Nezinau, bet man atrodo, jog mamos gimdancios namuose iesko daugiau patogumo sau nei kudikiui
Atleiskit, bet taip jau yra, kad dazniausiai mamos ieskodamos savo pacios svajones issipildymo pamirsta kudikius.
Kalbat apie plysimus, apsisukusias viksreles, taciau tai tik labai mazos komplikacijos palyginus su tomis kurios gali sukilti. Gimdymas namuose negarantuoja nei kudikio nei motinos prieziuros po gimdymo, kas irgi yra labai svarbu, gal netgi svarbiau nei pats gimdymas. Pazystu zmoniu kurie gimde namuose, pazystu dar daugiau tu kurie pasitiko savo leliukus ligoninese, ir gliu pasakyti tik tiek, kad paemus tris prie triju, naturalus gimdymai baigesi nelabai gerai. Viena mano drauge ne tik labai suplyso, bet ir vos nenukraujavo, nors ja seke viena is labiausiai patyrusiu akuseriu pasaulyje, tai ivyko Italijoje, antra karta gimdyti ji nebenori. antra drauge vos leliuko neprarado laukdama jo naturaliojo atejimo, kai visa laime, jog nesulaukdama jo atejimo nuejus jai i ligonine monotoringo metu daktarai konstatavo vaiko sirdutes sustojima ir jis buvo skubiai atgaivintas, bei padarytas cezario pjuvis.
Taigi mes galime jaustis ar noreti buti didvyremis, taciau ne veltui buvo ikurtos ligonines ar bent jau spec prieziuros gimdymo namai, kad apsaugoti ne tik mamas, bet ir kudikius. Zinoma is gimdyklu yra daug daugiau blogu atsiliepimu, nes ten ir gimdymu yra nezmoniskai daugiau, nei namuose, bet manau, kad Lietuvoje tikrai nera geru salygu sukurtu gimdyti namuose kaip pavyzdziui skandinavijos ar germanu salyse, kur tokio tipo gimdymai yra ypac madingi. Gimdymui namuose reikia ne tik profesionalios akuseres, bet ir pediatro, kuris galetu konstatuoti vaiko sveikata ir laiku suteikti reikiama pagalba, jei jos reikia.
Tai vat mano nuomones tokios, jei jau nusprendet tureti leliuka, tai bent jau turekite ji su privalomom salygom, o ne su pribuvejom, ar tik savo vyru.