tai ne visi ir suprato, kad valgo ne mėsą
Skanaus!
Receptas iš:
http://multivarka-re...om-v-multivarke
Pyrago nespėjau net ant lėkštės padėti O kad galėčiau nufotografuoti, teko intensyviai baidyti "smalsuolius"
Šis receptas skirtas multifunkciniam puodui, bet man parūpo išbandyti normalioje orkaitėje. Ir, patikėkit, nenusivyliau
Tešlai:
200 gr grietinės
6 v. š. majonezo
1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
1 stiklinė miltų (250 ml.)
druskos
4 kiaušiniai
Įdaras:
2 baklažanai
1 svogūnas
100 - 150 gr. sūrio
2 - 3 skiltelės česnako
druska, prieskoniai
švieži žalumynai (krapai, petražolės)
aliejus
Gaminimas:
Baklažanus nuplauti, perpjauti per pus, patepti aliejumi ir iškepti orkaitėje (15-20 min.). Tuo metu smulkiai supjaustyti svogūną ir lengvai jį apkepti.
Keptus baklažanus atvėsinti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti baklažanus, sutarkuotą sūrį, smulkiai kapotus žalumynus ir išspaustą česnaką. Padruskinti pagal skonį.
Tešlai sumaišyti visus išvardintus produktus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti puse tešlos. Sudėti įdarą. Supilti likusią tešlą. Paviršių išlyginti.
Kepti ... nežinau kiek, nes laikas nurodytas kepti multifunkciniame puode. Aš kepiau tiesiog kaip įprastą pyragą, kol supratau, kad iškepė
Mano pakeimai: miltų dėjau 2 šaukštais daugiau, nei originaliame recepte. Į įdarą dėjau kiaulienos prieskonių mišinį, tai ne visi ir suprato, kad valgo ne mėsą
Skanaus!
Receptas iš:
http://multivarka-re...om-v-multivarke
Rytietiškas vištienos troškinys:
2 porcijoms reikės:
Vištienos krūtinėlės arba 3 didelių šlaunelių mėsos
Brokolis
Pusė paprikos
Poras
0.5 l riebios grietinėlės
3-4 v.š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
Rytietiškų paukštienos prieskonių
aliejaus
Gaminimas:
Supjaustome višniena vidutinio dydžio gabalėlais, beriame prieskoniu ir šiek tiek aliejaus, viską išmaišome ir paliekame pasimarinuoti kol įkais keptuvė. Jai įkaitus dedame vištieną, minutėlę apkepame vartydami ir uždengiame troškintis.
Kol mėsa troškinasi susipjaustome daržoves. Pirmiausia prie vištienos sudedame brokolius ir porus. Kai brokoliai ir porai suminkštėja pilame grietinėlę, aitriųjų paprikų padažą, beriame pjaustytas paprikas ir kaitiname kol grietinėlė ims tirštėti.
Skaniausia su ryžiais.
Kaina ~14Lt
Gaminimo laikas: 30min
QUOTE(pašnekutė @ 2014 02 28, 20:23)
Atrodo fanatstiskai O sakykite, tesla iskociojot ir dejot i skarda
QUOTE(edre @ 2014 03 02, 13:18)
Atrodo fanatstiskai O sakykite, tesla iskociojot ir dejot i skarda
Ačiū!
Ten kočioti neišeis - tešlą reikia pilti
Lietiniai blynai su sūdytos karamelės padažu ir riešutais
Lietiniams reikės:
200 g miltų
2 kiaušinių
450 - 600 ml pieno
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
1 a.š. aliejaus
sviesto kepimui
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir dalį pieno. Išmaišyti ir po truputį pilti likusį pieną. Tešla turi būti skysta, pastovėjusi šiek tiek sutirštės. Dubenį uždengti ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Įkaitinti didelę keptuvę. Plonai patepti sviestu. Tešlą dar kartą išmaišyti ir pilti apie 3 šaukštus į keptuvę, ją pasukioti, kad pasidengtų visas dugnas. Pastatyti ant ugnies ir kepti apie 1 minutę, tada mentele pajudinti kraštelius ir gražiai apversti, pakepti apie 1 minutę. Viską pakartoti su likusia tešla, o po 2 - 3 blynų keptuvę plonai patepti sviestu.
Sūdytos karamelės padažui:
200 g cukraus
90 g sviesto
120 ml grietinėlės
1/3 ar 1/2 šaukštelio jūros druskos
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, statyti ant vidutinės ugnies ir kaitinti tol, kol cukrus pradės karamelizuotis. Stengtis nemaišyti šaukštu, o pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti, sumažinti ugnį iki minimumo, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišant kaitinti apie kelias minutes. Supilti grietinėlę, įberti druskos ir dar pakaitinti iki vienalytės konsistencijos.
Lietinius blynus užpilti pasiruoštu karameliniu padažu ir apibarstyti kepintais, bei smulkintais migdolų riešutais.
Skanaus!
Lietiniams reikės:
200 g miltų
2 kiaušinių
450 - 600 ml pieno
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
1 a.š. aliejaus
sviesto kepimui
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir dalį pieno. Išmaišyti ir po truputį pilti likusį pieną. Tešla turi būti skysta, pastovėjusi šiek tiek sutirštės. Dubenį uždengti ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Įkaitinti didelę keptuvę. Plonai patepti sviestu. Tešlą dar kartą išmaišyti ir pilti apie 3 šaukštus į keptuvę, ją pasukioti, kad pasidengtų visas dugnas. Pastatyti ant ugnies ir kepti apie 1 minutę, tada mentele pajudinti kraštelius ir gražiai apversti, pakepti apie 1 minutę. Viską pakartoti su likusia tešla, o po 2 - 3 blynų keptuvę plonai patepti sviestu.
Sūdytos karamelės padažui:
200 g cukraus
90 g sviesto
120 ml grietinėlės
1/3 ar 1/2 šaukštelio jūros druskos
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, statyti ant vidutinės ugnies ir kaitinti tol, kol cukrus pradės karamelizuotis. Stengtis nemaišyti šaukštu, o pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti, sumažinti ugnį iki minimumo, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišant kaitinti apie kelias minutes. Supilti grietinėlę, įberti druskos ir dar pakaitinti iki vienalytės konsistencijos.
Lietinius blynus užpilti pasiruoštu karameliniu padažu ir apibarstyti kepintais, bei smulkintais migdolų riešutais.
Skanaus!
Vogue, kokie idomus Jusu receptai Ir blogás labai grazus, saunuole
Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže
200 gr. makaronų kaspinėlių
2-3 karšto rūkymo dešrelės
1 raudonoji paprika
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 ml. pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
100 ml. grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
druskos
pipirų
krapų arba svogūno laiškų
Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!
P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu... Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų - užteks tik Provanso žolelių.
http://www.aj-recept...desrelemis.html
200 gr. makaronų kaspinėlių
2-3 karšto rūkymo dešrelės
1 raudonoji paprika
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 ml. pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
100 ml. grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
druskos
pipirų
krapų arba svogūno laiškų
Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!
P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu... Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų - užteks tik Provanso žolelių.
http://www.aj-recept...desrelemis.html
[quote=pašnekutė,2014 02 28, 20:23]
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU
[img]http://i61.tinypic.com/
Išbandytas Super
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU
[img]http://i61.tinypic.com/
Išbandytas Super
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 03 15, 21:14)
Vogue, kokie idomus Jusu receptai Ir blogás labai grazus, saunuole
Kaip man malonu Labai ačiū
Virti varškėtukai su špinatais
Reikės:
1 pakelis (180 g ) riebesnės varškės
1 kiaušinio
geros saujos šviežių špinatų lapelių
1 v.š.cukraus
1 1/2 stiklinės miltų
druskos
Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, suberti labai smulkiai pjaustytus špinatų lapelius. Viską labai gerai išmaišyti (aš šiek tiek viską patryniau su elektriniu trintuvu) su cukrumi ir beveik visais miltais. Ant likusiais miltais pabarstyto stalo užminkyti tešlą, iš jos suformuoti pailgas dešreles, bei supjaustyti mažais gabalėliais.
Paruoštus varškėtukus virti pasūdytame vandenyje apie 5 - 7 minutes.
Patiekti su grietine, natūraliu jogūrtu ar mėgstamu padažu.
Skanaus!