Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(Natuke @ 2008 02 06, 21:37)
Sveikos
Na va, mums vėl grąžino internetą  thumbup.gif
Kaip kam sekasi?

Perskaičiau tą lietuvišką knygą apie gimdymą. Toks klausimas - kas ką manote apie gimdymo drabužį - marškinius. Galvoju, savo spec. marškiniai pridietų prie aplinkos - būtų lengviau atsipalaiduoti, susikaupti g.gif
vis dar sprendžiu kur gimdyt g.gif į Šilutę turbūt niekas neatvažiuos, o aš nelabai noriu kur nors iš čia judėt... Padariau sarašą to, ko aš noriu ir pagalvojau, kad net Kriščioniškose pas Bangą būtų sudetinga to pasiekti...  g.gif

Apetitas atsiranda bevalgant smile.gif Aišku, kad sunku įgyvendinti visas idėjas. Mano vyras juokavo, sakė, reiks sąrašą pageidavimų pribuvėjai pateikti, kai ketvirtą gimdysim smile.gif
Marškinių idėja mano atveju buvo šiaip sau. Aš pirmojo laukdamasi siuvausi, bet gal modelį netinkamą pasirinkau, tai nepritiko jie man. Ir šiaip po gimdymo taigi reikia vaikutį plikutį ant plikos mamos krūtinės pasidėti ir laikyti. Tai geriausia būtų tokie marškiniai, kurie visiškai atsisagsto. O mano buvo su tokia iškirpte, tai tektų pakelti juos, kad galėtum paguldyti vaikutį.
Atsakyti
Ramybe dvelkia Tavo zodziai, natuke wub.gif

Noreciau giliai sirdyje ir daugiau vaiku, bet dar viskas, is tiesu, labai sviezia...Gimdymas, maitinimas...emociniai pergyvenimai, kai nera pieno..Galbut, kada nors, kai uzsimirs rysiuos ir antram..

Tik supratau viena dalyka: savo mazosios laukiau BE GALO ir labai NEKANTRIAI. Kai nutekejo vandenys buvau didelei euforijoj, kad "Jau!!!". Ligonineje vis dziugavau, kad jau greit greit pamatysiu ir laikysiu rankose, o NESIKLAUSIAU SAVES. Man truko susikaupimo, isigilinimo, ramybes...Pati esu analizuojantis zmogus, bet nekantrus ir pilnas euforijos visuose veiksmuose, jei ju imuosi. Na, kaip sakant "trizniuoju". Kai prasidejo gimdymas- nebuvau susikaupus ir nesuvokiau, kas darosi. Antra vaika gimdyciau viena, be burio zmoniu ir SAMONINGAI, o ne su dziaugsmo priepuoliais.. Tai mane is vienos puses ir isbalansavo...
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 05, 14:21)
Leisiu pacituoti save...Tai reiskia, anksciau issakytos mintys buvo mano isivaizdavimas, teorija KAIP TURETU BUTI ar kaip AS NORECIAU, KAD BUTU. Tikroveje, nieko panasaus. Deja, nesugebejau kontroliuoti nei saves nei aplinkos. Bijoti nebijojau, nes NEZINOJAU, kas TAI YRA. Vaziavau nubegus vandenims kaip i Vienos baliu. Pagaliau matysiu savo kudiki!!! Suma sumarum ir epidura dare, ir Cezari, po kurio dar 4 sav. nelabai atgaunu iprasta dvasine pusiaussvyra.

Antro vaiko nenoriu. Dabar gimdyti bijau. Man kazkokios euforijos patirti gimdant neteko.

Kaip man tai pažįstama... Per nėštumą vaikščiojau į pamokėles, mokiausi ramiai gimdyti, atsipalaiduoti ir vsio takoje. Buvau įtikinta ir įsitikinus, kad viskas priklauso nuo manęs ir aš susikaupsiu ir viskas bus gerai. Gimdysiu be nuskausminimo, nes skausmą galimą prakvėpuoti, na vienu žodžiu viskas gražu iki negalėjimo Tai va, o teorija ir praktika skyrėsi kaip diena nuo nakties doh.gif Parėjo skatinamieji, epidūras, vaakumas unsure.gif Niekaip neįsivaizduoju kurioje vietoje aš ten būčiau sugebėjus pamedituot unsure.gif
Na bet viskas praėjo, turiu savo mažių kurį myliu be proto ir džiaugiuosi tuo smile.gif
Atsakyti
Nors dar negimdziau, tai manes laukia ne uz kalnu, bet as nefantazuoju apie gimdyma kaip apie kazkoki mistini rituala. Nesu nusiteikusi nei pries naturalu gimdyma, nei pries cezari, tai manau, kad soko turesiu maziau ir atsigauti bus lengviau. Beje, vaikutis pas mane dar sedi, tai yra nemazai tikimybes ir planiniam cezariui, bet tai manes negasdina. Viskas gyvenime vyksta taip, kaip turi vykti, ir as sioje situacijoje nebusiu padeties valdove. schmoll.gif Man atrodo, kad toks nusiteikimas daug daugiau gali pagelbeti. 4u.gif
Atsakyti
Apskritai ir meditacija, ir visos saviįtaigos man atrodo kažkokia mistika.... unsure.gif Gal kad labai mažai apie tai žinau.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 02 06, 21:37)
Padariau sarašą to, ko aš noriu ir pagalvojau, kad net Kriščioniškose pas Bangą būtų sudetinga to pasiekti...  g.gif

smile.gif
Atsakyti
saviitaigos siek tiek reiketu, nes kaip sakoma : kto verit v sebia- tot verit v boga smile.gif
man reikejo ramybes , kad visi paliktu mane viena, dar tamsos... ir viskas... cia kol atsidarinejo kaklelis, kai atejo laikas stumti tada jau ir prireike kitu pagalbos...
gimdymo metu reikia tiesiog susiimti ir galvoti tik apie gimdyma, visa kita pamirsti ir negalvoti apie kitus - kaip ir ka jie daro. negalima gailetis saves nes susilpnes saremiai ir gali prireikti skatinamuju, reikia susikaupti ir kalbetis su kudykiu, pakviesti ji... dar negalima gimdyma laikyti kaip sunku darba, arba tiesiog darba... nes tada tikrai plysite...
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 02 08, 17:55)
saviitaigos siek tiek reiketu, nes kaip sakoma : kto verit v sebia- tot verit v boga  smile.gif
man reikejo ramybes , kad visi paliktu mane viena, dar tamsos... ir viskas... cia kol atsidarinejo kaklelis, kai atejo laikas stumti tada jau ir prireike kitu pagalbos...
gimdymo metu reikia tiesiog susiimti ir galvoti tik apie gimdyma, visa kita pamirsti ir negalvoti apie kitus - kaip ir ka jie daro.  negalima gailetis saves nes susilpnes saremiai ir gali prireikti skatinamuju, reikia susikaupti ir kalbetis su kudykiu, pakviesti ji... dar negalima gimdyma laikyti kaip sunku darba, arba tiesiog darba... nes tada tikrai  plysite...

Pritariu 100%. Dabar daryciau kitaip smile.gif Kai pagalvoju po visko, mazai galvojau apie save..Kaip ir sakiau: daugiau stebejau save is sono, kas vyksta. O kai prasidejo tie tikrieji saremiai- isgaravo mintis apie "susiemima i rankas" , o atkeliavo man visai nebudingos mintys: "Nemoku! Nesugebesiu!". Tai irgi inese chaoso...Zodziu: pirmas blynas gavosi pasviles, bet...turiu mergyte, kuri priaugo per menesi 1.04 kg ir 2 cm ir visi gimdymo momentai pradeda garuoti..
Atsakyti
Pazistamos situacijos. As taip pat su pirmuoju labai savimi pasitikejau. Nestumas buvo idealus, i gimdyma vaziavau kaip i svente. Bet ta svente uzsibaige cezariu. Manau, kad ant to per didelio pasitikejimo savimi ir pasimoviau. O paskui taip sunku susitaikyti, kad ivyko ne pagal mane. Tai ypac budinga pirmajam gimdymui. Antra karta, kai zinai, kas laukia, viskas zemiskiau, paprasciau. Bet laikas uzgydo zaizdas ir pakoreguoja prisiminimus. Matyt tam, kad vel galetume ziaugtis nauja gyvybe.
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 25, 18:02)
Na, tai ar galvojai tuo metu, kad galetum dabar pamedituoti? g.gif

as kentejau skausmus,bet skausmams nepasidaviau.nebuvo jokiu minciu pasiduoti.as galvojau,kad galiu tai iveikti,kaip ir galeciau antra karta dabar pagimdyti.dukrele yra mano gyvenimo dziaugsmas,viltis ir prasme.gimdant ant galo rekiau dukryte,dukryte...tai man taip pat suteike stiprybes.o as skausmui esu super jautri....kaip pavyzdys yra tai,kad net per paprasta ginekologine apziura mane yra sunku apziureti...bet vistiek gimdziau be nuskausminamu,nes nenorejau savo angeleliui skausmu sukelti.
gimdymo metu moters smegenys skiria hormonus-nuskausmintojus.tik deja tai per maza doze nuskausminti moteri-ju uztenka tik vaikeliui.juk ejmas gimdymo takais jam taip pat yra skausmingas.nuskausminus cheminiais vaistais,moters smegenys hormonu neskiri\a ir vaikutis gimsta skaumingiau.Cia teorija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSkorpione: 11 vasario 2008 - 10:01
QUOTE(ievalota @ 2008 01 04, 12:34)
Tokia pirkau Homo sapiens knygybe Zirmunuose. Tiesa, tai buvo pries 3 m., bet manau, kad realu rasti.

Vyras buvo Maskvoje, prašiau kad užeitu į knygyną. Paprastam knygyne nieko tokio nerado, tik daug Sears'o. Dabar turiu:
user posted image
ir tokią:
user posted image

va, užėjau pasigirti 4u.gif Aplamai Searsas yra už gimdymus vertikaliai, gaila, kad LT nedaug kas galėtu tokius priimti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 22 vasario 2008 - 20:40
Natuke, kai perskaitysi, papasakok ką dar įdomaus rašo ax.gif
Atsakyti