Man taip pat nemalonu, kai ateini į temą ir randi ne gražaus, pozityvaus, o piktdžiugiškas žinutes su pasitenkinimo gaidele, maždaug
учимся хамит красиво...
Man apskritai keista, kai nei iš šio nei iš to (lygioj vietoj) parašoma apie kažkokį pavydą (kokį? kam? kooo pavydėt?), neva apie priežiūros stoką vaikams (nors buvo tik garsiai nusistebėta, kaip viskas suspėjama, ir tiek), apie ne kartą užakcentuojamą šeimyninę padėtį, man pvz nė motai kas ten su vyru ar be vyro gyvena, ir kuris iš jų vaikšto į PC. Man išsituokusi moteris nei trukūmas nei privalumas. ,Užmėtymą akmenimis.... o kokiu pagrindu taip skambiai yra pavartotas šis epitetas?
Šiais laikais apstu savarankiškų, stiprių, ir veiklių moterų, net nežiūrint į tai ar drauge su vyru gyvena ar be vyro. Pvz mano aplinkoj nei vienos
mirštančios gulbės ir su žiburiu nerasi.
Aš suprantu, kad yra žmonių kurie turi polinkį sąmoningai destruktyviai (ardyti, griauti) elgtis, sąmoningai iš-/provokuoti.
Jau apie konfliktiškumą ir virtualaus bendravimo gebėjimo stoką aš jau net nekalbu.
Tai yra reikalinga kaip dozė. Jie jaučia pasitenkinimą. Jiems yra smagu, nes... kaip ir vaikamas kuriems reikalingas dėmesys, nesvarbu kokiu elgesiu jis pasiektas ir koks, teigiamas ar neigiamas.
Nuvykę į svečią šalį, įsilieję į kolektyvą, atėję į svečius, kaip mes elgiamės? Ateinam purvinais batais ir dar pridergiam?
Aš tą negražų atėjimą prieš porą metų labai gerai pamenu... su asmeninėm grasinančiom žinutėm man, Viliojai ir dar kažkam (ta narė paskui pasišalino iš šitos temos, nico nepamenu db). Jau tuomet pastebėjau ir išsakiau savo nuomonę, kad asmuo elgiasi neadekvačiai.
Tad pagyvenę kartu ne vienerius metus šioje temoje, leidžiama turėti ir svarų pagrindą į nepasitenkinimą (per dieną ar savaitę tas nepasitenkinimas neatsiranda). Čia nekalbu apie tuos kurie užsuka į metus porą kartų, ar temos apačioje sėdi ant suoliukų ir tyliai skaito, ar tiesiog kurie šiaip yra pasyvūs stebėtojai.
Turiu omeny aktyvius dalyvius kurie čia lankosi ir bendrauja jau diena iš dienos ne vienerius metus.
Jei šios temos nariai prašo gražiai kelių dalykų, ar sunku atsižvelgti?
Aš tikiu ir esu tikra, kad mes visi unikalūs ir kiekvienas su savo neliečiamybės statusu bet, gyvenant kolektyviai (kad ir virtualiai) reikia ir deramai elgtis. Jeigu kažkas netenkina, visad yra pasirinkimas..
Naglai mes visi galim elgtis, jei kas nemokam tai turbūt galima išmokti, bet ar to reikia? Ir durniaus pavarą bei ignorą taip pat mokam įjungti...
O asmenį konfliktišką, kad ir koks jis bebūtų stiprus, talentingas, ar dar ten nežinia su kokia gerąją savybe, aš matau
ne kitokiu, ne stipria asmenybe, o nesugyvenamu žmogumi, ir nemokančiu tvarkytis su savo vidinėmis problemomis. Nes tas konfliktiškumas ir nubraukia viską gražiai ranka.
Žinoma, mes visi nei pažįstami asmeniškai, nei žinome vieni apie kitus kas kaip ir kokiais rūpesčiais gyvena- gerais, blogais, tačiau, jei liaudies patarlė sako, kad realiame gyvenime <Žmogų pasitinki pagal rūbą o išlydi pagal protą>, tai čia virtualiame, mes pasitinkame ir išlydime pagal bendravimo stilių. Manau dauguma sutiks.
Pati geriausia liaudies patarlė <Kaip šauksi taip ir atsilieps>
Dar tokiais tempais, ir temą baigsim
Kaip faina, kursim naują
Pasiklausom
ant garso Avicii - Hey Brother