QUOTE(gluosnis @ 2006 12 04, 09:06)
man zvakes ar vonia nera labai jau svarbus gimdyme, nu nereikejo man tu zvakiu...
gluosni, del zhvakiu ash ironizuoju... man tai irgi absoliuchiai antraeilis dalykas. ir pabrezhiau - reikia zhinoti, ko nori ir sugebeti tai pasakyti (ash gimdydama pirmaji nesugebejau, todel liko shiokio tokio nusivylimo)...
o dar geriau, ish anksto aptarti gimdymo plana su gydytoju ar akushere, nes kai reikia gimdyti - nebera laiko ginchytis ir aishkinti...
lapyna, i kurios posta atsakinejau ankschiau, yra teisi ta prasme, kad naturalus ekologishkas ar kaip bepavadinsi gimdymas lietuvoje tikrai nera savaime suprantamas dalykas, todel reikia apie tai kalbetis. tachiau antra vertus, nera viskas taip beviltishka - kalbedamasi gali ir ligoninej pasiekti to, ko nori. tikrai verta paskaityti auges, žib@ gimdymo VGN ir baltikes gimdymo Klaipedos GN istorijas...
QUOTE(Kendal @ 2006 12 03, 15:11)
Dauguma aršuolių net nežino, kas yra gimdymas. Žino, kas yra skausmas. O vaiką pagimdo ne jos, bet medikai. Jie sprendžia, ką daryti, kada daryti ir kaip daryti. Mažuma tų, kurios gražiai atsiliepia apie gimdymą ligoninėje.
sutinku.
ish tiesu, skaitant gimdymo istorijas ir temas apie gimdyma shiame forume, matyti, kad pirmoji asociacija su gimdymu - skausmas, antroji - baime (skausmo, komplikaciju, nuo gimdymo pakitsio kuno). labai daug noro ishvengti skausmo, baimiu ir perduoti atsakomybe medikams - nes taip esa saugiau.
ish keliu shimtu gimdymo istoriju ant dvieju ranku pirshtu galima suskaichiuoti tas, kurios dvelkia ramybe, meile, o ne nerimu ir skausmu - raideles, žvirbliuke, žib@, baltike, auges... ish ju bent puse - gimde namuose...
vienetai tu, kurios gimdyme izhvelgia kazhka daugiau, nei vien tik mechanika ir fiziologija, ir nori kazhko daugiau, nei vien tik - atejau, pagimdzhiau, ishejau... (tiksliau - atejau, "mane ishgimdino", ishejau...). net diskutuojanchiu apie cezari savo noru daugiau, negu svarstanchiu apie naturalaus gimdymo galimybes!
be abejo, kiekviena renkasi tai, kas jai atrodo geriausia... tik gaila, kad tai ne visada buna ish tiesu samoningas pasirinkimas, nulemtas ne baimiu, o zhinojimo.