QUOTE(ragnez @ 2006 12 01, 15:21)
na, bent jau vilniaus gimdymo namuose, kas norejo ir sugebejo garsiai apie tai pasakyti - labai normaliai pagimde, naturaliai, su zhvakem ar net vonioj... yra ten labai simpatishkos akusheres bozhena su olga, ginekologinio vedejas razumas irgi nesispardo tokiu pageidavimu...
klaipedoj, berods, kuriasi gimdymo skyrius, kur gimdyma priims tik akushere...
zhodzhiu, judesys yra, ne viskas taip beviltishka.
Na nežinau, ne bent labai tiksliai žinai ko nori ir esi nusiteikusi už savę pokovoti.
Iš mano patirties - kai gimdžiau VNG, apie natūralizmą daug negalvojau, paklausė, ar planuoji gimdyti natūraliai, pasakiau - nežinau, kaip gausis....
Akušerė man pasirodė tokia prisiskaičiusi šiolaikinių knygų apie natūralumą, bet visyškai neišmanantį apie psichologinę paramą gimdvybei. Vis kartodavo, kad tai ne skausmai, o "saremiai"..., maralizavo saremių metų, kad man reikėjo kokius kursus palankyti.... Atsisėsti neleido, atsiremti nera kur vietos gimdykloj nera, o ji dar paguldė ir suleido raminančių (atseit nuskausminti)
- kad aš jų prašyčiau
. Visai dar galėjau skausmus kentėti... o kai paguldė ant nugaros ir įleido vaistų, iš karto pablogėjo viskas... ir dar pajudėti negali...
Būtų malonu, kad ir be kaškokio mandraus gimdymo plano, spaudimo ir reikalavimų mamos galėtų vaikus sekmingai natūraliai gimdyti, kad akušerės galėtų gimdymo metų moterį paremti ir padėti jai pajausti, ko jai šiuo metų iš tikrūjų reikia...
Taurė
Mažiuką gimdžiau JAV su akušere, manau LT suAmerika negalima ir lyginti.
Nors vel gi - amerikietės kakškodėl mūsų ramybėje nepaliko iki pačios gimdymo pabaigos- visą laiką buvo kartu ir per daug vadovavo.
Manau, būtų jos jautresnes ir ne taip užsiciklinę dėl mūsų pirmo plano (norėjau gimdyti vonioje, o pasirodė gimdymo metų negaliu būti vandenyje), būtų visai kita patirtys...
Ką daryti - schedulikai