Rusų kalba yra tinklapis MIŠELIS ODENAS
Frederikas Leboje
Ieskojau panasios temos,bet nieko neradau .Tikiuosi tokios nera,o jei jau yra-labai atsiprasu,tada tiesiog busiu neradus
Noreciau,su jumis,busimosios ir esamos mamytes padiskutuoti meditacijos pagalbos gimdant nauda.
Jei kas bandet gimdyma derinti su meditacija,butu idomu suzinoti,kaip jums tai pavyko,ar buvo lengviau gimdyti ?
Taip pat butu idomi busimuju mamyciu nuomone apie tai
Meditacija gimdymo metu- tai kvepavimo,vizualizacijos,jausmu derinimas tarpusavyje.
Galimos pagalbines priemones minciu koncentracijai yra eteriniai aliejai,zvakes,nuotraukos,muzika
Noreciau,su jumis,busimosios ir esamos mamytes padiskutuoti meditacijos pagalbos gimdant nauda.
Jei kas bandet gimdyma derinti su meditacija,butu idomu suzinoti,kaip jums tai pavyko,ar buvo lengviau gimdyti ?
Taip pat butu idomi busimuju mamyciu nuomone apie tai
Meditacija gimdymo metu- tai kvepavimo,vizualizacijos,jausmu derinimas tarpusavyje.
Galimos pagalbines priemones minciu koncentracijai yra eteriniai aliejai,zvakes,nuotraukos,muzika
Mano nuomone tai gimdymo procese reikalingiausia būtų profesionalių medikų komanda. Kur jau aš ten pamedituočiau, jei ir taip vos girdi, kas liepiama . Ir pati aplinka mažiausiai tada rūpi. Na gal pačioj pradžioj ir smagu, kad gimdykla graži, jauki, galima ir tos muzikėlės paklausyt ( smilkalų-žvakių-aromaterapijų tai jau ačiū-nepageidaučiau), bet kai pats "darbas" prasideda, tai jau vienodai rodo, ar ten mocartas, ar gamtos garsai.... žvakių iš vis bijočiau, nes ir taip abu kartus galvojau, kad jau mirsiu....
tai tik mano mintys ir jos neprivalo sutapti su kitų mamų
tai tik mano mintys ir jos neprivalo sutapti su kitų mamų
Esu girdejusi,kad kai kurioms moterims gimdymo metu pavyko pajusti palaima.As labai domiuosi sia tema.Manau daug ka ,gimdymo metu lemia isankstinis nusiteikimas.Tarkim gimdydama dukrele vis laukiau kada gi jau reksiu "mirstu"?Dabar zinau,kad skausma galima valdyti.Esu patyrusi sportiniu traumu ir visvien dalyvavau varzybose.Reikia moketi islaukti saremi,tarsi atsijungti.Kvepavimas turi didziule reiksme siame reikale.Tankiai kvepuojant galima atjungti samone.Kaip siomis technikomis naudotis gimdymo metu dar nezinau.Iki sausio labai stengsiuos issiaiskinti ir papraktikuoti.Salia budintys daktarai lai rupinsis mano ir leliaus kunais,o sielomis teks visgi paciai
Ha, ha, jus jau man atleiskit, kad taip storzieviskai, ale "prisimeditavau" as ant kamuolio..
Is tikruju tai manau, kad toks turi buti zmogaus gyvenimo budas, tuomet ir gimdymas su meditacija bus to gyvenimo dalis. Bet medituoti gymdymo metu pries tai niekada to nedarius... Manau, kad nieko nepavyks.
Is tikruju tai manau, kad toks turi buti zmogaus gyvenimo budas, tuomet ir gimdymas su meditacija bus to gyvenimo dalis. Bet medituoti gymdymo metu pries tai niekada to nedarius... Manau, kad nieko nepavyks.
na jau tikrai zavu, jei yra mamyciu, kurioms praktiskai tai pavyksta. Tikekimes bus atsiliepimu
del galimybes naudoti aliejus, muzika ir pan as manau, kad imanoma gal jei gimdai namuose, Lietuvoje realiai nemanau kad imanoma gauti sias salygas gimdymo istaigose.
Net jei ir pavyktu susitarti su gydytojais, juk salia gimdo ir kitos moterys, yra daug pasaliniu garsu (klyksmai, vaiku verksmas ir pan). Negali i ji nereaguoti juk.
as neisivaizduoju jokios meditacijos galimybes, kada atrodo, kad tave pleso is skausmo saremiams stiprejant, jie uzvaldo ir kuna ir siela be to as sutinku kad svarbiausia yra profesionali gydytoju prieziura ir pagalba. Nes jusu ir vaiko sveikata yra svarbiausia.
del galimybes naudoti aliejus, muzika ir pan as manau, kad imanoma gal jei gimdai namuose, Lietuvoje realiai nemanau kad imanoma gauti sias salygas gimdymo istaigose.
Net jei ir pavyktu susitarti su gydytojais, juk salia gimdo ir kitos moterys, yra daug pasaliniu garsu (klyksmai, vaiku verksmas ir pan). Negali i ji nereaguoti juk.
as neisivaizduoju jokios meditacijos galimybes, kada atrodo, kad tave pleso is skausmo saremiams stiprejant, jie uzvaldo ir kuna ir siela be to as sutinku kad svarbiausia yra profesionali gydytoju prieziura ir pagalba. Nes jusu ir vaiko sveikata yra svarbiausia.
Gimdymo metu stengiausi sakykim medituoti- tiesiog atsipalaiduoti, nukreipti mintis nuo skausmo..Tai pavykdavo iki kol kaklelis atsidare iki 4cm. Po to uzvalde toks stiprus skausmas, jau neimanoma buvo atsipalaiduoti - man palengvedavo kai per saremi dejuodavau ( jau tada nekreipiau demesio i aplinka ). Prasiausi nuskausminamuju nes atrode neistversiu - atejusi anesteziologe su manim pasikalbeti apie epidura pastebejo kad labai isitempiu saremiu metu (tiesiog skausmas surakindavo kuna) - mokino atpalaiduojanciu pratimu, kvepavimo technikos..epiduro neprireike, iki 6cm si technika man kazkiek padejo..( iskvepiant reikia stengtis atpalaiduoti pilvuko apacia)Po to skausmai dar sustiprejo ir vel jau negalejau kenteti..Pries pat pabaiga samone pradejo atsijungineti, labai bijojau ar istversiu iki galo..pradejau melstis - prasyti Dievo kad viskas greiciau pasibaigtu.
Mano gimdymas truko beveik 20val
Manau namuose galima bandyti zvakes, eterinius aliejus ir pan..Kiekvienai gimdymas vyksta skirtingai- manau kai kurioms meditacija gali padeti.
Mano gimdymas truko beveik 20val
Manau namuose galima bandyti zvakes, eterinius aliejus ir pan..Kiekvienai gimdymas vyksta skirtingai- manau kai kurioms meditacija gali padeti.
Labai idomi tema Manau tos, kurios ne tik kuno ziuri, bet ir sielos geroves, tikrai turetu cia ka pasakyti. Zinau, kad vizualizacija labai galingas dalykas, pati is savo patirties galiu pasakyti, kad jeigu yra imanoma sirdies liga isgydyti vizualizacijos ir meditacijos pagalba, tai kodel nepabandyt ir gimdyti? Labai gerai pink mamy pasake, kad daktarai tegul rupinasi kunais, o as pasirupinsiu sielom Kazkur ir skaiciau, kad ziurint is dvasines puses, gimimas yra baisiau nei mirimas, todel nieko ir neduota mum prisiminti...
QUOTE(vaivos juosta @ 2007 10 29, 15:05)
Mano nuomone tai gimdymo procese reikalingiausia būtų profesionalių medikų komanda.
Nemanau,kad jie maisytu tavo minciu koncentracijai
Papildyta:
QUOTE(pink mamy @ 2007 10 30, 12:58)
Esu girdejusi,kad kai kurioms moterims gimdymo metu pavyko pajusti palaima.As labai domiuosi sia tema.Manau daug ka ,gimdymo metu lemia isankstinis nusiteikimas.Tarkim gimdydama dukrele vis laukiau kada gi jau reksiu "mirstu"?Dabar zinau,kad skausma galima valdyti.Esu patyrusi sportiniu traumu ir visvien dalyvavau varzybose.Reikia moketi islaukti saremi,tarsi atsijungti.Kvepavimas turi didziule reiksme siame reikale.Tankiai kvepuojant galima atjungti samone.Kaip siomis technikomis naudotis gimdymo metu dar nezinau.Iki sausio labai stengsiuos issiaiskinti ir papraktikuoti.Salia budintys daktarai lai rupinsis mano ir leliaus kunais,o sielomis teks visgi paciai
. Reikia ismokti valdyti savo mintis-ta prasme,gali nusiteikti,kad gimdymo metu tiesiog "mirsi" is skausmo ir gali isivaizduot,kad tu pati "valdydama" situacija stumsi is saves ateinanti vaikeli .Manau,svarbiausia,nusiteikti nebijoti ,nes baime padidina skausma ir aptemdo prota
Manau,kads psichologiskai,gimdymui reikia ruostis is anksto .
Papildyta:
QUOTE(ajuka @ 2007 10 30, 16:18)
Na,klinikose sake,kad leidzia visu tuo naudotis bent jau saremiu metu
Papildyta:
QUOTE(lapkrituke @ 2007 10 30, 18:52)
Zinau, kad vizualizacija labai galingas dalykas, pati is savo patirties galiu pasakyti, kad jeigu yra imanoma sirdies liga isgydyti vizualizacijos ir meditacijos pagalba, tai kodel nepabandyt ir gimdyti?
Isties yra netgi atlikta moksliniu tyrimu,kuriu metu issiaiskinta,kad zmones savo minciu pagalba gali sau palengvinti skausmo jutima.
As asmeniskai ruosiuosi gimdyti pas Banga Kulikauskaite, ji tokia sakyciau netradicine gydytoja. Ji leidzia ir zvakes, ir muzika ir ka tik nori, net gimdyti leidzia kaip nori, nebutinai gulint, o taip kaip patogu, viena is nedaugelio priiminejanti gimdymus vandenyje. Manau, jei gimimui suteikiama sakralumo, o ne vien ziurima "kaip skaudes, kaip plysiu, vajee, kas cia bus", pats gimdymas ir gimimas tarsi pakyla, atitruksta nuo materijos. Na, parasiau jau as cia taip, kad ka zinau... ale taip jauciu Kazkur skaiciau, turbut ta pati Banga rase, kad uzejus saremiui reikia stengtis save isivaizduoti kaip smiltele pajury, kuria plauna bangos, arba kiekvieno saremio metu isivaizduoti kaip kaklelis skleidziasi tarsi pumpuras. Gal kam ir juokingai atrodo, bet vizualizacija tikrai galinga, ir as ja ruosiuosi pasinaudoti, tuo labiau, kad nieko nekainuoja
Na, mergaites, sveikintinas poziuris ir noras bet... Musu visu gimdymai skirtingi, taciau taikant savo atveji, man iki meditacijos oi oi oi buvo Neisivaizduoju,kaip tokiu momentu,kai atrodo, kad visa plysti, galima nukreipti mintis kazkur kitur Mane net muzika nervavo, liepiau isjungti... Niekada negali zinoti, dabar atrodo zvakes, aliejai, smilkalai ramins ir suteiks jegu, o tuo reikiamu momentu kaip tik gali erzinti. Pries gimdyma as ir gi siek tiek domejausi tokiais dalykais, bet vis tik apsisprendziau nieko tokio nepraktikuoti. Ir net labai nesuklydau, nes jei net muzika nervavo, vyrui is vis neleidau prie saves prisiliesti, tai ka jau kalbet apie kitus dalykus Beje, gimdymo visai nebijojau, buvau rami ir nusiteikusi rimtam darbui
Zinoma, tai tik mano patirtis, kiekvienos atvejis yra individualus, sekmes visoms
Zinoma, tai tik mano patirtis, kiekvienos atvejis yra individualus, sekmes visoms