Mamytes as tik noriu pasakyti kad reikia galvoti netik apie gimdyma, bet dar bent poro minuciu i prieki.
QUOTE(ptycka @ 2007 12 11, 20:52)
Mamytes as tik noriu pasakyti kad reikia galvoti netik apie gimdyma, bet dar bent poro minuciu i prieki.
kas tiesa tas tiesa
QUOTE(ptycka @ 2007 12 11, 20:52)
Na bet kodel jus manote, kad kitaip gimdancios negalvoja? Galvoja :-)
Papildyta:
QUOTE(ptycka @ 2007 12 11, 20:31)
O gimdymas buvo komplikuotas ir turejo baigtis operacineje
Matai, jau buvai is anksto prigasdinta saunuole, kad nepaisant to - pagimdei pati.. tai tavo pergale
As manau kad galvoja juk kitaip ir buti negali kiekviena nori kad jos vaikeliui viskas butu gerai.
Tik kaip tas galvojimas atrodo ? Pagimdysiu o tada ziuresiu jei vaikui bus kas blogai tai kviesiu greitaja, arba pati i ligonine vesiu. O kas jei kudikiui reikes skubesnes pagalbos nei greitoji ?
Kai mano vaikas gulejo renimacijoje jo gyd. labai gerai pasake: mamytes labai daznai galvoja apie gimdyma kad joms butu patogu, kad sienos butu grazios, ir muzika grotu ir tikrai nevisos pagalvoja kad pagalba gali buti reikalinga ne gimdymo metu o po jo.
Prisipazinsiu ir as negalvojau kai pirma gimdziau, bet kai gyvenimas parode kad toli grazu ne viskas nuo taves ir tavo nusiteikimo priklauso, tai dabar laukiant antro norisi apsidrausti.
Papildyta:
Ne nebuvau prigasdinta tik gimdymo metu taip viskas pasisuko. Ir tuomet kai pamaciau kad vyras su gyd. kazka snibzdetis pradejo. Pasakiau as pati isstumsiu, tai gerai kad gyd. patikejo
Tik kaip tas galvojimas atrodo ? Pagimdysiu o tada ziuresiu jei vaikui bus kas blogai tai kviesiu greitaja, arba pati i ligonine vesiu. O kas jei kudikiui reikes skubesnes pagalbos nei greitoji ?
Kai mano vaikas gulejo renimacijoje jo gyd. labai gerai pasake: mamytes labai daznai galvoja apie gimdyma kad joms butu patogu, kad sienos butu grazios, ir muzika grotu ir tikrai nevisos pagalvoja kad pagalba gali buti reikalinga ne gimdymo metu o po jo.
Prisipazinsiu ir as negalvojau kai pirma gimdziau, bet kai gyvenimas parode kad toli grazu ne viskas nuo taves ir tavo nusiteikimo priklauso, tai dabar laukiant antro norisi apsidrausti.
Papildyta:
Ne nebuvau prigasdinta tik gimdymo metu taip viskas pasisuko. Ir tuomet kai pamaciau kad vyras su gyd. kazka snibzdetis pradejo. Pasakiau as pati isstumsiu, tai gerai kad gyd. patikejo
QUOTE(ptycka @ 2007 12 12, 09:29)
As manau kad galvoja juk kitaip ir buti negali kiekviena nori kad jos vaikeliui viskas butu gerai.
Papildyta:
Papildyta:
Bet juk nelaikysi namuose gimdanciu mamau tokiomis, kurios rizikuoja, bet joms pasiseka sveikus vaikus pagimdyti? Gal yra kokiu priezasciu, kodel ligonineje gimsiantiems vaikams taip daznai prireikia mediku pagalbos.. cia informacija pasvarstymui
Matai, ptycka, pabuvau abiejose barikadu pusese: viena gimdziau ligonineje, kita - namie. Galiu lyginti. Save taip pat - tokia, kokia buvau pries gimdyma ligonineje. ir tokia, kokia buvau pries gimdyma namie. Tam tikrais aspektais - skirtingos moterys
Na gal ir yra zmoniu kuriuos ligonine nuteikia blogai. Nezinau... Man aplinka itakos nedaro Negasdina nei gyd. nei tai kad uz sienos kita busima mamyte rekia
Ir dar kai vyras salia tai tikrai jokio skirtumo nematau kur gimdyti. As gerai jausciausi ir namie ir juroje kaip cia kazkas rase ir toje pacioje ligonineje juk visos sutinka kad nusiteikimas ir pasitikejimas savimi yra pats svarbiausias dalykas gimdant.
Tik nenoriu kartotis kad ir be gimdymo yra labai svarbiu dalyku kurie eina greta ir apie kuriuos retai pagalvojame.
Mano atveju vaikelis gime su igimta pneumonija ir kur as ji bebuciau gimdziusi jis visvien butu gimes su sita liga. Tik ligonineje jisai sulauke butinos ir taip jam tuo metu gyvybiskai svarbios medicinines pagalbos.
Galima galvoti, kad taip atsitiko tik man ir mano kudikiui ir daugiau niekam pasaulyje taip nenutiks. Bet visos juk suprantam kad tai netiesa... ir kad kiekvienam gali taip nutikti. Neduok Dieve.........
Ir dar kai vyras salia tai tikrai jokio skirtumo nematau kur gimdyti. As gerai jausciausi ir namie ir juroje kaip cia kazkas rase ir toje pacioje ligonineje juk visos sutinka kad nusiteikimas ir pasitikejimas savimi yra pats svarbiausias dalykas gimdant.
Tik nenoriu kartotis kad ir be gimdymo yra labai svarbiu dalyku kurie eina greta ir apie kuriuos retai pagalvojame.
Mano atveju vaikelis gime su igimta pneumonija ir kur as ji bebuciau gimdziusi jis visvien butu gimes su sita liga. Tik ligonineje jisai sulauke butinos ir taip jam tuo metu gyvybiskai svarbios medicinines pagalbos.
Galima galvoti, kad taip atsitiko tik man ir mano kudikiui ir daugiau niekam pasaulyje taip nenutiks. Bet visos juk suprantam kad tai netiesa... ir kad kiekvienam gali taip nutikti. Neduok Dieve.........
QUOTE(ptycka @ 2007 12 12, 10:16)
Ar tu tiki intuicija? ir kad moteris gali jausti, ar su jos kudikiu viskas gerai? Be to, ir gimdancios namie moterys lankosi nestumo metu pas gydytojus, joms atliekama echoskopija.. Ir lankancios pribuvejos kursus ne visos gimdo namie. Nes jos intityviai jaucia, kur joms vieta gimdyti.. Yra laisva valia.. visur ji turetu buti...
QUOTE(ragnez @ 2007 12 11, 12:36)
as zinau, kodel mane zarskus nervuoja: jis vyriskai logiskai bando paaiskinti tai, kas yra moteriskai intuityvu ir uz ko slypi labiau emocijos, intuicija, o ne loginis protas
na viskas aisku - logika - gyvenimo pagrindas.. Mano smegenys nelabai moteriskai veikia. Todel norisi viska apskaiciuti, ivertinti rizika ir kiek imanoma sumazinti jos laipsni..
Papildyta:
QUOTE(ievalota @ 2007 12 12, 10:25)
Ar tu tiki intuicija? ir kad moteris gali jausti, ar su jos kudikiu viskas gerai? Be to, ir gimdancios namie moterys lankosi nestumo metu pas gydytojus, joms atliekama echoskopija.. Ir lankancios pribuvejos kursus ne visos gimdo namie. Nes jos intityviai jaucia, kur joms vieta gimdyti.. Yra laisva valia.. visur ji turetu buti...
Kiek gi tau metu? 20? 25? 28?
Ir tokiam amziuj taip dristi remtis intuicija?! Paklausk tu, kurioms su kudikiu ne viskas gerai buvo, ar jos ka jaute? Kiek mato echoskopija? Juokas ima..
O pasirinkimo laisve - pilna, gali net pas medikus nesilankyti, gimdyti namie ant sofos - niekas juk prievartos nenaudoja.. Bet nereikia kategoriskai teigti, kad taip geriausia
tai va ir as galvojau kad turiu intuicija ir maniau kad mano vaikeliui viskas bus gerai. Atvaziuosim su vyru pagimdysim ir namo kuo greiciau. Bet matyt su mano intuicija kazkas blogai nes tikrai nieko blogo nejauciau, o echo toli grazu neviska parodo.
Ir kaip matau rimtu argumentu i mano situacija nera. Na nebent intuicija...
QUOTE(kice @ 2007 12 12, 13:14)
Bet nereikia kategoriskai teigti, kad taip geriausia
O ar kas teigia? Kaip tik jūs, gimdymų ligoninėse šalininkės, teigiate, kad tik ligoninėse geriausia ir kokios tos namuose gimdančios neatsakingos ir kaipgitaipgalima etc....
QUOTE(ptycka @ 2007 12 12, 13:14)
Ir kaip matau rimtu argumentu i mano situacija nera.
Galėčiau padiskutuoti, argumentuoti, bet... nebenoriu. Gaila laiko, nematau prasmės įrodinėti ar aiškinti, kad ne visada yra taip, kaip atrodo. Jums naminis gimdymas atrodo baisiai nesaugus, man iš savos pozicijos gimdymas ligoninėje, tokioje, kokia ji yra dabar atrodo dar nesaugesnis...Aš, pvz., irgi nelabai pasitikiu savo intuicija ir labai racionaliai ir logiškai abu kartus dėliojau ir sprendžiau, kur man ir mano vaikui bus geriau.
Tad gal gyvenkime kiekviena su savo nuostatomis ir nekibkime į atlapus - aš džiaugiuosi savo pasirinkimu, jūs - savuoju, ir tai svarbiausia
skaičiau skaičiau ir sugalvojau pareikšt ir savo nuomonė
aš manau kad taip gimdymas namuose skiriasi labai daug skaičiau pasakojimu moterų kurios gimdė namuose,ir galiu įsivaizduot kad tai tikrai nuostabu nes kaip sakoma savo sienos padeda,o ligonine kažkas svetimo daug svetimu žmonių garsu ir ttt bet.....aš gimdžiau ligoninei ir jei pastočiau gimdyčiau tik ligoninei,manau priežastis jau daug kartu apkalbėtos,taigi nesikartosiu.bet mano nuomone tai tiesiog mada iš vakaru ten moterys gimdo namie nes ten tiesiog ligonines yra labai brangios.taip yra sakoma kas sveika moterys gali pagimdyt nors ir medyje ir nieko nei jai nei vaikui neturėtu atsitikt...taip neturėtu bet deja atsitinka...o kaip elgtųsi pribuvėja jei tik gimęs vaikiukas pradėtu pvz. dust ir tuo pačiu metu mamyte labai smarkiai kraujuoti ir prarandinet sąmone?ką ji darytu ką gelbėtu kviestu greituke?o jei vaikiukas pilvuke pradėtu dust ir gimdydama reiktu greit baigt cezario operacija?kai būna svarbi kiekviena sekunde,ką pribuvėja darytu tokiu atveju?juk visiems žinoma tiesa kad jei neštumas puikus ir lengvas visi tyrimai geri echo rodo sveika vaikiuką,tai dar nereiškia kad ir gimdymas bus saugus ir sklandus ir atvirkščiai.bet ji jau galėtu ir nespėt...pagalvokim juk žmonija tiek šimtus metu ėjo iki civilizacijos kad moterys galėtu saugiai gimdyt kad jomis laiku butu pasirūpinta,pastate ligonines ne tai ne ligonines tai gimdymo namai,juk dabar gydytojai labai prisitaiko prie pacienčių pageidavimu jei tau su vaikiuku viskas gerai prašom jau kita diena drožk namo kame reikalas?
aš niekam nieko neirodinėjų išsakiau tik savo požiūri ir nuomonė šio klausimu,ir prašau ja gerbt o šeip manau ši diskusija yra beprasme....
QUOTE(kice @ 2007 12 12, 12:14)
Kiek gi tau metu? 20? 25? 28?
Ir tokiam amziuj taip dristi remtis intuicija?! Paklausk tu, kurioms su kudikiu ne viskas gerai buvo, ar jos ka jaute? Kiek mato echoskopija? Juokas ima..
O pasirinkimo laisve - pilna, gali net pas medikus nesilankyti, gimdyti namie ant sofos - niekas juk prievartos nenaudoja.. Bet nereikia kategoriskai teigti, kad taip geriausia
Man truputi daugiau metu nei tavo paskutinis parasytas skaicius.
Na man zinoma sunku daryti isvadas, nes pazistu tik virs 100 namuose gimdziusiu moteru. Kuris driso remtis IR intuicija.
Kalbama ne apie tai, kad gimdymas namie geriausia. Nesu taip parasiusi. O apie teise rinktis.
Papildyta:
QUOTE(lera @ 2007 12 12, 14:29)
skaičiau skaičiau ir sugalvojau pareikšt ir savo nuomonė
aš manau kad taip gimdymas namuose skiriasi labai daug skaičiau pasakojimu moterų kurios gimdė namuose,ir galiu įsivaizduot kad tai tikrai nuostabu nes kaip sakoma savo sienos padeda,o ligonine kažkas svetimo daug svetimu žmonių garsu ir ttt bet.....aš gimdžiau ligoninei ir jei pastočiau gimdyčiau tik ligoninei,manau priežastis jau daug kartu apkalbėtos,taigi nesikartosiu.bet mano nuomone tai tiesiog mada iš vakaru ten moterys gimdo namie nes ten tiesiog ligonines yra labai brangios.taip yra sakoma kas sveika moterys gali pagimdyt nors ir medyje ir nieko nei jai nei vaikui neturėtu atsitikt...taip neturėtu bet deja atsitinka...o kaip elgtųsi pribuvėja jei tik gimęs vaikiukas pradėtu pvz. dust ir tuo pačiu metu mamyte labai smarkiai kraujuoti ir prarandinet sąmone?ką ji darytu ką gelbėtu kviestu greituke?o jei vaikiukas pilvuke pradėtu dust ir gimdydama reiktu greit baigt cezario operacija?kai būna svarbi kiekviena sekunde,ką pribuvėja darytu tokiu atveju?juk visiems žinoma tiesa kad jei neštumas puikus ir lengvas visi tyrimai geri echo rodo sveika vaikiuką,tai dar nereiškia kad ir gimdymas bus saugus ir sklandus ir atvirkščiai.bet ji jau galėtu ir nespėt...pagalvokim juk žmonija tiek šimtus metu ėjo iki civilizacijos kad moterys galėtu saugiai gimdyt kad jomis laiku butu pasirūpinta,pastate ligonines ne tai ne ligonines tai gimdymo namai,juk dabar gydytojai labai prisitaiko prie pacienčių pageidavimu jei tau su vaikiuku viskas gerai prašom jau kita diena drožk namo kame reikalas?
aš niekam nieko neirodinėjų išsakiau tik savo požiūri ir nuomonė šio klausimu,ir prašau ja gerbt o šeip manau ši diskusija yra beprasme....
lera, jei pribuveja mato, kad gimdyvei prireiks tokios pagalbos, kokia galetu suteikti gydytojai patologai - tuomet vaziuojama i ligonine. Niekas gi is principo nesilaiko isikibes - zmones, kurie gimdo namuose, zino, kad jeigu ka - yra ligonine. Paprastai buna susitare. Cia gi nera ligonines, medicinos neigimas.
Pribuvejos pliusas yra tas, kad ji turi ziniu, kaip naturaliai priimti kudiki. Daznas ligonines gydytojas-patologas tuos igudzius prarades. Nes atsiradus technologijoms ju jam tarsi nebereikia.
Ir namuose gimdancios nesako, kad reikia uzdaryti gimdymo namus. jos sako: "duokite mums teise rinktis"
O ejimas link civilizacijos.. Na jis visko atnese - vienreiksmiskai nepasakysi, kad tik gero
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2007 12 12, 12:14)
na viskas aisku - logika - gyvenimo pagrindas.. Mano smegenys nelabai moteriskai veikia. Todel norisi viska apskaiciuti, ivertinti rizika ir kiek imanoma sumazinti jos laipsni..
Logika gyvenimo pagrindas? Tai cia mes jau renkames - kas kam.. Man pavyzdziui - sirdis. ir ji man pataria ziureti i gyvenima ne kaip i pavojingas, rizikinga ir ekstremalia sporto saka... itampabutu taip gyventi
Papildyta:
QUOTE(ptycka @ 2007 12 12, 12:28)
O kas tau rimti argumentai? Kita vertus - kam jie tau.. Tu gi nezadi namie gimdyti