[quote=Sazha,2007 12 11, 13:07]
Kaip galima priimti į save vyrą, jei suvoki, kad gimdymas gali būti to rezultatas? Ar tiesiog iškart dėkoji Dievui, kad yra planinis cezaris? Ajuka, man gaila, kad esi taip sužeista...
[/quote
na kiekvienos is musu patirtis skirtinga, o ir nuomone savo galima tureti tik tada kai jau patiri gimdyma, tik tada zinai, kad kaip tau geriausia ir labiausiai tinka. As pati visada labai bijojau gimdymo, tikejausi kad man darys cezari, kai pastojau, pradejau dometis kas ir kaip, uzsinorejau gimdyti tik pati, tada suzinojau, kad laukiuosi dvynuku o tai reiskia kad cezario tikimybe labai isaugo...todel as labai dziaugiuosi kad yra planinis cezaris ir kad jei prireiks - mano vaikuciams bus padeta ateiti i si pasauli.
QUOTE(Sazha @ 2007 12 11, 14:07)
Pingvinuk, bandžiau Žarskų skaitaliot, bet negaliu - kažkodėl nervuoja.
Man tai labai patiko jo knygos
QUOTE(kice @ 2007 12 11, 11:38)
Nes daug mamyciu skundziasi mediku nedemesingumu - tai nieko nedaro, tai nenuskausmina, tai palieka vienas..
Del to sudievinimo - kartais truputi kaip mazochistes kai kurios atrodo.. Juk ne gimdyme esme - esme jo rezultate - vaikutyje.. Pats procesas - skausmingas ir neestetiskas, netikiu kad gimdydamos jauciate kaifa, kaifas ateina po to - kai viskas baigiasi..
Del to sudievinimo - kartais truputi kaip mazochistes kai kurios atrodo.. Juk ne gimdyme esme - esme jo rezultate - vaikutyje.. Pats procesas - skausmingas ir neestetiskas, netikiu kad gimdydamos jauciate kaifa, kaifas ateina po to - kai viskas baigiasi..
Teisingos mintys. Negaliu nesutikti.
atrodo, kad tie medikai tik ir stengiasi viska sugadinti.. Tai gal perdaug pinigeliu jiem sumokat, ir jie stengiasi "atidirbti" ? Nes daug mamyciu skundziasi mediku nedemesingumu - tai nieko nedaro, tai nenuskausmina, tai palieka vienas..
paryskinau viena zodi: tu tiesiog netiki, kad gimdymas gali buti kitoks... ir kol si nuostata nepasikeis, tol ir sioje temoje dalyvaujanciu moteru patirtis ir pamastymai tau bus tolimi.
man asmeniskai prireike du vaikus pagimdyti ir trecia prarasti, kad suprasciau ir patikeciau, kad viskas gali buti kitaip...
QUOTE(kice @ 2007 12 09, 18:33)
Antras dalykas, kuris mane nuosirdziai stebina - gimdymo sudievinimas..
Ka tu vadini sudievinimu, kitoms tera paprastas samoningumas..
Papildyta:
Juk ne gimdyme esme - esme jo rezultate - vaikutyje..
Vakarietiskoje filosofijoje svarbiau ne procesas - rezultatas. Krastutinis jo variantas - tikslas pateisina priemones.
Rytietiskoje filosofijoje - svarbu kelias, o ne rezultatas.. Nes vaikutis kai kam nera rezultatas.. Jis yra kelias
Apibendrinsiu: patologinių atvejų, kai prieinama iki cezario mūsų laikais jau apie 15%, tuo tarpu baimė ir drebėjimas apima visas, išskyrus kokį 0,5% gimdančių namuose ar išdrįstančių pasirodyt su gimdymo planais ir sugebančių išsireikalaut gimdymo pagal savo supratimą.
Teko girdėt apie vienintelį kūdikio mirties atvejį Lietuvos natūralisčių praktikoj. Apie mirtis ligoninėse rašot pačios... Ir vis viena tikit tuo, ko nėra - saugumu stafilokokais aptekusiose klinikose, patikimumu daktarų, kuriems nežinot kaip išsimokėt, kad atliktų darbą, už kurį ir taip algą gauna, jaukumu palatų, kur tėvukui net prisėst patogios kėdės nėra, bei ligoninių, kur iš už sienų sklinda kitų "sąrėmiaujančių" riksmai...
Akivaizdu daros, kad pačios nežinot ko norit, tą nežinojimą suvedat į šventą žodį "saugumas", nors ką jis reiškia, taip pat nelabai suvokiat - už jo tiek baimių slepias. Na ir gerai. Nelankykit mankštų ir baseinų, jogos ir paskaitų, neskaitykit knygų ir nelankykit kursų - kam visa tai? Juk nieko nesuplanuosi, nieko nesureguliuosi, net jei ir viskas bus gerai, juk nežinai, kas gali atsitikti PASKUTINĘ AKIMIRKĄ; ir nereikia žinot - daktaras pasakys. Paskui pasakys, kaip augint ir auklėt vaikus ir viską viską. Laimingo saugaus gyvenimo!
p.s. homo soveticus mentalitetas?...
Teko girdėt apie vienintelį kūdikio mirties atvejį Lietuvos natūralisčių praktikoj. Apie mirtis ligoninėse rašot pačios... Ir vis viena tikit tuo, ko nėra - saugumu stafilokokais aptekusiose klinikose, patikimumu daktarų, kuriems nežinot kaip išsimokėt, kad atliktų darbą, už kurį ir taip algą gauna, jaukumu palatų, kur tėvukui net prisėst patogios kėdės nėra, bei ligoninių, kur iš už sienų sklinda kitų "sąrėmiaujančių" riksmai...
Akivaizdu daros, kad pačios nežinot ko norit, tą nežinojimą suvedat į šventą žodį "saugumas", nors ką jis reiškia, taip pat nelabai suvokiat - už jo tiek baimių slepias. Na ir gerai. Nelankykit mankštų ir baseinų, jogos ir paskaitų, neskaitykit knygų ir nelankykit kursų - kam visa tai? Juk nieko nesuplanuosi, nieko nesureguliuosi, net jei ir viskas bus gerai, juk nežinai, kas gali atsitikti PASKUTINĘ AKIMIRKĄ; ir nereikia žinot - daktaras pasakys. Paskui pasakys, kaip augint ir auklėt vaikus ir viską viską. Laimingo saugaus gyvenimo!
QUOTE(ragnez @ 2007 12 11, 12:36)
as zinau, kodel mane zarskus nervuoja: jis vyriskai logiskai bando paaiskinti tai, kas yra moteriskai intuityvu ir uz ko slypi labiau emocijos, intuicija, o ne loginis protas
Man tas pats per moteri si informacija eina kitaip.. kaip tu ir rasai - per intuicija..
Papildyta:
QUOTE(Sazha @ 2007 12 11, 16:27)
Apibendrinsiu: patologinių atvejų, kai prieinama iki cezario mūsų laikais jau apie 15%, tuo tarpu baimė ir drebėjimas apima visas, išskyrus kokį 0,5% gimdančių namuose ar išdrįstančių pasirodyt su gimdymo planais ir sugebančių išsireikalaut gimdymo pagal savo supratimą.
Sazha> yra baime.. cia net nebutinai homo sovieticus.. Juk nera nesciosioms musu medicinoj psichologines pagalbos - tu iskart su pirmu apsilankymu tampi paciente, kuriai gresia visi imanomi patologiniai atvejai.. Kita vertus ir patys gydytojai issigande - bijo buti apkaltinti kazko laiku nepadare ir draudziasi daugiau negu reikia..
Papildyta:
QUOTE(Sazha @ 2007 12 11, 12:07)
Nors kaip Jurga visas apspėja, tai man irgi mistika - ji kaip Kalėdų senelis, ar kaip?..
Panasiai
yra dar kelios moterys, priimancios gimdymus namie, tik kad retkarciais..
Dios mio... Va, pagaliau teisingi (mano supratimu) žodžiai - vaikas - tai kelias!!! Mūsų netyčiukas yra pirmiausia mūsų su vyru meilės istorijos dalis, kelio vingis, toks užsuktas užsuktas ir netikėtas... Ir nėštumas - kažkoks visai kitas mūsų istorijos etapas... užtat ir gimdymas, na, niekaip negaliu patikėt tik fizine jo esme ir reikšme.
QUOTE(Sazha @ 2007 12 11, 16:36)
užtat ir gimdymas, na, niekaip negaliu patikėt tik fizine jo esme ir reikšme.
Na ir netikek tu juk intuityviai jauti, kad tai nera tik tai.. kad tai ne tik fiziniai pokyciai, bet ir dvasiniai virsmai.. technologiju ir progreso fone tai truputi pribleso...
As galiu tik is savo patirties pasakyti, gimdziau naturaliai, na as taip skaitau ty. be nuskausminamuju. Vyras buvo salia, jis labai daug padejo, nes buvo pasiruoses informacijos prisirinkes, o ne seip sau pastoveti ir paspoksoti atejas.
Dabar jau musu maziukui 10 men. ir as dekoju dievui kad gimdeme su profisonalia mediku pagalba ir klinikose kuriose buvo visa reikalinga aparatura. Nenoriu net galvoti kas butu jeigu gyd. nebutu laiku pastebeje kad vaikiukui reikia pagalbos.
Dabar laukiames antro vaikucio ir tik viena galiu pasakyti gimdysiu tik ligonineje ir tik su gyd. kuriais pasitikiu. Negaliu rizikuoti savo vaikelio gyvybe. Ir tik man bus ramiau jai viskas ir taip bus gerai.
Ir dar kai pirmo laukiausi buvau gerai priziurima ir tyrimai visi padaryti, taciau 8 men. apsinuoduojau maistu na ir kas galetu itarti kad toks dalykas sukels rimta pavoju ateityje gimdant.
Mano nuomone tokia pagimdyti as galeciau bet kur kad ir namie, nematau cia tame problemos, bet kas gi pasirupins mano vaiku ? Pribuveja ? Vargu ar galeciau taip tiketi stebuklais.
Dabar jau musu maziukui 10 men. ir as dekoju dievui kad gimdeme su profisonalia mediku pagalba ir klinikose kuriose buvo visa reikalinga aparatura. Nenoriu net galvoti kas butu jeigu gyd. nebutu laiku pastebeje kad vaikiukui reikia pagalbos.
Dabar laukiames antro vaikucio ir tik viena galiu pasakyti gimdysiu tik ligonineje ir tik su gyd. kuriais pasitikiu. Negaliu rizikuoti savo vaikelio gyvybe. Ir tik man bus ramiau jai viskas ir taip bus gerai.
Ir dar kai pirmo laukiausi buvau gerai priziurima ir tyrimai visi padaryti, taciau 8 men. apsinuoduojau maistu na ir kas galetu itarti kad toks dalykas sukels rimta pavoju ateityje gimdant.
Mano nuomone tokia pagimdyti as galeciau bet kur kad ir namie, nematau cia tame problemos, bet kas gi pasirupins mano vaiku ? Pribuveja ? Vargu ar galeciau taip tiketi stebuklais.
QUOTE(ajuka @ 2007 12 10, 20:10)
Pritariu, kad kiekvienu tevu reikalas rinktis kaip jie nori, kad gimtu ju vaikelis, bet kartu manau butina atsizvelgtis i elementarius pavojus gimdant namuose, vandeny ar dar kur ten jum patinka.
o del gimdymo sudievinimo pritariu kice. Kodel? del savo patirties, pirma mano dukryte mire isciose ir as ja gimdziau ligonineje naturaliai, negyva jau, ir tas truko 10val su visais gimdymo atributais: vandenu nuleidimais, kirpimais, skatinimais ir kt. ir ji jau buvo MIRUSI. o as gyva ir gimdziau ja. Nieko dievisko tame procese nematau, nes ar nestumas sekmingas ar ne baigiasi tuo paciu. stebuklas man kai manyje uzsimezga gyvybe, auga, o gimdymas - skausmas, kraujai ir man ir vaikui tiesiog butina dauginimosi proceso dalis. jei mastyciau kitaip uzsigrausciau turbut ir labai daznai atsitinka taip, kad pacio gimdymo metu prireikia tos nemalonios gydytoju intervencijos ir paskui mamyte jauciasi kalta kad "ne viskas vyko pagal plana", o cia mano nuomone jau nenormalu, nes svarbiausia yra mamos ir vaiko gerove, o ne musu isivaizdavimai ir svajones.
Tad kiekvienai tiesiog noreciau patarti elgtis protingai ir svarbiausia suvokti ir ivertinti rizikas ir tai, kad ne visada nuo musu noru viskas priklauso.
o del gimdymo sudievinimo pritariu kice. Kodel? del savo patirties, pirma mano dukryte mire isciose ir as ja gimdziau ligonineje naturaliai, negyva jau, ir tas truko 10val su visais gimdymo atributais: vandenu nuleidimais, kirpimais, skatinimais ir kt. ir ji jau buvo MIRUSI. o as gyva ir gimdziau ja. Nieko dievisko tame procese nematau, nes ar nestumas sekmingas ar ne baigiasi tuo paciu. stebuklas man kai manyje uzsimezga gyvybe, auga, o gimdymas - skausmas, kraujai ir man ir vaikui tiesiog butina dauginimosi proceso dalis. jei mastyciau kitaip uzsigrausciau turbut ir labai daznai atsitinka taip, kad pacio gimdymo metu prireikia tos nemalonios gydytoju intervencijos ir paskui mamyte jauciasi kalta kad "ne viskas vyko pagal plana", o cia mano nuomone jau nenormalu, nes svarbiausia yra mamos ir vaiko gerove, o ne musu isivaizdavimai ir svajones.
Tad kiekvienai tiesiog noreciau patarti elgtis protingai ir svarbiausia suvokti ir ivertinti rizikas ir tai, kad ne visada nuo musu noru viskas priklauso.
ajuka, namie moterys gimdo ne del kaprizu ir ne del to, kad patirtu ekstremalius pojucius ejimas i namini gimdyma - yra procesas, kurio metu ieskai, aiskiniesi, analizuoji, perleidi per save daug informacijos, iveiki baimes.. ir tik po to jau sprendi, ar sis kelias - tavo
Papildyta:
QUOTE(ptycka @ 2007 12 11, 17:08)
Negaliu rizikuoti savo vaikelio gyvybe. Ir tik man bus ramiau jai viskas ir taip bus gerai.
ptycka> gimdymas namie rizikingas tiek pat, kiek ir gimdymas ligonineje. Tik ar musu isankstinis nusitatymas nedaro ji tokiu? musu baimes, kurios uzdaro gimdymo kelius ir reikia skatinti? Ligonines baime, kurios metu sutrinka musu naturalios reakcijos.. cia mes ligones, o gydytojai turi uz mus viska padaryti..
Matai, vis rasai - rizika, problemos.. Tai yra tavo poziuris i gimdyma - kaip i kazka, kas nera gerai, kas nera naturalu, kas susije su pavojais.. Leistis sliedemis nuo aukstu kalnu - pavojinga, rizikinga, ekstremalu. Gimdymas - procesas naturalus.
Gimdyme su pribuveja nera stebuklu. Esi tu, ji, tavo vaikelis ir, jei tiki, tas, kuris is auksciau rupinasi visais mumis.
O ne netiesa niekada negalvojau apie jokius pavojus, man gimdymas buvo ir yra naturalus procesas su kuriuo zinojau kad susitvarkysiu ir tiesa pasakius susitvarkiau kuo puikiausiai, (ir galejau bet kur ta pati padaryti, nebutinai ligonineje) net gydytoja ir akusere sake kad esu tikra saunuole. ( O gimdymas buvo komplikuotas ir turejo baigtis operacineje, bet as pasakiau kad pagimdysiu pati ir pagimdziau), bet kalba eina ne apie gimdyma kaip apie procesa, o apie tai kas seka po jo o po jo mano vaikelio sveikata nebuvo gera na svelniai tariant ir jam reikejo skubios pagalbos ir su gimdymo eiga tai visai nesusija ir su poziuriu i gimdyma.
Tiesiog niekada negalejau pagalvoti kad mano vaikelis gali gimti ligotas, o be gydytoju ir aparaturos butu ne kas
Ir cia ne poziuris kaltas, o gyvenime taip tiesiog nutinka
Tiesiog niekada negalejau pagalvoti kad mano vaikelis gali gimti ligotas, o be gydytoju ir aparaturos butu ne kas
Ir cia ne poziuris kaltas, o gyvenime taip tiesiog nutinka