QUOTE(Gytr @ 2007 12 14, 21:54)
Čiulpimas - tai vienas pirmųjų refleksų, kuris susiformuoja vaikeliui dar būnant įsčiose. Todėl vaikas šį refleksą jau turi. Tad prie ko čia nuskausminamieji, skatinamieji ir pan. vaistai? Manau, kad daug didesnę reikšmę žindymo sėkmei ar nesėkmei turi pačios mamos pasiruošimas, nusiteikimas žindyti ir pan. dalykai
Nes nemaža yra atvejų, kai ir sėkmingai pagimdžiusios mamos vaikus maitina mišinukais.... bet tema ne apie tai
O dėl cezario - neteisingai interpretavai mano mintis
Tą faktą paminėjau ne tam, kad kitas moteris įkvėpti savanoriškam cezariui ar pasipuikuoti tuom
Tik pateikiau pavyzdį, kad mano dukra gimė po cezario (ir todėl per mane gavo nuskausminamųjų, nebuvo padėta man ant krūtinės ir pan.), bet nepaisant to, žindo be priekaištų. Tad jei po cezario galima sėkmingai maitinti, tai gal nereikia taip hiberbolizuoti skatinamųjų, nuskausminamųjų ar kt. gydytojų veiksmų gimdymo metu būsimo žindymo rezultatams?
Čia tik mano asmeninė nuomonė
Taip, čiulpimo refleksas susiformuoja įsčiose. Bet ne jis vienas turi būti, kad žindymas vyktų sklandžiai. Iš karto po gimdymo moters organizme yra prolaktino pikas. Tai yra jautrus laikas MAMOS organizmui - jei vaikas nebus padėtas ant mamos krūtinės, jei neturės galimybės pradėti žįsti per pirmą valandą - prolaktino lygis krenta (naujagimio nėra - matyt ir pieno nereikia) ir vėliau moterims būna problemų su pieno kiekiu. Ir su nusiteikimu tai nieko bendro neturi. Tai turi bendro su fiziologija. Vaikas taip pat turi praeiti tam tikrą kelią po gimdymo tam, kad būtų suaktyvinta jo virškinimo sistema, tam, kad jis surastų krūtį (suranda pats, jeigu leidžiama), pradėtų žįsti pats.
Va šitoje vietoje medikamentinis gimdymas ir trukdo - vaikui. Nes po medikamentinio gimdymo dauguma vaikų būna vangūs, nepajėgia susirasti krūties, o pridėjus pre krūties nelabai pajėgia žįsti - per pirmas valandas po gimdymo, o ir vėliau, kelių savaičių bėgyje matos skirtumas tarp natūraliai gimdytų ir medikamentiškai. Kai vaikas prastai žinda - gaminasi mažiau prolaktino ir pieno.
Kai kuriems vaikams pasiseka, jie išlieka aktyvūs. Daugumai nepasiseka.
Daugumai natūaliai gimdžiusių moterų Lietuvoje nebūna sudarytos sąlygos iš karto po gimimo būti su vaiku ir leisti jam nueiti savo kelią iki krūties. Tai dar viena iš priežasčių - kodėl ne ligoninėje, ir kodėl preinama prie mišinių. O priežasčių, kodėl moterys pereina prie mišinių - daug ir įvairių, ir, mano nuomone, motyvacijos, žinių ir palaikymo stoka, taip pat noras "atsirišti" nuo vaiko yra populiariausios.