Sveikos,
Pagaliau ir aš galiu jungtis į Jūsų gretas su prašymu pagelbėti suprojektuoti kiek įmanoma talpesnę ir patogesnę virtuvę mažoje erdvėje
Virtuvės zonos ilgoji siena 3,2 m, trumpoji - 1,30 m. Prie trumposios sienos anga (mini koridorius). Virtuvė sujungta su svetaine. Galima viską stumdyti, tik nuo dešinio kampo 1 m. atstumu yra vandens įvado ventilis, prie kurio reikia palikti priėjimą.
Senoje virtuvėje darbastalio tarp kriauklės ir kaitlentė buvo 0,6 m ir kitoj vietoj (a la sala) 0,6 m. tai nepatogu naudotis, todėl norisi išsaugoti kiek įmanoma daugiau darbastalio. Tik va, nerandu vietos virtuvinių įrankių stalčiui. Galvoju kampinėj spintelėj (tik nžn kaip jį ten "įtaisyti" kad patogu būtų naudotis), arba virš orkaitės (laikantis visų gamintojo reikalavimų, turėtų vietos užtekti). Orkaitė dujinė. Gartraukis virš kaitlentės bus (radau keliuose straipsniuose, kad atstumas turi būti 0,75 m. nžn pasitikėti ta info ar ne?) Dvejoju ir dėl kriauklės vietos, bet jei dedu ją į kampą, tai tada, tikriausiai, negaliu šiukšlių stalčiaus daryti
Jei keičiu vietomis kaitlentę ir kriauklę, tai kaitlentė labai arti krašto gaunasi, bijau, kad vaikštant galiu užkabint kokią rankeną keptuvės, ar pan.
Kargiuko aukštį dariau 0,08m (pagal Ikea baldus, bet radau info, kad dažniausiai būna 0,10 - 0,15 m)
Patalpa žema 2,20 m. spinteles noriu daryti iki lubų. Mielai priklausyčiau stalčių sektai, bet nerandu jiems vietos
Keliu virtuvės komplekto ir patalpos išplanavimo brėžinius. Lauksiu patarimų