
Reikės (gaunasi priklausomai nuo dydžio ~20-25 vnt):
14 vidutinių bulvių (1,5-1,6 kg nuskustų)
5 v.š. miltų
4-5 v.š. krakmolo (plius šiek tiek pavoliojimui)
2 kiaušiniai (L dydžio)
Druskos
2 v.š. šviežių krapų
300 gr Fetos sūrio
100 gr Sviesto
4 v.š. grietinės
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Atvėsinti.
Feta sutriname šakute su 1 v.š. smulkintų krapų.
Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome fetos įdaru su krapais, suformuojame kukulius.
Kukulius verdame pasūdytame verdančiame vandenyje 8-10 min.
Sviestą išlydome, sumaišome su grietine ir pagardiname 1 v.š. krapų, pridedame druskos pagal skonį.
Padažą užpilame ant kukulių lėkštėje ir skanaujame.