Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(Mikasiene @ 2006 08 28, 13:55)
Teisybė  drinks_cheers.gif
Man jau bet kada gali prireikti gimdyti, o aš niekaip neapsisprendžiu su kuo tartis dėl gimdymo. Gal reikia užvesti temą: ieškau gydytojo natūralisto  g.gif  Galojau KMUK pas Černių, bet nepatiko faktas, kad jis lyg "netyčia" nuleidžia vandenis...

Manau geriausia tai susitikti su gydytoju akis i aki ir pasikalbet,i ir issakyti kaip ir ko tu nori ir pamatysi, ar gydytojo reakcija tau bus priimtina, ar ne. Jei nepatiks, tarkis su kitu.
Atsakyti
Mikasienei siūlau B. Kulikauskaitę iš Krikščioniškų Gimdymo Namų arba gyd. Kalvinską iš II KKL. Tai tik nuogirdomis pagrįsti pasiūlymai, bet pati į juos kreipčiausi, jei gimdyt planuočiau Lietuvoje. Spaudoje ir atsiliepimuose - jie puikus natūralistai. Dar apsilankyk www.vaikas.lt, susipažink su pribuvėja, gal ir tavo baimės dėl komplikacijų gimdant namie nebeliks.
Man tiesiog nesuprantamas moterų noras stebėti, monitoruoti, reguliuoti... Juk dažniausiai gimdyme nėra ką reguliuoti. Mes visos kiek skirtingos - viena gimdo vaikelį su marškineliais, kitai po vandenų nutekėjimo turi praeiti daugiau laiko, nei teikiasi leisti tradicinė medicina, trečiai - stangos silpnos, bet nereiškia, kad nepakankamos. Kodėl leidžiame mus įsprausti į dirbtinai sugalvotas ir dirbtinai palaikomas taisykles??? Skaitykite tarptautinę literatūrą, domėkitės - pasaulyje vis daugiau moterų ir medikų, kurie atsiduoda gamtos nurodytai eigai. Tada nebekils noras, kad jūsų kaklelį dažniau tikrintų - juk niekam neduota iki galo sužinoti, kaip reguliuojasi kiekvienas individualus procesas. O medicina tik klaidžioja savo pačios susikurtuose mituose...
Atsakyti
FILOSOFINIAI APMĄSTYMAI, GALIT NESKAITYTI g.gif biggrin.gif

Man pasirodė keista, kad natūralus gimdymas Lietuvoje yra laikomas netradiciniu. Netradiciniu aš pavadinčiau gimdymą Raudonojoje jūroje su skafandru arba įsilipus medyje tongue.gif O va kai moteris užsimano, kad jos gimdymą valdytų pati Motulė gamta, ji tampa netradicinė blink.gif
Labai apsidžiaugiau, kad mano vyras paskaitė literatūros ir susipažino su visiais procesais gimdymo metu vykstančiais moters ir kūdikio organizmuose ir pilnai pritaria mano norams. Aš juo labai didžiuojuosi. Turint omeny, kad jis medikės sūnus, labai jau supratingas tėvelis tapo.
O va tuo tarpu šiuolakinių moterų reakcija į mano pasisakymus apie gimdymą be nuskausminimo mane sukrėtė. Tiek mano sesuo, tiek pusseserė, tiek ir draugės "išvertė" akis blink.gif Maždaug "gal tu savižudė ar mazochistė?" . Tada aš sau pagalvojau. Mazochistės esate Jūs brangiosios, nes negalit pakelti ant rankų savo mažiukų dėl epidiūrinio liekamųjų reiškinių - nugaros skausmo. O viena pažįstama psichologė pati prisipažino, kad dėl nuskausminimo jos motiniški instinktai kiek "užtruko". Jai buvo šokas, kai gydytojai padavė vaiką ant rankų. Buvo sunku suvokti, kad tai jos vaikas.
Vat ir man iškilo klausimas ar čia aš esu netradicinė ar kaip tik visą modernioji visuomenė yra netradicinė ir šiek tiek išsigimusi. Juk nesu mačiusi, kad Gamtoje vienas šeškas padėtų gimdyti kitam. Nei ten letenėlių kiša ir atsivėrimų nematuoja. Tiesiog gimdo ir tiek. Viskas pagal sklandų ir laabai protingą Gamtos mechanizmą. Manau, moteriai akušerė reikalinga tik vaikui sugauti ir moraliniam palaikymui ir jokia fizinė intervencija nereikalinga. Žinoma, viskas proto ribose.
Atsakyti
pafilosofuokime...

Aš labai tave suprantu ir palaikau. Panašiai ir aš galvoju. Buvo, bet jau paliko foruma tokia Zhvirbliukė (tiesa, dabar yra nauja, bet, rodos, kita), pagimdžiusi namie. Jai viename forume čia gerai kritikos pažėrė, oi, - tai žinok, būsi ir tu vadinama keistuole, nesusipratėle ir panašiai dar daug kartų... Bet dalykai keičiasi. Gal greit padaugės mūsų bendraminčių.
Ir nepasiduok. Emocinė ir proto stiprybė turi tave lydėti per visą gimdymą - nes juk kai būsi labai pažeidžiama kokia paslaugi gydytoja būtinai pakiš epiduro popierius pasirašyti... Būk atsargi pasirinkdama savo "komandą". Aš ryžčiausi (turbut) kreiptis į Jurgą Švedienę, pribuvėją. Gimdymas namie nėra uždraustas ar nelegalus. Tiesiog nėra patirties... Na bet tada reik tinkamų namų, nes juk naturalaus gimdymo centrų nėra. Žodžiu, pasirinkti galima, bet labai ribotai. Aš pati pasirinkau gimdymo centra (JAV), su pribuvėja, be medikų... Žiūrėsim, man dar tik Sausį priseis.
Linkiu labai geros kloties atvedant vaiką į šį pasaulį. Tai netiesa, kad šiais laikais neverta kentėti skausmo. Yra dalykų dėl kurių verta išgyventi skausmą, jei jis neatsiejama to dalis.
Tai iki, rašyk, neprapulk.
Atsakyti
moteriai akušerė reikalinga tik vaikui sugauti ir moraliniam palaikymui ir jokia fizinė intervencija nereikalinga.

Vis gi turi būti kaškoks vedantisis asmuo, kuris galės gimdymus stebėti objektyviai iš "šono" ir suteikti reikalingą pagalbą. Palaikyti, pasakyti kada laikas stumti, o kada reikia tai daryti lečiau, nes galima suplišti arba sužeisti vaikelį... Dėl to manau, kad akušerės vaidmuo yra labai svarbus. Ji turi būti labai patikimas ir profesionalus žmogus rolleyes.gif
Papildyta:
aldyte
Dėja, tavo rekomenduotos knygos neskaičiau, kai galėsiu, būtinai pajieškosiu knygynuose.
Atsakyti
Mane jau apėmė ramybė ir pasitikėjimas savimi bei likimu. Labai ačiū visoms už pastabas. Jos man labai svarbios.
Pradžiai aš galvojau, kad tos protingos knygos kurių prisiskaičiau, man "išplovė" smegenis, bet dabar matau, kad aš kaip tik sąmoninga ir galiu priimti gerus sprendimus pati. Jeigu mamytės turite laiko ir noro šiek tiek atverti akis, tai paskaitykite tokias knygas:
1. Christina Pinkola Estes "Bėgančios su vilkais" (Alma Littera). Nereali knyga moterims, paklydusioms gyvenime. Man labai padėjo įsigilinti į savo vidų, pajusti moteriškumo galią ir netgi rasti ramybę. Sunki knyga, nes reikalauja susikaupimo ir vidinių kelionių - taigi - nemažai laiko (tam ir yra dekretinės mirksiukas.gif )
2. Aleksandras Žarskus "Aš iki gimimo" ir "Gimimo slėpinys" thumbup.gif Super knyga nėščiosioms ar dar tik galvojančioms apie vaikutį. Ji nebruka savo nuomonės, bet kviečia į vidines diskusijas.
Patikėkit brangiosios, kuo daugiau "šiukšlių" iš savo vidaus iškuopsime, tuo laimingesnės būsime mes ir mūsų šeima. Ir gimdymas atrodys visai nebaisus, netgi džiugus, procesas.
O be to kalbėkitės. Kalbėkite su seserimis, mamomis, kitom moterimis. Niekad nemaniau, kad nėštumas gali taip suartinti moteris, skirtingas kartas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikasiene @ 2006 08 28, 13:55)
Teisybė  drinks_cheers.gif
Man jau bet kada gali prireikti gimdyti, o aš niekaip neapsisprendžiu su kuo tartis dėl gimdymo. Gal reikia užvesti temą: ieškau gydytojo natūralisto  g.gif  Galojau KMUK pas Černių, bet nepatiko faktas, kad jis lyg "netyčia" nuleidžia vandenis...

patariu apsilankyti pas Banga Kulikauskaite. nuostabi gydytoja.
as pati labai norejau gimdyti namuose, bet draugas labai bijojo ir ikalbejo gimdyti ligonineje. visdelto pirmas gimdymas: neaisku ar viskas bus sklandziai ir pan,
as pati gimdyma isivaizdavau kaip sakralu ir nepaprasta isgyvenima, taciau tikrai netikejau, kad ligonineje tai imanoma. bet man labai pasiseke ir dabar tikrai jei kada gimdyciau, tai tik pas Banga. ji skleidzia nepaprastai gera energija, o per gimdyma tikrai labai palaike, buvo be galo svelni. net muzika leido. Krikscioniskuose gimdymo namuose galima pasirinkti ir gimdyma vandenyje.
Atsakyti
Sveikos,
aš susitariau su Černium (KMUK). Bent jau per pirmąjį mūsų susitikimą, jis paliko gerą įspūdį. Pamojavau jam su gimdymo planu, tai sutiko su visais punktais. Šiaip labai šilas žmogus pasirodė. Parašysiu kuom tai baigės, nes vis dar puškuoju nestuke.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sekmės, mikasiene 4u.gif

man gal labiau šiuo klausimu pasisekė. Nuėjom į gimdymo namus apsidairyt. Aišku, valdiški namai (ligoninėj). Bet vokiškos ligoninės - tai ne lietuviškos. Nei sienos čia baltos, nei kokie instrumentai barškant kolidoriuje girdis..
Gimdymo palatoj -viskas ko reikia bet kuria poza gimdant. Žo, nieko kažko mandro..
bet man akys užsiplieskė, kai pasakė, kad gimdymo metu kambary busim tik aš, MB ir akušerė (o gal pribuvėja?? nežinau kaip jos verčiasi iš Hebamme.. bet jos su neštukėm prieš gimdymą bendrauja, priima gimdymus ir po gimdymo kelis mėn prižiūri tiek vaikelį, tiek mamą (ateina į namus)). Susidariau įspūdį, kad jos visos nusiteikusios prieš gydytojus gimdymo palatoj. neva, jie plepa per daug ir savo rankas kiša kur nereikia. Jei gydytojas dalyvauja gimdyme, tai toji Hebamme jam nurodinėja, ką daryt. bet jom paprasčiau, kai jų nėra thumbup.gif
Man labai priimtinas variantas. Nes žinau, kad jei kas ne taip, tai gydytojas bus čia. Mane kai gimdė, aš užstrigau virkštele susiviniojus. prireikė skubios operacijos (ir taip jau mėlyną ištraukė). dėl to bijočiau gimdyt (pirmą kartą) namuos.. nors gydytojo gimdymo metu ir nepageidauju tongue.gif
Atsakyti
[quote=Silvute,2006 08 25, 08:52]
idomu is kur toks kvailas isitikinimas, kad jeigu dega zvakes, skamba svelni muzika ir tu gimdai namuose, tai jau viskas vyksta sklandziai ir harmoningai.
Nesu pries gimdymus namuose, kazkokiuose kitose vietose, jeigu jau taip norisi ( as nzn ka pasirinkciau jeigu butu trecias)... bet va toks mastymas tai pritrenkia, nes kaip bebutu gaila, tai gimdymo komplikacijos ivyksta neprilausomai nuo gimdymo vietos.
[/quot
toki "kvaila isitikinima" noreciau pakomentuoti. jei dar nezinojai, tai emocine busena itakoja gimdymo skausmus. ir tai jau senokai irodyta. todel gimdymas namuose, jaukioje erdveje, sumazina stresa. o muzika, zvakes sukuria jaukia, geros auros aplinka. beje, pagal naujausius tyrimus yra irodyta, kad namuose ar netradicineje ligonineje gimdant sumazeja komplikaciju tikimybe...
todel tavo kvailas isitikinimas yra kad nuo gimdymo vietos komplikacijos nepriklauso.
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2006 08 25, 08:52)
idomu is kur toks kvailas isitikinimas, kad jeigu dega zvakes, skamba svelni muzika ir tu gimdai namuose, tai jau viskas vyksta sklandziai ir harmoningai.
Nesu pries gimdymus namuose, kazkokiuose kitose vietose, jeigu jau taip norisi ( as nzn ka pasirinkciau jeigu butu trecias)... bet va toks mastymas tai pritrenkia, nes kaip bebutu gaila, tai gimdymo komplikacijos ivyksta neprilausomai nuo gimdymo vietos.

o "kvaila" isitikinima noreciau pakomentuoti...jei dar nezinojai, tai moters emocine bukle itakoja gimdymo skausmus. ir tai jau senokai yra irodyta, kaip ir tai, jog gimdymas namuose ar kitoja jaukioje erdveje: prie zvakiu, muzikos ir t.t. sumazina komplikaciju tikimybe. taip kad kvailas isitikinimas yra tavo , jog komplikacijos ivyksta nepriklausomai nuo gimdymo vietos...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 09 27, 19:48)
labas vėl,
Mikasiene, labai norėčiau kokį žodelį išgirsti: kaip pavyko natūraliai, ar kaip? kaip toliau einasi?
Labai tikiu, kad gerai.
Aš užsisakyt knygas tai užsisakiau, bet mano užsakymų vykdytojai jų neranda... Kur tų Žarskaus knygų galima gauti?????
Užeik ir parašyk žodelį.

nu ir as vis pagalvoju laip gi ten Mikasienei sekesi rolleyes.gif irgi laukiu bent keliu zodeliu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(medauskaite @ 2006 09 29, 10:16)
o "kvaila" isitikinima noreciau pakomentuoti...jei dar nezinojai, tai moters emocine bukle itakoja gimdymo skausmus. ir tai jau senokai yra irodyta, kaip ir tai, jog gimdymas namuose ar kitoja jaukioje erdveje: prie zvakiu, muzikos ir t.t.  sumazina komplikaciju tikimybe. taip kad kvailas isitikinimas yra tavo , jog komplikacijos ivyksta nepriklausomai nuo gimdymo vietos...

pritariu thumbup.gif
jei moteris labiau pasitiki daktarais ir ligonines aparatura, tai aisku jai ten gimdyti geriausia...kitai saugiau ir ramiau namie ir ji cia pagimdyti gali be jokiu komplikaciju...nes ji pasitiki savimi, zino savo kuna ir savo vaika. Cia energijos, o jas neimanoma irodyti ar parodyti, tu arba jauti jas, arba ne rolleyes.gif
Atsakyti