zinai, yra moteru, kurios neturi savo nuomones, nesugeba pastoveti gyvenime uz save.. Kurios vadovaujasi kitu nuomone - drauge sake, gydytoja sake.. Joms matyt, turi itakos tokios gydytojos kalbos.
As matyt ne is tokiu..
Is kitos puses - kai einam pas stomatologa, ar operuojames apendicita- naturalu, kad reikia nuskausminimo. Jei moteris nuslpsta is skausmo saremiu metu - cia ka, gerai? Visur reikalingas sveikas protas, saikas..
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 15:02)
O gimdyme namuose - matau vieninteli trukuma- tai laiko tarpas, atsiradus komplikacijai, kol patenkama i kvalifikuotas mediku rankas.. Gerai, jei per 10-20 min gali medikai speti, o jei iki artimiausiu gimdymo namu 50 km ?
As kadangi pazistu tik namie gimdziusias miestietes - o joms iki gimdymo namu paprastai 10-20 min. Be to, mano aplinkoj nebuvo atvejo, kad butu prireike ekstra pagalbos. ir tai matyt vistiek kazka reiskia.. Ne vien tik sekmes dalyka
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 15:21)
Is kitos puses - kai einam pas stomatologa, ar operuojames apendicita- naturalu, kad reikia nuskausminimo. Jei moteris nuslpsta is skausmo saremiu metu - cia ka, gerai? Visur reikalingas sveikas protas, saikas..
Man gimdymas ir apendicitas ne tas pats.. as gimdau kudiki, o ne jis is manes pasalinamas
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2007 12 13, 15:17)
as irgi nemanau. tik manau, kad isankstinis patologiju, komplikaciju laukimas ir meginimai nuo ju apsidrausti, lengvai gali komplikuoti gimdyma... kuris siaip jau butu buves normalus daugybe smulkiu ntervenciju, kurias ligonineje patiria moteris ir kudikis, dazniausiai yra nereikalingos, o stai gimdyma gali sutrikyti.
Man labiausiai matyt ir kliuvo tradicinej nesciosios ir gimdyves prieziuroje, kad uzuot nuemineje baimes, gydytojai ju tik uzdedavo.. Patenki i toki baimiu voratinkli.. ir tada jau susileidi, nebepasitiki savimi, savo instinktais, intuicija, pacia gamta..
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 15:21)
kai einam pas stomatologa, ar operuojames apendicita
tai einam pas gydytojus, nes sergame ir mums reikia gydymo, kuri jie mums ir suteikia.
o ar labai nudziugintu, jei stomatologas israutu sveika danti, nes juk potencialiai, jam gresia eduonis? ar chirurgas kartu su apendicitu ispjautu ir kokia tulzies pusle - sakydamas, kad taip tave apsaugo nuo galimos tulzies pusles akmenliges? ar ginekologe po profilaktinio gimdos kaklelio tepinelio, syptelejusi pareikstu - veziniu pakitimu nera, bet nesijaudinkite - bus?
tai, zinoma, nuramintu, pradziugintu ir pagerintu gyvenimo kokybe. be to, akivaizdziai sumazintu visu minetu ligu ir komplikaciju rizika
QUOTE(kice @ 2007 12 12, 12:14)
Kiek gi tau metu? 20? 25? 28?
Ir tokiam amziuj taip dristi remtis intuicija?!
Ir tokiam amziuj taip dristi remtis intuicija?!
Kai kalba eina apie mano vaikus, aš savo intuicija nei karto neturėjau pagrindo suabejoti: jaučiu, kad jiems blogai, kai aplinkiniai ar medikai mane ramina, ir jaučiu, kad viskas bus gerai, nors visi aplink panikuoja. Gimdydama pirmagimį tilpau į Tavo nurodytus amžiaus rėmus, bet irgi pati sau netikėtai pasiklioviau savo intuicija. Medikai kvietė net kelis konsiliumus mane įtikinti, kad mano klubai per siauri ir kad tokio didelio vaiko nepagimdysiu. Su cezariu nesutikau, norėjau bent jau pabandyti pati. Didelei medikų nuostabai pagimdžiau greitai, lengvai, be jokių traumų. Tiesa, kirpimo neišvengiau, bet, spėju, kad ir jis nebuvo būtinas, nes tokius pat jaunėlius pagimdžiau be kirpimų ir be plyšimų. O šiaip gyvenime jokios intuicijos neturiu ir apskritai esu žmogus, kuris tik logika pasikliauna.
Bet čia įlindau pasidalinti informacija, kad ir Lietuvoje yra poslinkių legalių netradicinių gimdymų kryptimi. Klaipėdos GN jau daugiau nei pusmetį veikia Mažos rizikos gimdymų skyrius. Jame visą laiką gimdyves prižiūri ir gimdymus priima tik akušerės, kurios gydytoją kviečiasi nebent kilus komplikacijoms. Akušerės negali skirti nuskausminamųjų, skatinamųjų ir daryti daugybės kitų intervencijų, todėl beveik visos į tą skyrių pakliūvusios moterys puikiausiai akušerių vadovaujamos pagimdo natūraliai. (Tiesa, ten gimdyti gali tik tos, kurių nėštumo metu nebuvo jokių rizikų, gimdymas prasidėjo laiku ir natūraliai.) Šiandien buvau aplankyti draugės, prieš nepilną mėnesiuką jame pagimdžiusios savo sūnelį. Žinojau, su kokia panika ji važiavo gimdyti ir likau sužavėta, kokie jos įspūdžiai po gimdymo.
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 15:02)
Na man panasiau kad as cia puolu, ne jus
Kai paskaitai foruma, tai ne viena "negali zindyti", nors gimde lengvai ir be skatinimu jokiu, kita - po planinio cezario zindo iki metu ir ilgiau.. Vaikai zindimo refleksa turi igimta, arba neturi.. mamos piena gamina del hormono, to paties oksitocino, o jo gamuba gali sutrikti ir po normalaus gimdymo
Nemanau, kad medikai yra skerdikai ar maniakai, reikia - nereikia leidziantys vaistus i kaire ir i desine..
O gimdyme namuose - matau vieninteli trukuma- tai laiko tarpas, atsiradus komplikacijai, kol patenkama i kvalifikuotas mediku rankas.. Gerai, jei per 10-20 min gali medikai speti, o jei iki artimiausiu gimdymo namu 50 km ?
Kai paskaitai foruma, tai ne viena "negali zindyti", nors gimde lengvai ir be skatinimu jokiu, kita - po planinio cezario zindo iki metu ir ilgiau.. Vaikai zindimo refleksa turi igimta, arba neturi.. mamos piena gamina del hormono, to paties oksitocino, o jo gamuba gali sutrikti ir po normalaus gimdymo
Nemanau, kad medikai yra skerdikai ar maniakai, reikia - nereikia leidziantys vaistus i kaire ir i desine..
Įrodyta, kad po medikamentinio gimdymo vaiko elgesys prie krūties yra prastesnis.
QUOTE(Baltike @ 2007 12 13, 16:07)
Bet čia įlindau pasidalinti informacija, kad ir Lietuvoje yra poslinkių legalių netradicinių gimdymų kryptimi. Klaipėdos GN jau daugiau nei pusmetį veikia Mažos rizikos gimdymų skyrius. Jame visą laiką gimdyves prižiūri ir gimdymus priima tik akušerės, kurios gydytoją kviečiasi nebent kilus komplikacijoms. Akušerės negali skirti nuskausminamųjų, skatinamųjų ir daryti daugybės kitų intervencijų, todėl beveik visos į tą skyrių pakliūvusios moterys puikiausiai akušerių vadovaujamos pagimdo natūraliai. (Tiesa, ten gimdyti gali tik tos, kurių nėštumo metu nebuvo jokių rizikų, gimdymas prasidėjo laiku ir natūraliai.) Šiandien buvau aplankyti draugės, prieš nepilną mėnesiuką jame pagimdžiusios savo sūnelį. Žinojau, su kokia panika ji važiavo gimdyti ir likau sužavėta, kokie jos įspūdžiai po gimdymo.
As tikiu, kad sistema keisis. Poreikis tai yra Skaiciau, kad berods lapkriti minetame Mazos rizikos gimdymu skyriuje (koks prasta spavadinimas ) buvo priimtas 200asis kudikis (per nepilna pusmeti).
pasiskaičiau dabar jau visa temą ir galiu pasakyt savo požiūri i kai kurios dalykus visu pirma man beveik viskas priimtina dauguma gal net norėčiau išbandyt bet nesuvokiu gimdymo vandieni juolab kokioj prisisiotoi jūroj ir pan. ,visiškai man tai nepriimtina mes ne žuvys todėl kam gimdyt vandieni?kitas dalykas dėl gimdymo Vandeni oi kaip ju daug mačiau ,beto mano drauge akušere ir pasakojo kad nieko ten nuostabaus tik gimus vaikiukui abudu plaukioja kraujo neretai ir kakučiu vonioj nes juk niekas iškart neskuba vandens keis nu vaizdelis nekoks buna,be to didėja infekcijos pavojus ir pan....
bet žvakes muzika patinkanti poza man visiškai normalu jei moteriai tai tinka patinka ir padeda kodėl gi ne,,mane asmeniškai tokie dalykai erzino bet tai mane nereiškia kad taip turetu but visiems.
iš kitos puses aš žavios moterims kurios turi galimybes netradiciniam gimdymui,aš irgi kartais pagalvoju kad norečiau taip ir anaip bet kitas klausimas ar išdriščiau? tikriausiai ne...norėčiau pvz jei butu galima jei man pvz. prireiktu skubaus cezario kuris butu daromas su pilna narkoze kad tik gimusi vaikiuka padedu tėčiui ant kritines,mano nuomone pirmos akimirkos po gimdymo labai svarbu vaikiukui jaust viena iš tėvų,žinau kad tokie dalykai praktikuojami užseni.norėčiau kad mano vaikiuka nepasitiktu tokia riški šviesa kad ja biškuti prigesintu kai jau vaikiukas atkeliauja,norėčiau kad kuo mažiau butu kišamasi i natūralu procesą,norėčiau kad daktarai nesiūlytu epiduro ,raminamuoju(prieš dydi darba)visko atsisakiau gimdydama ir dar daug ko norėčiau,bet tik būdama ligoninei ir tik mediku priežiuroi...
bet žvakes muzika patinkanti poza man visiškai normalu jei moteriai tai tinka patinka ir padeda kodėl gi ne,,mane asmeniškai tokie dalykai erzino bet tai mane nereiškia kad taip turetu but visiems.
iš kitos puses aš žavios moterims kurios turi galimybes netradiciniam gimdymui,aš irgi kartais pagalvoju kad norečiau taip ir anaip bet kitas klausimas ar išdriščiau? tikriausiai ne...norėčiau pvz jei butu galima jei man pvz. prireiktu skubaus cezario kuris butu daromas su pilna narkoze kad tik gimusi vaikiuka padedu tėčiui ant kritines,mano nuomone pirmos akimirkos po gimdymo labai svarbu vaikiukui jaust viena iš tėvų,žinau kad tokie dalykai praktikuojami užseni.norėčiau kad mano vaikiuka nepasitiktu tokia riški šviesa kad ja biškuti prigesintu kai jau vaikiukas atkeliauja,norėčiau kad kuo mažiau butu kišamasi i natūralu procesą,norėčiau kad daktarai nesiūlytu epiduro ,raminamuoju(prieš dydi darba)visko atsisakiau gimdydama ir dar daug ko norėčiau,bet tik būdama ligoninei ir tik mediku priežiuroi...
QUOTE(lera @ 2007 12 13, 18:46)
pasiskaičiau dabar jau visa temą ir galiu pasakyt savo požiūri i kai kurios dalykus visu pirma man beveik viskas priimtina dauguma gal net norėčiau išbandyt bet nesuvokiu gimdymo vandieni juolab kokioj prisisiotoi jūroj ir pan. ,
Visu pirma niekas prisiusiotoj juroj ir negimdo
visiškai man tai nepriimtina mes ne žuvys todėl kam gimdyt vandieni?
Mes ne zuvys, bet jei tiket evoliucija, isejom is vandens Gimdyti vandeny buvo karalieniu ir kitu auksta pozicija uzimanciu moteru privilegija.kitas dalykas dėl gimdymo Vandeni oi kaip ju daug mačiau ,beto mano drauge akušere ir pasakojo kad nieko ten nuostabaus tik gimus vaikiukui abudu plaukioja kraujo neretai ir kakučiu vonioj nes juk niekas iškart neskuba vandens keis nu vaizdelis nekoks buna,be to didėja infekcijos pavojus ir pan....
Ir kiek jau ten laiko plaukioja? Drauge prie 3 savaites gimde vandeny, tai tik isnirus vaikiukui, daktare ji iskele ant krutines, o akusere jau isleidinejo is vonios vandeni
Visu pirma niekas prisiusiotoj juroj ir negimdo
visiškai man tai nepriimtina mes ne žuvys todėl kam gimdyt vandieni?
Mes ne zuvys, bet jei tiket evoliucija, isejom is vandens Gimdyti vandeny buvo karalieniu ir kitu auksta pozicija uzimanciu moteru privilegija.kitas dalykas dėl gimdymo Vandeni oi kaip ju daug mačiau ,beto mano drauge akušere ir pasakojo kad nieko ten nuostabaus tik gimus vaikiukui abudu plaukioja kraujo neretai ir kakučiu vonioj nes juk niekas iškart neskuba vandens keis nu vaizdelis nekoks buna,be to didėja infekcijos pavojus ir pan....
Ir kiek jau ten laiko plaukioja? Drauge prie 3 savaites gimde vandeny, tai tik isnirus vaikiukui, daktare ji iskele ant krutines, o akusere jau isleidinejo is vonios vandeni
Papildyta:
Prie viso to dar noreciau pasakyti, kad drauge laiminga, neplyso, nes galbut tam turejo itakos vanduo, kuriame buvo istirpinta juros druska, kuri minkstina audinius, vaikiukas atejo praktiskai be streso, greitai ir lengvai, isplauke i vandeni, i panasia terpe kurioje ir buvo iki tol, ji pati jautesi rami, uztikrintai. Ji pati sako, kad pirmas ir sis gimdymas kaip diena nuo nakties skiriasi, nes i si gimdyma buvo ziurima ir is dvasines puses, ne tik kad kaip gyvuliukai ima ir apsivaikuoja...
Tikiuosi, kad ir man ir mano vaikiukui bus lemta patirti kazka daugiau, nei fiziologinis gimimas...
QUOTE(lapkrituke @ 2007 12 14, 09:27)
ziurima ir is dvasines puses, ne tik kad kaip gyvuliukai ima ir apsivaikuoja...
Tikiuosi, kad ir man ir mano vaikiukui bus lemta patirti kazka daugiau, nei fiziologinis gimimas...
tikiosi ir man igi aš irgi tik už dvasini gimdyma ir pan,man tai be galo gražu ir miela ta mamos ramybe ir pan,bet tik ne vandeni ne namuose dėl to jau savo nuomone išsakiau,tai mano nuomone kaip vissada prašau ja gerbt.
apie jura rašiau pasiskaičius temą nuo iki,todėl darau tokias išvadas.
linkiu tau tikrai iš visos širdies lenvo dvasingi ir ramau gymdimo bukit sveiki ir laimingi :4u:ir biški ne i temą o kodėl pas tave dvi neštumo liniotes? su skirtingais skaičiavimais??
QUOTE(lera @ 2007 12 13, 17:46)
pasiskaičiau dabar jau visa temą ir galiu pasakyt savo požiūri i kai kurios dalykus visu pirma man beveik viskas priimtina dauguma gal net norėčiau išbandyt bet nesuvokiu gimdymo vandieni juolab kokioj prisisiotoi jūroj ir pan. ,visiškai man tai nepriimtina mes ne žuvys todėl kam gimdyt vandieni?kitas dalykas dėl gimdymo Vandeni oi kaip ju daug mačiau ,beto mano drauge akušere ir pasakojo kad nieko ten nuostabaus tik gimus vaikiukui abudu plaukioja kraujo neretai ir kakučiu vonioj nes juk niekas iškart neskuba vandens keis nu vaizdelis nekoks buna,be to didėja infekcijos pavojus ir pan....
Man vanduo malsino skausma. Del to. Tik va nebuvo taip, kaip pasakojo tavo drauge akusere .. Kitaip buvo.. Toks nezemiskas jausmas, kai i tave is vandens iskyla is leto tavo vaikutis
QUOTE(ievalota @ 2007 12 14, 10:52)
Man vanduo malsino skausma. Del to. Tik va nebuvo taip, kaip pasakojo tavo drauge akusere .. Kitaip buvo.. Toks nezemiskas jausmas, kai i tave is vandens iskyla is leto tavo vaikutis
isivaizduoju bet man tai ne visai prijimtina,bet per saremius tai aišku prašau kodėl gi ne nu aišku ir kodėl gi ne jei tau tai prijimtina
QUOTE(lera @ 2007 12 13, 17:46)
lera, ejimas i netradicini gimdyma yra kelias.. Kuriuo eini, ar neini.. Tai neprivaloma tai teisiog ateina ir tiek.. arba neateina.
Mano akimis, kaip moteris begimdytu - tai jos pasirinkimo reikalas. taciau del saves, del kudikio ji turetu ismokti atsisakyti baimiu ir suvokti, kad gimdyti ji turi pati, o ne kazkas tai turetu padaryti uz ja..
Papildyta:
QUOTE(lera @ 2007 12 14, 10:54)
isivaizduoju bet man tai ne visai prijimtina,bet per saremius tai aišku prašau kodėl gi ne nu aišku ir kodėl gi ne jei tau tai prijimtina
Man jo prireike per stangas Saremius as iveikinejau sausumoj.. Zinau moteru, kurios saremiu metu budavo vandeny, o kai tik ateidavo stangu laikas, tiesiog fiziskai oajusdavo, kad nenori/negali i vandeni gimdyti.. ir islipdavo.. kai gimdia - pati, jauti tokius dalykus, kaip tau geriau, koks tavo vaiko atejimo i pasauli stilius