Na aš pasakysiu, kas man yra keisto skaitant gimdymo istorijas (šio metų tikrai daug jų buvau perskaičiųs
) Dažna mama pasakoja, kad atėjo į ligoninę, galėjo kentėti skausmus, atidarimas buvo pvz jau 5! ir čia ateina ponas gydytojas, prapleša vandenius ir prasideda "linksmybes", galiausiai mama paprašo epidurinio, bet jau nebegalima... Na o kam reikėjo viso šito?
Arba kai yra laikas stumti, o gydytojai nusprendžia (neaišku pagal ką, nes aparatas saremių stipruma matuoja labai netiksliai), kad mama pati neišstums
ir pastato skatinamosius dar PRIEŠ jai pradedant stumti ir net neduodant jos kunui jokio šanso pabandyti gimdyti pačiai.
Nuskaustminantieji, kurie veikia raminančiai, bet nenutraukia skausmo - dar vienas cirkas - man jų buvo suleidę - vieninteli prabanga - negali vaikščioti, nes "ilsiesi" ir turi kentet DAUG SKAUSMINGESNIUS saremius tik dėl to, kad guli ant nugaros....
Plius - gimdykloj neleidžia atsisiesti (Amerikoje gydytojos daug juokesi, kai pasakiau, kad man sakė LT, kad aš sedžiu vaikui ant galvos...) neleidžia normaliai vaikščiot (na mano atveju gimdykla buvo super maža, jos vidury stovėjo gimdymo stalas-lova, kuris buvo man per aukštas ir aš pati negalėjau ant jo nei atsisesti nei atsigulti). Kaip galima gimdyti, jeigu tu gali tik vaikščioti ratu aplink tą lovą, su akušerės pagalba joje gulėti arba per prievarta šokinėti ant kamolio, man yra nesuprantoma...
Dar dėl tonų matavimo įrangos - ar LT nežino, kad vaiko toniukus galima klausyti a) paprasta triubele, kaip mūsų senelių gydytojai darė,
specialiu mobiliu prietaisu su mikrofonu, kurio nereikia rišti ir tikrai nereikia versti gimdvybę pusvalandį gulėti
O saremių stiprumą kaip jau sakiau tas aparatas vis tiek teisingai nežymi.....
Tiesiog mūsų gydytojai tikrai mano, kad gimdymas yra tiesiog toks hormoninis procesas, kurį tiesiog reikia kaip nors įveikti. O tai, kad tai yra moters išgyvenimo dalys, viskas turi būti taip, kaip priklauso, hormonai turi keistis taip, kaip būvo sutverta ir tai labai priklauso nuo mamos nuotaikos ir jausmu - saugumo, judėjimo laisvės - jiems nedaeina. - juk galima prakirpti, išstumti ir suleisti dirbtinių hormonų.