Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 7

QUOTE(sania @ 2014 01 03, 17:06)
O gal spalva, kaip stalvirsis (nelabai is foto eina suprast kokia spalva) g.gif

Stalviršis pas mane šviesiai rusvas granitas su visokiausiom dėmelėm - rausvom, rudom, sidabrinėm. Realiai tos konstrukcijos natūrali spalva gal kiek primena stalviršio pagrindinę spalvą. Gal kol kas taip ir reikės palikt. Tik klausimas, kaip apdirbti ją? Aliejuot? Lakuot nenoriu, o ir terlionės turbūt daugiau, nei su aliejavimu, ar ne? g.gif Būtų gerai, jei kada sugalvojus galėčiau uždėti kokią spalvą - ar ant natūraliai aliejuotos medienos įmanoma tai padaryt? Pavyzdžiui aliejuot kitąkart su kažkokia tai spalva? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2014 01 03, 17:19)

Teka, ačiū 4u.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(lizarde @ 2014 01 03, 20:21)
help.gif gal žinote, kas LT gamina baldus su panašiomis kojomis?

Turbūt gamina visi, kas dirba su masyvu mirksiukas.gif . Pasižiūrėkit čia 4u.gif . O čia jų tinklapis smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2014 01 03, 21:01)
Ta prasme i virsu? Tai ta pirma eile atidarysit i virsu, o antra kaip pasieksit i virsu atidaryt??? Tik perspejau smile.gif

Pas mane dabar yra į viršų atsidarančios spintutės virš šaldytuvo ir orkaits spintos. Jų rankenėlės yra 2m aukštyje, kai atidarau gaunasi ~2,25m aukštyje. Atidarau normaliai, uždaryt pasiekiu pasistiebus. Mano ūgis 1,65m.
Kitose, tradiciškai atsidarančiose spintutėse viršutinėse lntynose, kaip ir anose giliau, nepasiekiu paimti-padėti daiktų - bet kuriuo atveju reikia palipuko wink.gif. Taigi, Tekos atveju, manau visiškai vienodai, kaip atsidarančias spintutes darys, be palipuko vistiek neapsieis mirksiukas.gif .

QUOTE(Smilla @ 2014 01 03, 21:01)
Juoda pslava per tamsu, bus kaip kazkoks sunkumas virs galvos doh.gif

Vat lygiai tą patį pagalvojau paspalvinus fotkę drinks_cheers.gif , juo labiau, kad konstrukcijos plotis yra 700mm... Tikrai nemažas gargaras virš galvos, o jei dar tamsus... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2014 01 03, 23:33)
Štai dar vienas variantas. Kaip šis?

Žinokit, daryčiau viryklę kaip ankstesniam variante, o plautuvę gal tikrai į kampą bandyt montuot g.gif . Realiai kampas - tai ne darbastalis. Kampe nebent pasidėsit kokį agregatą. Tik plautuvę rinktis be padėklo, nes tas daug vietos pavogs, o orientuoti ją 45 laipsnių kampu ir spintutę taip pat, kaip ir viršutinės buvo pirmam variante. Man pirmasis var. geriau atrodė, tik tarp šaldytuvo ir viryklės gal didesnį tarpą reikėtų palikt - gal kokia 30-40cm, juk šaldytuvą kaip suprantu iš plano, galima stumtelti?
Na, o jei visgi norit kažką daryti prie trumposios sienos krašte, tai jau geriau tegul tai būna plautuvė, o ne viryklė 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 04, 00:19)
esu vienose temose skaičiusi, kad aukštas maišytuvas labai taškosi, kitose - kad visai nesitaško.planuoju pirkti aukštą, nes turėsiu apvalią gilesnę kriauklę.
gal žinote ar yra skirting aukščių maišytuvų? gal vieni šiek tiek žemesni ir todėl nesitaško?

Aukštesnis maišytuvas patogiau, kai reikia ką didesnio išplauti, ar vandens įsipilti į aukštesnę talpą. O taškymasis turbūt priklauso nuo plautuvės gylio ir dydžio. Turiu dabar aukštą maišytuvą ir diiidelę plautuvę ir viskas thumbup.gif .
Net įdomu, kaip su tais aukščiais. Pas mane nuo maišytuvo galo iki plautuvės dugno yra 49,5cm.
Atsakyti
keliu savo prieskoniu spintele, na pas mane ne taip mandrai padaryta, kaip cia buvo ikelta foto. nezinau kodel ar patingejo, ar nesugalvojo, ar kitoks garintuvas...
user posted image

ir kriaukle kampe:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.B_: 04 sausio 2014 - 14:12
QUOTE(Wiktoo @ 2013 12 29, 18:33)
1) ar uždėjus stiklą tarp spintelių, galima ten gręžti ir dėti reilingo sistemas?

Manyčiau, kad nelabai išeitų, arba sunkiai dėl galimo stiklo suskilimo unsure.gif . Asmeniškai man reilingų sistemos schmoll.gif .

2) ar mažos erdvės virtuvėje, verta daryti tokio tipo stalčius, laikiklius?

Verta daryti tai, kas išnaudoja vietą geriausiai. Jūsų pateiktuose pavyzdžiuose:
* popieriaus laikiklis gal ir patogu, o kas už jo? Neišnaudota vieta? ;
* pinti išsitraukiantys krepšiai - analogija stalčiams. Vėlgi, stiliaus klausimas. Kas praktiškiau, pati pagalvokit, kaip išvalyt stalčių ir kaip krepšį mirksiukas.gif ;
* šiukšlinės anga stalviršyje - labai patrauklus variantas, pati apie tokią svaigau, bet atsisakėm. Dėl to, kad erdvė nebus išnaudojama taip, kaip galima būtų, dėl valymo įpatumų...
* atverčiami stalčiukai daržovėms - jie negilūs, vėlgi klausimas, kas už jų? Pas Jus kiek suprantu standartiškas 60cm gylis - čia tokie netinka.
3) stalas - vėlgi dėl mažos erdvės, nežinau kas būtų tikslingiau, dėti sulankstoma stalą ar bandyti balduose įmontuoti "išvažiuojamą" stalą?

Jei tik įmanoma darykit atskirą stalą - tikrai daug patogiau mirksiukas.gif . Ištraukiamas tik iš bėdos, kai variantų kitų nėra smile.gif .
4) spintelių rankenėlės - nuolat sugebu į viską atsitrenkti, užsikabinti ir prisidaryti mėlynių, tad kokios stalčių rankenėlės būtų geriausios ir aišku, mažiausiai "kenksmingos" mažos erdvės užgožimui?

Išfrezuotos man nelabai patogios atrodo. Kažkas jau rašė, kad gal rinkitės kokias aptakesnes - neužkliūsit už tokių. Rankenėlės spuogiukai gal ir gerai, jei maži stalčiai, bet už jų taip pat sėkmingai galima užkliūti.

5) koloritas

Tai jau asmeniška smile.gif . Nieko nepraktiško baltose virtuvėse nematau mirksiukas.gif .
7) indų džiovinimas - labia noriu kriauklės su padėkliuku indimas, bet jai nėra vietos, tad IKEA radau idėją, tik baisu, kad varvės absoliučiai visur ant stalviršio irgi:)

Man plautuvė su padėlklu mažoj virtuvėj - tik darbastalio švaistymas, o bet kurioj virtuvės - tik šveitimo ploto pasididinimas doh.gif . Ir ką Jūs ten tiek plausite, kad viskas aplinkui varvės g.gif lotuliukas.gif . Toj Ikea nuotraukoj įprasta džiovykla pakabinamoj spintelės, tik be durelių. Kas ten kur taškytis turėtų? Juk tikriausia padėkliukas nusivarvėjimams yra. Jei labai jau noris padėkliuko prie plautuvės, tai gal alternatyva jam - pastatoma ant stalviršio kokia nors sulankstoma džiovyklė indams, kad ir kaip čia antras variantas. Kai reikia išsitraukiat, susidedat, nuvarvinat, kai nereikia, paslepiat kur smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 04 sausio 2014 - 14:22
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 03, 22:57)
As kriaukle stumciau visai i krasta (jei liktu kairej), pas mus dabar yra kraste, bet salia sienos, tai man liuks. Nes tas krastukas lieka darbui jau per mazas. Lupenom sumest skutant bulves biggrin.gif O dujine deciau vis tiek ne i kampa. Ir ta kampine vieta lieka tokia nelabai patogi darbui dabar?  g.gif Nes vietos vis tiek tiek pat, o tas uzsukimas patogiau paprastiems darbams, ne dujinei ir ne kriauklei.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif
idomu bus paziureti jusu galutini varianta ax.gif

Man irgi įdomu į ką transformuosis virtuvė smile.gif
žiūrinėju visokias kampines sistemas, bet nieko doro nerandu, kad talpiai patogiai išsinaudotų kampinė spintelė jei pvz plautuvė kampe g.gif

QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 03, 23:39)
pas mane plautuve kampe. Spinteles durys siauros(nes norejau stalciu platesniu), o ten giliau ikisusi kibira su bulvemis. Siaip man gan patogu, nesiskundziu  ax.gif as megstu plaudama indus atsirenti i salia uzsisukusia spintele  biggrin.gif  o vat kai tenka kitur paplauti man jau truksta pasiremimo, ko neturesiu ir naujoje virtuveje...  g.gif

Va apie tai kur dėsiu bulves ir kt. panašias daržoves tai nepagalvojau g.gif tikrai ten vietelė puiki būtų g.gif

QUOTE(Juodai @ 2014 01 04, 13:41)

Žinokit, daryčiau viryklę kaip ankstesniam variante, o plautuvę gal tikrai į kampą bandyt montuot  g.gif . Realiai kampas - tai ne darbastalis. Kampe nebent pasidėsit kokį agregatą.  Tik plautuvę rinktis be padėklo, nes tas daug vietos pavogs, o orientuoti ją 45 laipsnių kampu ir spintutę taip pat, kaip ir viršutinės buvo pirmam variante. Man pirmasis var. geriau atrodė, tik tarp šaldytuvo ir viryklės gal didesnį tarpą reikėtų palikt - gal kokia 30-40cm, juk šaldytuvą kaip suprantu iš plano, galima stumtelti?
Na, o jei visgi norit kažką daryti prie trumposios sienos krašte, tai jau geriau tegul tai būna plautuvė, o ne viryklė  4u.gif .

vakar bandėm braižyti tą kampinę spintelę, tokią kaip viršutinę, bet ji kažkaip labai masyvi gaunasi jei norime kad sueitu kraštai g.gif Nu reiks dar pabandyti pabraižyti.

QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 04, 14:11)

ir kriaukle kampe:
user posted image

O kokie matmenys spintelių, 60x60 cm? šiukšlių dėžė paprasta, pastatoma?
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 01 04, 16:23)
O kokie matmenys spintelių, 60x60 cm? šiukšlių dėžė paprasta, pastatoma?

kuriu spinteliu matmenu jums reikia? siuksliu deze paprasciu paprasciausia smile.gif pastatoma auksta, nuemusi esu tik dangti ir pastaciusi ja sonu. ten dar be bulviu oi kiek galima susideti visko, aisku nelabai naudojamo. netgi ir tarkavimo masinka galeciau ideti g.gif kazin kodel tik dabar pagalvojau apie tai...
Atsakyti
Juodai,pas man virtuves zonoje pušinės lubos,o toliau,link svetainės tokios pat sijos. Per 15 metų jos stipriai nuryžėjo,nors buvo lakuotos kazkokiu vandeniniu laku. Kai remontavom,tai ant virsaus uztepem balinto lako. Gavosi visai neblogai. Spalva tokia nupilkintos lentos,kaip kad pajuryje ismesti lentgaliukai buna. Pazistamas baldzius uztikrino,kad po tuo laku spava neberyžės. Lakas net nežinau kokis ten buvo- tiesiog nuėjau i vivacolor parde ir pasakiau,kad reikia pušį išbalint,tai sumaišė kazkoki. Man patinka,kad matosi medienos tekstura,o kaip nesiosis- ziuresim. Gal ir Jums tiktu toks sprendimas,prie stalvirsio tai visai derintusi?
Atsakyti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 04, 15:38)
kuriu spinteliu matmenu jums reikia? siuksliu deze paprasciu paprasciausia smile.gif pastatoma auksta, nuemusi esu tik dangti ir pastaciusi ja sonu. ten dar be bulviu oi kiek galima susideti visko, aisku nelabai naudojamo. netgi ir tarkavimo masinka galeciau ideti  g.gif  kazin kodel tik dabar pagalvojau apie tai...

Tiesiog kur sueina kampas. Jos standartines? Ar kiek pasiaurintos, nuotraukoje atrodo kad kiek siauresnes nei iprastai, bet nuotraukos lieka nuotraukomis wink.gif o dureles kokio plocio?
Atsakyti
Sveiki,

ar vizualiai HPL skiriasi nuo LMDP? Pas mus turėjo būti HPL sienelė. Kažkodėl įsivaizdavau, kad ji yra plona (6-8 mm). Mums sumontavo sienelę, kuri yra 18 mm storio. Ar tai gali būti HPL?
Atsakyti
QUOTE(lietinga @ 2014 01 04, 16:48)
Spalva tokia nupilkintos lentos,kaip kad pajuryje ismesti lentgaliukai buna.

Gal galit nufotograuot, kad pamatyt spalvą? g.gif ir parašykit kokią priemonę naudojot ax.gif . Paskui bandysiu spalvinti dar savo fotkes... ba vyrui mano natur pušis schmoll.gif ... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 04 sausio 2014 - 17:08
QUOTE(Teka @ 2014 01 03, 22:57)
Gal as nemoku ieskot. Kaip reiketu? Uzsiduot spalvas virtuves ir bandyt ieskot? g.gif

nu va, kiek uzsidaviau sviesiai rudas su baltu, tai visos su baltais stalvirsiais. viena kita su rusvu. su tamsiais nei vienos neradau...

Aš jūsų vietoje stalviršį rinkčiausi arba artimiausią viršutinių spintelių spalvai, arba tokį kaip grindų plytelės. Grindų plyteles rinkčiausi kažkurio tamsesnio atspalvio iš apatinės plokštės spalvų.
user posted image

Juodai, man norisi, kad laikančioji konstrukcija būtų į pilkumą - arba kaip sienos, arba kaip salos fasadai. Jeigu rinktis nat. medžio spalvą, tai derinti prie grindų. Iš tiesų, man jūsų virtuvė labai patinka - apgalvota, jauki ir įdomi.
Vienintelis dalykas, kuris man kliūna, kad iš virtuvės šiek tiek matosi oranžinė siena ir ji vis nukreipia žvilgsnį nuo virtuvės biggrin.gif Vis pagalvoju, kad ten galėtų būti koks purvinesnis atspalvis, ne toks ryškus, bet čia gal tik man taip smile.gif

Tema baiginėjasi, tad turiu pastabą dėl pirmosios temos žinutės - nuoroda į etaloninę virtuvę neveikia. Anksčiau lyg buvo albumas su forumiečių virtuvėmis, bet nerandu nuorodos. Gal kas turite?
Atsakyti
Štai dar vienas variantas. kiek suprantu dauguma (plius minus) tokį variantą siūlot smile.gif
Man sakė, kad ir po plautuve galima dėti karuselę, o šiukšlių dėžės stalčių dėčiau prie indaplovės, įrankių stalčius būtų trumposios sienos stalčių bloke (arba galima keisti vietomis juos, nėra labai svarbu) Internete radau keletą kampinių plautuvių pvz, tai visai man patiko.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 04 sausio 2014 - 17:34
Nors vėlgi, štai ką radau senoje temoje g.gif

QUOTE(Lillita @ 2011 01 05, 16:42)
plautuve gali buti kampine, taciau svarbiausias dalykas yra tai, kad prie plautuves turi buti tiesus, o ne kampinis priejimas, maziausiai 45 cm. toks atvejis tikrai nepatogus ir netgi zalingas zmogaus nugarai. pvz:
user posted image

Atsakyti