Mezgu rasto kiekviena eile vis delto.. ziuresim kaip cia gausis
Carollina, nufotkink, kad smagiau būtų
Rašto kiekvieną eilę ir aš mezgiau.
Rašto kiekvieną eilę ir aš mezgiau.
QUOTE(Mitutok @ 2013 12 05, 23:20)
dar biskiuka pamegsiu ir nufotkinsiu - nes dabar dar tik 1 raporta to rasto numezgiau - nesimato nieko.. pora numegsiu ir imesiu foto su smulkesniu aprasymu naujokems (kurios nlb mezgusios tokio tipo megzukus)
aš vistik palauksiu kol kas nors turės baigtą grožį ir tada imsiuos darbų, nes kol kas klausimų daugiau, nei atsakymų
Sėkmės mezgančioms
Sėkmės mezgančioms
Va čia mano pasistūmėjimas į priekį, suvėriau mezginį ant dviejų komplektų virbalų. Pažiūrėjau, kad mano turima kiauraraščio schema skiriasi nuo to, kur buvo įdėtas čia pavyzdys (ant kojinės). Ir turbūt čia įdėto pavyzdžio raštas kiek gražesnis už originalų...
Beje, turiu ravelry schemą, jei kas norit, galiu pasidalinti. Aprašymas anglų kalba.
QUOTE(Mitutok @ 2013 12 06, 10:57)
Kaip grazu !!! uzpavydejau o as tik ka savo to 1.5 raporto isardziau. Labai priekabi esu... priekis negraziai ziurejosi.
Gal gali man atsiusti ta schemute raverlio? noriu paziureti skirtumus. ir dar klausimas kai darai prie centrines akies (priekyje) - tai is sonu tie raportai buna - tai uzbaigus ta raporta to rasto idedi 2 blogas akis ar ne?
na pvz.. raportas kuris uzsibaigia 2 blogomis akimis - uzmetimas - centrine akis - uzmetimas - 2 blogos akys - raportas rasto... nes labai graziai priekis atrodo.
Papildyta:
ir pradejai nuo 1 centrines akies?
ir tos sonines plonos juosteles nesumastau kaip daryti... nesupratau kai kuriu zenkliuku... ***** cia kaip rebusas koks man . Sedziu ir jau nervintis pradejau
Carollina, parašyk man savo el. pašto adresą.
Aš pradėjau megzti nuo dešinės rankovės rašto krašto (ne nuo vidurio). Mezgiau pagal schemą: 1 blogoji akis (š schemos) ir tt visą raštą (išskyrus siaurąją juostelę, jas mezgiau tik prie nugarinės dalies). Pagrindiniame kiauraraštyje mano turimoje schemoje per vidurį nėra blogųjų akių. Va toks ir skirtumas, bet žiūriu, kad su blogosiomis kiek dailiau tie lapeliai atrodo.
Nelabai supratau apie raportus klausimo. Rankovėje išmezgiau dalį visos schemos (be vienos siauros juostelės), savo akių blogų papildomai nemezgiau ir rašto nebekartojau. Nugaroje reikėtų visą pilną schemą išmegzti.
Jaučiu ne į temą atsakiau
Kurių ženklų siauroje juostelėje nesupranti? Jei galėsiu paaiškinsiu. Ten užmetimai ir sumezgimai į vieną arba į kitą pusę. Man ji išėjo netvarkinga kažkokia. Gal kad dalis siūlų ardytiniai, dėl to labai nelygiai atrodė... Aš mezgu savaip: užmetimas trys sumegztos kartu, užmetimas.
Aš pradėjau megzti nuo dešinės rankovės rašto krašto (ne nuo vidurio). Mezgiau pagal schemą: 1 blogoji akis (š schemos) ir tt visą raštą (išskyrus siaurąją juostelę, jas mezgiau tik prie nugarinės dalies). Pagrindiniame kiauraraštyje mano turimoje schemoje per vidurį nėra blogųjų akių. Va toks ir skirtumas, bet žiūriu, kad su blogosiomis kiek dailiau tie lapeliai atrodo.
Nelabai supratau apie raportus klausimo. Rankovėje išmezgiau dalį visos schemos (be vienos siauros juostelės), savo akių blogų papildomai nemezgiau ir rašto nebekartojau. Nugaroje reikėtų visą pilną schemą išmegzti.
Jaučiu ne į temą atsakiau
Kurių ženklų siauroje juostelėje nesupranti? Jei galėsiu paaiškinsiu. Ten užmetimai ir sumezgimai į vieną arba į kitą pusę. Man ji išėjo netvarkinga kažkokia. Gal kad dalis siūlų ardytiniai, dėl to labai nelygiai atrodė... Aš mezgu savaip: užmetimas trys sumegztos kartu, užmetimas.
QUOTE(Mitutok @ 2013 12 06, 11:35)
Aš mezgu savaip: užmetimas trys sumegztos kartu, užmetimas.
o tai kas antra eile - viena eile ismezgi taip, o kita eile ismezgi geromis akimis ?
ps. viskas ten i tema atsakyta - skaiciau ir supratau. Aciu
Papildyta:
juostele imama is sios schemos .. bet as nesuprantu ka tie tamsiai pilki langeliai reiskia. / - tai cia 2 akys sumegztos i desine. \ - 2 akys sumegztos i kaire. o tas kur per viduri bruksniukas perbrauktas kitu bruksniuku tai cia 3 sumegztos i kruva gal (vidurine iskeliant i prieki aki)?
Pilki langeliai - nėra akies, čia jie nupiešti, kad schemą būtų galima tvarkingai pavaizduoti. Matai, vienoje eilėje užmetimai vien tik, kitoje sumezgimai. Vis kaitaliojasi akių skaičius. Raštą tada išeina megzti kas antrą eilutę: viena eilutė rašto, viena vien gerosiomis akimis. Šioje schemoje virš užmetimų atrodo kad išmegztos blogosios akys, tai gal taip ir reikia. Aš po užmetimų eilės vieną eilę mezgu gerosiomis akimis (bet mano ir schema biški kitokia).
Tas perbrauktas brūkšniukas logiškai turėtų būti trys akys sumegztos kartu.
Tas perbrauktas brūkšniukas logiškai turėtų būti trys akys sumegztos kartu.
ACIU !!
del to ir pasimeciau nes skaiciuoju kad skiriasi akiu skaicius. Tokia painiava gaunasi
nusiardziau iki kaklo ir pradesiu is naujo. Aciu uz kantrybe aiskinant
del to ir pasimeciau nes skaiciuoju kad skiriasi akiu skaicius. Tokia painiava gaunasi
nusiardziau iki kaklo ir pradesiu is naujo. Aciu uz kantrybe aiskinant
Į sveikatą Pati ardžiau keliskart.
Dabar norisi vėl išardyt ir pagal tavo schemą megzt. Man atrodo gražiau. Bet neardysiu, nes rankos nebekils vėl iš naujo megzt.
Dabar norisi vėl išardyt ir pagal tavo schemą megzt. Man atrodo gražiau. Bet neardysiu, nes rankos nebekils vėl iš naujo megzt.
Patarkit, kiek cm reikėtų megzti nuo viršaus iki išėmimo rankovėms?