Draugė rekomendavo filmą. Anglų kalba
einu pati žiurėt
http://quicksilversc...tch?video=45525
Dėl kriščioniškųjų
Buvau ten praeitą savaitę. Nežiau, ar dabar geriau apžiurėjau, ar kas, bet patiko labiau. Ypač priešgimdvybine palata, kuri turi ne tik kamuolius, bet yra ir vonia, ir čiužinukai ir net gi šviediška sienele. Ir gimdymo kedutę galima iš gretimos gimdyklos pasiskolint. Žodžiu, nemačiau kitose gn tokios įvairovės. Turbūt norėčiau gimdyt būtent ten ir neeiti į pagrindinę gimdyklą.
QUOTE(Natuke @ 2008 05 19, 20:16)
Fainas filmas
Prisiminiau čionykštį mūsų pokalbį apie gimdymo vandeny nenatūralumą, ir pamaniau, kad visai vietoj neseniai išgirsti žodžiai:
"A: žinduoliams gimdyti vandeny nenatūralu. Liūtai, pavyzdžiui, nelenda gimdyti į vandenį."
B: Taip, bet liūtai taip pat negimdo suskatinti, apraminti, su epidūrų, prakirpti, ir dar - AUKŠTYN KOJOM".
Arven, paskaitinėjau Tavo pasisakymus skirtingose temose gimdymo tema, ir bandau suprasti - kur lenki? Ko ieškai?
Ir aš einu filmo žiūrėt...
"A: žinduoliams gimdyti vandeny nenatūralu. Liūtai, pavyzdžiui, nelenda gimdyti į vandenį."
B: Taip, bet liūtai taip pat negimdo suskatinti, apraminti, su epidūrų, prakirpti, ir dar - AUKŠTYN KOJOM".
Arven, paskaitinėjau Tavo pasisakymus skirtingose temose gimdymo tema, ir bandau suprasti - kur lenki? Ko ieškai?
QUOTE(Sazha @ 2008 05 31, 21:33)
Prisiminiau čionykštį mūsų pokalbį apie gimdymo vandeny nenatūralumą, ir pamaniau, kad visai vietoj neseniai išgirsti žodžiai:
Ieskau, ko gero, objektyvumo ir pusiausvyros.
Domiuosi zmonemis, kurie taptu mano kasdieniais bendrakeleiviais, jei paisirinkciau akuseres-ginekologes profesija.
Bandau pilnai suprasti savo pacios jausmus, susijusius su gimdymu ir gimimu.
Šviežias filmas, AČIŪ, Natuke. Ir už info apie krikščioniškus. Tik, regis, aš apsisprendžiau ten nevažiuot
Baisus, siaubingas, košmariškas filmas... Tos dalys apie akušerijos istoriją - nežmoniškos... Gimimo verslas... Jooo... Kartu nenusaldintas - parodo nuo-iki, kaip gali būt, ir būna. Objektyvus.
Beje, keli "šarlatanai" - natūralaus/naminio gimdymo grandai, filme parodyti - ir Michel Odent, ir Ina May Gaskin. Arven, filmas - vertas žiūrėjimo, kaip ir šių žmonių knygų skaitymas, na, jei nuoširdu tai, ką parašei. Kaži
Reiktų paplatint tarp medicinos studentų. Kaži, ar labai sudėtinga prie filmo prilipdyt subtitrus? apsiimčiau išverst, garbės žodis.
Gerai palygino akušerius/ginekologus, prieštaraujačius naminiams gimdymams, su geografais, kurie bando aprašyt šalį, kurioj niekad nebuvo, nes per baisu ten eit...
Baisus, siaubingas, košmariškas filmas... Tos dalys apie akušerijos istoriją - nežmoniškos... Gimimo verslas... Jooo... Kartu nenusaldintas - parodo nuo-iki, kaip gali būt, ir būna. Objektyvus.
Beje, keli "šarlatanai" - natūralaus/naminio gimdymo grandai, filme parodyti - ir Michel Odent, ir Ina May Gaskin. Arven, filmas - vertas žiūrėjimo, kaip ir šių žmonių knygų skaitymas, na, jei nuoširdu tai, ką parašei. Kaži
Reiktų paplatint tarp medicinos studentų. Kaži, ar labai sudėtinga prie filmo prilipdyt subtitrus? apsiimčiau išverst, garbės žodis.
Gerai palygino akušerius/ginekologus, prieštaraujačius naminiams gimdymams, su geografais, kurie bando aprašyt šalį, kurioj niekad nebuvo, nes per baisu ten eit...
na nezinau kiek cia bus netradicinis gimdymas,bet jei viskas bus gerai iki nestumo pabaigos,tai tada gimdysiu namuose,dar neapsisprendziau ar naudosiu baseiniuka ar ne.
Papildyta:
sitas filmas tikrai geras,as vakar ji ziurejau,suradau vienam angliskam forume ir nuoroda pas lapkritinukus idejau.tikrai nesitikejau,kad Amerikoj taip gali buti.
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2008 05 19, 18:16)
sitas filmas tikrai geras,as vakar ji ziurejau,suradau vienam angliskam forume ir nuoroda pas lapkritinukus idejau.tikrai nesitikejau,kad Amerikoj taip gali buti.
QUOTE(acura_maniake @ 2008 05 31, 21:50)
na nezinau kiek cia bus netradicinis gimdymas,bet jei viskas bus gerai iki nestumo pabaigos,tai tada gimdysiu namuose
Tradicinis NEBEtradicinis gimdymas
QUOTE(Sazha @ 2008 05 31, 23:03)
Tradicinis NEBEtradicinis gimdymas
Geras filmas, aišku, jei turi ir kitą nuomonę. Labai teisingai pastebėta. Vyrauja nuomonė - jei padarei cezario operaciją, padarei viską. Šita nuomonė ypač paplitusi tarp VAIKŲ GYDYTOJŲ. Jei jiems yra kažkas įtartina dėl vaiko būklės, lengva ranka nustatoma gimdymo trauma, atsiradusi dėl nedaryto cezario pjūvio. Priežasties net neieškoma. Manau, kad tai yra dažniausia cezario operacijos priežastis.
Filmas man tikrai patiko, nors gal specialiai šiek tiek sutirštos spalvos - namuose viskas puiku, ligoninėje klaiku . Yra JAV ir progresivesnių ligoninių, ir ten leidžia gimdyt kitaip arba tik su midwife, bet žinoma reikia gimdymo plano.
Titrus padaryt yra nesunku, mano vyras darė su vegas, bet man atrodo kad ir su moviemaker galima tai padaryt. Nors aš pati nebandžiau - neturiu tam nei laiko nei pašaukimo
Sazha, tai su kuo tu planuoji gimdyt? Viena su vyru? Su Jurga? Iveta? dar su kuo nors? Kuriam mieste vyks veiksmas?
Titrus padaryt yra nesunku, mano vyras darė su vegas, bet man atrodo kad ir su moviemaker galima tai padaryt. Nors aš pati nebandžiau - neturiu tam nei laiko nei pašaukimo
Sazha, tai su kuo tu planuoji gimdyt? Viena su vyru? Su Jurga? Iveta? dar su kuo nors? Kuriam mieste vyks veiksmas?
Liekam namie, Vilnuj, su vyru ir Jurga. Tik tuo atveju, jei vaikas pasirinktų gimt anksčiau, kai Jurga bus išvykus, važiuotume pas Bangą. Ruošiuosi... ir labai džiaugiuos. Taip ramu ramu, sprendimą padarius...
Sveikos, mamytes,
Uz 3 mėnesių manęs laukia pirmasis gimdymas.
Esu labai dėkinga www.supermama.lt forumams ir mamytėms, iš kurių gavau labai daug informacijos.
Perskaičiau daug bauginančių dalykų... Nerimas su kasdiena didėja...
Žinau, kad gimdymas neišvengiamas. Tačiau! Taip norisi Jūsų visų (ir tame tarpe SAVĘS PAČIOS) paklausti...
... KAS JUMS SUTEIKĖ/SUTEIKIA STIPRYBĖS PADĖTI SAVO KŪDIKIUI ATEITI?
Uz 3 mėnesių manęs laukia pirmasis gimdymas.
Esu labai dėkinga www.supermama.lt forumams ir mamytėms, iš kurių gavau labai daug informacijos.
Perskaičiau daug bauginančių dalykų... Nerimas su kasdiena didėja...
Žinau, kad gimdymas neišvengiamas. Tačiau! Taip norisi Jūsų visų (ir tame tarpe SAVĘS PAČIOS) paklausti...
... KAS JUMS SUTEIKĖ/SUTEIKIA STIPRYBĖS PADĖTI SAVO KŪDIKIUI ATEITI?
MAn viskas truko apie 30h..Zinai, pasirinkimo neturi, yra kaip yra Buvo momentu, kai atrode nebegaliu, daug ko nebepamenu, bet isgirdus ta balseli viskas pasimirsta
Taip pat pries gimdyma neskaiciau jokiu istoriju Kiekvienam viskas individualiai Geriau megaukis nestumu, nesuk galvos
Taip pat pries gimdyma neskaiciau jokiu istoriju Kiekvienam viskas individualiai Geriau megaukis nestumu, nesuk galvos