QUOTE(aldyte @ 2006 12 06, 17:23)
Ne, Lietuvoje uždrausta dirbti su embrioninėm kamieninėm ląstelem, kai jų išgavimui panaudojami ir nužudomi embrionai... Kitos kamieninės ląstelės tyrinėjamos ir leidžiamos. Virkštelės kraujo bankininkystė (CORD BLOOD Banking) yra leidžiama, tik gal dar nesutvarkyta ir neprieinama Lietuvoje. Jos esmė - pasidedi savo vaiko kraujuką su daug kamieninių ląstelių (o jų virkštės kraujyje daug) lyg investiciją į banką, moki už tai pinigėlius, kada nors, kai apserga vaikiukas (jei) - pasiimi ir panaudoji, kaip jau medicina tuo metu išmano. Jokių eksperimentų. Bėda tame, kad dar nedaug ligų pavyksta gydyti tom kamieninėm. Tai garsiai išrėkauta ir dar niekuo nevirtusi teorija. Cerebrinio paralyžiaus gydymas kamieninėmis ląstelėmis tirtas keletoje studijų ir nėra jokių patikimų rezultatų. Sėkmingo gydymo yra tik kraujo vėžių srity. Taip kad investuoji pinigų į nežinią. Aišku, Sibire gydo visokias ligas - nes nėr įstatymų. Gydo keli centrai - kurie vykdo užsakytas studijas. Bet šiaip - gydymas kamieninėmis ląstelėmis yra labai labai vystykluose ir kaži ar kada iš ten išlips. Ką kalba ir ko prašo mamos TV muilo laidose - jau kitas klausimas. Gal jos ir nori išbandyti viską - bet efektyvumas neįrodytas...
Kaip ten bebūtų - tai labai toli nuo natūralizmo. Net opozicijoj, sakyčiau. Teisiog yra tokia galimybė...
Kaip ten bebūtų - tai labai toli nuo natūralizmo. Net opozicijoj, sakyčiau. Teisiog yra tokia galimybė...
Na žinai, aš tų moterų nesmerkiu, kad kreipiasi į Tv muilą ir nori išbandyt viską. Nes aš nesu jų vietoj ir labai nenorėčiau atsidurt. Gal tada irgi griebčiausi bet kokios galimybės, kaip skestantis šiaudo.
Faktas, kad Lt truksta informacijos. Pvz. aš sužinojau apie galimybę pasiimti placentą tik po gimdymo, dėl ko gailiuosi. daug skaičiau, domėjausi viskuo, kas susiję su gimdymu, bet apie tokią galimybę negirdėjau. Ir gydytojai tylėjo kaip partizanai.
Gal ne taip svarbu, kaip ji bus panaudota- atiduota į lastelių banką ar palaidota, bet tikrai nemalonu suvokti, kad tavo kūno dalis, kurios dėka ilgus mėnesius gyveno vaikas, atsidurė tarp medicininių atliekų....