Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

http://www.michelodent.ru/news.shtml Michel Odent tinklapis rusų kalba 4u.gif Alia tik kodėl man hieroglifus rodo doh.gif
Atsakyti
Radau ir FREDERIK LEBOYER minčių, tik rusų kalba 4u.gif

http://web.missouri....eb_extracts.htm
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 01 02, 21:01)
Dar geros Frederick Leboyer knygos smile.gif Rusų kalba jų yra daugiau, o lietuvių - tik viena, seniai išleista..

user posted image

įdomu, ar yra rusų knygynose Vilniuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 01 03, 12:45)

Reikia pažiūrėti HOMO SAPIENS knygyne bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 03 sausio 2008 - 12:10
QUOTE(busVakare @ 2007 12 31, 18:57)
Na va, beliko islaukti dar kokia savaitele (tikiuosi ne ilgiau) ir tada pasakysiu, ar sutapo teorija su praktika tongue.gif Sapnuoju save daznai jau be pilvo, ligonineje, su vaikiuku..Bet nei karto nesapnavau, kad gimdau ar kad skauda.. Gal del to, kad apie tai negalvoju. Kad laukiu. Itariu, kai prasides rimti saremiai...per skausma dar ir sypsenele ismesiu  mirksiukas.gif Nes JAU

As galvodavau,kad labai skaudes,bet as susiimsiu is visu jegu ir stumsiu,nepasiduosiu,kad viskas nuo manes priklausys...kad truks plys(ir tiesiogine prasme 4u.gif) pagimdysiu be nuskausminimo,o paskui galesiu savim didziuotis 4u.gif

Butinai parasyk po gimdymo,kaip sekesi per gimdyma,kai pagimdysi.Labai idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 01 03, 11:45)

Tokia pirkau Homo sapiens knygybe Zirmunuose. Tiesa, tai buvo pries 3 m., bet manau, kad realu rasti.
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 01 03, 18:27)
Tai,kad as namie isbuvau iki 7 cm. atsidarymo.Kentejau reguliarius saremiu skausmus  nuo 11 valandu vakaro iki 4 ryto,is skausmo jau dauziau galva i siena ir raitydavausi saremiu metu.4 ryto tik buvau nuvaziavus jau klinikose smile.gif (Kadangi iki tol dar maniau,kad cia gal paruosiamieji saremiai,nes irgi skausmingi budavo.)
O pats gimdymas man buvo skausmingesnis uz saremius,kadangi,kai galvute lindo,tai atrode,kad uzstrigs,neislys arba viskas plys bestumiant doh.gif

Na, tai ar galvojai tuo metu, kad galetum dabar pamedituoti? g.gif
Atsakyti
Man tai tikrai tokių minčių nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 11 07, 16:37)
Be abejo, kad gimdymas yra labai individualus dalykas. Bet sutikime su tuo, kad moteris sio gamtos proceso neturi BIJOTi, o tam ruostis is anksto.

Vakar buvau KGN paskaiteleje, ziuredama filmuka apie gimdyma supratau:
NUSITEIKIMAS- vienas is pagrindiniu moters dalyku. As asmeniskai taip laukiu savo leliuko, kad vaziuosiu i gimdymo namus su sypsena. blush2.gif Ilga meta profesionaliai sportavau, kur valia-nusiteikimas groja dideli role. Kasdien praktikuoju mintyse tikslus, nors ir po kelias minutes: laukiu gimdymo- noriu gimdyti naturaliai- patirti ta busena.

Zvakes, muzika man nera aktualu. Aktuali mano stiprybe. Pradejau suvokti, kad saremiu ir to tikro gimdymo bijoti nereikia. Reikia moketi save valdyti. Tai ir pavadinkime meditacija. Kada kontroliuoji savo mintis. Galbut tai turetu buti ir gyvenimo budas, o ne tik minciu kontrole pries gimdyma (juk ieskant darbo, patiriant stresines situacija- taip pat savo mintis kontroliuoji). Turiu dar 2 men. vidiniams nusiteikimams. Zinau, kad pirmas gimdymas (tikiuosi, naturalus) bus mano didziausias vidinis pasiekimas.

Sauni tema!!!! drinks_cheers.gif

Leisiu pacituoti save...Tai reiskia, anksciau issakytos mintys buvo mano isivaizdavimas, teorija KAIP TURETU BUTI ar kaip AS NORECIAU, KAD BUTU. Tikroveje, nieko panasaus. Deja, nesugebejau kontroliuoti nei saves nei aplinkos. Bijoti nebijojau, nes NEZINOJAU, kas TAI YRA. Vaziavau nubegus vandenims kaip i Vienos baliu. Pagaliau matysiu savo kudiki!!! Suma sumarum ir epidura dare, ir Cezari, po kurio dar 4 sav. nelabai atgaunu iprasta dvasine pusiaussvyra.

Antro vaiko nenoriu. Dabar gimdyti bijau. Man kazkokios euforijos patirti gimdant neteko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busVakare: 05 vasario 2008 - 14:22
QUOTE(busVakare @ 2008 02 05, 14:21)
Leisiu pacituoti save...Tai reiskia, anksciau issakytos mintys buvo mano isivaizdavimas, teorija KAIP TURETU BUTI ar kaip AS NORECIAU, KAD BUTU. Tikroveje, nieko panasaus. Deja, nesugebejau kontroliuoti nei saves nei aplinkos. Bijoti nebijojau, nes NEZINOJAU, kas TAI YRA. Vaziavau nubegus vandenims kaip i Vienos baliu. Pagaliau matysiu savo kudiki!!! Suma sumarum ir epidura dare, ir Cezari, po kurio dar 4 sav. nelabai atgaunu iprasta dvasine pusiaussvyra.

Antro vaiko nenoriu. Dabar gimdyti bijau. Man kazkokios euforijos patirti gimdant neteko.

Va va... Ir aš pirmąkart važiavau be baimės, nes nežinojau, kokie malonumai manęs laukia. Kitus kartus, kadangi jau žinojau, minčių apie jokias meditacijas nebuvo... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos
Na va, mums vėl grąžino internetą thumbup.gif
Kaip kam sekasi?

Perskaičiau tą lietuvišką knygą apie gimdymą. Toks klausimas - kas ką manote apie gimdymo drabužį - marškinius. Galvoju, savo spec. marškiniai pridietų prie aplinkos - būtų lengviau atsipalaiduoti, susikaupti g.gif
vis dar sprendžiu kur gimdyt g.gif į Šilutę turbūt niekas neatvažiuos, o aš nelabai noriu kur nors iš čia judėt... Padariau sarašą to, ko aš noriu ir pagalvojau, kad net Kriščioniškose pas Bangą būtų sudetinga to pasiekti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 06 vasario 2008 - 21:38
QUOTE(busVakare @ 2008 02 05, 15:21)

Nepergyvenk taip. Tau dar labai mažai laiko praejo, dar skausmas užsimirš unsure.gif Džiaukis savo brangenybe wub.gif Gyvenime tikrai daug ko būna ir gimdymas yra nelabai kontoliojimas dalykas... Aš dar tikiosi, kad man pavyks pagimdyt taip, kaip tai turi būti, bet jau gimdžiau 3 kartus, ne karto ne buvo kaip paveiksliukose, arba kaip natūralistų pamfletuose wink.gif visada buvo daug skausmo, ašarų, kartą - pažeminimo ir nusivilimo... Aš tik supratau, kad gimdymą tu gali kurti tik iki gimdymo, surasti tinkamą aplinką, kuri padės tavo kunui teisingai veikti, parinkti suprantančią tavę palaikymo komandą... O po to vyks taip kaip vyks... ir nelabai daug tepakeisi...
Anyway - nenusimink, nes toks jau yra mūsų gyvenimas - ne viskas vyksta taip, kaip mes norime, kitaip būtų per lengva ir turbūt pernuobodu gyventi wink.gif
Atsakyti