Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

Karbyne, tai yra spekuliacija, nes

- tu rašai tokioje temoje, kurioje kalbama apie gimdymus namuose. Kalbama apie tai, kaip pagimdyti vaikelį netradiciškai.
- tu nežinai kaip gimdė toji mama, kaip ir kodėl ir su kuo ji gimdė namuose (kaip spėja medikai)
- bet sąmoningai tai pasakoji šioje temoje kaip pati sakai " čia pasisakiau, kad įspėčiau, kad būtų atkreiptas dėmesys kaip į tikrą, o ne įsivaizduojamą dalyką. "
- o paskutinėje žinutėje dargi imi spekuliuoti tuo, kad štai tos kur gimdo su tokiu pasirengimu kaip Lapyna, tai jau argumentas. O ar žinai su kokiu pasirengimu gimdo namuose moterys Lietuvoje? smile.gif (galiu išduoti paslaptį, kad mano artimos moterys vaikšto pas gydytojus, aptaria su jais galimybes saugiai pagimdyti namuose, aptaria su gydytojais ką daryti jei gimdymas nebus sklandus) O ar žinai, kad su dabartinėm pribuvėjom Lietuvoje reikia pasikalbėti apie galimybes gimdyti namuose gerokai anksčiau nei prasideda gimdymas?

Jeigu tai darytum kitoje temoje, tai skambėtų kitaip, o dabar tai akivaizdus gąsdinimas tų, kurios renkasi gimdyti namuose: "štai kokios baisios komplikacijos gresia" ir užslėptas kaltinimas: "jeigu jums, gimdžiusioms namuose, gimtų vaikas su tokiom traumom, jūs tikriausiai būtumėt irgi palikę savo vaikus".

O aš galiu tave pasiųsti paskaityti kraupių gimdymo istorijų, gimdymų ligoninėse, su medikais, kur ir motinos, ir vaikai patiria daugybę traumų - gal tai tave išgąsdins "kaip tikrą, o ne įsivaizduojamą dalyką" papasakojusių moterų patirtis ir nebegimdysi ligoninėje? bigsmile.gif
Atsakyti
Manau, kad ginčas beprasmis. Dauguma moterų čia kalba apie sąmoningą gimdymo namie pasirinkimą, pasiruošimą jam tiek teoriškai, tiek morališkai, o ne apie neapgalvotus gimdymus, kur jie bevyktų.
Tas liūdnas įvykis su kūdikiu yra tėvų neatsakingumo iliustracija. Apie tai, kas būna, kai nesidomi, kas vyksta su tavimi gimdant ir po gimdymo...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 04 01, 21:01)
ir užslėptas kaltinimas:  "jeigu jums, gimdžiusioms namuose, gimtų vaikas su tokiom traumom, jūs tikriausiai būtumėt irgi palikę savo vaikus".

Kodėl mano postams priskiri tokias neva užslėptas nesąmones? Kaip man patinka žmonės, kurie geriau žino ką aš noriu pasakyti , (tik nepasakau) už mane pačią. blink.gif cool.gif Parašai konkretų atvejį (tiesa, kad kaip perspėjimą), o perskaito kaip užslėptą kaltinimą visom. Iš kur tokie tai kyla, jei ne iš tavo pačios galvos, mąstymo ar kaip nori? blink.gif Čia ne mano, čia TAVO žodžiai ir tavo fantazijos ar tavo pačios užslėpti kaltinimai. Ne mano. Nes to omenyje neturėjau ir neturiu.

gal tai tave išgąsdins "kaip tikrą, o ne įsivaizduojamą dalyką" papasakojusių moterų patirtis ir nebegimdysi ligoninėje?  bigsmile.gif

ką reikėjo gimdyt aš jau pagimdžiau (su komplikacijomis ir medikų pagalba). wink.gif Kad ligoninėse būna traumų žinau ir nereikia mane stengtis jomis priblokšti. Tik reikiamos pagalbos (žinau žinau, kad ne visada padeda) galimybė joje neišskaičiuojama.

tu rašai tokioje temoje, kurioje kalbama apie gimdymus namuose.

o kodėl negaliu? blink.gif Apie tai ir rašau, tik apie kitą pusę nei jums būtų malonu skaityti...Daugiau nebeįsiterpinėsiu. Linkiu niekad nesusidurti su tokiomis pasekmėmis ir su tokiais vertinimais, kurie man lipinami tik todėl, kad pamačiau tai, kas šioje temoje napageidautina matyti ir kam tarsi bandoma užsimerkti (jokiu būdu nekalbu apie visas). Netapkite fanatiškomis ir vienpusiškomis šiuo klausimu wink.gif Ir ...ikis, nes kaip suprantu čia tiesiog neturėjau teisės išsižioti. Tik kad va tema suformuluota neišskiriant nesėkmingų atvejų.

- o paskutinėje žinutėje dargi imi spekuliuoti tuo, kad štai tos kur gimdo su tokiu pasirengimu kaip Lapyna, tai jau argumentas.

Nu ne - laikas mokytis skaityti wink.gif - Lapynos pasisakymus vertinu kaip argumentuotus ir vertus diskusijos, o ne kaip tiesiog puldinėjimus už tai, kad pasakau tai ko nesinorėtų kad būtų...Tikiuos atskiro paaiškinimo nebereiks. Nematykite tekste to, kas jame neparašyta wink.gif

QUOTE(Lapyna @ 2007 04 02, 13:32)
Apie tai, kas būna, kai nesidomi, kas vyksta su tavimi gimdant ir po gimdymo...

O iš kur jūs tai žinote? Aš apie tėvus nesakiau nė žodžio, nes pati apie juos nežinau nieko. Iš pasekmių? g.gif

Na bet kuriuo atveju - sėkmės, tik tikrai norisi, kad labai rimtai įvertintumėt visas galimybes ir grėsmes. Nemanau, kad žiūrit neatsakingai, tiesiog manau, kad tas dalykas pernelyg romantizuotas ir kai kurios (jokiu būdu nekalbu apie visas) todėl ir "pakimba". Ikis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 02 balandžio 2007 - 16:57
QUOTE(Karbynė @ 2007 04 01, 20:58)
Nes jis nesutampa su jūsų pozicija, ar ne? Kai vietoj argumentų imama įžeidinėti.
Žinok kai matai gyvą vos kelių mėnesių žmogutį mažiausiai norisi spekuliuot. O čia pasisakiau, kad įspėčiau, kad būtų atkreiptas dėmesys kaip į tikrą, o ne įsivaizduojamą dalyką.
Va labai gerai suprantu ką kalba Lapyna, nes kalba argumentuotai. O čia atleisk, bet kaip visada sakau - kituose geriausiai matome savo pačių didžiąsias ydas wink.gif Geriausiai identifiluojame tai, kas mums yra geriausiai pažįstama.
na mano pasisakymo esmė nebuvo palikimas wink.gif Nuo jo gal ir nebūtų apsaugotas, bet va nuo sveikatos problemų - kaži ar negalėjo. O tokio tikslo - pritaikyti visoms, apjuodinti, nei turėjau, nei turiu, nei apie tai kalbu - neįskaitykite mano tekste to, kas jame neparašyta. Mano pasisakymo esmė buvo pasakyti apie realiame gyvenime sutiktą tikrą  nelinksmą atvejį. Kad visada taip būna niekad nesakiau. Bet žinodama (o ypač mačius) tokią galimybę pati savo vaiku niekada nerizikuočiau. Na bet jūs sakot, kad nerizikuojat...linkiu kad taip būtų iš tiesų.
Žmonės neskirstomi į du tipus pagal vaikų laukimo būdą wink.gif
O čia šiaip tema (na apie gimdymą namie , bet apie atsisakymą dėl sveikatos problemų) tų, kurie kaip suprantu  laukė...
http://www.supermama...?...=14144&st=0

žinai, neatsimenu ar čia ar "netradicinis gimdymas" temoje rašiau apie tai, kai pas mūsų draugus mirė vaikas gimdymo metų namuose. Užduso gimdymo metu unsure.gif Tai buvo ketvirtas šios poros vaikas, pirmi trys taip pat gimė namuose. Akušerės jie nekvietė, vyras visada priimdavo gimdymus pats g.gif ir jam lyg tai neblogai sekėsi . Tai gi nelaimių būna ir namuose, ir su tais kurie ruošiasi ir pasitiki savo jiegomis. Bet ir ligoninėje taip būna, o natūralių gimdymų metų (na iš Raidelės antro tipo) rėčiau kaškas eina "kitaip" nes kūnas veikia sklandžiau.
Atsakyti
Miela Karbyne, gal pirma paskityk ką pati parašai smile.gif Tavo pasakojime tiek daug užuominų ir dargi nepagrįstų prielaidų ir KALTNIMŲ

QUOTE(Karbynė @ 2007 04 01, 10:03)
pagimdytas namie būtent dėl tokio gimdymo būdo

Jis nebuvo pagimdytas namie, tiesa? Juk gimė ligoninėje? Ar tiesą sakant tu ir šito nežinai?

Štai tavo žodžiai:
QUOTE(Karbynė @ 2007 04 01, 10:03)
dėjus į krūmus mama natūralė.

O toliau vėl tavieji:
QUOTE(Karbynė @ 2007 04 01, 10:53)
Nu taip, nežinau kas jin ten tokia buvo,

Taigi čia ir sudarai prielaidas spekuliacijom smile.gif

Ir labai patogu po to parašyti "kuo pats kvepi, tuo ir kitą tepi" ax.gif
Ir suplakti visas gimdančias namuose prie tokių "natūralių"

Rašyk, Karbyne, rašyk visus baisiausius atvejus, kokius tik sužinosi apie galimų ir realiai vykusių gimdymų namuose pasekmes. Bet rašyk tiesą, o ne savo spėlionėmis spekuliuok ir gąsdink.

Belieka pridurti, kad žmonės, besiruošiantys gimdymui namuose su pribuvėja, gauna pačios pribuvėjos mini ataskaitas apie kiekvieno jų bendro rato dalyvių gimdymus namuose - apie sėkmingus atvejus ir lygiai taip pat apie tuos atvejus, kai prisireikė gydytojų pagalbos smile.gif

Taigi kiekviena sąmoningai gimdymui besiruošianti gauna peno ir tai minčiai, kad ne būtinai viskas sklandžiai namuose praeina 4u.gif

Atsakyti
Nu taip, nežinau kas jin ten tokia buvo, bet vaikiukas vienas (pati lankau kitą, o šis guli kartu vienas - kiek virš 2 mėn.)..sad.gif Aprašyti plačiau deja negaliu, nes nesu medikė , nesu to vaikučio artimoji, kad tiksliai žinočiau diagnozes ir negaliu konkrečiai apibūdinti (žinau tik kad medikai tai sieja būtent su gimdymu namie, ko pasekoje va tokios pasekmės ). Ne visiem pasiseka, o kai kuriems nepasiseka ypač...
[/quote]
Mano galva,labai gerai,kad atsiranda sitoje temoje tokiu "pasisakymu"-tik dar labiau po to norisi gimdyti NAMUOSE thumbup.gif 4u.gif biggrin.gif !KAD MEDIKAI SIEJA BUTENT SU GIMDYMU NAMIE,KO PASEKOJE VA TOKIOS PASEKMES lotuliukas.gif lotuliukas.gif -vargsai medikai-vargses mamos,kurios nori girdet ir tiket - doh.gif -viena mano drauge gimde dvynukus namuose-vienas gime ten,kitas-ligonineje-teko daryti cezari-cezariukas ,anot mediku ,gime 10 balu(pagal apgar),o ,va,naminukui visa savaite atkakliai visais imanomais budais(vaistais taip pat doh.gif )bande"pripaisyti"simta ligu-ir VIEN TODEL,KAD VAIKAS GIME NAMUOSE.
KARBYNE,linkiu pries rasant tokius faktus,bent jau pasigilinti KAS ,KAIP,KUR,KODEL taip ivyko,o ne istraukti kazkoki gabala medziagos is konteksto ir ji pateikti kaip gerai zinoma istorija-NEATSAKINGA SAKYTI,KAD "kai kuriems nepasiseka ypac" schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 03 balandžio 2007 - 07:27
atėjo Karbynė ir pademonstravo, kaip formuojasi požiūris į gimdymus namuose..
"buvau ligoninėje, medikai kalbėjo, girdėjau, baisu, baisu, baisu..." Nepyk, Karbyne, bet puikiai parodei, kad neišmanymas gimdo baimę ir pasmerkimą. Be jokio pagrindo... Kad ir kaip paskui bandai pasiaiškinti.

Tai gal ir gerai, kad užėjai ir pasisakei.

Tik dar labiau aišku, kad namuose gimdymui reikia ypatingo dvasinio stiprumo, išminties, tikėjimo, kad to nesuprasti visoms. Ir kad didžioji masė to bijo, nes nežino... Ir kaip jūs tikite gydytojais, kurie, plepa apie paciento paslaptį (tai tikras gydytojo etikos pažeidimas), kurie turėdami visas (jūsų manymu) reikalingas priemones ima ir neišgelbėja, net numarina kūdikius?

Laisvė pasirinkti yra puiku. Bet renkasi tik tos, kurios žino.
O kurios gyvena "sakė pasakė" pasaulyje nenori rinktis. Ir tai jų laisvė.

Atsakyti
Labai aciu Jums visoms uz informacija, kuri man taip nera svetima!
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 07 25, 13:39)
Labai aciu Jums visoms uz informacija, kuri man taip nera svetima!

Kur planuoji gimdyti ax.gif
Atsakyti
as tai noreciau namuose - cia jauku ir gera, bet manau kad vandenyje kokioje klinikoje su rupestingu akuseriu ir daktaru butu kompromisinis varijantas
Atsakyti
QUOTE(samoninga harmonija @ 2007 07 27, 19:52)
as tai noreciau namuose - cia jauku ir gera, bet manau kad vandenyje kokioje klinikoje su rupestingu akuseriu ir daktaru butu kompromisinis varijantas

"Kokioje klinikoje" - tai Vilniuje būtų tik Tyzenhauzai, akušerė tik Božena. Ir dar gali būti, kad teks pakovoti su personalu, lemiamu momentu norinčiu tave ištempti į "sausumą" (nors kartais būna, ka vanduo tikrai daugiau trukdo nei padeda) . Toks "pasirinkimas" šiai dienai smile.gif
Atsakyti
as nezinau - manau, kad venduo gerai - atpalaiduoja ir kudikiui panasi erdve.
Atsakyti