Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 7

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 05, 19:43)
Dar i sita tema idesiu:

Gal kas turit baltas kaitlentes?
Grazus man toks virtuves variantas ax.gif Bent jau siai minutei..  lotuliukas.gif
Noreciau kazko panasaus, tik be tu paauksavimu, gal su paprastesnem rankenelimis

user posted image

Uoj kokia mirgu margu ir spintelių spinčikių, feee biggrin.gif
Turiu baltą kaitlentę thumbup.gif thumbup.gif Labai ja džiaugiuos
QUOTE(Agorėa @ 2014 01 06, 07:09)
Žiūriu žiūriu aš jūsų pasirenkamus virtuvės baldus (patiems teks rinktis pertvarkant butą) ir pastebėjau, kad visi virtuviniai neryškūs, ta prasme visur balta, pilka, smėlinė spalva. Na gražu, bet tokios spalvos ko ne kiekvienam, bute/name, nesinori kažko išskirtinio? Ryškesnio, gyvesnio? Mes planuojame violetinę virtuvę su baltu stalviršiu, o kadangi virtuvė kartu su svetainė, tai svetainės baldai viena dalis citrusinė, stalas citrusinis, kita dalis tokia pat kaip virtuvinis o kampas pilkas. Vizualizacijoje atrodo gražiai, neniūriai, šviesiai ir nuotaikingai, bet tuo pačiu neperkrauta spalvomis. Tai man ir iškilo klausimas kas lemia tai, kad renkamasi ko ne 90 proc. smėlines, pilkas, rudas spalvas? Gal mes čia su vyru sugrybaujam renkantis ryškesnes  g.gif  g.gif  Bet pilkumos jau ir taip Lietuvoje daug  doh.gif

dedam ryškias plyteles ir ryškinam sieną kur stovi stalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2014 01 05, 23:51)
Noriu paklausti. Mes taip pat norime tokio gartraukio, t.y. be išvedimų į angą. Bet kai dabar
ieškome, jokios info nėra parduotuvėse. Visi jie su skylėm, skirtom išvesti gartraukį į angą. Koks Jūsų gartraukis? Kur įsigijote?

Musu gartraukis Elica Elite, tik nepamenu kuris modelis , is tu nebrangiu (apie 300 lt mokejom ) - ten jau pagal glainguma manau glaima rinktis. Jie visi su ta skyle, tai prie jos jungi arba ortaki, arba isistato ten anglies filtras 4u.gif
Elica gartraukiu srityje geriausi - ju mechanizmus stato į visus kitus gartraukius. Koki bepirktumete, ar Gorenje, ar elektroliuxa, ju viduje bus elica mirksiukas.gif

QUOTE(Agorėa @ 2014 01 06, 08:09)
Žiūriu žiūriu aš jūsų pasirenkamus virtuvės baldus (patiems teks rinktis pertvarkant butą) ir pastebėjau, kad visi virtuviniai neryškūs, ta prasme visur balta, pilka, smėlinė spalva. Na gražu, bet tokios spalvos ko ne kiekvienam, bute/name, nesinori kažko išskirtinio?

Nebutina daryt pacius baldus ryskius, kad isgaut ta ryskuma ir gaivuma biggrin.gif
Mes specialiai emem kedes prie stalo juodas, kad nebutu nuobodziai rusva spalva visur ax.gif Roletus geltonus statem ant langu, prie vos vos gelsvu sienu. Detalemis galima irgi pasidaryt ta ryskuma ir po to jeigu atsibosta - ne visus baldus keist po metu, o tik staltiese ryskia, uzuolaidas ar stala, kedes kitos spalvos ar modelio - ir jau bus kitas vaizdas, ir pigiau, nei visus baldus 4u.gif
As jusu vietoje virtuve daryciau ne tokia ryskia - geriau tegul demesys buna nukreiptas i svetaine, nei i virtuve. Virtuveje tarpa tarp spinteliu galit keist - deti stikla su fototapetu ryskiu, jeigu atsibos - pakeisti plytelem kitokiom ar baldine plokste.
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 06, 10:41)
Ka manot..
Pas mus gi bendra virtuve.. Bus vienoj sienoj (4 metru). Tada ketinau prie balkono statyti stala nemaza. O gal vietoj stalo sala? Aplink ja patogu sedeti? Aisku, sveciu aplink ja nesusodinsi, bet patiems kas diena? Ar vis tiek stalas yra stalas? Nes abu netilps.

Jeigu salos toj pusej, kur sedesit bus issikises stalvirsis, tai sedesit patogiai, tik auksciau nei prie stalo. Manau patogu, nebent mazi vaikai, tada gal nelabai - per aukstia jiems uzsilipt butu g.gif
Be to saloje dar pasidejimo kiek butu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 01 05, 15:46)
O kaip Jūs darytumėte spintelę virš kaitlentės (jei palikti kargiuką apačioje)?
Spintelių mechanizmų dar nežiūrinėjau, bet pirminis planas, kad atsidarytų įprastai į šoną.

Klausimas - ar tikrai Jums reikia 60cm dydžio indaplovės? Jeigu dėtumėt 45cm, vat Jums ir 15 cm prie to 20cm cargo prisideda - gaunas visai padori spintutė viršuje, ir stalčių blokas apačioj - kaip tik tiks siauras, aliejams, prieskoniams. Pas mane dabar šalia kaitlentės 30cm pločio stalčių blokas tieks reikalams - viskas gerai, tik su stalčių aukščiais prašoviau, netelpa į apatinį didesni aliejaus buteliai. Bet jeigu daryti 2, o ne trijų stalčių bloką, turėtų aukštis geras būt wink.gif. Kitų pakabinamų spintelių dureles dvigubas daryti, kad visos maždaug susivienodintų smile.gif .
Turėjau 7 metus 45cm indaplovę (3 - 5 asmenų šeima), užteko tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 06, 10:41)
Taip, del filingu.. Man mama kaip ir patarejas, o jai baisiai nepatinka visi tie filingai, tai man nors persiplesk. O jos nuomone svarbi, nes ji ir suformavo mano skoni. Bet kai kas va ir skiriasi.

Ka manot..
Pas mus gi bendra virtuve.. Bus vienoj sienoj (4 metru). Tada ketinau prie balkono statyti stala nemaza. O gal vietoj stalo sala? Aplink ja patogu sedeti? Aisku, sveciu aplink ja nesusodinsi, bet patiems kas diena? Ar vis tiek stalas yra stalas? Nes abu netilps.

O kodėl turėtumėt plėšytis? g.gif Ar Jūsų mama šeimininkaus Jūsų virtuvėj? Jeigu norit, tai ir darykit tuos filingus smile.gif . Suprantu, kad jos nuomonė svarbi, nes ji ne tik formavo Jūsų skonį, bet ir pagimdė Jus 4u.gif . Bet dabar panašu, kad ji ne patarimus dalija, o bruka savo nuomonę... Ar sakydama "bendra virtuvė" norėjot pasakyt, kad gyvenate kartu su mama ir abi ten šeimininkausit? Tada sutinku, kad reikia rasti kompromisą ir nedaryti sprendimų, kurie vienai pusei nepatinka.

Dėl salos. Sala yra gėris wub.gif . Aplink ją gal ir nesusėsi patogiai, bent jau pas mus, nes tik vienoj pusėj yra iškištas spalviršis, kad kojoms būtų patogu, kitoj pusėj stalčiai, reikia sėdėt šonu. Tačiau dėl svečių nesutinku - būtent prie salos pas mus visi ir bazuojasi bigsmile.gif , nors yra ir stalas. Labai smagu ir jauku prie jos wub.gif , nepaisant kai kurių nepatogumų - kad ne visi gali patogiai susėst. Kaip taisyklė, svečiai sėdi ten kur stalviršis išsikiša, o šeimininkai lieka nuskriausti biggrin.gif .
Tačiau, jeigu reikia rinktis - sala ar stalas, rinkčiausi stalą. Turėti normalią vietą pavalgymui reikia būtinai mirksiukas.gif . Jei įkeltumėt patalpos planą su vsais matmenimis, gal kas kokį patarimą duotų, kaip sutalpinti abu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 06 sausio 2014 - 10:07
dėl virtuvės spalvų, tai aš esu tos nuomonės irgi, kad detales keisti yra daug lengviau, pigiau nei baldus. Ryškios spalvos tikrai pradeda varginti po keletos metų, tai sakau iš patirties. Kai įsirenginėjom butą, tai norėjom viską daryti kitaip nei visur, kad būtų įdomu, ryšku ir t.t. nu bet ką, po poros metų pradėjo viskas varginti. Tai dabar visą namą rengiam grynai neutralių/žemės spalvų. O žaismingumą suteiksime su detalėmis smile.gif

Dėl mano virtuvės plano, tai kriauklei manau ten labai gera vieta, nes:
1. į dešinę stumti nenoriu, nes tada gautusi ji kampe, negaleciau po ja deti šiukšlių stalčiaus, kurio būtinai noriu. ir šiaip kampinė kriauklė man nepatogu.
2. į kairė stumti irgi nenoriu, nes noriu kad darbinis stalas būtų ties langu, kad kristų dienos šviesa. O indų kadangi mažai plausiu, tai gaila vietą kriauklei paskirti ties langu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 06, 11:04)
Tačiau, jeigu reikia rinktis - sala ar stalas, rinkčiausi stalą. Turėti normalią vietą pavalgymui reikia būtinai  mirksiukas.gif . Jei įkeltumėt patalpos planą su vsais matmenimis, gal kas kokį patarimą duotų, kaip sutalpinti abu  smile.gif .

Tik 24 kv. Ir reikia sutalpinti ir svetaine, ir virtuve verysad.gif

Jei daryc sala, tai stala vis tiek tureciau, kuris susideda ir istraukiamas tik ypatingais atvejais. Gal ir senovinis variantas, bet per sventes puikiai tinkantis ir visi suseda patogiai.

O del mamos - nebruka, as pati noriu, kad sutaptu nuomones biggrin.gif
Atsakyti
Kvaksyte, o apie salą negalvojote? Arba dviejų eilių virtuvę? Ten kur durys - kas bus? Gal sandėliukas? Nors, salai vietos mažoka, nebent tokią pussalę, prišlietą prie sienos, kur dabar yra durys ir joje kaitlentę, o šaldytuvą su orkaitės spinta kelt į dešinį kampą prie plautuvės sienos. Bet čia taip, pasvarstymai variantams mirksiukas.gif

Arba dar galvoju, jei pasilikt prie tokio Jūsų varianto - tos pakabinamos spintelės prie gartraukio... g.gif Gal geriau jų ten nedaryt, o kabinti visą eilę spintelių virš plautuvės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 06 sausio 2014 - 11:14
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 11:25)
Dėl mano virtuvės plano, tai kriauklei manau ten labai gera vieta, nes:
1. į dešinę stumti nenoriu, nes tada gautusi ji kampe, negaleciau po ja deti šiukšlių stalčiaus, kurio būtinai noriu. ir šiaip kampinė kriauklė man nepatogu.
2. į kairė stumti irgi nenoriu, nes noriu kad darbinis stalas būtų ties langu, kad kristų dienos šviesa. O indų kadangi mažai plausiu, tai gaila vietą kriauklei paskirti ties langu smile.gif

tai tuomet pas jus gal ir nieko galima nekeisti, man visai neblogai viskas. I desine traukciau jei butu striuka su vieta, bet cia ne jusu atvejis, o i kaire, kriaukle po langu pasikisti as irgi nenoriu (pas mane labai panasus isplanavimas), geriau jau darbastalis ten. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 06, 11:46)
Tik 24 kv. Ir reikia sutalpinti ir svetaine, ir virtuve verysad.gif

Jei daryc sala, tai stala vis tiek tureciau, kuris susideda ir istraukiamas tik ypatingais atvejais. Gal ir senovinis variantas, bet per sventes puikiai tinkantis ir visi suseda patogiai.

Tai tikrai meskit čia planelį. gal kas ką patars wink.gif

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 06, 11:46)
O del mamos - nebruka, as pati noriu, kad sutaptu nuomones biggrin.gif

Ach tai problema Jumyse... g.gif Bijot, padaryti savaip, nepasitikit savo sprendimais unsure.gif . Atsipalaiduokit, pagalvokit geriau, kaip graušit save, kai nepasidarysit kaip tikrai norėjot smile.gif . Bent aš jau tikrai graužčiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 06, 11:58)
Kvaksyte, o apie salą negalvojote? Arba dviejų eilių virtuvę? Ten kur durys - kas bus? Gal sandėliukas?

Aha, ten kur durys sandėliukas smile.gif
O apie salą galvojom, bet atkrito, nes mano akim per maža mano virtuvė salai. nu kažkaip užsigriozdina man labai viskas. O kita, tai prie salos man atrodo nepatogu valgyt. Mes namie dabar turim ale salą/barą kuri skiria virtuve nuo svetainės, tai valgėm prie jo tik tol kol vaikų nebuvo. O va atsirado vaikai ir viskas... Todėl dabar noriu tik paprasto didelio stalo didelei šeimai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 12:15)
O apie salą galvojom...

Na, aš turėjau omeny, kad daryti salą/pussalę ir stalą wink.gif. Jeigu daryt be stalo, tai sala tikrai turėtų tilpti. Bet Jūs teisi, nuolat valgyti prie jos nelabai patogu, juo labiau mažiems vaikams drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 10:25)

Jus ziuriu mano nuomones.. as sito irgi grieztai laikiausi, bet.. kuo toliau tuo man atejo tokia apvaizda, kad kai iseisiu i dabar as gaminsiu tik vakarais ir tai reiskia kad prie lango sviesa nekris, o po spintelem bus led apsvietimas kuris ir trauks mane po juo dirbti, nes man reikia kad butu labai sviesu.. taigis kriaukles iskeliavo po lango o darbastalis atsirado po spintelem biggrin.gif
Atsakyti