Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(adele 33 @ 2007 02 23, 14:25)
Nežinau, ar tai tik sutapimas, bet beveik kiekviena grupėje plyšo, kiek klausiau  - siuvo drauges ir iš kitų grupių...

Manau, sutapimas - tikrai žinau, kad daug moterų pagimdė be plyšimų. Aš abu kartus namuose neplyšau smile.gif Neseniai vienam medikui pasakojau apie pirmą gimdymą, kuris nebuvo iš lengvųjų (galvytės apimtys gimstant buvo gerokai didesnės nei paprastai), tai manęs jis net porą kartų perklausė - ir tu TIKRAI neplyšai? blink.gif

Atsakyti
Gal kas žino, kaip yra daroma gimdymų statistika Lietuvoje? Kas ją atlieka ir kada? Kas duomenis pateikia :pribuvėja , pačios gimdyvės? Nei mano draugės kas klausė, nei jos atvejo nieks neužfiksavo. Jei tai būtų atsitikę gimdymo namuose, aišku būtų dar vienas atvejis gimdymo ligoninėje nenaudai, nes ten be abejo viskas dokumentuojama. Užsienyje, kai gimdymai namuose yra oficialūs, o ne pogrindyje - tai manau statistika taip pat tikra. O pas mus kaip g.gif . Subjektyviai - kas ką nori, tas tą papasakoja??? Kas patikrins? Gal kas žino - parašykite mirksiukas.gif
Atsakyti
Adele, 1998m. Lietuvoje buvo atliktas tyrimas, apklausiant panašios būklės gimdyves (jų buvo 200) namuose ir ligoninėse. smile.gif

Atsakyti
Na labai įdomu...O iš kur tie statistai sužino apie gimdyves namuose, kas jas nurodo...Aš nei priekabi, nei ką...Tiesiog sunku įsivaizduoti, kokiu būdu gaunama informacija. Kai nėra oficialios registracijos - tai kažkaip viskas labai miglota...Ir statistika daryta beveik prieš dešimtmetį? Tada dar gimdyklose išvis akmens amžius buvo g.gif
Atsakyti
Atleisk, pamiršau tau padėkoti, kad pasidomėjai, kad parašei. Ačiū tau smile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar yra kokių vėlesnių tyrimų - parašiau tai, ką "ant greitųjų" radau smile.gif
Turiu savo asmeninę nuomonę dėl bet kokios statistikos (vyras per daug pripasakojo apie jos "gaminimą" biggrin.gif ), na, bet čia jau būtų OT.

Gerbiu tavo sveiką skeptišką požiūrį, labai džiugu, kad esi patenkinta savo gimdymu - beje, ar vaikelis užgimė vandenyje? Kaip sekėsi, ar neplyšai?
Atsakyti
Labutis, ačiū, kad gerbi mano nuomonę. Aš taip pat gerbiu visų mamyčių pasirinkimą - tegu gimdo ten, kur joms atrodo bus geriausia! Mano svajonė buvo ir lieka ta pati - gimdyti namuose! Bet šiai dienai aš nesijaučiu šimtu procentų saugi, kad pasiryžčiau tokiam vaikiukio atėjimui. Taip kad teko pakeisti (bent jau kol kas) savo svajonę - ir kaip galima labiau ją įgyvendinti gimdymo namuose. Labai norėjau gimdyti vandeny - tai susitariau su Božena Kačanovska, superine akušere. Manau sutiks visos mamytės, kurios gimdė su Božena - kad tai viena geriausių akušerių Vilniuje (galima pasiskaityti atsiliepimus forume). Bučiuoju...bučiuoju... bučiuoju...
O vonia tai thumbup.gif - su masažuojančiom srovėm. Vyras klausia - kaip tau:sakau, kol nėra sąrėmių tai kaip sanatoriniam kurorte. Ir labai jauki palata - erdvi, apšvietimą pasireguliuoji kaip patinka. Taip, dukrytė išplaukė į vandenį. Kurį laiką dar plaukiojo, dairėsi savo atmerktom juodom akytėm, paskui pasiėmiau, prisiglaudžiau - ir kaifavom... Božena palaukė, kol nustojo pulsuoti virkštelė, tada nukirpo... Labai gražiai išslydo placenta. Ją man įdėjo į mano atsineštą maišelį. Neplyšau. Na, žodžiu viskas taip, kaip įsivaizdavau , ir dar geriau- nes nesitikėjau, kad ligoninėje gali dirbti tokie šilti ir supratingi žmonės.
Mamytės, linkiu jums visoms gražiausių gimdymų wub.gif
Atsakyti
Na va, kaip smagu wub.gif
Esu mačiusi tą gimdyklą su vonia, tik pasėdėti joje neteko smile.gif Iš tiesų, tikriausiai gimdymo namuose idėja keičia ir ligonines - atsiranda galimybė būti vandenyje, gimdyti be intervencijų, Klaipėdoje berods jau galima rinktis gimdymą vien su akušere ir t.t.

Man asmeniškai didžiausias gimdymo namuose trūkumas - ta nežmoniška atsakomybė, kurią prisiimi, tad tikiuosi, kad ir Lietuvoje ateis tas metas, kai, gimdant namuose, ja bus galima šiek tiek pasidalinti su kitais... smile.gif
Atsakyti
noreciau gimdyti su medikais, kurie dvasiskai man artimi vandenyje..... gal ne namie.....

bet geriau gimdyt namie nei pas bet kuri daktara....
Atsakyti
Nezinau, bet man atrodo, jog mamos gimdancios namuose iesko daugiau patogumo sau nei kudikiui smile.gif Atleiskit, bet taip jau yra, kad dazniausiai mamos ieskodamos savo pacios svajones issipildymo pamirsta kudikius. g.gif Kalbat apie plysimus, apsisukusias viksreles, taciau tai tik labai mazos komplikacijos palyginus su tomis kurios gali sukilti. Gimdymas namuose negarantuoja nei kudikio nei motinos prieziuros po gimdymo, kas irgi yra labai svarbu, gal netgi svarbiau nei pats gimdymas. Pazystu zmoniu kurie gimde namuose, pazystu dar daugiau tu kurie pasitiko savo leliukus ligoninese, ir gliu pasakyti tik tiek, kad paemus tris prie triju, naturalus gimdymai baigesi nelabai gerai. Viena mano drauge ne tik labai suplyso, bet ir vos nenukraujavo, nors ja seke viena is labiausiai patyrusiu akuseriu pasaulyje, tai ivyko Italijoje, antra karta gimdyti ji nebenori. antra drauge vos leliuko neprarado laukdama jo naturaliojo atejimo, kai visa laime, jog nesulaukdama jo atejimo nuejus jai i ligonine monotoringo metu daktarai konstatavo vaiko sirdutes sustojima ir jis buvo skubiai atgaivintas, bei padarytas cezario pjuvis.
Taigi mes galime jaustis ar noreti buti didvyremis, taciau ne veltui buvo ikurtos ligonines ar bent jau spec prieziuros gimdymo namai, kad apsaugoti ne tik mamas, bet ir kudikius. Zinoma is gimdyklu yra daug daugiau blogu atsiliepimu, nes ten ir gimdymu yra nezmoniskai daugiau, nei namuose, bet manau, kad Lietuvoje tikrai nera geru salygu sukurtu gimdyti namuose kaip pavyzdziui skandinavijos ar germanu salyse, kur tokio tipo gimdymai yra ypac madingi. Gimdymui namuose reikia ne tik profesionalios akuseres, bet ir pediatro, kuris galetu konstatuoti vaiko sveikata ir laiku suteikti reikiama pagalba, jei jos reikia.
Tai vat mano nuomones tokios, jei jau nusprendet tureti leliuka, tai bent jau turekite ji su privalomom salygom, o ne su pribuvejom, ar tik savo vyru.
Atsakyti
Kiek zinau,Skandinavijos salyse tokie gimdymai nera populiarus.Taciau Nyderlanduose namuose gimdo dauguma.O pagrindine priezastis labai paprasta-tai yra zymiai pigiau nei ligonineje.Nes retas sveikatos draudimas padengia ligonines islaidas,o gimdymas ten kainuoja tikrai nemazai.Tuo labiau,kad pagimdziusios ligonineje ta pacia diena skuba namo,nes skaitliukas sukasi,bijoma susilaukti dideles saskaitos.O del gimdymo namie,pazistama lanke nesciuju mokyklele,kurioje 10 nesciuju planavo gimdyti namuose.Reziume-7 is ju neisgimde,su komplikacijom buvo vezamos pusgyves i ligonine.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 02 27, 22:02)
Kiek zinau,Skandinavijos salyse tokie gimdymai nera populiarus.Taciau Nyderlanduose namuose gimdo dauguma.O pagrindine priezastis labai paprasta-tai yra zymiai pigiau nei ligonineje.Nes retas sveikatos draudimas padengia ligonines islaidas,o gimdymas ten kainuoja tikrai nemazai.Tuo labiau,kad pagimdziusios ligonineje ta pacia diena skuba namo,nes skaitliukas sukasi,bijoma susilaukti dideles saskaitos.O del gimdymo namie,pazistama lanke nesciuju mokyklele,kurioje 10 nesciuju planavo gimdyti namuose.Reziume-7 is ju neisgimde,su komplikacijom buvo vezamos pusgyves i ligonine.

Čia kokią mokyklėkeį ir kur lankė tos neišgimdžiusios? g.gif
Atsakyti