Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(lera @ 2007 12 12, 20:23)
prisipažistu visos temos neskaičiau tai nlb supratau apie kuri netradicini buda šnekat ka jus turejot omeni?paaiškinkit prašom ax.gif

pakaktu atsiversti pirmaji puslapi ir atkreipti demesi i aldytes postus ir jos gimdymo istorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 12 gruodžio 2007 - 20:32
QUOTE(ragnez @ 2007 12 12, 20:30)
pakaktu atsiversti pirmaji puslapi ir atkreipti demesi i aldytes postus ir jos gimdymo istorija.

ok as taip ir padarysiu,aciu 4u.gif
Atsakyti
O, kaip malonu cia uzsukti! Jau beveik metai, kaip nutiko mano gyvenimo stebuklas. Prasidejo. Nesutinku su tomis, kurios sako, kad gimdymo sudievinti nereikia. Reikia. Nes beveik nieko grazesnio mes nemokame. Jei ziuresime i taip, kaip i fiziologini akta (danties rovima??!!) - tai toks ir tas vaikelio gyvenimas gali pasirodyti - na gime, na gyvena, na pavalgyt paduodi... Siulau, labai atidziai susikaupti gimdymui! Cia dauguma taip ir daro 4u.gif

Manau, noras negimdyti ligonineje (arba gimdyti nesinaudojant jokiomis technologijomis) - ateina tik kai kurioms. Ir tik jos gali pabandyti atsakyti i tuos klausimus - kodel, ar nebaisu ir t.t.t. Kurios tokio poreikio nejaucia - toms pilna pasirinkimo gimdymo namuose. O poreikis tikrai atsiranda nedaugeliui - musu mazuma. Nesakau, kad esame isskirtines. Bet musu mazuma.

Beje, mano asmenine patirtis sako labai paprasta tiesa (tai subjektyvi tiesa...) - ligonineje yra daug pavojingiau. Daug. Ir niekas manes kitaip neitikins! Velgi - reikia pabrezti - mes kalbame apie sveikas moteris ir normalius nestumus. Niekas neskatina gimdyti namie komplikuotu! Tik tokiu yra mazuma - nesiduokit suklaidinamos.

Ragnez, ar trecias gimdymas buvo toks, kokio norejai?

Visoms grazaus Kaledu artejimo!

Atsakyti
Iš tiesų gimdymas - svarbus perėjimo momentas. Gal tuo jis daugiausiai ir žavi ir baugina.
Diskusijos iš tiesų padeda pamatyti savo netikrumus, neaiškumus ir baimes.
Tačiau nė vienai, nenorinčiai net pagalvoti apie gimdymą namuose aš neturiu nė vieno argumento, kuriuo galėčiau įtikinti jas gimdyti namuose.
Aš savo sprendimus gimdyti namuose priėmiau atidėjusi visus argumentus į šalį. Tai buvo širdies, o ne proto sprendimai.
Kas būtų, jeigu būtų... Jei prireiktų gydytojų pagalbos - važiuočiau į ligoninę.
Bet juk gimdymas ligoninėje neapsaugo nuo nelaimių, nuo traumų, nuo klaidų...
Tiesa, jis nuima atsakomybę nuo tėvų pečių ir užkrauna ant gydytojų.

Tačiau, pagimdyti dar ne viskas, po to reikės, kaip Aldytė sako, valgyti paduoti... Ir kasdien, ir dažnai, ir ilgai... Ar tam būnam pasiruošę? Atlaikyti žindymo sunkumus pirmaisiais mėnesiais? Gimdymas taip pat turi įtaką tam, kaip sėkmingai žindysim - vaistai, panaudoti gimdymo metu turi įtakos...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2007 12 12, 23:46)
Ragnez, ar trecias gimdymas buvo toks, kokio norejai?

is dalies rolleyes.gif
pagimdziau pati, greitai, lengvai, be nuskausminimo. pagaliau suzinojau, koks geris ir jega yra stangos ir koks tobulas poilsis tarp stangu rolleyes.gif pirma karta pamaciau placenta rolleyes.gif praejus dviems valandoms po gimdymo - vaikstinejau. mazius gime sveikas, ruzavas ir energingas. neklykavo, uztat gerai zindo wub.gif
taciau kai kuriu dalyku neisvengiau - gimdymas prasidejo dviem savaitem anksciau, atvaziavau i priemima su daugiau kaip puse paros varvanciais soniniais vandenimis, 5 cm atsidarymu ir be aiskios gimdymo veiklos, todel neissisukau nuo kai kuriu "skatinamuju" priemoniu - klizmos ir likusiu vandenu nuleidimo, po kuriu saremiai gana greitai tapo reguliarus ir efektyvus. deja, neisvengiau ir plysimu/kirpimu - randai gimdos kaklelyje ir tarpvieteje padare savo. "siuvinejo" su pilna narkoze, mazius tas desimt minuciu pabuvo su teciu wub.gif

zodziu, "tradicinis" gimdymas. bet daugeliu prasmiu KITOKS, negu mano pirmieji... jauciausi saugi, stipri, atsakinga, zinojau, kas ir kodel vyksta, o gimdymo pagalbininkai ir buvo tik pagalbininkai - o ne dirigentai.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 12 13, 00:20)
Tačiau nė vienai, nenorinčiai net pagalvoti apie gimdymą namuose aš neturiu nė vieno argumento, kuriuo galėčiau įtikinti jas gimdyti namuose.

As taip pat smile.gif neitikineciau ne vienos.. patarciau situo keliu einancioms..

QUOTE(Raideles @ 2007 12 13, 00:20)
Tačiau, pagimdyti dar ne viskas, po to reikės, kaip Aldytė sako, valgyti paduoti... Ir kasdien, ir dažnai, ir ilgai... Ar tam būnam pasiruošę? Atlaikyti žindymo sunkumus pirmaisiais mėnesiais? Gimdymas taip pat turi įtaką tam, kaip sėkmingai žindysim - vaistai, panaudoti gimdymo metu turi įtakos...

Taip taip taip smile.gif Jei as galiu pagimdyti pati, tai as galiu pati gydyti, auginti, aukleti.. Nepermetant atsakomybes kitiems. Man tai buvo toks didelis - as galiu.. Ir apskritai pasitikejimas viskuo uzaugo - savimi, pasauliu, Dievu..
Papildyta:
QUOTE(aldyte @ 2007 12 12, 23:46)
Beje, mano asmenine patirtis sako labai paprasta tiesa (tai subjektyvi tiesa...) - ligonineje yra daug pavojingiau. Daug. Ir niekas manes kitaip neitikins! Velgi - reikia pabrezti - mes kalbame apie sveikas moteris ir normalius nestumus. Niekas neskatina gimdyti namie komplikuotu! Tik tokiu yra mazuma - nesiduokit suklaidinamos.

Uztat netradiciniai gimdymai ir asocijuojasi su naminiais. Nes ligoninese, mano nuomone ir mano patirtimi, yra sunku gimdyti netradiciskai.
Atsakyti
Pats gimdymas (tradicinis ar ne) niekaip neitakoja tolimesnio vaiko gyvenimo kokybes, motinos meiles vaikui ar zindymo.. Jei moteris subrendusi, pastojo samoningai, laukia vaiko samoningai - jokios gimdymo komplikacijos, net planinis cezaris negali jai sutrukdyti myleti vaika, zindyti ir t.t.
Pasaulyje yra labai daug zmoniu, pagimdytu pvz namie, is kurie kalejime sedi.. Neidealizuokit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 12:17)
Pats gimdymas (tradicinis ar ne) niekaip neitakoja tolimesnio vaiko gyvenimo kokybes, motinos meiles vaikui ar zindymo.. Jei moteris subrendusi, pastojo samoningai, laukia vaiko samoningai - jokios gimdymo komplikacijos, net planinis cezaris negali jai sutrukdyti myleti vaika, zindyti ir t.t.
  Pasaulyje yra labai daug zmoniu, pagimdytu pvz namie, is kurie kalejime sedi.. Neidealizuokit smile.gif

Kice, aš neidealizuoju, aš kalbu apie labai praktiškus dalykus. Vaistai, panaudoti gimdymo metu, daro įtaką vaiko elgesiui iš karto po gimdymo. Po gimdymo jam reikia žįsti, o ne pasaulį gelbėti. Taip, net ir po visom prasmėm sugadintos žindymo pradžios mamos atsitiesia, ir sugeba atstatyti žindymą - yra tokių atkaklių mamų. Tačiau ar dėl to reikia gadinti viską sąmoningai renkantis nuskausminimą, skatinimą? O ligoninėje labai lengva gauti pasiūlymų pailsėti gimdymo metu, o paskui ir po gimdymo pailsėti...
Atsakyti

SAMONINGAI, apsvarsciusi pliusus ir minusus, pasidomejusi moksline medziaga ir tt jokia protinga ir logiskai mastanti moteris savanoriskai neguls po peiliu be medicinines butinybes. tai viena.
o antra, gimdymas is tiesu daro labai dideli poveiki, kad ir sekmingam zindymui: nuo to, kada ir kaip naujagimis pazindomas pirma karta priklauso, ar sekmingai "isijungs" pieno gamyba ir ar nebus sutrikdytas vaiko zindimo refleksas. net ir motinos meilei gimdymas gali tureti rimtos itakos - hormoniniai procesai, vykstantys motinos ir kudikio organizme per gimdyma isprovokuoja tam tikras emocijas ir instinktyvias reakcijas, kurios padeda uzsimegzti motinos ir kudikio rysiui.

tai ne jokia mistika, idealizacija, o moksliniais tyrimais irodyti faktai.
Atsakyti

kice> niekas taves nepuola - nereikia gintis wink.gif
Tau nesvarbu - na ir OK. Bet yra kitaip galvojanciu.
Kitav vertus ivedi dvigubus standartus: gimdymas - nebesvarbu, zindymas - svarbu. Vaistai gimdymo metu nesvarbu.. Bet ar duotum vaistu sveikam vaikui? Cia retoriniai klausimai - pamastymui wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievalota: 13 gruodžio 2007 - 13:54
QUOTE(ievalota @ 2007 12 13, 13:52)
kice> niekas taves nepuola - nereikia gintis wink.gif
Tau nesvarbu - na ir OK. Bet yra kitaip galvojanciu.
Kitav vertus ivedi dvigubus standartus: gimdymas - nebesvarbu, zindymas - svarbu.  Vaistai gimdymo metu nesvarbu.. Bet ar duotum vaistu sveikam vaikui? Cia retoriniai klausimai - pamastymui wink.gif

Na man panasiau kad as cia puolu, ne jus biggrin.gif
Kai paskaitai foruma, tai ne viena "negali zindyti", nors gimde lengvai ir be skatinimu jokiu, kita - po planinio cezario zindo iki metu ir ilgiau.. Vaikai zindimo refleksa turi igimta, arba neturi.. mamos piena gamina del hormono, to paties oksitocino, o jo gamuba gali sutrikti ir po normalaus gimdymo wink.gif
Nemanau, kad medikai yra skerdikai ar maniakai, reikia - nereikia leidziantys vaistus i kaire ir i desine..
O gimdyme namuose - matau vieninteli trukuma- tai laiko tarpas, atsiradus komplikacijai, kol patenkama i kvalifikuotas mediku rankas.. Gerai, jei per 10-20 min gali medikai speti, o jei iki artimiausiu gimdymo namu 50 km ?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 12 13, 15:02)
  Nemanau, kad medikai yra skerdikai ar maniakai

as irgi nemanau. tik manau, kad isankstinis patologiju, komplikaciju laukimas ir meginimai nuo ju apsidrausti, lengvai gali komplikuoti gimdyma... kuris siaip jau butu buves normalus rolleyes.gif daugybe smulkiu ntervenciju, kurias ligonineje patiria moteris ir kudikis, dazniausiai yra nereikalingos, o stai gimdyma gali sutrikyti.

cituoju Gemini gimdymo istorija:

Per paskutinį apsilankymą pas gydytoją atsiklausiau jos, ar galiu ją kelti naktį, be abejo, gavau sutikimą, tik prašė iš lovos neskambinti, o kai sąrėmiai jau tikrai bus reguliarūs ir busiu nuvykus į GN, tada ją ir kviesti, nes kuo geriau ji bus išmiegojus, tuo lengviau abiem. Ji dar kartą atsiklausė, kaip aš žadu gimdyt, ar norėsiu epidūro. Didvyriškai pasakiau, kad ne, nors aišku žiūrėsim pagal aplinkybes, bet bandysiu gimdyt natūraliai. Gydytoja šyptelėjo ir pasakė, kad mažai kuri iškenčia. Be to gydytoja pagal pilvo dydį spėjo, kad vaikas gims nemažas ir vargu ar aš pati pagimdysiu.

kaip manai, ar labai busima gimdyve padrasino tokie gydytojos komentarai pries gimdyma? ar suteike ramybes, drasos, susikaupimo? ar padejo uztvirtinti moters pasirinkima gimdyti naturaliai?
Atsakyti