Įkraunama...
Įkraunama...

Ažūrinis megztukas

"Ažūrinis megztukas"

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kadangi seniau buvo keletas darbelių, kuriuos merginos megzdavo kartu (atskirose, būtent tiems darbeliams skirtose temose) ir buvo tikrai smagu paskaitinėti, 100 kartų lengviau nusimegzti, nusinerti tą daiktą.. Taigi nusižiūrėjusi labai gražų megztuką, nutariau 'pakurti' jo mezgimui skirtą temutę. Labai noriu spėti iki Kalėdų jį nusimegzti.
Gal atsiras dar norinčių pasipuošti šiuo grožiu ??? bigsmile.gif

Papildyta:
Yra anglų kalba pirkti schemute štai čionais:
raverly

ir rusų kalba Osinkoje

Asmeniškai sunkokai skaitau rusiškai (angliškai chemučių visai nesuprantu). Todėl ir ieškau kompanijos mezgimui smile.gif

Čionais kaip turėtų atrodyti reglanas pradedant mezgti megztuką..kur kaip pasiskirsto akys.
user posted image

tos pynės raštas:
user posted image

user posted image

Atsakyti
Iš kitos temos 'partemptas' postas apie šį megztuką:

QUOTE(ernoja @ 2013 11 16, 11:30)
Uždėjau 80 akių, dydis tai 42 turėtų būti, bet aš visada matuoju pagal kokį nors tinkamą rūbą, neskaičiuoju pagal didžio schemas. Mezgu iš džinsinių siūlų 3 nr. Buvau užsidėjusi pradžioje 100, bet man per platus kaklas pasirodė, išardžiau. O paskui padalinau taip : 1 priekiui, 23+2 rankovei, 2 takeliui, 1+23+1 nugarai, 2 takeliui, 2+23 kitai rankovei. Uždėjinėjau, kaip ir siūlo, priekiui kiekvienoje eilėje, o rankovėms ir nugarai kas antrą, bet rankovėms man taip dedant per mažai akių, tai teko ardyti ir maždaug nuo pusės jau dėjau ir rankovėms kas eilę. Aišku, jei užsidėsite daugiau akių, tai rankovės turėtų normaliai išeiti. O toliau mezgi ir tiek.  biggrin.gif

Atsakyti
Noreciau... prisideti... is kokiu siuliuku zadate megzti? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2013 11 30, 18:05)

Labas Aukso Pieva,

Oi kaip smagu !!!! O jau pradėjau abejoti, jog tik man vienai šis megztukas gražus..
Aš namie turiu užsilikusiu nuo vasaros "Java Online" siuliuku 10 kamuoliuku šokolado spalvos. Pasiemiau 2.5 nr. virbalus ir bandysiu pradėti. Jau 3 dienas osynka skaitau.. lėtai lėtai.. nes rusiškos raidės ne taip greit dėliojasi, tačiau jei labai nori, tai pavyksta.

Tikiuosi profesionalės galės mums padėti bent patarimais ir nereikės labai daug kartų megztuko ardyti biggrin.gif
Atsakyti
grazus wub.gif bet reglanas man vis dar mistika didziausia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2013 11 30, 19:36)

Ingute, tu viską moki ! Čia aš žalia žalia ant megztukų mezgimo..
Aš niekada nemezgusi reglano. Todėl ir kviečiu kartu pabandyti nusimegzti, kad nereikėtų ardyti iki negalėjimo 1000 kartų doh.gif Jau man aiškėja po truputi čionais viskas, nes nagrinėju skaitinėju osynka..

Bandysiu deti 100 akių. Pasiimsiu 2 nr. virbaliukus, ipusėjus kaklui - pakeisiu juos i 2.5 nr. virbalus, nesinori, kad viršus būtu skystas ir pratampytas.

Akis suskirsčiau taip (ėmiau kojinės schemutę, kurios raportas turi 21 aki - paskui po bloga akį papildomai iš šonų, kad irėminti raštelį):

pirma rankovė: 22 akys (21 raportas + 1 bloga) + 8 akys;
nugara: 2 akys reglano takeliui + 6 akys + 23 akys (21 raportas ir iš šonų po 1 blogą akį) + 6 akys + 2 reglano takeliui;
antra rankovė: 8 akys + 22 akys;
priekis: 1 centrinė akis;

Atsakyti
Nu ką, jau ne sykį žiūrėjau šį megztinį ir žavėjausi. Parsisiunčiau schemą, liko susirankiot siūlus. Greičiausiai megsiu iš šviesiai alyvinių smile.gif Pirmą kartą megsiu kompanijoj smile.gif
Atsakyti
Sakes, man persunku doh.gif blush2.gif unsure.gif
o taip noreciau tokio megztuko Kaledoms... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2013 11 30, 20:47)
Sakes, man persunku doh.gif  blush2.gif  unsure.gif
o taip noreciau tokio megztuko Kaledoms... unsure.gif

na kaledoms butu man bent siai dienai be sansu, nes turiu ka veikti ir taip iki visu karnavalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2013 11 30, 20:22)

Sveika prisijungusi !!!

Aukso pieva - nieko cia ne per sunku - kartu bandom ir viskas. Kas neaisku - is karto klausk ! Bandysime kartu sugalvoti teisinga atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Carollina @ 2013 11 30, 21:26)
QUOTE(Mitutok @ 2013 11 30, 20:22)

Sveika prisijungusi !!!

Aukso pieva - nieko cia ne per sunku - kartu bandom ir viskas. Kas neaisku - is karto klausk ! Bandysime kartu sugalvoti teisinga atsakyma mirksiukas.gif

nu, jei pasirisiu, bus man tikras isukis!!! Eh,,, tas reglanas... blush2.gif g.gif
Atsakyti
Turime Ingauk, turime Mitutok ... tikrai nepražūsime su profesionalėmis thumbup.gif

Sedėjau, žiūrėjau žiūrėjau į tuos savo siūlus... jaučiu nieko gero. Reikėtų normalių nusipirkti. Tai dabar galvoju megzti iš šitų ar rytoj čiuožti į parduotuvę pirkti kažko su pūkeliu, švelnaus ir šilto wub.gif
Atsakyti