Įkraunama...
Įkraunama...

Ažūrinis megztukas

Sveikutes, suzavejo mane tas megztukas tik gaila, kad dabar turiu kita darbeli pradejus, bet baigus ji labai noreciau prie Jusu prisijungti jei bus galima, nes reglano megztuko dar niekad nebandziau megzti, o kompanijoj daug drasiau ir smagiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš užsidegusi jau ir akis užsidėjau ant virbalų, bet dabar suabejojau, kad likučių gali ir neužtekti. Turiu ardytų akrilinių siūlų, prie jų dedu vieną moherinį tos pačios spalvos siūlą. Man toks derinys labai patinka, nes ir minkšta, ir nestipriai pūkuota, ir formą laiko. Tik daug abejonių, ar pakaks man siūlų, kuriuos turiu...

Mano siūlas gana plonas, mezgu 2,5 nr virbalais, megsiu pagal XL dydį, tad užsidedu 104 akis. Startas! bigsmile.gif
Atsakyti
Aaaaa! Ir reikėjo gi man užeiti į šią temutę doh.gif Viskas, sugundėt tokiu grožiu, jungiuosi lotuliukas.gif reglanas nuo viršaus mano mylimiausia technika, nes galima į ilgį mezgant sumegzt iki paskutinio siūlo galiuko. Bet su tokiu raštu ir įdomiu priekiu dar neteko bandyt. Turiu kažkur užsilikusių kid mocherio siūliukų, megzčiau iš dviejų siūlų 3 nr virbalais, nes tampriai mezgu. Kažin, kiek akių dėti 36 (S) dydžiui? ax.gif
Atsakyti
S dydžiui pagal originalią schemą siūloma uždėti 80 akių, bet siūlai ten ne moheriniai. 10x10 cm. išeina iš 16 akių ir 20 eilių.

Et, pavydžiu S dydžio, tiek nedaug megzti palyginus su XL.... Daug greičiau numegsit ir siūlų mažiau reikia...
Atsakyti
O as dabar 3 dienas dirbu... tai niekaip prisesti prie megstuko negalesiu iki treciadienio vakaro doh.gif pirstus niezti pradeti.. PAsiziurejau i savo turimus siuliukus ir kazkaip suabejojau del tu.

Mitutok, sakykite, o Jus is kidsilk ir akrilo mezgate ar is paprastesnio moherio. Nes as jau iskarto savikaina skaiciuoti siuliuko pradejau blink.gif Juk dar akrilas kartu. Ir plius tas akrilas irgi ten bus koki 100 gr. /400 metru?
Klausineju, kad nuejusi nusipirkti nauju siuliuku gal irgi paderinciau kaip ir Jus (svarbiausia kad forma laikytu).

Viena kart nusipirkau merino vilneles (tikrai brangokos) ir numezgus megztuka istyso 1.5 karto.. gaila buvo ideto darbo.
Atsakyti
Aš dažniausiai mezgu iš visokių išardytų (savo, vyro, draugių išmetimui paruoštų, "Humanoj" už kokius 2 lt. pirktų, bet patikusios spalvos) megztinių blush2.gif (mezgu tik sau ir šeimai, nesu profesionali mezgėja, tai sueina visokios senienos) Šį susiruošiau megzt iš seniai turėtų "ardytinių". Aišku, mohera bus nauja (stengiuos pirkt švelnesnę, kur matkiukas kainuoja apie 16 lt.). Tai taip, megztinio savikaina išeis apie 60 lt.

"Ditekse" turbūt būtų pigiau kokius 100 gr. į babiną atsivynioti, tik ten spalvų pasirinkimas ne toks didelis, mano turimos alyvinės spalvos ten nemačiau.

Su vilna irgi turiu nekokios patirties, kai nusiperki brangių gražių siūlų, o numegztas daiktas ima ir ištįsta jį numezgus. Todėl dabar dažniausiai taikau, kad būtų ne 100proc. vilna.

dar vienas man patinkantis derinys - kokia nors medvilnė ("Humanoj" būna tokių patįsusių megztinių, kuriuos lengva ardyt) ir mohera. Ir puikiai laiko formą smile.gif
Atsakyti
Labukas, ir as galvoju prisijungti prie sio grozio mezgimo, bet as megsiu paprasta reglana, o priekyje ir nugaroje bandysiu ta grazia pyne megzti...
Tik butu smagu jei kuri nors paaiskuntu tos pynes zenklus, nes su mano knygeleje rastais nesutampa, o rusiskai nesuprantu, tad bijau ir pradet megst kad paskui netektu ardyti... aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naomyte: 02 gruodžio 2013 - 11:41
QUOTE(Naomyte @ 2013 12 02, 12:29)
Labukas, ir as galvoju prisijungti prie sio grozio mezgimo, bet as megsiu paprasta reglana, o priekyje ir nugaroje bandysiu ta grazia pyne megzti...

O kuo tie reglanai skirasi? Gal turite kokias nuoradas? 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sorry, kad klausiu, nes nesu mezgusi reglano... ir nelabai moku megzti, o taip noriu pabandyti ir nusimegzti si megstuka... ax.gif unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2013 12 02, 11:41)
O kuo tie reglanai skirasi? Gal turite kokias nuoradas? 4u.gif  4u.gif  4u.gif Sorry, kad klausiu, nes nesu mezgusi reglano... ir nelabai moku megzti, o taip noriu pabandyti ir nusimegzti si megstuka... ax.gif  unsure.gif  blush2.gif

Ir as ne kazka suprantu apie tuos reglanus, esu viena mezgusi nuo virsaus, o cia kazkaip rankoves kitaip (bent jau mano akimis ziurint smile.gif ) yra atskira tema sukurta reglanas

Pabandziau megzti taip kaip suprantu ta rasta ir akiu sumezgimas i desine puse man kazkaip negraziai gaunasi, i kaire viska gerai, gal kartais reiketu i desine puse sumezgant dvi akis is blogos puses megzti? ar tas akis kazkaip apkeisti vietomis? bet jei megsiu ratu tai neis is blogos puses blush2.gif gal kas paaiskins g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naomyte: 02 gruodžio 2013 - 12:17
Dėl akių sumezgimo į dešinę: kad akys gražiai sugultų, tas dvi akis, kurias reikia sumegzti, sukeiskite kaip pynei (antrą akį į priekį). Tada abi kartu sumegzkite. Jei teisingai supratau jūsų problemą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2013 12 02, 12:44)
Dėl akių sumezgimo į dešinę: kad akys gražiai sugultų, tas dvi akis, kurias reikia sumegzti, sukeiskite kaip pynei (antrą akį į priekį). Tada abi kartu sumegzkite. Jei teisingai supratau jūsų problemą smile.gif

Taip aciu labai, bandysiu smile.gif
Atsakyti
user posted image

Na, pasirodau savo startą smile.gif
Atsakyti