QUOTE(Lince M @ 2013 12 19, 13:07)
kaip man patinka toks posakis
jo jo, aš irgi galiu pasakyt, kad aš pirmom dviem savo to neleidau
dičkė aplamai nesikeldavo naktį nuo pat gimimo, vidurinė porą mėn nesikėlė, paskui iki pusės metų atsikeldavo kartą pavalgyt, kai pradėjom košes, vėl išmiegodavo iki septynių aštuonių
o fėja nuo pat gimimo kėlėsi naktį, buvo rečiau, paskui nuo septinto mėn kaip tik sutankėjo, pasiuto ji tada naktimis kvailiot, kovojau, ilgai nuobodžiai, bandžiau vandeniu užkišt, soske, aplamai niekuo, tik nepasidavė ji man, pavargau aš, tikrai nemanau, kad sąmonė mėn ir daugiau kiekvieną naktį iš eilės rikdyt ją, neleist miegot visiems namams ir man pačiai nervuotis iki pamėlynavimo... čia tas pats kas su režimu - ne mamų čia nuopelnas (gal tik toks, kad pajutę, kad vaikas pasiduoda, nebepaleist to režimo iš rankų), o tik pačių vaikų
pas mane trys vaikai, trys skirtingos patirtys, nes VAIKAI SKIRTINGI, o ne aš kitokia
va, kad pavariau
sveikos
važiuosim visi pas vidurinę į darželio egultę
žinai,
Lince, spaudžiu dešinę- garbės žodis, maniau, kad aš pati pridirbau....
mano mama, kai klausia ką nors apie pupulę, ir papasakoju, kaip ji miega, valgo ir pan., tai maždaug gaunasi "mano nei vienas vaikas toks nebuvo". Ale mes visi trys idealūs vaikai buvom, bet va nei marti, nei dukra augint vaikų nemokam.
arba kita opera- kodėl duodi mažiukei kito maisto jei turi pieno? - papasakoju, kad nuo 6 mėn jau kaip ir reikia vaikui duot kažako papildomo. Tiesiog taip reikia, taip daktarai pataria, taip literatūroje rašoma. Nes vaikui neužtenka mamos pieno.....
ji tuo stebisi. Stebisi ir kad dar maitinu. Juk ji, mano mama, visus maitino trumpai. O mane iš vis gal porą savaičių. Mat man jos pieno neu-teko ir jis dingo. Ir man davė iš kart karvės pieno. Nieko nekaltinu, tikiu, kad tuo metu viskas buvo kitaip. Ligoninėj vaikus nešdavo tam tikrom valandom. O ir namuose, leisdavo miegot, kiek vaikas nori. Kam čia žadint ir maitint?....
ir man pačiai dar būnant gimdymo namuose, kai daktarai sakė, kad pupulei per mažas cukraus dkiekis, trūksta maisto. Mama man sakė, leisk miegot vaikui, viskas čia bus gerai. kam tu ją maitint nori, juk miega?
tai būtų ir miegojus toliau, tik su mišinuku primaitinta. Bet tuo būdu prišaukiau pieną ir viskas buvo gerai, nereikėjo nieko papildomo.
vat ir mąstau- kartais ir tos mamos, gero norėdamos, tiek gali patarti primokyt, kad ne visad į naudą eina. O ir tie stebėjimasi: dar neleidžia miegot, dažnai nori papulio? mestelėjami kaltinimai į mano daržą, ale tai nepripratinau vaiko atskirai miegot be papo per naktį..... hmmmmm naudos neatneša nei mano savijautai, nei norui daryt viską tinkamai....
kur rasti teisingą variantą?