Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 7

QUOTE(Teka @ 2014 01 03, 23:50)
kad labai brangiai gaunas tie mechanizmai, kad dvi dureles iskart atsidarinetu, buvau taip sugalvojus is pradziu, bet kad kaina kandziojas. o jei butu dvi atskiros spinteles, tai bet kokiu atveju nepasiekciau siaip, tai tektu ant kedes lipt. bet ten ir laikyciau retai naudojamus daiktus. bet vat i sona atsidarancios ten butu gal ir patogiau, bet tada vis tiek reiktu jas horizontalias daryt, kad vaizdas vientisas butu.

Na gal ir taip. TIk norejau is savo praktikos patarti smile.gif
AS labai dziaugiuos ir nesigailiu, kad nedarem atidaromu paprastai spinteliu (o zadejom), nes dabar tas pakeliamas dureles pakelus, galima laikyt pravertas kol gamini, netrukdo net aukstaugiui vyrui biggrin.gif O virsutines atsidarau pasistiebus ir pirmaja lentyna pasiekiu be palipuko, 1.65 ugis. O jeigu butu atidaromos i virsu, tai jau butinai reiketu kopeteliu, nes atidarius gautusi 2.5 m ax.gif
Na, bet gal kai baldininkas prades matuoti, gal kazkokiu ideju pasiulys.

QUOTE(Juodai @ 2014 01 04, 14:41)
Stalviršis pas mane šviesiai rusvas granitas su visokiausiom dėmelėm - rausvom, rudom, sidabrinėm. Realiai tos konstrukcijos natūrali spalva gal kiek primena stalviršio pagrindinę spalvą. Gal kol kas taip ir reikės palikt. Tik klausimas, kaip apdirbti ją? Aliejuot? Lakuot nenoriu, o ir terlionės turbūt daugiau, nei su aliejavimu, ar ne?  g.gif Būtų gerai, jei kada sugalvojus galėčiau uždėti kokią spalvą - ar ant natūraliai aliejuotos medienos įmanoma tai padaryt? Pavyzdžiui aliejuot kitąkart su kažkokia tai spalva?  unsure.gif

Ar aliejuot, ar lakuot, terliones bus vis viena. ALiejus skystas, kaip pienas, o lakas - kaip medus. ALiejus dar daugiau taskysis. BEt ar taip, ar taip, dengiant kazkuo, sala ir grindis pasidengsit popieriumi ar plevele apsaugai.
Aliejaus kvapas svelnesnis, aliejaus aitrus, nors dabar jau yra ir bekvapiu ir matiniu, tokiu, kad naturaliai atrodo, juk cia ne grindys, netrins niekas, tai nereikia kazkokiais super atspariais lakais dengti biggrin.gif
As gal rinkciaus alieju del sveikumo, nes isivaizduoju, kad naturalesne medziaga... bet... reikia paskaityti is tikro, kuri naturalesne - aliejus, ar lakas smile.gif
O po to jeigu sugalvosit kita psalva ant lako dengt kokiais nors dazais tereiktu pasiaust pavirsiu. Bet jau aliejuot manau nelabai (reiketu nuslifuot visai laka)... O jei ant aliejaus, tai idomu, ar imtu lakai kokie g.gif Cia reiketu gamintoju aprasymuose pasiskaityti arba pas konsultantus pasiklaust.

QUOTE(airv @ 2014 01 04, 18:34)
Štai dar vienas variantas. kiek suprantu dauguma (plius minus) tokį variantą siūlot smile.gif
Man sakė, kad ir po plautuve galima dėti karuselę, o šiukšlių dėžės stalčių dėčiau prie indaplovės, įrankių stalčius būtų trumposios sienos stalčių bloke (arba galima keisti vietomis juos, nėra labai svarbu) Internete radau keletą kampinių plautuvių pvz, tai visai man patiko.
user posted image

Jei kriaukle kampe ar beveik kampe, tai tarpas tarp virykles ir kriaukles bus pats tas, nes plaunant indus, jeigu pvz suvosit juos ant ranksluostuko po desine, uz uzsukimo, tai thumbup.gif Nes pvz as dabar pasilikau 60 cm stalvirsi tarp virykles ir kriaukles, tai man jau jo mazai (o anksciau turejau apie 40 cm) biggrin.gif As indus kai plaunu, suvoziu ant to 60 cm stalvirsio, tai jau kol isdziuna, juo naudotis negaliu, todel issiplovus indus tenka is karto sluostyti ir kraut i spintele ax.gif
user posted image Tai dabar gailiuosi, kad suskaldziau stalvirsi ir nenukeliau per viena spintele virykles i desine doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 04, 15:13)

AČIŪ labai už išsamų atsakymą ir skirtą laiką 4u.gif 4u.gif 4u.gif

šiandien buvo baldžius,maniau, kad viską jau žinau, bet po pokalbio su juo, manau, reikia pradėti viską iš naujo:)

norėjau, kad virtuvės baldų apačia būtų tamsi, viršus šviesus - tačiau mano virtuvė nedidelė 5,76 - pastatytas neįmontuojamas normalaus aukščio šaldytuvas, orkaitė bus, tai baldžius sake, kad tamsi spalva neatsvers šviesios. todėl siūlė daryti viską viena spalva. tačiau dabar dilema kokia?smile.gif baltos šiek tiek prisibijau, visa įranga nerūdijančio plieno, norisi bent kažkiek artimiau skandinaviško stiliaus būti:)

kažkur skaičiau,kad blizgus paviršius didina erdvę, bet man tokio tipo baldai asocijuojasi su moderniu interjeru - o manasis bus tolokai nuo jo:)

pagalvojau apie tokias spalvas:
Gelsva dramblio kaulo blizgi
user posted image

Šviesi dramblio kauno blizgi
user posted image

"Malaga" blizgi
user posted image

prie šių spalvų siūlė finų medžio Egger stalviršį. ar patikimi/geri šie stalrviršiai?

user posted image

user posted image

user posted image

o mano norima spalva ale buvo populiari pries 7 m.
user posted image
man mada nelabai rūpi:)

bet žiūriu ir kažkas man čia nesižiūri ir nedere su nerūdijančių plienu:(

ketinu tarp spintelių dėti ir laminuotą stiklą - gal kas atskirai nuo baldžių užsisakinėjote ir galite kažką rekomenduoti? nes šis baldžius sake, su šiuo stiklu nedirba ir reiktų atskirai samdytis žmones:)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiktoo: 04 sausio 2014 - 20:44
QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 04, 20:43)

man su tuo bordo- riesutmedzio stalvirsiu jus pateiktos spalvos nesiziuri unsure.gif
Atsakyti
JUODAI,o kokio dydzio jusu diiiidele plautuve? smile.gif Nes labai noriu (ir reikia dideles),ar ja galima gauti paprasciausiuse "Senukuose"?
Atsakyti
QUOTE(Danguolė @ 2014 01 04, 18:10)
Esam patenkinti. Teko pradžioje persiorientuoti nuo erdvės išplautiems indams dešinėje į kairę. Po kriaukle turim didelį stalčių su dėžėmis tiek šiūkšlėms, tiek bulvėms, kitiems dalykams. Kampinėje - turim pilnai ištraukiamas talpias lentynas, panašiai kaip čia http://tallowhouse.c...t-storage-ideas

Įkeliu ir panašios virtuvės nuotrauką http://www.arrcadia..../kicthen/26.jpg

Liuks. šitas vienas iš galimų variantų, o jo privalumas dar ir tas, kad galima ir iš Ikejos susikomplektuoti, kaip kad akvilyte padarė (jei kaina irgi ženkliai skirtųsi). O trūkumas tas, kad įėjus iš lauko į patalpą iškarto plautuvė prieš akis, mūsų atveju smile.gif gražiau būtų jei ten pamerktos kokios gėlės stovėtų, ar pan. smile.gif

QUOTE(akvilyte @ 2014 01 04, 18:23)
pas mano mama padaryta taip kaip piesinuke su uzrasu NEGALIMA. nu is tikro, didesnes nesamones virtuvej neimanoma pasidaryt  doh.gif

Va kaip skirtingai. Tikriausiai įpročio reikalas.

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 04, 18:30)
Nu nesamone man sitas variantas, tikrai nebus patogus. Kazkoks siaudo griebimasis.
Pas mane siuo metu yra tas variantas, kai tarp kriaukles ir kaitlentes yra nedidele vieta, kaip per viena spintele. Ir gyvenime nebuvau susimascius, kad kelia nepatogumus schmoll.gif

Pas mane buvo 60 cm darbastalis taip plautuvės ir kaitlentės. tikrai nenorėčiau, aš gal labai plačiai darbuojuosi, man nepatogu buvo.

QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 04, 18:32)
o man nesukelia jokiu nepatogumu  ax.gif  biggrin.gif

Labai smagu, kad buvo patogu wink.gif

QUOTE(airise @ 2014 01 04, 19:42)
kas turit ar galvojat tureti sukljuota stalvirsi , na toki kur be metaliniu juosteliu susjungimas? meistrui sakiau, kad noriu suklijuoto, o jis sako ,kad po kiek laiko ta vieta gali issipusti nuo vandens, nes ten kriaukle bus kampe. ir geriau su juostele tada. nu ar jis tingi ar tikrai taip?

rašo, kad bus. realiai tai nežinau, tikriausiai priklauso nuo to kiek kokybiškai suklijuos. Manau, bando apsidrausti taip.
Papildyta:
QUOTE(juju @ 2014 01 04, 19:47)
gal pas ką nors yra gartraukis 137cm aukštyje(apatinė spintelės-87 ir tarpas tarp spintelių-50cm). Ar neperžemai?

Skaičiau, kad per mažai.
Pas mane bus dujinė kaitlentė, tai rašo, kad reikia 75 cm. o kitoms - 65 cm g.gif
Papildyta:
štai dar vienas variantas. man šitas patinka labiausiai. tik va, minusiukas, tokios ar panašios kampines spintelės neradau Ikėjoj (apsidraudimui) smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 04 sausio 2014 - 21:32
QUOTE(Tizide @ 2014 01 04, 20:43)

Kazkaip susimasciau... visur kisa spinteleje virs kriaukles daryti dziovykla.
Bet jeigu bus indaplove - ar reikalinga ta dziovykla?
Viena pazistama sekmingai laiko lekstes visas stalciuj....

Bet juk slapiu nededa? mirksiukas.gif

Man, asmeniskai, dziovyle yra butina, nes tikrai gaila laiko kas karta sluostyti indus. Taures - kitas reikalas. Bet tik jau ne kas diena lekstes schmoll.gif O kraut lekstes ant ranksluostuko - jau is dideles bedos, nes nu.. nu.. lotuliukas.gif tongue.gif

O del indaploves. Jus ja dabar turit? Nes kaip zinia, i ja tikrai nesideda visi indai. Aukstos taures, dideli puodai, Galu gale man ne viskas sutelpa po baliu. Ir ne visada susikaupia tu indu. Kartais, jei lieki vienas namie visai dienai, tai nedesi triju indu i indaplove, suplauni rankomis.

Wiktoo, as i blizgius pavirsius ziuriu skeptiskai, nes jie labai linke braizytis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2014 01 04, 18:54)
Ir pas mus dabartinei virtuvei tas negalima lotuliukas.gif Naujoj aisku taip nesidarysim, bet jei kitaip neisietu tai nesiprainciau ir daryciau biggrin.gif

o ar patogu? Nes aš planuoju taip daryt kaip negalima.... tai dabar susimasčiau gal tikrai nebus patogu. g.gif Noooors... bus indaplovė, tai jei bus nepatogu, bus proga viską kišt ten. lotuliukas.gif

dėl spalvų, tai man jau seniai galvos skausmas... Pradžioj norėjau medžio imitacijos stalviršio ir maniau darysiu fasadą tokį patį.Tada mb sakė, kad jam labai negražu. Na pasirinkau fasadą daryt stiklą juodą. Tai dabar gaunasi taip: spintelės baltos viršuj, fasadas juodas stiklas, stalviršis medžio imitacija, apačioj stalčiai pilki (???). dizaineris siūlo pilką, nors man ta spalva ne prie širdies, labai šalta jau.Ir per daug spalvų jau gaunasi. Tad vis mastau ką daryt. doh.gif

Gražu būtų baltas stalviršis ir fasadas baltas, bet bijau dėl nepraktiškumo. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2014 01 04, 23:16)
Na pasirinkau fasadą daryt stiklą juodą. Tai dabar gaunasi taip: spintelės baltos viršuj, fasadas juodas stiklas, stalviršis medžio imitacija, apačioj stalčiai pilki (???).

Gražu būtų baltas stalviršis ir fasadas baltas, bet bijau dėl nepraktiškumo.  doh.gif   unsure.gif

tikriausiai nera nepraktiskesnio daikto kaip juodo blizgaus pavirsiaus. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tabeliss: 04 sausio 2014 - 22:50
Smilla, o cia imetet savo virtuve? Man idomu, kokia cia spinteliu plokste? Gamintojas ir spalva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 04, 14:11)
ir kriaukle kampe:

Skaičiau jūsų pasisakymus, bet taip ir nesupratau.
Ten kur kriauklė tai aišku, kad stalviršio plotis 60 cm.
O koks stalviršio plotis toje vietoje kur pažymėjau raudonai. g.gif
Gal nuo to pločio ir priklauso tas "patogu" ar "nepatogu" g.gif rolleyes.gif

user posted image

QUOTE(slyva @ 2014 01 04, 19:06)
Labai gerai atrodo. Man dabar pyktis jama, kodel man tokios nepasiule doh.gif paprasysiu, kad bent siaip ispjautu lentyna pasidejimui...

Galit parodyti tokias foto spintelių su gartraukiais, kaip čia įkėlė, baldininkui ir jei pas jį rankos auga iš ten kur reikia, padarys jums lentynėlių ir ne vieną. mirksiukas.gif

airv, o jus neturit galimybių vieną ar kitą sieną prailginti kokiais 20 cm? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 04 sausio 2014 - 23:34

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 04, 23:34)

airv, o jus neturit galimybių vieną ar kitą sieną prailginti kokiais 20 cm? unsure.gif

Galiu prailginti tik ilgaja siena, bet tada kolidoriaus saskaita.
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2014 01 04, 18:23)
Juodai, man norisi, kad laikančioji konstrukcija būtų į pilkumą - arba kaip sienos, arba kaip salos fasadai. Jeigu rinktis nat. medžio spalvą, tai derinti prie grindų. Iš tiesų, man jūsų virtuvė labai patinka - apgalvota, jauki ir įdomi.
Vienintelis dalykas, kuris man kliūna, kad iš virtuvės šiek tiek matosi oranžinė siena ir ji vis nukreipia žvilgsnį nuo virtuvės  biggrin.gif  Vis pagalvoju, kad ten galėtų būti koks purvinesnis atspalvis, ne toks ryškus, bet čia gal tik man taip  smile.gif

Ačiū, Vinniepooh 4u.gif
Išties, ta oranžinė prieškambario/koridoriaus spalva nervina kiek... Bet tą praėjimą žadam ateitį įrėminti su baltais masyvo apvadais, tad oranžinė kiek pasitrauks nuo virtuvinio smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2014 01 04, 18:34)
Štai dar vienas variantas.

Tai kaip supratau, šaldytuvo pastumt negalit, kad tarp jo ir kaitlentės gautųsi platesnis tarpas? Jei jau viršuje darote spintutę kirstą 45 laipsnių kampu, tai ir apačioj reikėtų tokią daryti unsure.gif .
Papildyta:
QUOTE(Tizide @ 2014 01 04, 20:43)
Sveikos,
Kazkaip susimasciau... visur kisa spinteleje virs kriaukles daryti dziovykla.
Bet jeigu bus indaplove - ar reikalinga ta dziovykla?
Viena pazistama sekmingai laiko lekstes visas stalciuj....
Gal galit pasidalinti kas kur dedat lekstes ir ar reikia isvis tu dziovyklu virs kriaukles? 4u.gif

8 metai neturiu džiovyklos pakabinamoje spintelėje, turiu indaplovę. Džiovyklos nepritrūkau, o lėkštės sėkmingai stovi stalčiuje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(airise @ 2014 01 04, 20:42)
kas turit ar galvojat tureti sukljuota stalvirsi , na toki kur be metaliniu juosteliu susjungimas? meistrui sakiau, kad noriu suklijuoto, o jis sako ,kad po kiek laiko ta vieta gali issipusti nuo vandens, nes ten kriaukle bus kampe. ir geriau su juostele tada. nu ar jis tingi ar tikrai taip?

Ankstesnėj virtuvėj stalviršis buvo suklijuotas ir plautuvė buvo kaip Airv 3 paveiksliuke, tik srtalviršių sujungimo siūlė buvo ne taip, o 90 laipsnių pasukta, t.y. statmenai plautuvei. Niekas neišsipūtė, labai dailiai atrodė, beveik nesimatė sujungimo . Man tos metalinės sujungimo juostelės schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(juju @ 2014 01 04, 20:47)
gal pas ką nors yra gartraukis 137cm aukštyje(apatinė spintelės-87 ir tarpas tarp spintelių-50cm). Ar neperžemai?

Pasiskaitykit gartraukio vartotojo instrukciją, ten turėtumėt rasti rekomendacijas. Atstumas priklauso nuo to, kokia yra viryklė. 50cm man rodos mažoka... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2014 01 04, 21:20)
Ar aliejuot, ar lakuot, terliones bus vis viena.<...> Cia reiketu gamintoju aprasymuose pasiskaityti arba pas konsultantus pasiklaust.

Ačiū už ptarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Smaika @ 2014 01 04, 22:05)
JUODAI,o kokio dydzio jusu diiiidele plautuve? smile.gif Nes labai noriu (ir reikia dideles),ar ja galima gauti paprasciausiuse "Senukuose"?

smile.gif va tokia:
user posted image

Per visą 60cm spintelę smile.gif . Savąją siunčiausi iš UK.
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2014 01 04, 22:37)
štai dar vienas variantas. man šitas patinka labiausiai.

Oi, dar nemačiau šito varianto, o apkalbėjau, prieš tai buvusį dėl apatinės plautuvės spintutės doh.gif , bet matau ir be mano patarimo pataisėt thumbup.gif . Bet klausimas dėl šaldytuvo pastūmimo kairėn išlieka g.gif
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 04, 22:52)
O del indaploves. Jus ja dabar turit? Nes kaip zinia, i ja tikrai nesideda visi indai. Aukstos taures, dideli puodai, Galu gale man ne viskas sutelpa po baliu. Ir ne visada susikaupia tu indu. Kartais, jei lieki vienas namie visai dienai, tai nedesi triju indu i indaplove, suplauni rankomis.

Taigis visai nesunku tuos kelis netelpančius indaplovėn indus išplovus iškart sušluostyti ir sudėt į stalčius/spinteles - kasdien taip darau smile.gif . Aij, jau buvom temos pradžioj berods išvystę diskusiją apie tai - matyt viskas priklauso nuo įpročių 4u.gif
Atsakyti