Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

Siaip jau muzika turetu buti labai gerai zinoma,ta,kuri per ankstesnes praktikas,meditacijas pakyledavo auksciausiai.Noreciau ir as gimdyti namuose,bet ten nera tinkamu salygu ir be to miestas uz kokiu 20km.Bus ziema,gali buti uzpustyti keliai ir t.t.Turiu apsidrausti "o jeigu"
Manau ,kad visai imanoma siek tiek persikelti is skausmo spaudziamo kuno.Pirmojo gimdymo metu,girdedama is kitu gimdyklu skelbiamus mirties pavojaus signalus,savojo taip ir nesulaukiau.Apskritai save pamirsau,kai griezta profesionale man leptelejo"dabar turi islikti rami, taupyk jegas,klausyk musu,nes vaikelis nori gyventi".Na nera ten jau taip baisu..aisku viena, reikia tuo metu apie save maziau galvoti,naturoje be skausmo niekas dar negime,bet tas skausmas yra viena is gimdymo sudedamuju.
Atsakyti
QUOTE(gooda @ 2007 10 31, 16:01)
Na, mergaites, sveikintinas poziuris ir noras bet... Musu visu gimdymai skirtingi, taciau taikant savo atveji, man iki meditacijos oi oi oi buvo doh.gif Neisivaizduoju,kaip tokiu momentu,kai atrodo, kad visa plysti, galima nukreipti mintis kazkur kitur  schmoll.gif Mane net muzika nervavo, liepiau isjungti... Niekada negali zinoti, dabar atrodo zvakes, aliejai, smilkalai ramins ir suteiks jegu, o tuo reikiamu momentu kaip tik gali erzinti. Pries gimdyma as ir gi siek tiek domejausi tokiais dalykais, bet vis tik apsisprendziau nieko tokio nepraktikuoti. Ir net labai nesuklydau, nes jei net muzika nervavo, vyrui is vis neleidau prie saves prisiliesti, tai ka jau kalbet apie kitus dalykus  doh.gif Beje, gimdymo visai nebijojau, buvau rami ir nusiteikusi rimtam darbui  wub.gif
Zinoma, tai tik mano patirtis, kiekvienos atvejis yra individualus, sekmes visoms  4u.gif

Taip, moterys gimdo skirtingai. Bet manau, kad gimdymas kazkas panasaus kaip ir vaziavimas masina- jei esi pasiruosusi, viska moki, tvardaisi, nepasimeti, tiketina, kad nuvaziuosi saugiai ir be stresu, priesingu atveju, rizikuoji "paleisti vaira" ir papulti i avarija/ Manau, kad dauguma gimdanciuju ir "paleidzia" vadeles, o po to gaudyk veja laukuose smile.gif Zmones skausmus kentedami sugeba valdytis ir sypsotis, arba kaip kazkuri mamyte sake ir traumuota pabaigti zaidima ar distancija, ir skausmo nejausti, taip manau ir gimdant galima kontroliuoti ta skausma. Na bet kokiu atveju, kai pagimdysiu, tada daugiau galesiu pasakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2007 10 31, 15:33)
Taip, moterys gimdo skirtingai. Bet manau, kad gimdymas kazkas panasaus kaip ir vaziavimas masina- jei esi pasiruosusi, viska moki, tvardaisi, nepasimeti, tiketina, kad nuvaziuosi saugiai ir be stresu, priesingu atveju, rizikuoji "paleisti vaira" ir papulti i avarija/ Manau, kad dauguma gimdanciuju ir "paleidzia" vadeles, o po to gaudyk veja laukuose smile.gif Zmones skausmus kentedami sugeba valdytis ir sypsotis, arba kaip kazkuri mamyte sake ir traumuota pabaigti zaidima ar distancija, ir skausmo nejausti, taip manau ir gimdant galima kontroliuoti ta skausma. [COLOR=red]Na bet kokiu atveju, kai pagimdysiu, tada daugiau galesiu pasakyti biggrin.gif[COLOR=red]

taikliai pasakyta, niekada negali zinoti kaip kas bus drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

O palyginimas - vaziavimas masina, tai nelabai tinka. Pries tai kol tu jausies, kad viska moki, nepasimesi, pasiruosi ir taip toliau, tu igauni ne tik teoriniu, bet ir praktiniu ziniu kaip vldyti automobili! O kaip gimdyti, taves joks instruktorius neismokins, nebus bandomo gimdymo su mokytoju, tu gali pasikliauti tik teorinemis ziniomis ir savo jegomis!!!!
Nesupraskite manes neteisingai, as nesu pries visus meditacinius dalykus, tik noriu, kad zinotumet, jog nevisada tai pavyksta!!!!
As buvau pasiruosus gimdymui, nepanikavau ir nebijojau, nors skausmas temde samone is manes niekas neisgirdo nei garselio, zinojau, kad taip turi buti ir zinojau del ko taip yra, todel sukaupusi visas jegas siekiau taip ilgai laukto tikslo wub.gif ir bet kokie pasaliniai veiksniai kaip muzika mane tik trikde!
Bet dar karteli pasikartosiu - TAI TIK MANO ASMENINE PRAKTIKA IR NUOMONE!!!!
Sekmes visom gimdyme 4u.gif
Atsakyti
As manau, jei zmogus toki dalyka, kaip meditacija, praktikuoja, tai visai gali buti, jog tai jam gimdymo metu pades. Esu girdejus, kaip zmones naudoja kazka panasaus i savihipnoze, dideliam skausmui sumazinti. Tai visai imanoma, kad tai veiktu ir gimdymo metu. Bet pasipraktikuoti begimdant, kai to anksciau nebandei, tikrai nepavyks, nes tai jau ir siaip savaime yra ekstremali busena. Ir dar manau, kad tai butu lengviau daryti gimdant antra ar trecia karta, kai jau turiu siokios tokios gimdymo patirties.
As pries pirma gimdyma taip pat buvau nusiteikusi gimdymo "kontroliavimui" ir net sakyciau tam tikra prasme gan nesunkiai pakeliau skausma (gydytojui pagal aparato parodymus atrode, kad jau sienom tureciau lipti, o man dar nieko per daug neskaudejo, bet cia gal tiesiog kiekvienas esame skirtingai jautrus skausmui), taciau viskas pasisuko netiketa linkme ir tada jau ka nors sukontroliuoti darosi nebeimanoma. Tuomet labai padeda kito zmogaus pagalba (man tai buvo savotiska hipnoze), kuri padeda tau neissprusti is veziu, nesupanikuoti. Na, juk meditacijoje taip pad gali buti kitas zmogus kaip "vedlys".
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2007 11 01, 00:49)
As manau, jei zmogus toki dalyka, kaip meditacija, praktikuoja, tai visai gali buti, jog tai jam gimdymo metu pades. Esu girdejus, kaip zmones naudoja kazka panasaus i savihipnoze, dideliam skausmui sumazinti. Tai visai imanoma, kad tai veiktu ir gimdymo metu. Bet pasipraktikuoti begimdant, kai to anksciau nebandei, tikrai nepavyks, nes tai jau ir siaip savaime yra ekstremali busena. Ir dar manau, kad tai butu lengviau daryti gimdant antra ar trecia karta, kai jau turiu siokios tokios gimdymo patirties.
As pries pirma gimdyma taip pat buvau nusiteikusi gimdymo "kontroliavimui" ir net sakyciau tam tikra prasme gan nesunkiai pakeliau skausma (gydytojui pagal aparato parodymus atrode, kad jau sienom tureciau lipti, o man dar nieko per daug neskaudejo, bet cia gal tiesiog kiekvienas esame skirtingai jautrus skausmui), taciau viskas pasisuko  netiketa linkme ir tada jau ka nors sukontroliuoti darosi nebeimanoma. Tuomet labai padeda kito zmogaus pagalba (man tai buvo savotiska hipnoze), kuri padeda tau neissprusti is veziu, nesupanikuoti. Na, juk meditacijoje taip pad gali buti kitas zmogus kaip "vedlys".

Tiksliau ir nebuvo galima pasakyti drinks_cheers.gif Visiskai su viskuo kas cia parasyta sutinku drinks_cheers.gif
Meditacija - daug praktikuojama ir tik per ilga laika ateinanti busena, jos neatsiejama dalis yra joga ir kiti panasus dalykai. Tai turi buti zmogaus gyvenimo budas, tik tada galima bandyti taikyti sia praktika gimdant ir tik tada tikiu, kad tikrai tai gali padeti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gooda: 01 lapkričio 2007 - 10:39
Be abejo, kad gimdymas yra labai individualus dalykas. Bet sutikime su tuo, kad moteris sio gamtos proceso neturi BIJOTi, o tam ruostis is anksto.

Vakar buvau KGN paskaiteleje, ziuredama filmuka apie gimdyma supratau:
NUSITEIKIMAS- vienas is pagrindiniu moters dalyku. As asmeniskai taip laukiu savo leliuko, kad vaziuosiu i gimdymo namus su sypsena. blush2.gif Ilga meta profesionaliai sportavau, kur valia-nusiteikimas groja dideli role. Kasdien praktikuoju mintyse tikslus, nors ir po kelias minutes: laukiu gimdymo- noriu gimdyti naturaliai- patirti ta busena.

Zvakes, muzika man nera aktualu. Aktuali mano stiprybe. Pradejau suvokti, kad saremiu ir to tikro gimdymo bijoti nereikia. Reikia moketi save valdyti. Tai ir pavadinkime meditacija. Kada kontroliuoji savo mintis. Galbut tai turetu buti ir gyvenimo budas, o ne tik minciu kontrole pries gimdyma (juk ieskant darbo, patiriant stresines situacija- taip pat savo mintis kontroliuoji). Turiu dar 2 men. vidiniams nusiteikimams. Zinau, kad pirmas gimdymas (tikiuosi, naturalus) bus mano didziausias vidinis pasiekimas.

Sauni tema!!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 01, 21:15)
Aukštyn kojom - tai įprasta poza, kokia gimdo moterys LT.

"Nors mokslas atskleidė rimtus gulimos padėties trūkumus gimdymo metu:
a) gulint ant nugaros gimda prispaudžia prie stuburo didžiąsias kraujagysles: nusileidžiančios aortos suspaudimas gali sumažinti arterinio kraujo pritekėjimą į gimdą ir placentą, tuo sukeldamas vaisiaus būklės pablogėjimą; tuščiosios venos, nešančios veninį kraują į širdį, suspaudimas sukelia motinos arterinio kraujo spaudimo sumažėjimą;

b.) gulima padėtis neišnaudoja dubens raumenų pagalbos gimdant, pvz., tupint smailu kampu per kelius sulenktos ir prie krūtinės pritrauktos kojos atidaro ir praplatina dubenį iki maksimumo. Gulint kūno svoris neleidžia uodegikauliui atsilenkti atgal ir dėl to prarandama iki 30 proc. dubens išėjimo plokštumos padidėjimo lyginant su tupėjimu;

c) gulint ant nugaros gimdos sąrėmių kryptis kerta gravitacinės jėgos kryptį. Niutono gravitacijos dėsnis teigia, kad kiekvienam objektui yra lengviau kristi link žemės paviršiaus, nei judėti paraleliai jam. Gimstančio kūdikio stūmimas link horizonto eikvoja jėgas ir energiją, sukelia papildomą skausmą ir prailgina gimdymą;

d) gulint ant nugaros tarpvietės raumenys ištempiami nevienodai, labiau pakenkiama apatinė dalis, kas padidina tarpvietės plyšimo ar epiziotomijos riziką."

ČIA

kadangi man vėl aktualu, pakelsiu šią temelę. Įdomu, ar LT yra gydytojų, kurios galėtų priimti gimdymus mamai pvz tupiant arba sedint. blush2.gif Ar aplamai Mišelis Odenas mums nera tik nuotaikos gadinimas - ar realu patirti normalų gidmymą be vandenų praplišimų, nereikalingų blaškymų...? Ar reikia būtinai rizikuoti ir užsidaryti namuose?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 12 08, 15:05)
kadangi man vėl aktualu, pakelsiu šią temelę. Įdomu, ar LT yra gydytojų, kurios galėtų priimti gimdymus mamai pvz tupiant arba sedint.  blush2.gif Ar aplamai Mišelis Odenas mums nera tik nuotaikos gadinimas - ar realu patirti normalų gidmymą be vandenų praplišimų, nereikalingų blaškymų...? Ar reikia būtinai rizikuoti ir užsidaryti namuose?

Zinau viena gydytoja Kaune, Banga Kulikauskaite, ji tokia sakyciau netradicine gydytoja wink.gif Zadu pati pas ja gimdyti, jei tik viskas iseis taip kaip noriu smile.gif Viena drauge pries pora savaiciu pas ja gimde vandenyje, ir neplyso, ir viskas greitai ir gerai praejo smile.gif Sake, kad ta gydytoja turi auksines rankas ir dusia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 12 08, 14:05)
kadangi man vėl aktualu, pakelsiu šią temelę. Įdomu, ar LT yra gydytojų, kurios galėtų priimti gimdymus mamai pvz tupiant arba sedint.  blush2.gif Ar aplamai Mišelis Odenas mums nera tik nuotaikos gadinimas - ar realu patirti normalų gidmymą be vandenų praplišimų, nereikalingų blaškymų...? Ar reikia būtinai rizikuoti ir užsidaryti namuose?

Natuke, pas Bangą gali gimdyti arba Krikščioniškuose Kaune, arba ji atvažiuoja į namus, bent jau į Vilnių tai važiuoja. Tik gimdant namuose vėl gi - viskas tavo atsakomybėje, nes Lietuvoje dar įstatymai nesikeitė ir gimdyti derėtų ligoninėse.
Atsakyti
Jo.. naturalistes kartais pavaro i krastutinumus..
Negi jus neturite bobuciu, kurios gimde dar Smetonos laikais, negi niekas jums nepasakojo, kaip gimdydavo parugej ar pirty, be mediku, su pribuveja? Kaip rasdavo sustingusias, kuri nukraujavusi po gimdymo, kuri neisgimdziusi? Kiek naujagimiu mirdavo?
Paziurekit i treciojo pasaulio saliu statistika- kiek kudikiu mirsta, ir bus aisku, ar reikalingi medikai ar ne..

Antras dalykas, kuris mane nuosirdziai stebina - gimdymo sudievinimas.. Skausmas- taurina, gimdymas - kazkas nezemiska.. Ach negimde- vaiko nemyli, jauciasi kaip isprievartauta ir t.t. Gimdymo metu paprasciausiai yra isskiriamas hormonas - oksitocinas.. Tiek gyvuliuku patelems, tiek zmoniu.. Nieko cia dievisko nera..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 09 gruodžio 2007 - 18:42
QUOTE(kice @ 2007 12 09, 19:33)
Jo.. naturalistes kartais pavaro i krastutinumus..
Negi jus neturite bobuciu, kurios gimde dar Smetonos laikais, negi niekas jums nepasakojo, kaip gimdydavo parugej ar pirty, be mediku, su pribuveja? Kaip rasdavo sustingusias, kuri nukraujavusi po gimdymo, kuri neisgimdziusi? Kiek naujagimiu mirdavo? 
  Paziurekit i treciojo pasaulio saliu statistika- kiek kudikiu mirsta, ir bus aisku, ar reikalingi medikai ar ne..

Antras dalykas, kuris mane nuosirdziai stebina - gimdymo sudievinimas.. Skausmas- taurina, gimdymas - kazkas nezemiska.. Ach negimde- vaiko nemyli, jauciasi kaip isprievartauta ir t.t. Gimdymo metu paprasciausiai yra isskiriamas hormonas - oksitocinas.. Tiek gyvuliuku patelems, tiek zmoniu.. Nieko cia dievisko nera..

na nera viskas taip paprastą ax.gif mirksiukas.gif Nors gimdymo tikrai nereikia sudievinti mirksiukas.gif

O dėl saugumo - taip, jeigu jų pagalbos reikia. Bet aš pusės gydytojų įsikišimų nesuprantu teoriškai - pvz kam nuleisti vandenius arba skatinti, jeigu gimdymas pats sklandžiai vyksta - tik savo tempu. Arba leisti raminančius gimdvybei, kad negalėtų vaikščioti ir "poilsėtų" blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 10 gruodžio 2007 - 15:43
Kice, Tavo pasisakymo tonas - lygiai toks, kaip iš sovietinės dokumentikos Smetonos laikų tema. Na nebuvo tai jau tokie tamsūs amžiai. Gal tu apie kokius senesnius amžius kalbi - apie juos aš su tiesioginiais liudininkais nekalbėjau, o apie Smetonos laikus kalbėjau su močiute. Gimdydavo moterys savo lovose, tose pačiose, kur buvo jų vaikai pradėti. Pdėdavo jom bobutės, moterys su patirtim ir lengvom rankom, žinančios švarą ir išmanančios šiek tiek natūralią mediciną, dar patarnaut ateidavo artimesnė giminaitė ar kaimynė. Mano močiutė pati gimė labai silpna ir mažutė, tai vežė ją į Šiaulius parodyt kažkokiam super daktarui. Labai įdomu, kad paskui tas pats gydytojas ir jos pirmą dukrą, beje, gimusią namuose, bet tesvėrusią vos 1800 g., savo patarimais ir pagalba išsaugot padėjo. Močiutė sako, kad štai mes abi su Genute jam už gyvenimą dėkingos, na, čia jau lyriniai nukrypimai. Kur lenkiu - kad esi dezinformuota Lietuvos akušerijos istorijoje. Labai įdomių faktelių galima paskaityt vaikas.lt
Man nesuprantama antinatūralisčių pozicija. Ar, pavyzdžiui, Tu, Kice, teigi, kad sovietinė medicinos praktika - tai buvo tas šuolis į šviesų vaikų ir motinų rytojų iš tamsuoliškų Smetonos laikų? Ir įdomu dar - neblogai išmanau savo giminės istoriją iki ketvirtos kartos. Balansas išeina toks: mirusių motinų - 0, gimusių ir netrukus mirusių vaikelių - 3. O buvo tai paprastos kumečių, paskui - ūkininkų šeimos, ne dvarionys ir net ne miestelėnai. Ligoninėje pirma gimė mano mama, 1958. Pirmi Cezariai mūsų šeimoj - tai mes su broliu, gimę šviesiuoju sovietmečiu, tad išeina, kad pirma kandidatė į numirėles - Viešpatie apsaugok - buvo mudviejų mama. Hmmm...
Papildyta:
Dar apie "trečiąjį" pasaulį. Kalbant šia tema reiktų atsižvelgt pirmiausia į tai, kad mes, savo "pirmajam" pasauly esam sveikos įmitusios moterys, aplink nelaksto cėcės, mes turim vis gerėjančias socialines garantijas, daugiau ar mažiau normalius vyrus, medicinos priežiūrą nuo iki. Regis, tik atpalaiduok smegenus ir gimdyk ramiai ramius vaikus - ruoškis jų atėjimui, lankyk jogas, mankštas, valgyk visus reikalingus vaisius.... O ne, neišeina. Man yra mįslė, kodėl gi iš keturių per pastaruosius metus pagimdžiusių mano draugių, dviems "prireikė" Cezario? Suprantu, kad imtis per maža, bet vis gi - tendencija.
Dar nežinau, ar reikia sudievint gimdymą - vasarą pasakysiu mirksiukas.gif Bet labai noriu jį išgyvent, gal net kiek nekantrauju. Iššūkiai man patinka. O tokio kvakštelėjimo kaip planinis cezaris visai nesuprantu.. Atsiprašau, jauna dar, kvaila, tikriausiai...
Atsakyti