Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

Jau padarytos biggrin.gif Pamirkiau vandeny neilgai,jokio kartumo nebuvo,ir labai skanu,tik gaila,kad man vienai doh.gif sūnų bandžiau apgauti lotuliukas.gif sakau mėsyte,o jis: man labiau į kepenėles panašu bigsmile.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2014 02 21, 20:23)
O jas nemirkėte?Su vištienos moku elgtis biggrin.gif o va nusipirkau kiaulienos,ir klausimas iškilo ax.gif


Mirkiau per nakti vandenyje smile.gif pienas skaitosi kartuma nuima, bet man ir vandenyje pamirkius nebuvo nei kiek karcios schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 22 vasario 2014 - 19:04
Kepta lašiša su gaiviu žaliuoju padažu

2 porcijoms reikės:
Keptai lašišai:
Dviejų lašišos pjausnių/didkepsnių
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 spaustų citrinos sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis rudojo cukraus

Lašišos kepsnelius nusausinti, iš abiejų pusių apibarstyti druska, pipirais, žiupsneliu rudojo cukraus, citrinos žievelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Atsargiai įtrinti ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitinti grill keptuvę (arba paprastą su lašeliu aliejaus) ir apkepti lašišą iš abiejų pusių po 5 - 8 minutes.

Žaliajam padažui:
200 g lieso natūralaus jogurto
sauja gražgarsčių (rukolos)
sauja špinatų lapų
šakelė mėtos
fetos pagal skonį
druskos
1/3 citrinos sulčių

Visus ingredientus sudėti į specialų indą ir sutrinti elektriniu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Pridėti, jei kažko trūksta pagal savo skonį ir poreikius.

Lėkštėje išdėlioti gražgarstes, dėti lašišą ir užpilti pasiruoštu padažu.
Skanaus!

Atsakyti
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU
user posted image
Pyrago nespėjau net ant lėkštės padėti doh.gif O kad galėčiau nufotografuoti, teko intensyviai baidyti "smalsuolius" doh.gif lotuliukas.gif

Šis receptas skirtas multifunkciniam puodui, bet man parūpo išbandyti normalioje orkaitėje. Ir, patikėkit, nenusivyliau bigsmile.gif

Tešlai:
200 gr grietinės
6 v. š. majonezo
1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
1 stiklinė miltų (250 ml.)
druskos
4 kiaušiniai
Įdaras:
2 baklažanai
1 svogūnas
100 - 150 gr. sūrio
2 - 3 skiltelės česnako
druska, prieskoniai
švieži žalumynai (krapai, petražolės)
aliejus

Gaminimas:

Baklažanus nuplauti, perpjauti per pus, patepti aliejumi ir iškepti orkaitėje (15-20 min.). Tuo metu smulkiai supjaustyti svogūną ir lengvai jį apkepti.
Keptus baklažanus atvėsinti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sumaišyti baklažanus, sutarkuotą sūrį, smulkiai kapotus žalumynus ir išspaustą česnaką. Padruskinti pagal skonį.
Tešlai sumaišyti visus išvardintus produktus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti puse tešlos. Sudėti įdarą. Supilti likusią tešlą. Paviršių išlyginti.
Kepti ... nežinau kiek, nes laikas nurodytas kepti multifunkciniame puode. Aš kepiau tiesiog kaip įprastą pyragą, kol supratau, kad iškepė biggrin.gif
Mano pakeimai: miltų dėjau 2 šaukštais daugiau, nei originaliame recepte. Į įdarą dėjau kiaulienos prieskonių mišinį, tai ne visi ir suprato, kad valgo ne mėsą rolleyes.gif
Skanaus! mirksiukas.gif
Receptas iš:
http://multivarka-re...om-v-multivarke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 28 vasario 2014 - 18:35
user posted image

Rytietiškas vištienos troškinys:

2 porcijoms reikės:
Vištienos krūtinėlės arba 3 didelių šlaunelių mėsos
Brokolis
Pusė paprikos
Poras
0.5 l riebios grietinėlės
3-4 v.š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
Rytietiškų paukštienos prieskonių
aliejaus

Gaminimas:
Supjaustome višniena vidutinio dydžio gabalėlais, beriame prieskoniu ir šiek tiek aliejaus, viską išmaišome ir paliekame pasimarinuoti kol įkais keptuvė. Jai įkaitus dedame vištieną, minutėlę apkepame vartydami ir uždengiame troškintis.
Kol mėsa troškinasi susipjaustome daržoves. Pirmiausia prie vištienos sudedame brokolius ir porus. Kai brokoliai ir porai suminkštėja pilame grietinėlę, aitriųjų paprikų padažą, beriame pjaustytas paprikas ir kaitiname kol grietinėlė ims tirštėti.
Skaniausia su ryžiais.

Kaina ~14Lt

Gaminimo laikas: 30min

Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 02 28, 20:23)
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU

Atrodo fanatstiskai thumbup.gif O sakykite, tesla iskociojot ir dejot i skarda g.gif
Atsakyti
QUOTE(edre @ 2014 03 02, 13:18)
Atrodo fanatstiskai thumbup.gif  O sakykite, tesla iskociojot ir dejot i skarda g.gif

Ačiū!
Ten kočioti neišeis - tešlą reikia pilti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 02 kovo 2014 - 12:24
Lietiniai blynai su sūdytos karamelės padažu ir riešutais

Lietiniams reikės:
200 g miltų
2 kiaušinių
450 - 600 ml pieno
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
1 a.š. aliejaus
sviesto kepimui

Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir dalį pieno. Išmaišyti ir po truputį pilti likusį pieną. Tešla turi būti skysta, pastovėjusi šiek tiek sutirštės. Dubenį uždengti ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Įkaitinti didelę keptuvę. Plonai patepti sviestu. Tešlą dar kartą išmaišyti ir pilti apie 3 šaukštus į keptuvę, ją pasukioti, kad pasidengtų visas dugnas. Pastatyti ant ugnies ir kepti apie 1 minutę, tada mentele pajudinti kraštelius ir gražiai apversti, pakepti apie 1 minutę. Viską pakartoti su likusia tešla, o po 2 - 3 blynų keptuvę plonai patepti sviestu.

Sūdytos karamelės padažui:
200 g cukraus
90 g sviesto
120 ml grietinėlės
1/3 ar 1/2 šaukštelio jūros druskos

Į puodą storu dugnu suberti cukrų, statyti ant vidutinės ugnies ir kaitinti tol, kol cukrus pradės karamelizuotis. Stengtis nemaišyti šaukštu, o pasukioti puodą į šonus. Kai cukrus pradės ruduoti, sumažinti ugnį iki minimumo, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišant kaitinti apie kelias minutes. Supilti grietinėlę, įberti druskos ir dar pakaitinti iki vienalytės konsistencijos.


Lietinius blynus užpilti pasiruoštu karameliniu padažu ir apibarstyti kepintais, bei smulkintais migdolų riešutais.
Skanaus!
Atsakyti
Vogue, kokie idomus Jusu receptai thumbup.gif Ir blogás labai grazus, saunuole mirksiukas.gif
Atsakyti
Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže

user posted image

200 gr. makaronų kaspinėlių
2-3 karšto rūkymo dešrelės
1 raudonoji paprika
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 ml. pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
100 ml. grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
druskos
pipirų
krapų arba svogūno laiškų

Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!

P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu... Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų - užteks tik Provanso žolelių.

http://www.aj-recept...desrelemis.html
Atsakyti
[quote=pašnekutė,2014 02 28, 20:23]
PYRAGAS SU KEPTAIS BAKLAŽANAIS IR SŪRIU
[img]http://i61.tinypic.com/


Išbandytas 4u.gif Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 03 15, 21:14)
Vogue, kokie idomus Jusu receptai  thumbup.gif Ir blogás labai grazus, saunuole  mirksiukas.gif

Kaip man malonu 4u.gif Labai ačiū blush2.gif 4u.gif

Virti varškėtukai su špinatais

Reikės:
1 pakelis (180 g ) riebesnės varškės
1 kiaušinio
geros saujos šviežių špinatų lapelių
1 v.š.cukraus
1 1/2 stiklinės miltų
druskos

Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, suberti labai smulkiai pjaustytus špinatų lapelius. Viską labai gerai išmaišyti (aš šiek tiek viską patryniau su elektriniu trintuvu) su cukrumi ir beveik visais miltais. Ant likusiais miltais pabarstyto stalo užminkyti tešlą, iš jos suformuoti pailgas dešreles, bei supjaustyti mažais gabalėliais.
Paruoštus varškėtukus virti pasūdytame vandenyje apie 5 - 7 minutes.
Patiekti su grietine, natūraliu jogūrtu ar mėgstamu padažu.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 23 kovo 2014 - 16:55