Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinis gimdymas

QUOTE(aldyte @ 2007 01 05, 07:09)
sveiki,
ir as jau turiu Sofija, kuri uzgime naturaliai. Negavo vaistuku ir jokiu isikisimu...
Ilgai ir sunkokai keliavo mano kunu, akusere labai padejo ir pamoke mane nepatyriusia - bet kita kart gal ir isdrisiu namie liktis.
Raideles, jega!
Placenta palaidota po magnolija, mergyte auga!
Visoms linkiu daug drasos renkantis nemedikamentini, tradicini, naturalu gimdyma - tai pats geriausias darbas, kuri galite padaryti ir didziausias nuopelnas jusu ateinatiens vaikiukams!

Aldyte, saunuole wub.gif sveikinu thumbup.gif irgi lauksiu tavo istorijos soske.gif 4u.gif
Atsakyti
Stebiuosi zmoniu drasa gimdyti namuose ar net ne namuose, pvz. juroje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuja2: 19 sausio 2007 - 14:46
klausimas ar is tiesu saugiau yra ligonineje nei namuose ar juroje.....

kaip dabar suprantu tai daug daktarai nesamoniu pridaro....
Atsakyti
QUOTE(samoninga harmonija @ 2007 02 21, 13:04)

Na prieš kelis šimtmečius moterys laukuose pagimdydavo ir toliau eidavo grėbti šieno. Tik štai mirtingumo statistikos tuomet niekas nevedė...
Viskas gerai kol viskas gerai. Tačiau reanimobilis tikrai nestovės jums po langu ir nelauks, ar jums netyčia nenutiks kokių komplikacijų. Man atrodo, kad tik nėščioji turi prisiimti atsakomybę už savanaudišką sprendimą gimdyti namie. Savanaudišką dėl to, kad taip ji stato savo kūdikį į pavojų vardan savų emocijų.
Atsakyti
Atsiprašau, bet ta atsakomybę nėščioji prisiima ir ligoninėje, gal kartais nepastebėjote, kai gimdėte, kad prisiėmėt. Net ir tą, kuri tenka už gydytojų padarytas intervencijas - juk pasirašote, kad sutinkate su viskuo, kas bus daroma...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 02 21, 23:38)
Atsiprašau, bet ta atsakomybę nėščioji prisiima ir ligoninėje, gal kartais nepastebėjote, kai gimdėte, kad prisiėmėt. Net ir tą, kuri tenka už gydytojų padarytas intervencijas - juk pasirašote, kad sutinkate su viskuo, kas bus daroma...

Na jei kažkas jaučiasi esąs labiau kompetetingas reikalingų intervencijų srityje, tai gal išties nėra reikalo pasirašinėti kad sutinki su jomis ar važiuoti į ligoninę. Su sąlyga, kad tas intervencijas pats ir pasidarys reikalui esant rolleyes.gif
Jei rimtai, kalbėjau apie visai kitokią atsakomybę.
Žinoma, kiekvienas laisvas pasirinkti kaip jam geriau 4u.gif Tiesiog, mano nuomone, tam tikrais sveikatos klausimais reikia susitaikyti su gydytojų būtinumu. Kitaip tariant, aš asmeniškai nebandyčiau gydytis pati apendicito penicilinu. Bet ką gali žinoti - gal ir padėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
ar taip ar taip prisiimame atsaomybe...

emocine bukle manau itin svarbi gimdyme kur tu begimdytumei....

nes jei gimdyve panikuos..... ta itikrai nepades kudikiui...

o kudikiui ir visam jo gyvenimui itin svarbios atejimo minutes sekundes akimirkos ir viskas, kas tuo metu vyko aplinkoje....

nezinau as kaip geriau .... matyt kiekvinam savas gerumas smile.gif
Atsakyti
Aš jau grei t trečia gimdysiu.ir vis tiek rinkčiaus tik ligoninę.Nes maža kas.ne tik pačiai-jei pradėtum kraujuoti,greitoji Lietuvoj gali nespėt laiku į namus atvažiuot.Bet ir jei kas atsitiktų mažyliui.Aš sau neatleisčiau jei dėl mano įgeidžių jam kas nors atsitiktų.Manuo asmeninė nuomonė, jei iškentei visus nėštumo nepatogumus, tai gali dar lašeli pakentėt vien dėl vaikelio saugumo.O kai užeina gimdymo skausmai patikėkit jokios žvakės nepadės. nes tuo metu apie tave supančia aplinką nė negalvoji.Jos gali tik suerzinti. smile.gif
Atsakyti
Kristi, jei manai, kad namuose kas blogo gali atsitikti, tai važiuok į ligoninę 4u.gif Aš taip pat daryčiau, jei manyčiau, kad kas blogai bus. Kita vertus nėštumo nepatogumai - natūralūs, o ligoninės nepatogumai - dirbtiniai. Nesiplėsiu smile.gif
Trečia, aš jau turiu tris ir žinau, kad gimdymo skausmai gali būti nuo tokių, kai prasibastai visą gimdymą ir vos spėji namo parvažiuoti, kad pagimdytum iki tokių, kad ant Dievo imi bartis biggrin.gif O žvakelės man iš viso su gimdymu nieko bendro neturi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 22 vasario 2007 - 17:10
tiesiog gimdyve renkasi kas jai svarbiausia.... kaip mano kad bus geriau.... o kaip tikslaii bus tai dar turbut ir ponas dievas nebuna sugalvojes smile.gifsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(samoninga harmonija @ 2007 02 22, 14:55)
o kudikiui ir visam jo gyvenimui itin svarbios atejimo minutes sekundes akimirkos ir viskas, kas tuo metu vyko aplinkoje....

Kūdikio gyvenimui svarbu viskas, o ne tik jo atėjimo akimirka. Per daug mistikos uždedama ant tos atėjimo akimirkos, tarsi ji apspręstų visą tolimesnį gyvenimą. Taip ji svarbi. Svarbi šilta laukianti ir priimanti aplinka, nes juk laukiame savo vaiko. Taip labai reikšminga (ir tai vyksta ne tik namie). Bet svarbu ir viskas kas vyksta po to - kiekvienas sekundė, minutė, diena, metai ir dešimtmečiai. Auginimas ir auklėjimas. O gimdymas tik pradžia, o ne nuosprendis (kad jis apsprendžia vėliau viską). Gražu jei jis gražus ir sklandus, bet gyvenime ne visada taip būna. Ir tie "ne visada" atvejai nereiškia, kad tam vaikučiui bus kas prasčiau gyvenime nei tas kuris gimė "kaip reikia", to niekas nežino. Gimdymą reikia vertinti ir sąmoningumo aišku labai reikia, bet nenumistifikuoti. O gimdymus namuose vertinu kaip riziką savo vaiku vardan idėjiškumo "už natūralizmą". Visko ir ligoninėse būna, bet bent žinai, kad tuo metu tikrai buvai ten, kur buvo pasiekiama visa įmanoma pagalba.

QUOTE(samoninga harmonija @ 2007 02 21, 12:04)

Gal gali papasakot kokiu būdu vaikui saugiau jūroje ar namie kai pvz. pasirodo, kad yra mamos dubens kaulų ir kūdikio galvutės pvz. disproporcija (t.y. kai realiai vaikeliui nėra per kur "išlįsti")? Vanduo ar namai stebuklingu būdu praplečia kaulus?
Atsakyti
Visų pirma tai norėčiau pasakyti, kad NĖ VIENA mama nesirenka gimdymo namie todėl, kad ten JAI ramiau, geriau ir komfortiškiau. Visos gimdymą namuose renkasi todė, kad mato tai kaip geresnį, saugesnį būdą VAIKUI ateiti į šį pasaulį. Dar be to jos prisiima didžiulę atsakomybę. Atsitikti visko gali visur - ir namie, ir ligoninėje. Skirtumas tas, kad, jie kažkas atsitiks ligoninėje, mamos visi gailėsis ir keiks neatsakingus daktarus, o jei atsitiks kas nors namie, ant mamos galvos pilsis pamazgų kibirai. Namie gimdanti mama suvokia tai ir prisiima tokią atsakomybę.

O kur iš tikrųjų vaikui geriau gimti, čia jau idėjinis klausimas. Vaikas to nepasakys. Gimdančios ligoninėje turi idėją, kad vaikui gali kažkas atsitikti, o ligoninė padės to išvengti. Gimdančios namie turi idėją, kad vaikas ateina čia gyventi ir natūralus atėjimas jam yra visokeriopai palankesnis. Nėra geresnės ar blogesnės idėjos. Tiesiog viena idėja mes tikim, o kita - ne. Tai jau asmeninis reikalas.

Labai rekomenduoju visiems pasiskaityti M.Odeno knygą "Gimdymo atgimimas". Tai gydytojo požiūris su visa statistika. Jis yra įkūręs ligoninę,kurioje sudaromos naminės sąlygos. Naminės ne ta prasme,kad ant langų užuolaidos ir dega žvakės, o ta, kad moteris ten gali gimdyti pati, ir intervencijos daromos tik pačiu ekstremaliausiu atveju. Pas jį suvažiuoja tos, kurioms tradiciniai daktarai iš anksto "prirašo" cezarius, tos, kurias atsiunčia iš artimiausios ligoninės įtariant, kad gimdymas bus komplikuotas (nes ten nėra chirurgo) ir vis tiek intervencijų rodikliai ten daug kartų mažesni,nei įprastose ligoninėse, o mirtingumo rodikliai tokie patys, kaip ir pačiose geriausiose, kur cezaris daromas kas ketvirtai. Ten jis visą natūralumo idėja pagrindžia iš medicininės pusės.

Ir nesmerkite gimdančių namie. Nes būten jos keičia ir ligonines. Būtent dėl tokių "sąjūdžių" vyksta pokyčiai gydytojų mąstme ir sprendimuose, elgesyje.

Mano draugė, pagimdžiusi namie, po poros savaičių pakliuvo į ligoninę su bambutės infekcija. Oi ir kliuvo jai ten! Bet ten ji buvo VIENINTELĖ "naminė", visos kitos buvo su infekcijom iš ligoninės! Ir vienintelė turbūt kokio pusmečio bėgyje. Ir visai ne dėl to, kad per tą pusmetį vienintelė namie gimdė. Dėl pusmečio aš čia šiaip, neturiu statistikos smile.gif

Taip, anksčiau mirtingumas vaikų buvo didelis, bet ne dėl gimdymų namie, o dėl infekcijų, kurias pasigaudavo maži vaikai vėliau. Tai mitas, kuris valdo daugelio žmonių sąmonę. Nesakau, lėkim gimdyti į namus. Anaiptol. Kviečiu suprasti kitaip mąstančias, įsiklausyti, nebesmerkti ir nevadinti egoistėmis, nes taip tikrai nėra.
Atsakyti