Na na.. Net idomu, ko tie kudikiai tiek ilgai miega? Juk naturaliai gimdyti, jokiu vaistu negave.. hmm..
Mano planinio cezario metu gimdytas vaikas nuo pat pirmos paros valge kas 3 val, diena ir nakti - kaip laikrodis.. Be zadinimo ir tikrinimo Ir taip iki kokiu 4 men - turejau svajone - pamiegot nors 6 valandas is eiles
Gal ir pades kol saremiai nelabai skausmingi. o po to tikrai nieko nesinori.
Man reikejo tik slapio ranksloscio ant veido ir vejuko, kad salciau butu...
Man reikejo tik slapio ranksloscio ant veido ir vejuko, kad salciau butu...
mene tai butu erzine bet kokie kvapai ir muzikos... man nesinorejo jokiu pasaliniu garsu ar kvapu...
Man asmeniškai labiausiai padėjo susikaupti ir neisitempti gimdymo metu neryški šviesa - manau, tai yra svarbiau, negu muzika.
O aplamai - Chloe, pirmą kartą problema buvo ta, kad tu bandei protu gimdymo metu viską kontralioti. O būtent to nereikia, tai erzina ir trukdo. Muzika padetų, jeigu ji yra miela širdžiai, gali įsijausti kai ją klausai. Bet greičiausiai ne iki pačio stumimo - reikia viską turėti, bet žiurėti pagal savo jausmus, ar norėsi ją naudot
O aplamai - Chloe, pirmą kartą problema buvo ta, kad tu bandei protu gimdymo metu viską kontralioti. O būtent to nereikia, tai erzina ir trukdo. Muzika padetų, jeigu ji yra miela širdžiai, gali įsijausti kai ją klausai. Bet greičiausiai ne iki pačio stumimo - reikia viską turėti, bet žiurėti pagal savo jausmus, ar norėsi ją naudot
Kaip nebūtų keista, bet per gimdymą (kai jau sąrėmiai buvo reguliarūs ir dažni) mane viskas erzino
Kalbos, judėjimas po gimdyklą, šviesa, kvapai, prisilietimai..norėjosi visiškos tylos, ramybės, kažkokio susikaupimo Nenorėjau, kad mane liestų, kalbintų..iš tiesų nieko nenorėjau - net vyro šalia , bet jis ištvermingai sėdėjo ir bandė kažkuom padėti, už ką vėliau buvau dėkinga, tik nemokėjau gimdydama to įvertint Per gimdymą nuo visų norėjau pabėgti, pasislėpti..kaip žvėriukas buvau
Kvapų visą nėštumą negalėjau pakęsti, tai net minčių apie juos nekilo, o muzikos taip ir neprireikė
Kalbos, judėjimas po gimdyklą, šviesa, kvapai, prisilietimai..norėjosi visiškos tylos, ramybės, kažkokio susikaupimo Nenorėjau, kad mane liestų, kalbintų..iš tiesų nieko nenorėjau - net vyro šalia , bet jis ištvermingai sėdėjo ir bandė kažkuom padėti, už ką vėliau buvau dėkinga, tik nemokėjau gimdydama to įvertint Per gimdymą nuo visų norėjau pabėgti, pasislėpti..kaip žvėriukas buvau
Kvapų visą nėštumą negalėjau pakęsti, tai net minčių apie juos nekilo, o muzikos taip ir neprireikė
QUOTE(Rasma @ 2007 12 23, 13:55)
Kaip nebūtų keista, bet per gimdymą (kai jau sąrėmiai buvo reguliarūs ir dažni) mane viskas erzino
tai nekeista tai visiškai normali busena taip yra sutverta gamtos moterys turi gimdit ramiai ir susikaupusi deja,musu ligoninese apie tai galima tik pasvajot....aš jaučiausi panašiai erzino visi ir viskas nesinorejo kad kad mane liestu...vis šaukiau stumimo metu nelieskit niekas manęs!!!!!!! jei vyras bande paglostyt kakta, ar dejo dirža ant pilvo širdutes paklausyt vis nustumdavau rankas nuo savęs, labai atrode erzina, pajutau kažkas man ten kažka krapšto ir sakau o kas ten dabar ka daro?????? juk prašiau neliest manes!!!!! sako tai niekas prie taves ir belenda čia jau vaikiuko galvyte lenda
Manau, gimdymo metu (iki stumimo) gali užsinorėti kaško ypatingo - muzikos, buvimo šalia mylimo žmogaus... Bet tai gali įvykti tik jau susikaupus, kai niekas aplinkui netrūkdo įsijausti į savo kūno veiklą.
Gera tema. Džiaugiuosi, kad ji yra.
Kai prisimenu savo visus tris gimdymus, tikrai ne meditacijos buvo galvoje, ypač tuo metu, kai būna toks skausmas, kai protas nebeveikia ir užmiršti, kas esi, kur esi ir ką darai...Gal tai ir yra lyg meditacinė būsena?
Kai prisimenu savo visus tris gimdymus, tikrai ne meditacijos buvo galvoje, ypač tuo metu, kai būna toks skausmas, kai protas nebeveikia ir užmiršti, kas esi, kur esi ir ką darai...Gal tai ir yra lyg meditacinė būsena?
Na va, beliko islaukti dar kokia savaitele (tikiuosi ne ilgiau) ir tada pasakysiu, ar sutapo teorija su praktika Sapnuoju save daznai jau be pilvo, ligonineje, su vaikiuku..Bet nei karto nesapnavau, kad gimdau ar kad skauda.. Gal del to, kad apie tai negalvoju. Kad laukiu. Itariu, kai prasides rimti saremiai...per skausma dar ir sypsenele ismesiu Nes JAU
Dėl literatūros
Įdomu, ką LT galima pasiskaityti šia tema?
Turiu naują
"Gimdymas ir gimimas"
ir seniai išleista Odeno
atrodo "Gimdymo atgimimas"
kas gali pratęsti sarašą būtent lietuvoje išleistų knygų, kurias galima būtų rasti knygynose arba bent bibliotekoje?
Įdomu, ką LT galima pasiskaityti šia tema?
Turiu naują
"Gimdymas ir gimimas"
ir seniai išleista Odeno
atrodo "Gimdymo atgimimas"
kas gali pratęsti sarašą būtent lietuvoje išleistų knygų, kurias galima būtų rasti knygynose arba bent bibliotekoje?
Labai gera ta knyga Gimdymas ir Gimimas. Šiandieninės patirtys pribuvėjystės istorijos kontekste http://super.balsas....
Žarskaus knygos visos geros Aš turiu nusiskanavusi "Iš dangaus nusileidau" O kitas dvi esu nusipirkusi: 1) "Aš iki gimimo"; 2) Gimimo slėpinys.
Žarskaus knygos visos geros Aš turiu nusiskanavusi "Iš dangaus nusileidau" O kitas dvi esu nusipirkusi: 1) "Aš iki gimimo"; 2) Gimimo slėpinys.
Dar geros Frederick Leboyer knygos Rusų kalba jų yra daugiau, o lietuvių - tik viena, seniai išleista..