Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(abigal @ 2007 03 16, 13:47)
Na manau, kad savaime suprantama, kad puikiai gimdymui pasiruošę tėveliai niekada negimdys pas Š gydytoją.

na ne viskas yra taip paprasta - aš pavyzdžiui ruošiausi gimdyti tik vandenyje ir tik su akušeremis - pribuvėjom, o gavosi viskas kitaip, nes jos per daug skubėjo ir neatkreipė dėmesio į tai, ko noriu ir ką jaučiu to metų aš... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2007 03 17, 23:35)
Ai,linkiu lietuvai daugiau protingu pribuveju geriau biggrin.gif visai netrokstu,kad mano dukros kada nors gimdytu pas protingus daktarus biggrin.gif

Bet jų tikrai yra, ir gerų, ir protingų, ir šiltų...Ne visi galutinai demoralizuoti biggrin.gif

O savo dukrai linkėčiau šalia ligoninės ir namų turėti dar vieną alternatyvą - gimdymo centrus, kuriuose gimdymą priimtų tik akušerė ir kuriuose būtų pagarbiai žvelgiama tiek į gimdyvę, tiek į ateinantį žmogų, tiek į pačią Kelionę...
Atsakyti
Natuke,aš ir kalbu apie tai, kad labai svarbu gimdyti pas gerus gydytojus, o ne pas š... Mes tai su pirmu vaikeliu baigėm Šemetos kursus, su antru - Jurgos Švedienės. Gimdėm Gimdymo namuose pas geriausią Vilniuje akušerę vandeny. Ir liko kuo gražiausi prisiminimai tiek apie nėštumą, tiek apie gimdymą. Ir viskas buvo kažkaip labai paprasta. mirksiukas.gif Manau, kad 99% sėkmingo gimdymo priklauso tik nuo pačių tėvų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(abigal @ 2007 03 18, 12:13)
Natuke,aš ir kalbu apie tai, kad labai svarbu gimdyti pas gerus gydytojus, o ne pas š... Mes tai su pirmu vaikeliu baigėm Šemetos kursus, su antru - Jurgos Švedienės. Gimdėm Gimdymo namuose pas geriausią Vilniuje akušerę vandeny. Ir liko kuo gražiausi prisiminimai tiek apie nėštumą, tiek apie gimdymą. Ir viskas buvo kažkaip labai paprasta. mirksiukas.gif  Manau, kad 99% sėkmingo gimdymo priklauso tik nuo pačių tėvų.  smile.gif

Tai tada visai nereikia nei gyd, nei pribuvėjų, tai pasaulyje vadinama unassisted birth

Ai, bet dar priklauso nuo to, ką tėvai supranta kaip sėkmingą gimdymą...
Atsakyti
QUOTE(abigal @ 2007 03 18, 12:13)
Natuke,aš ir kalbu apie tai, kad labai svarbu gimdyti pas gerus gydytojus, o ne pas š... Mes tai su pirmu vaikeliu baigėm Šemetos kursus, su antru - Jurgos Švedienės. Gimdėm Gimdymo namuose pas geriausią Vilniuje akušerę vandeny. Ir liko kuo gražiausi prisiminimai tiek apie nėštumą, tiek apie gimdymą. Ir viskas buvo kažkaip labai paprasta. mirksiukas.gif  Manau, kad 99% sėkmingo gimdymo priklauso tik nuo pačių tėvų.  smile.gif

Aš savo antrąjį irgi bandysiu gimdyti natūraliai ir galbūt su Jurga thumbup.gif
Atsakyti
RAIDELES, tu girdi, kad skamba varpai, o nežinai iš kurios pusės. Reikėjo visą diskusiją perskaityti, o ne paskutinį sakinį, gal būtum ir supratusi. Turėjau omeny, kad sėkmingas gimdymas priklauso nuo tėvų ne tai, kad puikiai pasiruošę tėvai gali ir vieni gimdyti, o tai, kad tik nuo tėvų priklauso tai, kokius kursus jie pasirenka nėštumo metu ir kokiems gydytojams ar pribuvėjams jie patiki savo vaikučio atėjimą - irgi priklauso tik nuo tėvų. Paskui nėra ko kaltinti blogų gydytojų - o kas gi juos pasirinko - patys tėvai.
Atsakyti
QUOTE(abigal @ 2007 03 18, 16:58)
RAIDELES, tu girdi, kad skamba varpai, o nežinai iš kurios pusės. Reikėjo visą diskusiją perskaityti, o ne paskutinį sakinį, gal būtum ir supratusi. Turėjau omeny, kad sėkmingas gimdymas priklauso nuo tėvų ne tai, kad puikiai pasiruošę tėvai gali ir vieni gimdyti, o tai, kad tik nuo tėvų priklauso tai, kokius kursus jie pasirenka nėštumo metu ir kokiems gydytojams ar pribuvėjams jie patiki savo vaikučio atėjimą - irgi priklauso tik nuo tėvų. Paskui nėra ko kaltinti blogų gydytojų  - o kas gi juos pasirinko - patys tėvai.

Abigail, aš skaičiau ne tik šią diskusiją apie netradicinius/naminius ar kaip kitaip vadinamus gimdymus smile.gif Ir kursus lankiau ir pas Šemetą, ir pas Švedienę (pas pastarąją tris kartus - kiekvieno vaiko laukdama wink.gif ) ir gimdžiau ir ligoninėje, ir namuose su pribuvėja ir be pribuvėjos (nes nespėjo atvažiuoti, taigi gavosi unassisted birth) 4u.gif

Tiesiog jau juokinga darosi, kaip žmonės stengiasi įtikinti, kaip baisu ir neatsakinga gimdyti namuose. Taigi, kaip suksi, besuksi, vis tiek viskas nuo tėvų supratimo priklauso: ir kas jiems yra sėkmingas gimdymas, ir kas teisingas pasiruošimas, ir kas tyra teisingas pasirinkimas, ir kas yra atsakomybė prieš vaiką gimdymo metu.

Tai ir leiskim vieni kitiems pasirinkti tokį gimdymą, kokio norime ir nepykime, kai žmonės pakeičia arba nepakeičia savo nuomonę po pirmos ar antros, ar trečios patirties (mano draugų tarpe - iš ligoninio į naminį, iš naminio tik į ligoninį, tik naminį, tik ligoninį). Tai yra jų patirtis. Mūsų patirtis nebūtinai turi sutapti, mūsų kelias nebūtinai turi būti toks, kaip kitų. Ir nereikia, kad visų keliai būtų vienodi.

Va, jau tuo ir į dvasinius laukus nuvažiuosiu smile.gif Kažkaip liūdna žiūrėti, kai į žmonių pasidalinime asmeniniais dvasiniais potyriais (o toks man atrodo Ievalotos postas) reaguojama neteisingu apibendrinimu, kad toks pasidalinimas yra kitų žmonių įžeidinėjimas verysad.gif

Atsiprašau, kad teršiu eterį, galima paprašyti administratorių, kad ištrintų tai ką parašiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 18 kovo 2007 - 21:04
Raideles, tu kalbi apie miestą, aš apie sviestą... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikasiene @ 2007 03 18, 17:08)
Aš savo antrąjį irgi bandysiu gimdyti natūraliai ir galbūt su Jurga  thumbup.gif

Mikasiene,linkiu stiprybes ir tikejimo antra karta nestuke.gif kaip supratau,pirmas vaikiukas cezariukas?na-jei ka-galiu papasakot savo patirti,nes tikrai nemazai jegu reikia turet po cezario antra kart pagimdyt paciai smile.gif bet,aisku,jeigu su jurga,tai viskas tada vel kitaip thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(abigal @ 2007 03 18, 22:38)
Raideles, tu kalbi apie miestą, aš apie sviestą...  verysad.gif

Neliūdėk console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 19 kovo 2007 - 09:28
O aš vakar ligoninėje mačiau su kokiomis pasekmėmis susiduria vaikiukas pagimdytas namie būtent dėl tokio gimdymo būdo sad.gif Argumentų "už" gimdymus namie daugiau neatsirado. Sako kiekvienas laisvas rinktis, bet va pažiūri į tą vaikutį ir mąstai ar esi laisvas rinktis tokią riziką taip sužalot vaiką...medikų priežiūroj visko nutinka, o čia ji tiesiog atmesta...galvytė, stuburiukas ir dėjus į krūmus mama natūralė. Pasitikėjimas savim, gamta aišku labai gražiai skamba, bet tas visas grožis dingsta kai pamatai tuos, kuriem dėl tokio stebuklingo pasitikėjimo nepasisekė...sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 01 balandžio 2007 - 10:05
Parašyk daugiau, kas atsitiko?
Atsakyti